7 ian. 2011

Da Ilie, asta era problema…

Sssst! Linişte! Nu mai vorbiţi voi toţi, nepricepuţilor! Fostul mare fotbalist al Ştiinţei, Ilie Balaci, a descoperit problema. Gata, acum ştim de ce Minciunelu e detestat de suporteri. Ne-a lămurit Iliuţă: Mărin nu ştie să se facă plăcut!

“Minunea blondă” continuă să ne uimească pe toţi (pe unii dintre noi tot mai puţin) cu luările sale de poziţie, tot mai ciudate. Ultima oară când a vorbit cu presa, Balaci le-a explicat ziariştilor care e şusta: Minciunelu a investit foarte mulţi bani şi printre altele, a făcut câteva greşeli pe-acolo că s-a înconjurat de nepricepuţi. El e de treabă aşa, cu sufletu’ mare, dar, spre ghinionul lui, nu ştie să se facă plăcut. Dixit Ilie.

De ce nu ştie Mărin să se facă plăcut? Păi cu ce să începem? Pentru că nu a promovat nici o secundă, de când a preluat acest club, profesionismul? Pentru că nici acum, când propriile slăbiciuni l-au forţat să apeleze, în disperare de cauză, la un manager de talia lui Victor Piţurcă, nu îşi poate înfrânge pornirile de dictator absolut? Poate pentru că, în mentalitatea booveanului, să asiguri un buget decent clubului pe care îl patronezi şi să laşi staful tehnic să lucreze în linişte e totuna cu a fi ca “un câine în lanţ”? Poate pentru că tot ce îşi propune el e să profite de renumele unui club atât de popular pentru a-şi juca penibilul rol de “vedetă”? Sau poate pentru că Mărin a jignit grav suporterii şi oraşul Craiova. Pe fani i-a interzis la o deplasare în groapă, când prin semnătura valetului său s-a dezis de ei şi a cerut clubului gazdă-dinamo să nu-i primească în tribune, de teamă că galeria ar fi contestat vânzarea lui Andrei Ionescu la steaua. Despre oraş... a spus că nu merită să aibă o echipă în prima divizie, parafrazându-l pe înaintaşul său gigi neţoiu.

Amatorismul boovean, împănat cu ieşirile megalomano-narcisiste care ne provoacă stări de vomă, este ambalat într-o jalnică piesă de teatru. Copiată, pentru că ea este made in Pipera. Asta şi clăsări cel puţin mediocre e tot ce a oferit acest circar de duzină unei mase uriaşe de suporteri. Suporteri de numărul şi sentimentele cărora a profitat însă din plin.

Ilie însă ne povesteşte cum Ajică a făcut totul din suflet pentru Craiova. Ştim, Ilie, cunoaştem... toate mizeriile le-a făcut din suflet pentru Craiova, inclusiv mutatul echipei... totul. Sau cum nu a vândut el jucători... Aşa e Iliuţă, “micul Balaci” Ionescu pentru care se ruga de cioban să i-l cumpere pentru că-i sufla vântul prin buzunare, sau Mircică Bornescu, ăştia sunt doar nişte închipuiri ale noastre, ei de fapt nu au existat niciodată. Ca şi tentativa de a-l vinde pe Gângioveanu (ce-i drept, un neadaptat) la Vaslui, care nu s-a finalizat doar pentru că “puştiul minune” nu a dat randament în lunile în care a fost împrumutat gratis, adică atunci când era de fapt în probe...

Cât despre cele 20 de milioane de... nu ştim ce (Ilie nu menţionează ce sunt alea, poate la minciuni s-o fi referit), ce mai putem spune? Poate ne explică Iuliuţă şi nouă, ăştia mai proşti şi mai ignoranţi, când şi pe ce a cheltuit falitul Mărin atâta bănet...
De unde o fi luat oare aceşti bani? Şocant, pentru că el nu are nici o afacere, deci nu produce nimic. Tot ce are e un ziar pe care îl foloseşte ca mijloc de şantaj şi care a fost tot timpul pe pierdere, acum fiind aproape închis. În anul 2005, Mărin a vândut un teren fostului patron de la FC Argeş. Au fost singurii bani produşi de boovean altfel decât din fotbal în toţi aceşti ani, şi acest fapt e cunoscut de un oraş întreg, mai puţin de reporterii de la ziarele de sport centrale, care nu-şi încarcă memoria decât cu preţul gecilor lui Becali sau al trabucului lui Borcea.
Prin urmare, pentru a putea fi luată câtuşi de puţin în seamă, orice minciună care se referă la colosalele investiţii boovene, trebuie să fie însoţită de o explicaţie simplă: de unde a luat Minciunelu banii pe care i-ar fi investit?

Sunt diversiuni ieftine care nici nu mai merită comentate. Suntem dispuşi să polemizăm cu oricine mai aberează despre catralioanele investite de Mărin în echipă doar după ce ne spune şi de unde a luat marafeţii. Pentru că totul e orbitor de simplu: Ajică nu a făcut încasări, cu excepţia terenului vândut acum 6 ani lui Penescu (şi atenţie, acei bani nu au fost investiţi integral în club!) şi a unui altul vândut unei societăţi străine, decât de pe urma echipei de fotbal. Atât, şi asta poate fi verificat. Sau poate că răspândacii de aberaţii boovene includ la cheltuieli cu echipa şi sumele din care în realitate a fost ţinut clubul, adică vânzările de bilete, banii din drepturile TV, sponsorizări şi reclame sau alte venituri pe care le realizează echipa de fotbal prin însăşi existenţa ei. Poate că pentru cei care împrăştie aceste minciuni, numărul mare al suporterilor Ştiinţei e meritul lui Mărin.


Asta e ultima declaraţie “ciudată” a lui Ilie Balaci, dintr-un lung şir:
“Poate că Mititelu nu ştie să se facă plăcut, oricum am face să îl judecăm, Adrian a făcut totul din suflet pentru Craiova. Pentru că altfel nu îmi explic cum un om a băgat peste 20 de milioane în echipa, nu a vândut niciodată un jucător, nu a făcut o afacere din club. El şi-a pierdut banii acolo, nu îl putem acuza că este împotriva Craiovei.
Lumea nu îl iubeşte pentru că s-au făcut greşeli mari, oamenii cu care el s-a înconjurat erau nepricepuţi, lumea şi-a dat seama de asta. În ce priveşte foştii fotbalişti, pe Ştefănescu l-a adus şi l-a dat afară după două luni, cu Geolgău s-a întâmplat la fel, pe Ţicleanu l-a dat afară în condiţiile în care lumea striga numele lui Piţurcă”.

Ilie, de ce faci asta? De ce ne faci asta? Ai fost prea mare pe terenul de fotbal. Genial! Un zeu! De ce ai nevoie de astfel de momente care să ne umplă de amărăciune pe noi, păcătoşii şi nerecunoscătorii, dar umilii fani ai Craiovei dintotdeauna, nu doar ai Maximei? Păcat, Ilie...

8 comentarii:

 1. respect pentru fotbalistul Ilie Balaci dar omul Ilie Balaci e o mare dezamagire.

  RăspundețiȘtergere
 2. pleaca boovene du-te la severin si poti sa il iei si pe domnu B drojdier mare cre te pupa in cur. hai adio marine!

  RăspundețiȘtergere
 3. New York... New York...

  RăspundețiȘtergere
 4. nea balaci matale nu ai treaba pe acasa? treci la un remy cu baietii ca te asteapta nu mai sta pe telefoane cu ziaristii de cancacnuri ca te faci de rasu lumii.chiar vrei sa ajungi pentru cativa craitari sa te compatimeasca lumea? stai in banca lu matale ca daca ai fost fotbalist mare nu inseamna ca poti sa te caci pe stema clubului nostru doar pentru ca asa iti ine la 1 pahar, 2 sau 9 in plus.
  fi serios nea balaci ca nu ai ce sa castigi decat te faci de ras.

  RăspundețiȘtergere
 5. Chiar ca pacat de Balaci.Mereu a fost ingamfat si a spus numai excentricitati dar acuma tot se incapataneaza sa dea cu bata in balta..Ilie ce astepti sa te cheme Mititelu sa te roage sa lucrezi tu in locu lu Piturca?Pai tu cand ai fost manager deci tot ce e si Piti acum ai fost carpa lu Mititelu stergea cu tine pe jos te punea sa dai declaratii ca suntem viitorii campioni.

  RăspundețiȘtergere
 6. LASANE BA BALACI CA NU ESTI TU DUMNEZEU SA DAI ATATEA LECTII LA TOTI.CE PLM TOTI SUPORTERII VAD CEVA SI VI TU SA NE CONVINGI CA NU E ASA TOTI SUNTEM ORBI NUMAI TU ESTI CEL MAI DESTEPT.IA L PE MITITELU SI DUCETI-VA LA EL LA BOOVENI SAU LA TINE LA BISTRET SI FACETI ACOLO ECHIPA.HAI PA LASA NE CU VRAJELILE ASTEA.

  RăspundețiȘtergere
 7. ce ii mai convine lu miti ca mai apar voci asa confuze cum e balaci acuma.e perfect pentru interlop poate sa isi faca si mai bine jocurile lui murdare.DACA PLEACA PITURCA ESTI TERMINAT BOOVENE!

  RăspundețiȘtergere

TENTACULELE LUI MITITELU ÎN JUSTIȚIA CRAIOVEANĂ

Escrocul și-a infiltrat jurista personală ca judecătoare la Curtea de Apel Craiova și vrea să o folosească pentru a împiedica recunoașterea...