29 ian. 2013

Radiografia nimicului

CRAIOVASPORT revine cu o postare după 7 luni și jumătate, timp în care nu s-a întamplat nimic cu adevărat important pentru fotbalul craiovean. Cu excepția unor termene de judecată cărora le-am pierdut șirul, în plictisitorul proces în urma căruia sărmanul de la Niuiorc speră să facă rost măcar de bani de mâncare pentru un an - doi. Doar inaugurarea Sălii Polivalente a mai produs un sâmbure de emulație, aducând vag aminte de intensa trăire citadină care definește Craiova.

Bănia doarme de 2 ani, sedată de minciunile, manipulările și urzelile unui ospătar care nu va înceta niciodată să o chinuie. Olga a câștigat alegerile și e primar, formând se pare, de ceva vreme, un triunghi indestructibil împreună cu Mărin și Gabi Blondu.

Nici măcar marele rival “Gaeta de Sud” nu știe pe ce lume mai trăiește, ai săi “cronicari” având posibilitatea să mai spună ce cred doar pe obscure bloguri personale, în timp ce în ziar le mai este permis cel mult să facă interviuri de catifea cu însuși “dujmanul” Mărin. Gaeta are o problemă cu Olga și, căutând orice posibil aliat în disputa cu aceasta, ar fi gata să “profite” de micile contre ale primăriței pitice cu ospătarul, eventual chiar aliindu-se, într-un concurs de împrejurări, până și cu asasinul Științei, cel pe care îl critica de peste un deceniu.

Așa se explică și interviul jenant cu booveanul de acum cîteva săptămâni, un interviu cu limba scoasă în care ziaristul nu a pus nici o întrebare de Doamne-ajută, care să-ncurce în vreun fel halucinațiile booveanului. Totul venea după un schimb de replici “cu manta” între Olga și Mărin, când dolofanul edil îl invita pe brutarul obez să facă echipă, în timp ce milogul îi răspundea că nu primește ordine de la o doamnă așa distinsă care, pe deasupra, a mai stat și urcată pe clădire prea mult...

Pentru posteritate, iată care era retorica la sfârșitul lui 2012:
Olga:
“Domnul Minciunelu are sarcina ca până în primăvară să aibă creionată o echipă, el este finanțatorul. Vă rog să nu mai confundați primarul Craiovei cu finanțatorul echipei de fotbal.”

Mărin:
“Nu-mi dă ea mie sarcini niciodată. Am trăit s-o văd și pe-asta! Nu-mi dă ea mie ordine. A stat prea mult urcată pe clădire, o crede că mi-e șef. Echipa de fotbal nu e treaba ei.”

Și tot în perioada aia ospătarul o ardea prieten cu Nețoiu, care-i mai făcea cinste cu câte-o ciorbă. Știți care, ăla dujmanu’ de moarte, “securistu’ nenorocit”, “groparu’ Craiovei”, “omu’ negru”, etc. Ăla pe care l-a hulit premeditat ani de-a rândul, ca să pară fanatic... Ăla indezirabil, care era și el în gașca celor care voiau “să-i ia echipa, ca să-i distrugă viața”:

<<Dușmani de moarte până acum, Adrian Mititelu și Gigi Nețoiu au făcut pace. Cei doi au cinat împreună vineri seară, într-un restaurant din Craiova. “Da dom'ne, m-am împăcat cu Nețoiu! Care e problema? Mi-a luat jucătorii, dar au trecut 10 ani de atunci. Eu nu sunt un tip dușmănos.”>>, nota un ziar central.

De menționat că pe vremea când milițianul muta jucătorii Craiovei la dinamo, Mărin nu avea nici o treabă cu echipa de fotbal, dar se pare că deja booveanul se autoidentifică în totalitate cu istoria fotbalului craiovean.

Săptămâna trecută, trioul Mărin-Blondu-Olga s-a reunit și oficial, ca să pună la cale salvarea Științei, deci evident într-un scop nobil. Concluziile “ședinței” au fost clare: trebuie să fie bine, ca să nu fie rău!

Mai concret, booveanul a mai țesut o poveste caracteristică, de genul “mă dau la o parte, dau echipa suporterilor, fostelor glorii, municipalității, papalității, UNICEF-ului și celor de la GreenPeace...”, Blondu i-a ținut isonul asigurându-ne că “domnu’ Minciunelu a demonstrat că are palmaresu’ la el”, iar biata Olga vrea să ia pulsul opiniei publice anunțând că ia în calcul o donație de un milion jumate pentru familia flămândului ospătar cu mască de sudor. Ca să aibă echipa unde să facă performanță, până când construim un stadion frumos, ca al lu’ Ștugart.

Convins că va pune mâna pe un milion jumate de coco (80% din sumă i se poate dona direct în bare de salam și parizer, iar restul “cheși”, ca să sudeze văru' Lubeniță niște fiare  și apoi să le vopsească), Mărin a declarat entuziasmat:
“Am luat decizia de a construi un stadion nou, provizoriu, de cinci mii de locuri, din schelet metalic. Se va construi pe unul dintre terenurile mele. În şase luni îl ridic. Va costa 1,5 milioane de euro”.
Evident, stadionul provizoriu va fi finanţat din bani publici, de la primărie şi de la consiliul local. Adică de noi toți. Fără să fim întrebați, Olga și Mărin ne anunță că banii noștri vor fi donați familiei boovene, ca și cum visul nostru ar fi să sudăm niște fier pe terenurile ospătarului.

Mai mult, această operațiune de devalizare a bugetului local ar însemna și acoperirea de către primărie și consiliu, adică din nou de noi toți, a cheltuielilor cu utilitățile ce trebuiesc aduse pe terenurile lui Ajică. Cum prețul tarlalelor cu scaieți furate de boovean prin diverse inginerii clasice ale mafiei imobiliare ar deveni de câteva zeci de ori mai mare dacă ar avea și utilitățile trase, nu-i așa că ar fi nedrept să nu contribuim cu toții la bunăstarea familiei acestuia?

Ce au de spus suporterii Craiovei despre noul plan boovean?
Ei bine, stupoare: dacă Sezione s-a delimitat de mai multă vreme de vreo asociere cu Mărin (vom vedea cât îi ține) și de acțiunile lui Blondu, grupările Ultras, Pretoria și Hardcore Crew (ultima reunind fani ai Craiovei din buCURești) s-au dezis și ele, pe rând, de cina romantică la care au participat Mărin, Olga, Blondu și alți 2-3 martori la căratul apei, în frunte cu eternul băgător în seamă Marcel Popescu.

COMUNICAT Ultras și Praetoria:
   “Grupările Ultras și Praetoria, care activează în Peluza Sud Craiova 1997, l-au contestat și îl vor contesta pe Adrian Mititelu. El este principalul vinovat pentru distrugerea clubului de fotbal Universitatea Craiova, alături de F.R.F. si L.P.F. Menționăm că în urma întâlnirii din cursul zilei de azi, 23.01.2013, între Mititelu și Primăria Craiovei, niciunul dintre membrii facțiunilor mai sus menționate nu a participat la aceste discuții și anunță că nu se vor așeza la tratative cu Mititelu. Ne dorim ca toată lumea să afle motivele pentru care suntem împotriva acestui patron:
- a participat la prima retrogradare a Universitatii Craiova;
- evacuarea Peluzei Sud la meciul dintre Universitatea Craiova și Unirea Urziceni, în urma contestării lui;
- interzicerea participării galeriei la meciul disputat la bucurești, cu fc dinamo;
- suspiciunile de blat legate de meciurile cu steaua bucurești și fc vaslui;
- mutarea echipei din oraș (Severin);
- a doua retrogradare a clubului nostru;
- dezafilierea clubului;
- trimiterea anumitor persoane, în încercarea de a intimida membrii brigăzilor;
- lipsa performanței și lipsa banilor care ar fi trebuit investiți.
   Și lista ar putea continua. Chiar dacă Știința noastră va reveni în campionatul intern, brigăzile Ultras și Praetoria Craiova își vor continua protestele împotriva lui Mititelu, până când acesta va renunța la tot ce înseamnă Universitatea Craiova.”

COMUNICAT Hardcore Crew:
   “În urma ultimelor evenimente legate de echipa noastră de suflet, Universitatea Craiova, grupul Hardcore Crew (Peluza Sud ’97 Craiova) precizează faptul că nu a fost prezent la întâlnirea dintre primarul Craiovei, d-na Lia Olguța Vasilescu și Mititelu Adrian.
   Nu am participat și nu vom participa la întâlniri la care va fi prezent cel pe care noi îl considerăm principalul vinovat de situația actuală. Hardcore Crew își dorește o revenire a Științei în fotbalul românesc, dar se dezice total de orice idee în care este implicat Mititelu Adrian.”

Ei bine, în aceste condiții se naște o întrebare de bun-simț: pe cine a reprezentat Gabi Blondu la “eveniment”, dacă toate facțiunile s-au dezis oficial de poziția sa? Să fie oare chiar el suporterul de încredere, căruia Mărin vrea să-i cedeze acțiunile?  :-)))))

Comic e că nici măcar coana Ioanițoaia nu mai găsește putere și răbdare să susțină aiurelile boovene, matroana “Gaetei Sporturilor” arătându-se sceptică în ceea ce privește promisiunile cuplului Mărin - Olga.

Deși din afară poate pare că la Craiova amorțeala s-ar putea apropia de final, totul e doar o senzație, o iluzie. Discuțiile dintre Mărin, Olga și Blondu nu sunt doar lipsite de orice urmă de moralitate (fapt confirmat de reacția tuturor grupurilor de suporteri), ci și degeaba. Folosesc doar ca să arate că Mărin mai trăiește și încă mai reușește să bage câțiva litri de combustibil în rezervorul vechiului său model de merțan, odată la modă, în timp ce Olga se poate preface interesată de soarta fotbalului craiovean.
În realitate, primărița și ospătarul au ieșit de la întrevedere cu variante diferite ale aceleiași situații. Prin urmare, aceste rânduri sunt un fel de radiografie a nimicului, pentru că de atât e în stare acest oraș în zilele noastre. De nimic.


Gluma anului:

“Pentru binele fotbalului din Craiova şi fotbalului românesc, eu sunt gata să cedez echipa suporterilor, fostelor glorii, municipalităţii şi consiliului local.”






Comicele combinații ale măscăricilor Charlie și Gogoașă

Pușcăriaș în Italia pentru infracțiuni cu carduri, "Charlie" a făcut arest preventiv și în România, el fiind un fel de papițoi a...