18 dec. 2010

Un fel de n-ai mai fi…

Mărin, la Sport.ro:
“Nu sunt sigur de nimic, dar eu cred că sunt şanse mari să rămână Piţurcă. Deocamdată nu pot să spun dacă vor pleca jucători. Nu am ceva de ascuns, suntem în căutări. Până pe 15 ianuarie sunt sigur că se vor rezolva toate problemele. Nu ştiu dacă s-au răcit relaţiile dintre mine şi Piturca, avem unele disensiuni. Când sunt probleme financiare, vă daţi seama că nu ne mai inţelegem ca la început. Avem puncte de vedere diferite în privinţa unor jucători. Piţurcă nu vrea să dea afară pe nimeni. Mă aşteptam la mult mai mult de când Piţurcă a venit aici. Nu se poate să fim la acelaşi nivel cu Unirea Urziceni.


Problema noastră e legată de eventuala vânzare de jucători. Este adevărat că nu am mers la banchetul de final al echipei. Dar m-am simţit rău şi am fost anunţat cu 30 de minute înainte. Mi s-a părut că am fost anunţat prea târziu. Suntem dispuşi să vindem afară orice jucător. Dar nu pot să vând 3-4 jucători pe care i-am crescut în ţară. Am avut încredere în ei, chiar dacă nu am avut performanţă. Cum ar fi să îi văd jucând în tricourile echipelor rivale? Nu ştiu de oferte, doar de discuţii. Sunt nişte vorbe, nu certitudini.
Nu m-a contactat nimeni pentru a cumpăra echipa, nu aşa se pune problema. Nu aş vinde Universitatea nici pe 500 de milioane de euro! Păi asta ce-ar însemna, că eu n-aş mai fi.”


Cu alte cuvinte:
Deci io nu sînt sigur de nimic, decât că vreau să plece dreaqu’ odată Piţi ăstă, că mă oftică. Mi-a dat afară toate slugile, nu mă întreabă şi pe mine ce părere am despre tactica de joc şi mai e şi susţinut de suporteri, mi-a luat de tot prim planu’ la imagine. Deocamdată nu pot să spun dacă vor pleca jucători, că sîntem în căutări. Caut acu’ pe undeva să mai fac un împrumut că mă presează aia mică, “secretara”, să-i mai cumpăr câte ceva... acu’ a văzut nişte jartele de dantelă, aşea o culoare de-asta roz-vişiniu turbat... scumpe ale dreaqu’.

Io nu am nimic de ascuns, da, am nişte disensiuni (iete ce cuvinte ştiu) cu Piţurcă. Io încerc să arunc totu’ pe problemele financiare, că sanchi, când nu e bani şi rezultate nu e nici atmosfera extraordinară, da’ în realitate e vorba de mult mai multe. Iete, recunosc, avem puncte de vedere diferite în privinţa unor jucători. Ce dacă când a venit Piţi am zis că nu mai mă bag la iechipă şi nu mai mă-nteresează partea tactică, că o să mă ocup de afacerile mele, am io nişte afaceri de nu le ştie nimeni, că nu egzistă. Ce bă, voi maţ crezut? Am zis şi io aşea, la caterincă, pentru fraierii care pune botu’, că mai sînt câţiva.

Nu contează că am promis că îl las pe Piţi să ia el deciziile şi îi acord putere şi sprijin totale. Am minţit, cum fac io de obicei, de fapt tot io vreau să decid. De-aia avem puncte de vedere diferite în privinţa la unii jucători, că io deşi ar trebui să îmi văd de treaba unui patron şi să asigur condiţii financiare optime sau măcar decente, vreau să fiu şi antenor şi mă bag la componenţa lotului. Acu’ două luni spuneam că să nu mă întrebaţi de cine vine şi cine pleacă, că e numai treaba lui Piţurcă. Acu’ am întors-o pe şest, zic direct că nu îmi place mie de ideile lu’ Piţurcă, aşea că avem unele divergenţe tehnico-tactice. Cu alte cuvinte am lăsat baltă “afacerile”-adică scobitu’ în cur prin faţa Niuiorcului şi mă bag iar la iechipă, că aşea nu mai se poate. Ce, nu la fel face şi idolu’ meu, Jiji?

Io mă aşteptam la mult mai mult de când Piţurcă a venit acia, da’ e clar că e antrenor prost, habar n-are meserie. Pă io când antrenam obţineam rezultate mai bune. Asta cu “Piţurcă, marele antrenor…”, e vrăjeală vă spun io. Io sînt de 100 de ori mai bun ca el, s-a văzut şi e de acord cu mine şi cancelaru’, care e pregătit să revină pe bancă. Îi comand 7-8 ciorbe şi-l trimit acoloşa, ca să am pe cine să sun să îi spun ce schimbări să facă în timpu’ meciului, că pe antrenor nu pot să-l sun, că îl filmează ăia de la televiziuni şi-mi sare suporterii în cap!

La masa de final de an nu m-am dus că ce, de ce s-o organizeze Piţi, ce dacă ie iel meneger general? Păi ce, mă cheamă iel cu juma’ de oră înainte? Adică io, marele Mărin (că Mărin de acoloşa vine, de la “mare”), dupe ce că nu pot să mai fac iechipa, nici banchetu’ nu pot să-l organizez ? Păi asta e chestiune de imagine, trebuia să mă anunţe, să chem televiziunile şi fotografii să mă pozeze, ce, iei îmi zice aşea din scurt să nici nu am timp să pun la punct regia, nici Adiţă de la Vâlcea nu avea cum să mai ajungă aşea repede ca să îmi mai compună nişte strofe despre mine şi iechipa mea!

Bă bulangiilor, şi nu mai mă întrebaţ de iechipă, că io n-o vând nici dacă rămân în curu’ gol. Am pus laba pe ia, acu’ ie a mea şi gata, totu’ e de prisos. Bine, hai, că i-o dau şi lu’ plodu’ Gigy. Lu’ Găbitza mai puţân aşea, întâi să văd cu cine se încârduieşte, să fie de încredere, că poate îmi infiltrează Gaeta de Sud vreun inamic în familie. Deci nu v-o dau nici pentru un miliard de catralioane de infinite de ieuro. Pă’ ce bă, inadecvaţilor şi răuvoitorilor, vreţ să mă omorâţ cu zile, să ajung de prisos? Pă’ io fără iechipă sînt mort bă, care mai e rostu’ meu pe lumea asta dacă nu mai pot să mai mă dau în spectacol pe la Sa-muilă? Adică ce, io să nu mai fiu? Că dacă nu mai am iechipa io nu mai însemn nimic, nu mai mă bagă nici dreaqu’ în seamă, sunt un nimeni, un zero barat... Tocmai acu’, când am devenit şi io vedetă TV, pe spatele celui mai iubit club din România, dupe ce am făcut atâtea diversiuni ca să pun gheara pe iel?



Traducerea şi adaptarea: CRAIOVASPORT

Comicele combinații ale măscăricilor Charlie și Gogoașă

Pușcăriaș în Italia pentru infracțiuni cu carduri, "Charlie" a făcut arest preventiv și în România, el fiind un fel de papițoi a...