7 ian. 2012

“Adevărata ...FC Booveni”

O ştire, sau mai degrabă un zvon, a apărut acum câteva zeci de ore pe malul Jiului. Cică unul Claudiu Postolache ar vrea să-şi aducă echipa (FC Olt) la Craiova, ca să ofere unui oraş nebun după fotbal ocazia să mai urmărească pe viu acest sport. Nu ştim dacă e vreo sămânţă de adevăr în asta, sau dacă nea Postolache e doar un alt “celebru anonim” care tânjeşte la un pic de publicitate, pe modelul deja brevetat în fotbalul românesc de mulţi alţii.

Chiar dacă treaba asta cu FC Olt adusă la Craiova e doar o născocire, e amuzant să observăm reacţia lui Mărin. Aşa cum toţi ne aşteptam, pentru că deja-i ştim pe de rost gândirea lui Ajică, folosindu-se de fiţuica lui brutarul s-a grăbit să sublinieze că FC Booveni e doar una, şi ea-i aparţine lui! :)))
Pentru orice eventualitate, diabolicul circar a încercat să-şi protejeze circul pretinzând din nou, cu tupeu-i caracteristic, că UNIVERSITATEA CRAIOVA e el şi cocalarul său plod.

În materialul din fiţuică sunt prezentate declaraţiile lui Ion Prioteasa, pesedistul care după ce a fost ani de zile criticat vehement de Mărin şi hârtia sa igienică, mai nou e în relaţi cordiale cu ospătarul, maşina lui find văzută în faţa casei boovene de multe ori. Probabil aşa consideră că trebuie să se comporte un politician local de frunte cu un nemernic care a distrus simbolul oraşului, pe care l-a terfelit în toate felurile, explicându-ne tuturor că asta e de-acum jucăria sa.

Deşi putea, aşa cum ar face o publicaţie serioasă, să prezinte pur şi simplu zvonul, eventual comentând asupra veridicităţii sale sau emiţând consideraţii despre viabilitatea unei astfel de variante, evident că fiţuica booveanului a ţinut morţiş să mai aducă aminte că Mărin înseamnă Ştiinţa, chiar dacă nemernicul ospătar se ascunde în spatele unui srl care nu are nicio legătură cu sigla din anii ‘80 şi peste care oricum a tras obloanele pentru că e falit şi nu le va ridica probabil pentru mulţi ani de-aici înainte.

În mintea lui Minciunelu, această entitate (Universitatea Craiova), simbolul iubirii oltenilor pentru fotbal, e doar un obiect casnic pentru el şi va fi “moştenirea copiilor copiilor săi”, ca mijloc de câştigare a notorietăţii de către nişte nimeni cu caş la gură.

Pentru noi, umili suporteri ai celei care-a fost odată Ştiinţa, echipa şi starea de spirit pentru care am străbătut mii de kilometri în lung şi-n lat, UNIVERSITATEA CRAIOVA nu va însemna niciodată Mărin Minciunelu şi familia sa de văcari inculţi şi parveniţi, aşa cum NIMENI nu se va putea proclama vreodată drept “proprietarul Universităţii Craiova”. Pentru că nu poţi fi niciodată “proprietarul” unei stări de spirit, ci în cel mai bun caz o poţi administra o anumită perioadă. UNIVERSITATEA CRAIOVA înseamnă iubirea milioanelor de olteni şi de fani ai acestei echipe CRAIOVENE (NU severinene şi nici măcar boovene!), de adepţi ai credinţei alb-albastre, înseamnă atât de multe şi cu totul altceva decât ne-ar putea inspira vreodată familia Minciunelu.

Prin penibilele formulări cu scop manipulator de genul “adevărata FC Universitatea Craiova” sau “Universitatea Craiova e numai una”, Mărin ne arată de fapt cât îi e de frică de orice eventual proiect care ar aduce Craiovei o echipă de fotbal, oricare ar fi ea şi indiferent cât de serios ar fi proiectul. Ajică are în aceşti ani ca unică ţintă menţinerea în conştiinţa oamenilor a lui FC Booveni ca fiind ŞTIINŢA NOASTRĂ.

Ca şi cum noi am fi iubit de mici srl-ului familiei sale, indiferent că se numeşte SC Cetatea Banilor City SA / Western Gate Residence SRL / SC Fotbal Club U Craiova SA / SC FC U Craiova SA - sau cum s-or mai chema firmele prin care Mărin a fraudat constant şi revoltător bugetul de stat. Când noi cu toţii eram pe stadion şi fluturam în vânt steagurile şi fularele alb-albastre pentru Universitatea Craiova, pentru ŞTIINŢA NOASTRĂ, Mărin era doar un agarici care se juca prin ţărâna de la Booveni şi avea vise erotice cu vacile satului, pe care era trimis să le pască de cel care în prealabil o omorâse pe mă-sa cu biciuşca.

Fără să girăm sau măcar să aplaudăm zvonul care se pare că s-a risipit aşa de iute cum a fost propagat (aşa cum s-a mai întâmplat în ultimele luni), nu ne putem abţine de la a remarca, a mia oară, cât de nemernici sunt politicienii craioveni, cât de duplicitari şi de lipsiţi de scrupule sunt şi cât de puţin le pasă lor de Universitatea Craiova.




PS. Ştiinţa e o stare de spirit care reprezintă Craiova (şi în plan secundar Oltenia) şi pe toţi suporterii acestui club legendar, şi orice s-ar spune ea are o istorie distinctă de cea a vreunei divizionare importate din cine ştie ce comună. Poate renaşte însă oricând, dacă toată suflarea Băniei va ajunge să simtă că o echipă de fotbal o reprezintă şi să se identifice cu ea!

Nu pretinde nimeni ca de mâine autorităţile şi fanii olteni să susţină pe X sau pe Y, cu atât mai mult că habar n-avem cine e Postolache ăsta şi ce vrea el cu adevărat. În plus, e relativ greu să decretezi că o echipă de nicărieri, care până azi s-a numit FC Frecăţei, va fi de-acum Universitatea Craiova doar pentru că i-ar schimba patronul culorile şi numele. Mai ales că o astfel de echipă vine aici ca fiind creaţia propriului patron, adică doar un banal srl care nici măcar nu poate pretinde că reprezintă vreo frântură de istorie reprezentativă de istorie pentru fotbalul românesc (cum face Mărin cu srl-ul său). Tot aşa, ba chiar cu mai multe argumente, pentru că e creaţia sa, un alt Minciunelu de import (Postolache, X sau Y) îşi poate mâine muta jucăria în alt oraş ca să pretindă apoi că e, să zicem, Poli Iaşi sau Farul Constanţa (şi nici măcar n-ar mai fi nevoie să-i schimbe culorile!)

Dar, peste toate aceste ipoteze, o iniţiativă de acest tip nu poate fi decât benefică, pentru că ar da un impuls fotbalului craiovean şi mai ales pentru că l-ar scoate din minţi pe Mărin.
Şi, pentru asasinul Ştiinţei, VREM TOT CE E MAI RĂU!



Comicele combinații ale măscăricilor Charlie și Gogoașă

Pușcăriaș în Italia pentru infracțiuni cu carduri, "Charlie" a făcut arest preventiv și în România, el fiind un fel de papițoi a...