25 dec. 2011

DEGEABA...

Nu scriem ceva despre noul spectacol al lui Tudor Gheorghe, deşi ar fi meritat. Tot despre Universitatea Craiova (sau ce a mai rămas din ea) vorbim.
Şi tot “DEGEABA...” este concluzia tragică a unui prezent de netrăit...




Aşa cum era de aşteptat, FRF va reafilia Booveniul lui Minciunelu, echipa familiei ospătarului pe care doar victimele teribilei imposturi boovene o mai asociază cu Universitatea Craiova, în lipsa oricărei reacţii a edililor vânduţi şi corupţi din Bănie.

Mircea Sandu:
"Universitatea Craiova va fi reafiliată şi va activa din sezonul viitor în Liga a II-a". Declaraţia a fost făcută cu ocazia mesei festive tradiţionale de Crăciun, organizată anual de Federaţia Română de Fotbal pentru angajaţi.

“Marele inamic al Craiovei”, spre care Mărin încearcă să canalizeze toată ura oltenilor cu perversitatea-i caracteristică, a fost de fapt o victimă. Departe de a-l absolvi de alte păcate pe mafiotul mumificat de la federaţie, Mircea Sandu (sau “Sandu Mircea”, cum îi place booveanului să-i spună) a căzut într-o capcană întinsă cu multă abilitate de însuşi diabolicul vierme care a distrus Ştiinţa.

Eliminarea de un an din competiţiile organizate de FRF din cauză că din citaţia eronată a unui tribunal a rezultat că FC Booveni a încălcat statutul, dând federaţia în judecată, a fost ceva ce Mărin nu s-a chinuit prea mult să nege atunci, simţind că turnura pe care au luat-o lucrurile îi e perfect favorabilă. Mai ţineţi minte când Sandu îi dădea termene lui Mărin, ba de o săptămână, ba de două, să-şi retragă procesul contra FRF pentru că altfel vor fi luate măsuri drastice?

Dacă ştia că el nu a dat FRF în judecată, de ce Mărin nu a spus atunci asta cu subiect şi predicat? Şi, în cazul în care chiar nu a chemat în justiţie FRF, Mărin a înţeles pe loc eroarea tribunalului, dar a preferat să se folosească de această confuzie şi să-i lase pe federali să-l dezafilieze, pentru ca apoi să aibă pe cine să dea vina şi să poată scăpa de oprobiul public pentru că n-ar fi avut bani să ţină nici măcar în liga a 2-a pe FC Booveni.

Odată cu reafilierea “echipei copiilor copiilor” ospătarului, toţi jucătorii care au beneficiat şi s-au transferat cu statulul de “jucător liber de contract” vor reveni la FC Booveni. Asta CU SIGURANŢĂ. Chiar dacă fotbaliştii au semnat alte contracte, actualii lor patroni nu au plătit vreun euro pe ei aşa că nu vor fi prejudiciaţi dacă se vor încheia actualele înţelegeri pentru că au fost înregistrate în urma unei decizii considerată acum că a fost eronată, din terţe cauze.

E ca atunci când cumperi o maşină furată: dacă se dovedeşte că noile acte nu au un fundament legal (corect, în cazul nostru), tranzacţia e considerată nulă şi bunul (fotbaliştii în cazul nostru) revine proprietarului iniţial, păgubit. Iar despăgubirile, în cazul dezafilierii lui FC Booveni, Mărin le poate cere doar tribunalului care a încurcat borcanele şi a indus în eroare FRF (asta dacă aşa au stat cu adevărat lucrurile). Pentru naivii care sperau în revoluţii ale fotbalului românesc, conduse de pe un cal alb de haiducul Denea, avem o veste proastă: mafioţii sunt acoperiţi şi de data asta şi oricum haiducul vostru e doar un showman travestit în procuror.

Ignoraţi manipularea ordinară a booveanului, care urlă în stânga şi-n dreapta că jucătorii nu au cum să mai revină, deşi NIMENI din FRF sau LPF nu a spus aşa ceva! O face tocmai pentru că el nu vrea să se întâmple asta. Pentru cineva naiv poate părea un nonsens, dar e atât de simplă strategia lui Mărin încât ne amuză. Ospătarul nu vrea ca jucătorii să revină (evident, cu aceleaşi “pretenţii nesimţite” de a fi şi plătiţi) tocmai pentru a nu fi evident că el e falit şi pentru că nu vrea ca toţi credulii să realizeze într-un final că numele UNIVERSITATEA CRAIOVA e o pălărie mult prea mare pentru un nimeni ca el.

Situaţia e absolut identică aceleia când Mărin a căutat interdicţia la transferuri tocmai pentru că nu avea bani să le facă iar suporterii făceau presiuni. Atunci nu a plătit intenţionat o sumă destul de mică tocmai pentru a fi pedepsit. Şi atunci, în primul moment a sărit cu acuze la adresa tuturor, de la foşti patroni până la FRF, FIFA şi UEFA. A făcut pe victima şi a spus că suntem forţaţi să mergem pe mâna copiilor noştri. Când a văzut că rezultatele nu au fost dintre cele mai rele, Mărin s-a autoproclamat autorul acestei strategii geniale. Adevărul e că-ţi trebuie mult geniu ca să bagi juniorii de la centrul finaţat de autorităţile locale, când oricum altă soluţie nu ai.

Să revenim însă la reafilierea srl-ului boovean. Abia acum încep marile probleme ale dezaxatului. Să ne imaginăm situaţia inevitabilă când toţi jucătorii se vor întoarce la Niuiorc. Contractele semnate de ei după ce au devenit liberi ca urmare a dezafilierii trupei lui Mărin devin nule, tocmai pentru că decizia va fi anulată.

Va fi circul MAXIM să vedem cum FRF repune pe FC Booveni acolo unde-i e locul, în liga a 2-a (acolo UNDE A RETROGRADAT-O MĂRIN DUPĂ CE L-A DAT AFARĂ PE PIŢURCĂ!), dar booveanul nu va avea bani să plătească jucătorii care se vor întoarce de fapt pentru doar câteva zile în curtea lui. Contractele anulate atunci vor redeveni valabile, dar în aceeaşi măsură şi lunile de neplată vor fi din nou aceleaşi. ADICĂ SITUAŢIA LUI Mărin ŞI A LUI FC Booveni VA REVENI LA SITUAŢIA INIŢIALĂ, DIN VARA ANULUI 2011! Aceleaşi luni de neplată, aceleaşi memorii depuse de jucători pentru a-şi cere drepturile şi a deveni jucători liberi, etc.

Cu ce bani va plăti ospătarul sărăntoc restanţele salariale şi cu ce bani va onora contractele care vor reintra în vigoare? Va fi o comedie totală să vedem cu ce bani va ţine el atunci clubul... Rămâneţi pe recepţie, cu tristeţe vă spunem… avem a ne amuza!



PS. Din păcate, aşa cum ne aşteptam, singurii care au plătit acest purgatoriu au fost suporterii Ştiinţei. Nu e însă nimic mai adevărat decât faptul că-şi merită soarta, în mare parte. Dacă prin acest sacrificiu am fi scăpat de cancerul de la Booveni, poate că ar fi meritat suferinţa. Dacă circul va continua pe malul Jiului, atunci am suferit degeaba.

Culmea, “Degeaba” a spus şi Tudor Gheorghe în aceste zile. Fără legătură cu situaţia Ştiinţei. Sau poate într-o foarte strânsă legătură.




Comicele combinații ale măscăricilor Charlie și Gogoașă

Pușcăriaș în Italia pentru infracțiuni cu carduri, "Charlie" a făcut arest preventiv și în România, el fiind un fel de papițoi a...