8 oct. 2008

Baird a fost suspendat, dinamovistul Dănutz s-a făcut de râs!

Comisia de Disciplină a anunţat verdictele în cazul celor doi fotbalişti craioveni eliminaţi în partida cu FC Argeş. „Profesionista” conducere a Universităţii Craiova a cerut, prin vocea anonimului său „avocat” dinamovist, în baza probelor video, ca australianul Michael Baird să nu fie suspendat, deoarece eliminarea sa nu a avut nici o bază regulamentară. Federalii nu l-au luat însă în seamă pe tăntălăul trimis de Minciunelu la Comisie şi au dat alt verdict.

Astfel, atacantul Michael Baird a fost sancţionat cu o etapă de suspendare şi o penalitate de 700 lei, informează site-ul FRF. El îşi va ispăşi sancţiunea în meciul de Cupa României de la mijlocul săptămânii viitoare, urmând să lipsească de pe teren contra celor de la CSM Ploieşti.

Pentru ieşirea nervoasă de după faultul piteşteanului Adrian Voiculeţ, Mircea Bornescu a fost sancţionat cu suspendare de două jocuri şi cu o penalitate de 3.000 lei, el urmînd să stea atât la Ploieşti, cît şi în jocul de pe teren propriu cu Pandurii.

După decizia de astăzi a comisiei, Minciunelu ar trebui să-l trimită pe mediocrul său avocat la un training de câteva luni, la Dinamo, spre bucuria celui din urmă. Incapabilul ar avea multe de învăţat de la clubul pe care-l iubeşte şi care a rezolvat cât ai bate din palme un caz similar, eliminarea lui Julio Cesar din partida cu Craiova rămânând nepedepsită, pentru că a fost nemeritată.

Se spune însă că, oricum, la fiecare vizită pe care o face la Bucureşti atunci când trebuie să se prezinte pe la comisii, Dănutz face o escală şi pe la stadionul din Ştefan cel Mare, atât de drag lui, de unde îşi mai achiziţionează câte un suvenir cu echipa sa favorită.

Epigonul lui Dinel

Uitând să ne explice de ce nu a prezentat Consiliului Judeţean proiectul noului stadion, preşedintele a „dezvăluit” duminica trecută, bineînţeles, tot la Radio Oltenia Craiova, că după ce „a făcut public planul său” privind reconstrucţia stadionului «Tineretului», mai multe firme i-ar fi prezentat proiecte. Redăm mai jos declaraţia sa, „coafată” (aşa încât subiectul să se acorde în gen, număr şi caz cu predicatul), de pe editie.ro:

„De când am lansat pe piaţă proiectul «Tineretului», trei-patru firme m-au contactat, au venit cu nişte proiecte care m-au înnebunit. A venit o firmă şi mai bună decât cea care a făcut stadionul la Cluj. Are 25 de stadioane făcute în Europa şi în special pentru cluburile medii, cum suntem noi consideraţi”, a spus Ajică.

El a explicat şi care ar fi forma legală prin care s-ar putea reconstrui stadionul: „E o decizie politic-administrativă. Teoretic, partidele politice au spus că sunt de acord. Lucrarea este în jur de 20 de milioane de euro. Universitatea Craiova să plătească şapte-opt-zece milioane de euro, să vină şi consiliul judeţean şi local cu 4-5 milioane fiecare. Dacă ei vor să devină acţionari la această bază, noi avem bugetul să construim. Se înfiinţează o societate comercială care primeşte terenul în concesiune pe 49 de ani şi care are ca obiect de activitate această bază. Orice persoană fizică sau juridică din oraş poate să fie acţionar, dorim să atragem şi firma Ford”.

Concluzia Craiovasport.ro:

„Înnebunit” de proiectele celor „trei-patru firme” (nici nu mai ştie exact câte) care ar fi venit peste el, preşedintele îi uimeşte pe credulii care încă îi mai înghit gogoşile. Gata, Ajică a şi renunţat la „ăla care a făcut şi la Cluj, de l-au luat ăia de la noi, «Adam Boş»”, pentru că după ce „a lansat pe piaţă vrăjeala, a venit o firmă şi mai bună”. Deci s-a ales praful de „firma lu’ Boş”, despre care acum o lună ne spunea că îi şi făcuse proiectul, cu „tribună unitară şi lumina împrăştiată difuz în acoperiş”, şi pentru care, mai mult decât atât, alergau şi două-trei bănci care ofereau finanţarea:

„Deci într-o lună prezint proiectu’, deci io zic campionatu’ 2010-2011 voi juca pe noua arena, mai mişto ca aia de la Cluj… să vă spun de ce: că io am făcut un acoperiş mai mişto decât Cluju’ şi nocturna la noi, în varianta mea, este aşea, împrăştiata difuz, în tot acoperişu’, nu cum e la ei, cu patru stâlpi. La mine ce e în plus, nu e liber în colţuri, tribuna e unitară peste tot, nu este... ştiţi acele lipsuri în colţuri cum e la Cluj. Am rezolvat şi problema finanţării în proporţie de 60-70 la sută, două-trei bănci şi-au dat deja acordul de princiupiu…”, spunea patronu' brendului la începutul lui septembrie.

După ce atunci ne-a asigurat că finanţarea e ca şi obţinută, pentru că băncile fug după el cu zecile de milioane, nea Adi a întors-o acum ca la Ploieşti, şi ar vrea o implicare a Consiliilor, Judeţean şi Local, care să vină cu 4-5 milioane fiecare, într-o societate din care ar mai face parte şi el, şi în care, cică ar mai putea să fie acţionar orice persoană fizică sau juridică din oraş, numai să sară cu banu’. Şi, dacă s-ar putea, mai ales ăia de la Ford, că a auzit Adi că sunt cu caşcavalu’ pe ei…

Demagogia dusă la extrem din discursul preşedintelui nu mai e însă de mult o surpriză pentru majoritatea fanilor Ştiinţei. Cei pe care Ajică plănuieşte să-i agaţe cu o stratagemă pe care a folosit-o, la vremea sa, şi mentorul Dinel. „Geniala” idee se bazează pe dragostea oltenilor pentru Universitatea Craiova, mai exact pe specularea sentimentelor oamenilor. Mai ţineţi minte când, acum vreo cinci ani, Dinel şi mâna sa dreaptă de atunci, Ajică, au lansat celebra campanie în urma căreia oricine cotiza în conturile fostului miliţian ar fi urmat să devină acţionar al echipei sale de suflet? O mare excrocherie! Câţi dintre miile de fraieri păcăliţi atunci de cei doi borfaşi s-au ales cu vreo acţiune la Universitatea Craiova? Vă spunem noi: nici unul!

Lanţul minciunilor, debitate de boovean cu aceeaşi naturaleţe cu care bea „o cană cu apă”, nu se va opri însă aici. Aberaţiile vor continua şi duminica viitoare, când e posibil să ne şi prezinte vreun filmuleţ cu grandioasa arenă, dar noi vom fi aici, ca să le demontăm, una câte una, spre disperarea urmaşului lui Dinel.

Minciunelule, unde e proiectu’?

Acum exact o lună de zile, adică pe 7 septembrie 2008, Minciunelu ne aburea la Radio Oltenia Craiova, emisiunea care duminică de duminică îi găzduieşte slugarnică inepţiile, cu un plan măreţ al construirii unui stadion „mai mişto ca ăla de la Cluj, unde Paşcanii şi Mureşan au mai şi umflat tarifu’…”.

„Într-o lună prezint proiectu’ şi o să vedeţi noua arenă, deci io zic campionatu’ 2010-2011 voi juca pe noua arena, mai mişto ca aia de la Cluj… Deci io vă spun, io am primele ăştea, în maxim o lună prezint oficial proiectu’ Consiliului Judeţean”, spunea acum patru săptămâni, agramatul domn Minciunelu.

Ieri, 7 octombrie 2008, ar fi trebuit să fie ziua cea mare, când vărul patronului din acte al Ştiinţei, îmbrăcat ca maneliştii, în pantaloni albi de in şi încălţat cu pantofi de aceeaşi culoare, dar fără „şoşete”, însoţit de valetul său, Lucian, trebuia să meargă peste consilierii judeţeni, cu proiectul noii arene.

O armată de ziarişti a dat ocol instituţiei toată ziua, carele de televiziune parcate prin centru au blocat circulaţia, sute de camere de filmat şi de microfoane erau gata să transmită „live” istoricul eveniment şi să capteze cele mai mici detalii, Andreea Esca plănuise să înceapă cu asta ştirile de la ora 19.00, dar, ce sa vezi: nici urmă de Ajică!!!

Aşa cum CRAIOVASPORT a sesizat încă de acum o lună, în bunul obicei al său, Ajică Minciunelu ne-a mai livrat la început de toamnă o vrăjeală, care în mintea lui ar putea ţine loc de investiţii reale sau de vreo performanţă notabilă.

Pe urmele „huliganicilor”

Motivul şucărului recent al lui Minciunelu este, care altul, decât decizia în urma căreia potentul om de afaceri craiovean este nevoit să plătească o amendă la FRF. Şi, cum obrazul său cel gros îl protejează invariabil de orice atac, singura lovitură dureroasă pe care Adrian o poate primi e să-l obligi să dea bani. În mare pană de caşcaval, magnatul din Booveni s-a dezlănţuit la adresa şefilor fotbalului, faţă de care, până acum, nu mai contenea cu laudele:

„Ca să mai apuc şi io vreo zi fără suspendare greu de crezut, că a făcut ei acolo o militărie de regulament, că oricine comentează ceva imediat primeşte amendă şi suspendare. Deci io mă judec cu ei, că e anormal ce se întâmplă, regulamentu’ ăsta contravine dreptului internaţional şi nu pot să dea o lege ei care să contravină unui drept fundamental, deci să îmi bage pumnu’ în gură. Adică pe mine mă pune la dispoziţia unor indivizi care a ajuns la comisia aia pe nu ştiu ce criterii şi îmi dă ei mie amenzi, că aşa vor ei. Asta e o altă îngrădire a dreptului fundamental”.

Când vine vorba de el, Minciunelu nu mai e de acord cu politica pumnului în gură. El vrea acum respectarea drepturilor omului, adică exact ceea ce cereau şi suporterii Universităţii, care nu puteau înţelege cum pot fi sechestraţi la marginea Bucureştiului înaintea derbiului cu Dinamo şi cum li se poate interzice dreptul la liberă circulaţie.

Oare asta nu a fost tot o încălcare a unui drept fundamental, făcută, e adevărat, cu consimţământul total al propriului club, recte al duetului M & M. La dorinţa căruia, la meciul cu FC Braşov, aceiaşi suporteri alb-albaştri au fost bătuţi şi amendaţi pentru că au avut tupeul să spună ce cred despre Ajică, vărul patronului Ştiinţei. Asta n-o fi fost tot vreo încălcare a unui drept „şi mai fundamental”, acela la liberă exprimare? Nici la partida cu Timişoara, când galeriei oltene i-a fost interzis să intre pe stadion cu, atenţie, o coregrafie aniversară a Universităţii Craiova, care împlinea 60 de ani de existenţă, Minciunelu nu s-a mai „răsculat”. Ba chiar l-a delegat pe valetul Lucian să intervină exact pe lângă acei indivizi despre care vorbeşte acum, pentru ca frumoasa intenţie a fanilor să nu se materializeze.

„Şi criminalii dacă sînt prinşi tot au voie să facă apel. Aţi mai pomenit până acu’ aşa ceva? Sînt nişte oameni care stă toată ziua să facă regulamente şi se gândesc ce să mai bage ei prin articole, să mai modifice ceva. Nu au nici o competenţă, nici o responsabilitate şi nici o prestanţă. E un regulament care are articole de se bat cap în cap, deci vă spun io, e o batjocură. Lor le convine, pentru că când se judecă, te încadrează unde vrea ei”.

Dacă n-ai şti ale cui sunt cuvintele de mai sus, ai putea jura că tocmai ai citit vreun comunicat al galeriei Universităţii, deşi fanii Craiovei nu maltratează chiar aşa limba română. Aceasta e însă reacţia lui Ajică Minciunelu, acelaşi om care până ieri a profitat din plin de regulile „care se bat cap în cap” impuse de „indivizii fără competenţă şi prestanţă”, pe care acum îi ameninţă cu tribunalul de la Laussane. Oraş drag lui, pentru că acolo s-a dat decizia interdicţiei la tranferuri, care l-a „acoperit” la fix când rămas fără mălai.

Minciunelu a ajuns acum la vorbele „huliganilor”. Ce poate face? Să protesteze şi el, să-l ia pe valetu’ Lucian şi să se ducă în faţa Casei Fotbalului cu o pancartă, şi să strige cât îl ţin boşogii: „Regulamentu’ e o mizerie!”. Măcar de-ar veni jandarmii, să-l bage-n dubă şi să-i dea şi lui o interdicţie… să mai dea declaraţii! Ar fi o binecuvântare...
Doamne ajută!

Comicele combinații ale măscăricilor Charlie și Gogoașă

Pușcăriaș în Italia pentru infracțiuni cu carduri, "Charlie" a făcut arest preventiv și în România, el fiind un fel de papițoi a...