12 nov. 2010

Ajică e negru de invidie!

Aşa cum prevedeam încă din momentul în care Mărin anunţa cu fast că l-a adus pe Piţurcă la Craiova, pe zi ce trece ne convingem că totul a fost doar un nou spectacol ordinar al chelului. Comportamentul booveanului e din nou de o perversitate inegalabilă, el mimând pentru naivi că-l susţine pe Piţurcă, dar încleştându-şi dinţii pe sub zâmbetul forţat şi chinuindu-se tot mai mult să ascundă ceea ce simte cu adevărat: o invidie uriaşă faţă de cel în care toată Oltenia are atât de multă încredere.
Pentru a-şi ascunde trăirile perverse, Mărin nu mai merge la meciurile din deplasare (probabil şi banii de carburant reprezintă o mare problemă), iar după înfrângeri Minciunelu intră din ce în ce mai des la TV, confirmând senzaţia pe care o avem de ceva vreme că e ceva ciudat în comportamentul său. El, actorul penibil care juca în scene groteşti cu boceli în direct după înfrângeri ruşinoase, acuzatorul virulent al oricărui arbitraj, indiferent dacă ne defavoriza sau nu, acum e total deconectat şi râde cu moderatorii după ce Dinamo ne-a eliminat din Cupă. Atitudinea sa e grăitoare şi parcă spune aşa: “Ia mă, să vedem ce face Piţurcă al vostru…! Na, că l-am pus, acu’ iete, că nu face nici ăsta nimic, sa mai ziceţi de mine că nu sunt cel mai mare antrenor. Dacă nici Piţurcă nu face treabă, sa nu mai comentaţi, o să cobor io pe bancă!”

Ieri, Silvian Cristescu a fost invitat la o emisiune a postului Digisport. În timp ce fostul fotbalist al Ştiinţei explica de ce s-a schimbat starea de spirit a suporterilor Ştiinţei, rostind o evidenţă, anume aceea că Victor Piţurcă a coagulat în jurul său toată suflarea alb-albastră pentru că el este cu adevărat antrenor, nu marionetă, Minciunelu îşi rodea unghiile de ciudă în biroul său de la Niuiorc. La un moment dat a izbucnit şi fără să se mai poată stăpâni, a pus mâna pe telefon şi a sunat la postul tv, cerându-le să facă precizarea că nu doar pe timpul lui Piţi a fost multă lume la meciuri, ci şi în perioada de tristă amintire a yesman-ului Ţicleanu.

A fost momentul care ne-a confirmat faptul că, trecut în plan secund câteva luni, Mărin e deja pe punctul de a exploda. Aşa cum spuneam aici, aducerea lui Piţi a fost de fapt o stratagemă adoptată de boovean din disperare, pentru că fostul selecţioner era singurul care îi putea redresa căruţa. O căruţă care se îndrepta spre o nouă retrogradare, aşa cum mărturisea şi Mitică, altfel un experimentat analist atunci când nu-şi propune să manipuleze.

Tot zilele trecute, ospătarul şi-a permis să-l critice public pe Piţurcă pentru dialogul cu Marean elefantu’. Culmea tupeului! Tocmai el, Mărin booveanul, zis “măscăriciul” printre ziariştii care ne livreaza zilnic circul mediatic pe digi şi gsptv, a ajuns să vorbească de Piţurcă şi să dea lecţii de bună purtare. Tocmai el, clovnul clovnilor, circarul de duzină care şi-a construit popularitatea făcând harcea-parcea imaginea unui mit, ei bine, el vorbeste despre bună purtare şi despre ruşine. E adevărat că Piţurcă a greşit lăsându-se atras în capcana elefantului umflat, am spus-o şi noi, dar să vină Mărin şi să taxeze primul şi sperăm singurul exces al lui Piţurcă, e revoltător!

Maimuţoiul sărăntoc, patronul de carton, cel care la sfârşitul acestui an ar fi pierdut cu siguranţă toţi jucătorii importanţi pentru că salariile neplătite s-ar fi întins probabil pe vreo 10 luni, se vede sau se crede cu sacii-n caruţă şi îşi începe, încet-încet, spectacolul său jegos. Centimentru cu centimetru, analfabetul megaloman a început să-şi întindă din nou tentaculele şi să redevină un nelipsit al şourilor tv de prost gust, stresat şi împins de la spate cu sfaturi perverse de “colaboratorii săi”, adică de slugile disponibilizate de Piţi, care-i stau cu limba-n cur cât e ziua de mare.



Ce crede CRAIOVASPORT că va urma?

Returul acesta se va termina totuşi cu Victor Piţurcă în fruntea clubului. Va urma apoi vacanţa de iarnă, în care managerul Ştiinţei va dori să întărească echipa şi să scape de cei care el consideră că nu ne mai pot ajuta să ne luptăm pentru obiective mai îndrăzneţe.

Probabil însă că Mărin nu va face rost de bani pentru transferuri, aşa cum promisese. Dar şi dacă va rezolva problema financiară, booveanul nu vrea sa facă transferuri. Dictator absolut, ospătarul nu are de gând să aducă fotbaliştii pe care îi vrea managerul şi să întărească lotul, aşa cum i-a promis lui Piţurcă, pentru că el are încredere doar în propriile păreri.

Plus că, dacă ar aduce fotbaliştii pe care-i vrea Piţurcă, Ajică îşi închipuie că i-ar ceda oficial managerului meritul principal al vreunei eventuale performanţe ulterioare. Acum, după orice victorie, Mărin nu uită să menţioneze că aici e (şi) meritul său, care a muncit un cincinal, evident ajutat de veritabili profesionişti, precum Cioroianu, Mogoşanu, Ţicleanu, Geolgău sau Stălinescu. Iar dacă tot face rost de bani pentru investiţii, Ajică vrea să le facă el, nici nu concepe să-l lase pe Piţi să-şi facă treaba, pentru că el nu înţelege ce rost ar mai avea el pe lumea asta în aceste condiţii.

Minciunelu vrea să-l forţeze pe Piţurcă să plece, orice rezultat negativ venindu-i ca o mănuşă pentru viitoarele atacuri şi declaraţii perverse, pe care şi le calculează cu minuţiozitate încă de pe acum. Cu orice risc al vreunui pronostic neadeverit, CRAIOVASPORT constată un lucru: ceea ce părea iniţial o banuială subiectivă, începe să se tranforme tot mai mult într-o certitudine - booveanul a început deja sa-l lucreze pe Piţurcă.

Vom urmări cu multă atenţie ce se va întâmpla, dar un lucru e sigur: dacă din megalomania sa nevindecabilă Mărin îşi mai bate încă o data joc -a câta oară?!- de speranţele suporterilor şi de istoria acestei echipe, negându-i dreptul la performanţă şi decenţă, atunci ospătarul parvenit va deveni oficial, pentru toată Oltenia, noul neţoiu!

Multă lămâie…

Cu speranţa că aţi mâncat deja şi oricum aveţi vreo lămâie la îndemână în caz de greaţă persistentă, vă prezentăm câteva imagini hidoase:


De bucurie că idolu’ l-a bagat în seamă, Mărin nu a ratat prilejul de a-l sfida pe Piţurcă. Desigur, nu chiar pe faţă, dar lovitura trimisă cu manta şi-a atins ţinta. Ajică s-a gudurat intenţionat şi indecent pe lângă ciobanul cu care Piţi se află într-un conflict arhicunoscut.
Nu mai e nevoie să detaliem subînţelesul hăhăielilor care se auzeau în studioul lui sa-muilă, sperăm doar ca Piţurcă să-şi fi luat garanţii destul de importante şi să nu fi fost prea naiv în momentul în care a acceptat o echipă care în perioada Ţicleanu se apăra şi cu Brăneştiul şi se anunţa una din principalele “candidate” la retrogradare.

Comicele combinații ale măscăricilor Charlie și Gogoașă

Pușcăriaș în Italia pentru infracțiuni cu carduri, "Charlie" a făcut arest preventiv și în România, el fiind un fel de papițoi a...