26 feb. 2011

NIMENI LA MECI !

Pentru cei cu memorie scurtă, CRAIOVASPORT a mai trecut o dată în revistă săptămâna aceasta atrocităţile marca Mărin produse în cei cinci ani de mandat ruşinos pentru culorile alb-albastre.
În preziua aşa-zisului derby cu steaua,  
CRAIOVASPORT vă prezintă categoriile de oameni care vor fi pe stadion duminică seara, ignorând protestul faţă de boovean.


„Comuniştii” – Cei care indiferent de situaţie merg pe mâna conducătorului iubit. Supuşi, prea proşti să aibă cândva vreo părere sau prea fricoşi să şi-o exprime, ei ştiu decât un singur lucru: patronul are dreptate indiferent de situaţie. Ei chiar cred că echipa este a celui care posedă nişte în hârtii de proprietate, indiferent dacă ea se numeşte Unirea Urziceni şi aduce 500 de inşi la stadion, şi aceia de „origine” stelistă, sau Universitatea Craiova, cea mai frumoasă echipă din România, care a spulberat orice statistică privitoare la asistenţă de când Piţurcă a readus speranţa în Bănie. Această categorie este cea mai periculoasă, ea nu poate fi convertită şi pe ea se bazează Mărin în apelurile sale disperate către suporteri. Acest tip ideal de masă de manevră l-a susţinut şi pe Neţoiu şi Dinel Staicu.

„Oportuniştii” sau „cameleonii” – Cei care vor, dar niciodată nu pot ieşi în prim-plan din cauza firii lor timide şi ipocrite. Ei ştiu că protestele sunt îndreptăţite, dar sunt prea laşi să li se alăture, aşa că profită de absenţa celor demni pentru a se maimuţări în voie pe stadion, fără teama că vor fi ironizaţi de „absenţi”. În funcţie de rezultatul meciului, ei se vor transforma subit în „ultraşi” veritabili, dând tonul scandărilor sau arătându-le „fioros” degetul steliştilor sau vor critica jucătorii favoriţi, acuzându-i pentru ceea ce Mărin nu le-a oferit.

„Opozanţii” – Nu este vorba de vreun grup de suporteri pro-Minciunelu, pentru că nu poţi găsi pe cineva care să-ţi aducă un argument viabil în favoarea lui Mărin. Sunt doar suporteri racolaţi de anturajul booveanului. Responsabili de acest lucru sunt văru’ Joavină Lubeniţă, care poate intra în contact şi cu grupurile de semi-interlopi, necesare în cazul apariţiei vreunei „rebeliuni” şi chiar gruparea Buşu (Sorin Buşu este nepotul lui Ajică), alcătuită din agricultori transportaţi cu rata la oraş şi care în câteva rânduri s-a adunat la tribuna a doua pentru a reprima scandările anti-Mărin prin huiduieli la adresa peluzelor şi aplauze frenetice în favoarea unchiului Ajică. În lipsa lui Sorinel Buşu, promovat cu abnegaţie de câţiva ani către prima echipă, dar din lipsă de valoare rămas mereu pe tuşă, rudele de la Booveni sau cele pripăşite prin Bănie vor da tonul.

„Figuranţii” - Ei privesc fotbalul doar ca un prilej de socializare, majoritatea nu agreează acest sport, dar ajung pe stadion în special „când vine multă lume”. De la meci rămân mereu cu ceva de povestit prietenelor, iar în istorisirile ulterioare ei au de obicei un rol important, poate chiar sunt eroi principali. Segmentul de vârstă al acestei categorii este 15-30 de ani, pentru că apoi nu vor mai putea fi zăriţi pe vreo arenă, iar la TV vor mai înghiţi fotbalul doar cu prilejul finalei Campionatului Mondial.

„Rebelii” – Ei se solidarizează tacit cu suporterii adevăraţi, care refuză prezenţa, dar vor veni la stadion pentru a nu fi în ton cu protestul dacă nu sunt ei cei care l-au iniţiat. Îşi explică ulterior prezenţa prin faptul că s-au dus să-l înjure pe Minciunelu, ceea ce evident nu vor face, cel mai probabil de frica repercursiunilor. Ei sunt de condamnat, pentru că înţeleg cel mai bine situaţia şi nu se raliază unui protest adevărat, preferând să facă altfel ca să arate că au personalitate.

„Chibiţii” – Cei cărora le place fotbalul şi asistă la orice meci, fie el de Liga Campionilor sau din categoria Elită. Ei nu au avut o echipă favorită, ţin de obicei „cu cine joacă mai frumos”, iar dacă această formaţie se nimereşte să fie chiar echipa oraşului, cu atât mai bine. Categoria aceasta nu poate fi înfierată.


În orice situaţie, campania „Nimeni la meci” este deja o reuşită, fiindcă suporterii adevăraţi, cei care contează, vor refuza să susţină pe FC Minciunelu Booveni, iar cei care vor fi prezenţi pe stadion pot fi încadraţi fără probleme în categoria NIMENI. Sperăm ca demnitatea şi spiritul Ştiinţei să fi rămas intacte în mintea şi-n sufletele cât mai multora dintre voi şi deci ca Mărin să strângă cât mai puţini bani din ceea ce până acum a fost o mină de aur: încasările din vânzarea biletelor. Bilete cumpărate până acum de mulţi dintre craioveni, despre care Minciunelu a spus că “nu merită să aibă echipa în oraş”!

Să salvăm împreună Universitatea Craiova din ghearele tiranului!
NIMENI LA MECI!

Ce vrăjeli a mai spus ieri mireasa Aurel

Mireasa Aurel:

“Cred că Nicolo Napoli este cel mai important transfer al nostru din această iarnă. Este antrenorul care a adus cel mai spectaculos fotbal în Bănie din ultimii ani. Echipa este una bună, avem încredere în toţi jucătorii şi dacă vom avea linişte şi vom fi lăsaţi în pace cu siguranţă vom avea rezultate. Jucătorii s-au pregătit bine.

Am mare încredere în Nicolo, de care m-am ataşat foarte mult şi chiar dacă s-a speculat că eu aş fi vrut să fiu din nou antrenor vă spun cu tărie că eu am fost cel care a insistat pe lângă Adrian să-l readucă la Craiova. Nu vor fi probleme cu semnarea contractului cu Napoli. Să nu uităm că au fost unele probleme în această iarnă şi am luat politica paşilor mărunţi”.


Traducerea CRAIOVASPORT:
“Cred că Nicu alenatoru’ e cel mai important transfer din această iarnă. Vă daţi seama ce conducere penibilă suntem, dacă transferul nostru cel mai bun e unu’ pe care l-a dat patronu’ acum un an jumate afară că era pervers şi leneş şi pregătea execrabil meciurile. Da zisei şi io aşa ca să-l înţep pe Piţi şi să pară că îl susţin pe macaronar, nu că îl sap să-i iau eu locul. Şi, aşa mi-a zis şi Şefu’ să declar, că cică suporterii îl apreciau atunci. Eu nu ştiam chestiile astea, că eram plecat cu cămilele la păscut.

Echipa este cea mai bună din lume, dacă vom avea linişte şi vom fi lăsaţi în pace vom lua campionatul. Placa asta mi-a zis Şefu’ s-o pun, că normal că va fi linişte dacă galeria nu se mai prezintă la meci, iar după meciul cu steaua stadionu’ va fi gol tot timpul. Am mare încredere în Nicolo, m-am ataşat de el foarte mult, vedea-l-aş plecat mâine de-aci că nu mai are nimeni loc de el să antreneze! Vă mint cu tărie că eu am fost cel care am insistat pe lângă Şefu’ să-l aducă, deşi eu nu l-am apucat la Craiova şi nici nu-l cunoşteam. Problema e că din moment ce a acceptat să revină, se pare că şi ăsta e mare lingău, deci am concurenţă puternică.

Nu vor fi probleme cu semnarea contractului lu’ Nicolo, dar se întârzie atât că vrea Şefu’ să-l păcălească cu o clauză privind banii restanţi din 2009 şi mai durează până-l convinge pe fraier să semneze. A venit şi ăsta al dreaqu’ imediat, la prima strigare, nu putea şi el să refuze, ca să mă pună Şefu’ iar pe mine… Oricum, am luat politica paşilor mărunţi, prima oară am revenit la Craiova pe timpu’ lu’ Neţoiu, acum revin pe timpu’ lu’ domnu’ Minciunelu, nu-i aşa că am coloană vetebrală?”





Altfel, râs şi batjocură la conferinţa de presă de ieri... Bufoneria a fost la ea acasă la conferinţa anunţată cu mare pompă de fiţuica online, proaspăt rebranduită de Mărin, care se plictisea prin biroul său.
Circul de care e răspunzător în mod normal Ajică a revenit în sarcina celui numit la mişto preşedinte: mireasa Aurel. Fostul tactician din Bangladesh le-a făcut ieri pe toate:
l-a tradus pe alenator din română-n română, completând de la el acolo unde exprimarea italianului nu bătea cu ce le ordonase Minciunelu să declare şi a uitat să cheme jucătorii aduşi de Reghe & Prodanca la conferinţa de presă organizată tocmai în scopul prezentării acestora. Deşi nu ştim dacă organizarea conferinţei şi a prezentării era treaba lui sau a competentului ofiţer de presă Viceroy, Aurel s-a scos arătând nişte tricouri aduse în grabă de cineva de la magazie, ca să ne convingă că totuşi ăia chiar au venit şi să nu se facă de tot căcatul. 

Mărin poate sta deci liniştit.
Şi-a instruit bine supuşii, iar spectacolul clovnilor se desfăşoară şi în rarele ocazii în care el nu e la faţa locului, ca să dea impresia că au şi păcălicii din jurul lui un cuvânt de spus.



Toată lumea râde de argaţii booveanului...

Comicele combinații ale măscăricilor Charlie și Gogoașă

Pușcăriaș în Italia pentru infracțiuni cu carduri, "Charlie" a făcut arest preventiv și în România, el fiind un fel de papițoi a...