18 apr. 2012

Regia booveană a dezafilierii e acum clară pentru toţi proştii

Şacalii Mitică şi Mircică au înţeles, în sfârşit, că i-a prostit un ospătar.

Farsa e pe final, dar diabolicul Minciunelu se agaţă cu dinţii de planul său şi refuză jucătorii pe care oricum nu-i poate plăti şi despre care a spus că reprezintă o pagubă de sute de milioane
Nu ştim dacă miliţianul Mitică Dragomir a citit ce scriem noi pe acest blog, dar un lucru e cert: şi de această dată CRAIOVASPORT a anticipat perfect desfăşurarea logică a lucrurilor !

Mai ţineţi minte când am spus de nenumărate ori că, în mod normal, dacă se constată că dezafilierea srl-ului boovean a fost forţată de eroarea tribunalului (nu mai reluăm povestea grefierului care a citat FRF ca pârât şi nu ca martor!), jucătorii revin în curtea lui Mărin, fix pe salariile dinaintea dezafilierii Booveniului?

Ei bine, exact acest lucru e spus cu subiect şi predicat de Dragomir în acest moment. Probabil că în sfârşit Mitică şi Mircică şi-au dat seama în ce circ au jucat. Abia acum realizează şi cei doi versaţi şacali că la Craiova e unul mult mai diabolic decât ei, un ospătar chel care le-a întins o cursă în care au căzut cu avânt, indiferent cât de experimentaţi şi de unşi cu toate alifiile erau ei.

Din nou, aşa cum am anticipat perfect şi deja de mult timp, ospătarul Mărin dovedeşte că de fapt el nici nu a vrut vreun moment jucătorii pe care ştia de la bun început că nu are cum să-i mai plătească fără drepturile TV. El a vrut dezafilierea şi toată tevatura cu oamenii de la bucureşti care vor să-l distrugă e doar un circ generat chiar de el, de pe urma căruia, culmea, cu tupeu-i caracteristic încearcă să scoată şi ceva profit văzând că şi telenoveliştilor procurori ai Denea le place zarva asta televizată cu sechestre şi fumigene pentru presa retardă şi avidă de spectacol.

Minciunelu, care “oficial” se plânge de un an că i s-au furat jucătorii, urlă acum ca apucatul că aceştia nu se mai pot întoarce, de parcă nu de asta a plâns până acum. În realitate Mărin nu vrea nici un jucător înapoi, conştient că aceştia vor reveni în grup în faţa Niuiorcului cerându-şi direct salariile, pe care falitul nu are cum să le dea.

Contractele vechi vor redeveni deci valide, dar doar pentru câteva săptămâni şi pur formal, până când jucătorii vor face reclamaţie la comisie şi vor cere să devină liberi pentru că sunt neplătiţi de luni de zile. Asta e marea spaimă şi asta vrea să evite diabolicul brutar, să nu fie arătat cu degetul, în lumina reflectoarelor, cum nu are nici un şfanţ să achite salariile propriilor jucători despre care se plângea că i-au fost furaţi. El se teme că oamenii îi vor înţelege de data asta cu toţii şmecheria pe care cu atâta abilitate a pus-o în practică şi că îi vor mai rămâne tot mai puţine minciuni de spus proştilor.


Mitică Dragomir:
“Dacă Adunarea Generală va decide că excluderea a fost gresită, Craiova va reveni în Liga a 2-a, iar jucatorii vor reveni la echipă. Contractele lor n-au fost suspendate nici o clipă, lor doar li s-a dat dreptul la muncă pentru alte echipe. Contractele vechi nu s-au eradicat deoarece decizia CEx e temporară. Cluburile ştiau asta cînd au luat jucătorii, şi-au asumat un risc.


Mititelu va trebui să le plătească salariile conform vechilor contracte. Dacă n-are bani, atunci vor deveni liberi. Eu cred că n-o sa aibă de unde, dar dacă va avea, bravo lui! Mititelu nu va scăpa însă. S-a descoperit acum că are acelaşi Certificat de Identitate Sportivă pe două socitetăţi. Ăsta e fals în acte”.


Ospătarul:
“În primul rînd, nu ştiu în ce calitate mai îşi dă Dragomir cu părerea pentru că el ocupă fraudulos funcţia. Nu mai e în măsură să spună ce se va întîmpla cu Craiova. Părerile lui sînt făcute, probabil, doar ca să transmită un mesaj membrilor afiliaţi. Acei 40 de jucători nu mai pot reveni oricît ne-am dori noi. Juridic nu se mai poate. E un subiect închis”.

Mărin e disperat că dacă primeşte jucătorii înapoi dispare şi motivul pentru care el încearcă să extorcheze FRF. Rămâne doar eroarea grefierului şi absenţa pentru un an din Liga 2, acolo unde a retrogradat pe FC Booveni. Matineu la care oricum însă nu ar fi apucat să joace pentru că Minciunelu e plin de datorii ca WC-ul de căcat.

Cu toată teama că Mitică şi Mircică dau semne că îi pun planul în pericol după s-au trezit la realitate şi şi-au dat seama că de fapt ei au fost cei traşi pe sfoară, ospătarul avid după publicitate nu s-a putut abţine să comenteze şi ce se mai întâmplă prin fotbalul din care el a dispărut spre bucuria oricărui om normal la cap:
“Meciul lui Becali în dosarul Valiza nu s-a încheiat. Returul va fi mai greu decît turul, speţa va fi analizată de cinci judecători. A fost o victorie la limită în tur, 2-1. Ceilalţi ştiu că victoria de azi a lui Becali a fost una pe muchie de cuţit şi nu cred că vor risca să folosească valizele pe finalul acestui campionat”.PS. Apropo, ce ziceţi despre finalitatea şoului / serialului televizat "Valiza" al casei de producţii Denea (ca să nu mai amintim de serialul transferurilor) ?
Cât de penibil e oare să fii procuror şi să fie, pe rând, achitaţi toţi cei cercetaţi la mişto de tine ca să ţii lumea ocupată cu tâmpenii şi să dai hrană curvelor analfabete din presă ?


De ce se teme impostorul Mărin

CRAIOVASPORT redă un articol corect despre drama fotbalului craiovean şi care oferă câteva explicaţii despre temerile impostorului boovean, ospătarul diabolic care crede că a confiscat numele UNIVERSITATEA CRAIOVA.

Cum unul dintre coşmarurile sale este ca oamenii să nu mai identifice Ştiinţa lor cu firma booveană, e limpede de ce viermele Minciunelu încearcă să împiedice prin orice mijloace orice altă tentativă de resuscitare a fotbalului din Craiova. 


Şi cu fotbalul ce facem?

De ce ar fi respinsă ideea înfiinţării unei noi echipe la Craiova, mai ales a unei care şi-ar  propune să facă performanţă? Ea nu ar înlocui Universitatea Craiova, însă ar umple golul din fotbalul craiovean. Ştiinţa are şanse minime să revină, fie din cauza FRF, fie din cauza lui Mititelu, care nu ar putea-o susţine şi nici nu ar ceda-o. Iar dacă Universitatea ar fi resuscitată, cazul ideal, de ce ar fi ceva nociv ca ambele echipe să coexiste şi, dacă este posibil, ambele să evolueze la un nivel cât mai înalt?

Cât timp Bănia a avut mai multe echipe în primele 2 sau chiar 3 eşaloane, Universitatea a avut şi ea rezultate, beneficiind şi de o rezervă de talente de unde s-a putut alimenta. Chiar la relansarea Ştiinţei, în 2005, din liga secundă, s-a folosit scheletul fostei Extensiv sau FC Craiova, detaşat preţ de un sezon la Caracal. Craiova are nevoie urgentă de fotbal, atât pentru a hrăni nevoia microbiştilor, da şi pentru a exploata talentele locale, care încă apar, deşi criza din sectorul juvenil este mai acută ca oricând. Drama Universităţii, unul dintre cele mai importante branduri ale Băniei, nu trebuie să se confunde şi extincţia fotbalului craiovean, a cărui istorie dăinuieşte dinainte de apariţia legendarei Ştiinţa, acum 64 de ani. Dacă pasiunea pentru sportul-rege nu este păstrată, Craiova riscă să se alăture în timp altor oraşe devenite focare de susţinere ale echipelor din Bucureşti.

Deocamdată flacăra este întreţinută, fiindcă rana este încă deschisă. Petre Grigoraş spunea deunăzi „Pandurii nu poate să se compare cu Universitatea nici când aceasta nu mai există”, antrenorul gorjenilor constatând acest lucru zi de zi şi recunoscându-l cu nonşalanţă, în stilul care-l face atât de agreabil şi carismatic.
Municipalitatea, fostele glorii şi suporterii, laolaltă, par să nu îl poată determina pe Mititelu să renunţe la ceea ce el a hotărât că este al lui sau nu mai este deloc. Patronul Ştiinţei încearcă să prevină apariţia unei alte echipe de teama că brandul pe care l-a declarat „al copiilor, copiilor, copiilor” săi ar fi înlocuit, neglijat cu timpul, polul atenţiei mutându-se spre o eventuală echipă care ar face performanţă, susţinută de autorităţi şi îmbrăţişată treptat şi de publicul avid de fotbal, în timp ce hârtiile care îi atestă lui Mititelu proprietatea asupra Ştiinţei s-ar îngălbeni într-un sertar.

O astfel de atitudine te determină să te întrebi de ce s-ar mai dori revenirea Universităţii. Pentru ca unul care se consideră stăpânul ei să o mute pe la Severin, Suceava, Satu Mare sau oriunde i s-ar năzări? Pentru ca acela care se crede starostele atotputernic să închidă porţile stadionului oricui l-ar deranja în vreun fel şi să se angajeze în numele ei în diversiuni şi combinaţii degradante şi umilitoare? Pentru ca patronul să reteze orice speranţă de succes dacă aceasta nu i s-ar atribui lui?

Dacă Universitatea ar funcţiona ca un butic de colţ de stradă de ce ar mai fi ea reprezentativă pentru comunitate? Doar de dragul numelui? Oricum, acesta, în acte, la FRF, s-a modificat de „n” ori, în funcţie de firmele pe care şi-a desfăşurat activitatea, unele neavând nicio legătură cu adevărata Ştiinţa. Aceasta trăieşte doar în sufletele fanilor, care au adoptat-o fiindcă au simţit că este în primul rând echipa lor. Protestele şi manifestările sunt justificate, fiindcă nu este lesne şi deloc onorant să renunţi la o astfel de pasiune, însă tragedia este că Universitatea nu mai poate fi recuperată chiar dacă i se va oferi din nou dreptul de existenţă de către cei care i-au întrerupt-o.

Ca orice suporter al Ştiinţei, e greu să-ţi închipui că vei putea cândva să nutreşti aceleaşi sentimente pentru o altă echipă, însă Craiova are nevoie de fotbal. Şi dacă el va fi jucat la nivel de performanţă, ne vom mândri că numele oraşului va fi implicat în vreo performanţă de nivel european. Aceste lucruri le înţeleg foarte bine cei care nu au avut şansa de merge în vreo deplasare peste hotare cu Ştiinţa sau de a se bucura de un trofeu cucerit, oscilând doar între emoţiile luptei pentru retrogradare şi suferinţele cauzate de trădările diverşilor patroni, care le-au înşelat, crunt şi în mod repetat, speranţele. Indiferenţa, interesele obscure, sau, cine ştie, poate destinul, au dus la dispariţia, cel puţin temporară, a Universităţii. Mai sperăm totuşi că ea n-a sucombat, dar între timp ar trebui să nu-i rezervăm aceeaşi soartă fotbalului!

Cosmin Staicu

Craiova contra Craiova

Alin Fornade a scris din nou, cu inima, înainte de Paşte, despre drama Craiovei.

Ne permitem să-l corectăm într-un singur aspect (de înţeles pentru cineva care nu locuieşte în Bănie şi îşi ia totuşi informaţiile din presă): la mitingul de la Craiova n-au fost mai mult de 500 de persoane, cu miliţienii în civil şi cu pensionarii de pe margine cu tot. Pe numărate.
ALIN FORNADE: Craiova contra Craiova    

"Oltenaşi să fim uniţi, că noi i-am bătut pe Leeds". Sunt cuvinte şi victorii ce nu sunt acoperite de aluviunile vieţii. Craiova a fost o stare de spirit, un pumn ridicat în aer, un vas în furtună. A fost o vreme echipa naţională şi prilejul de a fi împreună. Nici un sacrificiu nu era prea mare pentru a prinde un loc pe "Central" când "Ştiinţa" lua peste picior calculele hârtiei şi prognozele posomorâte. Înaintea partidei cu Fiorentina din octombrie 1973, şase copii au dormit pe stadion, în chioşcurile Loto-Pronosport, şi au fost răsplătiţi de Ion Oblemenco cu un gol cât o calificare.
 
Suntem în alt secol şi Universitatea nu mai există. Nu-i auzim numele când se anunţă etapa, nu o zărim când citim clasamentul. Mircea Sandu îi comentează sentinţa cu glas rece şi indiferent, de parcă "Ştiinţa" şi Timişoara joacă în vreun campionat african şi nu sub patronajul instituţiei pe care o conduce. Nu-i cântaţi prohodul. Craiova nu a murit, s-a ascuns în sufletele celor care o iubesc. Unii dintre ei au ieşit vineri seară, în stradă, să o strige pe nume. În jur de 2.000 de craioveni şi-au dat întâlnire în piaţă. Înfiorător de puţini, în oraşul unde, în urmă cu 10 ani, 10.000 de fani au rămas în spatele porţilor arenei la un meci memorabil cu Steaua. Şi atunci suporterii au trăit iluzia că Universitatea îşi va recâştiga demnitatea.

Un lanţ al trădărilor a gâtuit zi de zi Craiova. Neţoiu şi Dinel au provocat revolte populare, au trezit orgoliul oltenilor. Ce nu au reuşit patronii nocivi şi regimul comunist a izbutit Mititelu. I-a divizat pe craioveni, i-a împărţit în tabere ireconciliabile. O parte a galeriei e bănuită că e dirijată de finanţatorul echipei. Ceilalţi refuză să-i fie complici. Un conflict intern din care are de pierdut echipa. O peluză rebelă şi inventivă, divizată de un as al manipulării.

Federaţia e responsabilă pentru decizia criminală de a-i lăsa orfani pe suporteri. O hotârâre pripită şi mult prea aspră. Mititelu e însă vinovat că i-a refuzat "Ştiinţei" ultima speranţă, că nu şi-a respectat cuvântul. Când unul dintre ai tăi te aruncă în bătaia puştii, e greu să eviţi glonţul.

Oraşul a asistat pasiv la drama Universităţii. Primarul s-a ascuns în spatele fântânilor şi, mai târziu, în spatele gratiilor. Fostele glorii au capitulat, nu s-au mobilizat decât la miuţe. Craiovenii au suferit prea mult timp ca să mai simtă durerea. Poate aşa se explică liniştea ce a cuprins Bănia. Aşteptăm ca Universitatea să revină în joc, să se repare nedreptatea. Până atunci, ar fi cazul ca oltenii să-şi regăsească spiritul de echipă şi să se descotorosească de trădători şi uzurpatori.
 


 
 
PS. Aceasta este o imagine de ansamblu a mitingului de la Craiova.

Un miting contestat de o aripă organizată a suporterilor şi care nu a convins decât o parte minusculă a fanilor Ştiinţei.

Credibilitatea galeriei şi a organizatorilor mitingului rămâne egală cu ZERO atâta timp cât liderii acesteia nu clarifică momentul umilitor al înregistrării lui Piţurcă urmat de vânzarea "materialului" către viermele Mărin, un manipulator cum n-a mai fost altul până acum în fotbalul nostru cel atât de murdar la nivelurile sale înalte...

TENTACULELE LUI MITITELU ÎN JUSTIȚIA CRAIOVEANĂ

Escrocul și-a infiltrat jurista personală ca judecătoare la Curtea de Apel Craiova și vrea să o folosească pentru a împiedica recunoașterea...