10 mai 2011

Suntem în groapă… Aruncaţi pământ peste noi!

“B-ul, B-ul!”, aşa ni se strigă prin toate coclaurile fotbalului românesc, de către toţi parveniţii acestui sport care altădată ar fi fost onoraţi să aibă privilegiul de a vedea măcar încălzirea legendarei Universitatea Craiova. Alţii, mai poligloţi, ne strigă “Serie B!”

Spunem “ne” pentru că toate aceste lighioane jalnice ne asociază pe noi toţi cu FC Booveni. Şi e normal s-o facă, atâta vreme cât noi nu spunem răspicat cine suntem. Atâta vreme cât un ospătar analfabet vorbeşte la televizor 2-3 ore pe zi în numele nostru. Cu de la sine putere. Şi atâta vreme cât pe stadionul Băniei, acelaşi ospătar organizează ritmic, după un orar stabilit de LPF, spectacole ridicole de circ.

România-ntreagă ar trebui să ştie că suporterii Ştiinţei nu vor retrograda niciodată. În tur, au fost campionii tribunelor. Dar ticăloşia unui ospătar falit, megaloman şi paranoic, ne-a aruncat în infern. Echipa noastră nu a retrogradat. Universitatea Craiova NU A RETROGRADAT! Ea pur şi simplu nu mai există... Canalia cu ochelari de plastic a transformat-o în ceva odios, adică în “echipa lui şi a copiilor copiilor copiilor copiilor copiilor lui”


Ţineţi minte acele horror-uri în care o persoană dragă eroului principal se transformă şi din ea iese un monstru înfiorător? Fiinţa la care ţii moare, lăsând locul scârboşeniei... Ceva asemănător s-a întâmplat cu echipa noastră. Minciunelu a asasinat Ştiinţa ca să dea naştere lui FC Booveni, echipa hidoasă a lui şi a familiei sale. Amin!



PS. Jegul pervers e îngrozit de gândul că-n aceste clipe tragice toată lumea ar putea realiza că monstrul FC Booveni nu are nimic în comun cu Universitatea Craiova şi că totul e doar o farsă pusă la cale de un nemernic. Aşa că, pentru a manipula lumea, după meciul de aseară a făcut pe îndureratul şi s-a prefăcut că ia toată vina asupra sa, cerându-şi scuze suporterilor, ca şi cum ar fi vreun martir sau asta l-ar absolvi cu ceva.

Ca să-şi poată continua şi-n viitor dictatura, în acest moment pentru el e important ca oamenii să continue să se identifice cu creatura sa şi a familiei sale şi s-o considere a fi legendara Universitatea Craiova. Pentru că dacă lumea îl va abandona, personajul său sinistru nu va mai putea exista.

Nea Ovidiu, eşti în eroare…

Şi tocmai când se părea că s-a trezit Ioaniţoaia din adormirea sa seculară, editorialistul gesepist ne dă în cap cu-n text în stilu-i caracteristic, alambicat şi ipocrit de-ţi vine să te ştergi la cur cu el. În timp ce constată neajunsurile dictaturii boovene şi tristeţea distrugerii unei “formaţii de tradiţie” (adică descoperă apa caldă), Gheonoiu o căinează pe Ţicleanca de zici că vrea şi el s-o ia de nevastă pe mireasă.
 
Cică Aiurel “a vrut să-i deschidă ochii patronului în unele chestiuni”… Ce-a făcut mă? Bă Ioaniţoaio bă, nici tu nu eşti ce credeam noi că eşti. Păi în ce să-i deschidă ochii Aiurel, când el însuşi e orb şi lumea l-a poreclit Chiose. Ca să nu mai spunem că la cât e de sclav, nu şi-ar permite în veci să articuleze în faţa lui Mărin şi altceva decât “da Şefu'!”.  Cu “Ş” mare…
 
Mai departe aflăm că mireasa ar fi declarat unor apropiaţi că “Mititelu şi-a închipuit că am venit aici pentru el, deşi eu am făcut-o exclusiv pentru băieţi şi pentru suporteri”. Cum o fi făcut-o “exclusiv pentru suporteri” nu ştim, când stadionul era gol şi toţi suporterii Ştiinţei îl ocărau că s-a întors să-l spele pe picioare pe boovean. Nu-i aşa că are mult tupeu nenea Aiurel ăsta? Mult de tot…
 
“Am mai scris că, în ciuda iubirii sale pentru echipă, Mititelu a împins-o pe Craiova încet…..”, continuă gazetarul. Vai de scrisul matale bre, nea Ovidiule...! Să te iubească pe matale familia lu' matale aşa cum o iubeşte Mărin pe Universitatea! Asta-ţi dorim noi, ăştia care dacă ar fi să ne exteriorizăm suferinţa albastră, ar trebui să purtăm în fiecare zi un doliu-n piept şi să plângem mai des decât îţi aprinzi matele ţigara.
 
Vă lăsăm în continuare să vă enervaţi şi singuri în compania editorialului scris de bulibaşa “Gaetei”.
 
 

Ultimul tren!
 http://blogsport.gsp.ro/ioanitoaia/
Acum, cu 3 etape înainte de finalul stagiunii, cînd Craiova are nevoie de linişte mai mult ca oricînd pentru a se salva de la retrogradare, căruţa s-a rupt din nou în Bănie! De data asta, Mititelu n-a mai demis ori suspendat antrenorul, cum a procedat cu Piţurcă, Napoli şi Reghecampf, ci acesta a plecat din proprie iniţiativă. Ţicleanu n-a mai rezistat şi a bătut în retragere. Astfel, urmînd să fie condusă de perechea Lung-Biţă, Universitatea a egalat recordul nedorit al Stelei: a schimbat de 5 ori banca tehnică pe parcursul aceluiaşi campionat!

Discret, Ţicleanu a evitat să intre în amănunte privind motivele despărţirii. Persoane autorizate susţin însă că a încercat să-i deschidă ochii patronului în unele chestiuni, moment în care, nesuportînd să fie contrazis, Mititelu s-a supărat. Nu i-a mai răspuns la telefon, iar cînd antrenorul, presat de probleme ce nu sufereau amînare, l-a căutat la birou, nu l-a primit!!!! Atitudinea respectivă l-a determinat pe Ţicleanu să răbufnească şi să declare unor apropiaţi că “Mititelu şi-a închipuit că am venit aici pentru el, deşi eu am făcut-o exclusiv pentru băieţi şi pentru suporteri”, apoi şi-a strîns bagajele.

Am mai scris că, în ciuda iubirii sale pentru echipă, Mititelu a împins-o pe Craiova încet, dar sigur către buza prăpastiei, nu mai insist. În condiţiile repetatelor greşeli de management comise de finanţator şi ale lipsei de resurse a acestuia, realitatea a demonstrat că Ştiinţa înseamnă o căciulă prea mare pentru un tip certat cu întreaga lume, dacă nu cumva şi cu el însuşi! Am găsit deplasată, de-a dreptul aberantă, maniera în care LPF şi FRF au decis să-l amendeze pe Mititelu cu sute de mii de euro, de parcă s-ar fi adresat lui Rothschild ori lui Bill Gates. Dar la fel am interpretat, numai eu?, şi modul discreţionar, urechist şi hazardat, în care patronul a crezut că poate ghida prin furtună corabia alb-albastră.

Din păcate, Mititelu a reuşit ceea ce nici măcar duşmanii lui nu-şi imaginau că va reuşi: a îngropat o formaţie cu tradiţie şi a compromis un brand. Mai are puţin să-l şi distrugă! A invoca la infinit bunele sale intenţii n-ajunge deoarece, citat celebru, pînă şi drumul spre Iad e pavat cu bune intenţii.

Recunosc, mă număr printre cei care s-ar bucura sincer, în memoria inconfundabilei Craiova Maxima, ca Universitatea să continue în Liga 1. Misiunea ei se anunţă însă extrem de grea, a pierdut atîtea trenuri şi trebuie să-l prindă pe ultimul. “Ştiinţa va dispărea doar cînd vor muri toţi oltenii. Ce se întîmplă acum e doar un capitol de viaţă”, nota recent cineva pe blog-ul Gazetei. De acord, atît că vorbim despre un capitol neasemuit de trist.

Comicele combinații ale măscăricilor Charlie și Gogoașă

Pușcăriaș în Italia pentru infracțiuni cu carduri, "Charlie" a făcut arest preventiv și în România, el fiind un fel de papițoi a...