22 nov. 2010

Ajunge Mărine, nu ne mai minţi!


Înfrângerea cu Bistriţa ne-a arătat clar pe unde suntem. O echipă de mijlocul clasamentului, cu un atacant de calibru, dar care va fi la 100% din potenţial de la anul, la fel ca şi fundaşul-golgheter bulgar, cu câţiva tineri promiţători şi ambiţioşi, unii dintre ei totuşi necopţi. Cam asta e Craiova de-acum, o echipă pe care Piţurcă a transformat-o într-o maşinărie ofensivă, mereu dominându-şi adversarii, dar care plăteşte cu rezultate negative subţirimea lotului.

La Universitatea moştenită de la ex-antrenorul Minciunelu, două-trei accidentări şi vreo suspendare dau peste cap totul, Victor Piţurcă fiind forţat de situaţie să schimbe posturile jucătorilor de la meci la meci.

 

Imediat după înfrângerea de sâmbătă seara, Mărin a declarat că “ăsta e fotbalul, am jucat, dar nu am băgat-o în poartă. Echipa are valoare”. El vrea să lase suporterilor impresia că Universitatea are un super-lot şi că nu mai e nevoie de întăriri, decât de timp, de parcă nu am aştepta de cinci ani... Nimic mai fals, Ştiinţa se bazează pe câţiva piloni care-i dau consistenţă jocului, dar nu e de ajuns pentru mai mult. Ajică îngroaşă obrazul şi foloseşte la nesfârşit penibila scuză cu ghinionul, aruncând doar pe seama fatalităţii ineficienţa ofensivă a echipei.

Antrenorul Minciunelu a obţinut în ultimul sezon o salvare de la retrogradare în ultimul moment, iar maximul putea fi atins de italianul Nicolo Napoli, care ne-ar fi dus chiar în cupele europene dacă nu era dat la o parte. Dar lui i-a trebuit timp, vreun an şi jumătate. Probabil că Victor Piţurcă ne-ar califica şi el în Europa în 2012. Dar Piţi nu şi-a propus doar atât, iar istoria nu mai are răbdare cu Mărin. Investiţiile în echipă sunt necesare ca aerul!

Ştiinţa antrenată de Mărin a fost implicată, în fiecare an de când a promovat, în lupta pentru evitarea retrogradării, pe care a câştigat-o, în funcţie de situaţie, cu mai multe sau mai puţine etape înainte de final. Doar o continuitate de un an şi jumătate a unui antrenor străin cum a fost Nicolo Napoli şi un tehnician de valoarea lui Victor Piţurcă au menţinut Craiova departe de lupta din subsol. Acestea sunt cele două excepţii, în rest Craiova a fost o echipă ferită de matineu în mare parte de talentul lui Florin Costea, care prin golurile sale a adus punctele care ne-au ţinut în prima ligă şi i-au prelungit lui Ajică rolul de circar tv.

“Nu mă întorc pe mine 2-3 înfrângeri”, a mai spus Mărin, legat de munca lui Piţurcă la Universitatea. Cu alte cuvinte, “hai că-l mai las un timp pe Piţurcă ăsta al vostru, îi fac un favor şi nu-l dau afară, mă fac că nu văd astea 2-3 înfrângeri”… Ceea ce vrea Mărin e să obişnuiască fanii, evident dezamăgiţi de ultimul rezultat şi de seria rezultatelor nefavorabile din partidele de acasă, cu ideea că el îi face concesii lui Piţurcă, pe care îl iartă pentru că e el băiat bun. Mărin ştie însă foarte bine că dacă atentează în acest moment la autoritatea lui Piţurcă e ca şi plecat de la Ştiinţa, locomotiva de care s-a legat cu multă perversitate acum cinci ani, din dorinţa lui nebună de publicitate.

Booveanul trebuie să înţeleagă că, spre deosebire de Ţicleanu, Mogoşanu, Cioroianu şi restul marionetelor, Piţurcă e compatibil cu performanţa. Dar are nevoie de ajutor, iar acesta nu poate veni decât de la reprezentantu’ acţionarilor majoritari şi booveni. Dacă vrea să primească respect, Mărin trebuie să respecte. Iar dacă respectă suporterii acestei echipe, atunci trebuie să înceteze cu diversiunile şi să asigure condiţiile financiare necesare performanţei.

Comicele combinații ale măscăricilor Charlie și Gogoașă

Pușcăriaș în Italia pentru infracțiuni cu carduri, "Charlie" a făcut arest preventiv și în România, el fiind un fel de papițoi a...