25 feb. 2014

Doar M.U.I.E.

La început ne-am mirat. Nu pricepeam cum de nişte iniţiale au atâta “forţă”. Nu era bine C.S., era bine doar F.C.! Dacă era A.S. cum era? Dar U.F.C.? Sau A.C.S.? De ce nu B.J.K.G.X.E.?

Nu, era bine doar dacă scrie F.C.! De ce trebuie hulite majusculele care au stat decenii la rând înaintea numelui oraşului nostru şi merită recunoscute doar nişte iniţiale folosite în epoca modernă? Că doar toţi puştanii au adoptat sloganuri copiate de-afară contra fotbalului modern, deşi ei sunt născuţi odată cu ultimele noutăţi tehnologice, iar să le vorbeşti de Zoli Crişan sau despre Burebista e acelaşi lucru. Nu, doar F.C.! Aşa era moda. Un val al ignoranţei şi prostiei care înghiţea tot. Nu erai cool dacă nu ziceai sau nu postai “doar F.C.”. Erai numit chiar trădător de tot felul de nimeni.

Şi ne-am mirat din nou. Aveam cunoştinţă că au reportofoane şi tot ceream celor de la peluza sud să facă lumină în ruşinosul episod al înregistrării lui Piţurcă. E adevărat, ceream în van, pentru că timpul a trecut şi nimeni de acolo nu a fost deranjat de faptul că unul sau mai mulţi dintre ei fusese în stare de o asemenea ticăloşie încât să înregistreze un fost selecţioner venit pe post de SMURD în Bănie ca să resusciteze muribundul fotbal alb-albastru. Piţurcă fusese chemat chiar de galeria blondă la acea întâlnire. Pentru ca apoi să vândă înregistrarea chiar duşmanului de moarte al peluzei... cică Mărin. Şi nimeni nu s-a simţit trădat. Foarte straniu.

Ne miram. Dar nu ştiam că însuşi şeful celor de acolo ia masa cu booveanul, omul atât de contestat şi atât de înjurat. 
Când? Imediat după un meci în care Ajică fusese atât de muit de peluza blondă de-ţi şi imaginai slobozul cum se scurge pe el, de pe chelie până-n galoşi! După ce afişase un banner despre prostituate, peluza Periniţa lua cina cu “duşmanul de moarte” Mărin. Din nou, nimeni nu s-a simţit trădat. Unşi cu toate alifiile, tartorii PUZ-ului nu descopereau apa caldă. Mentalitate. Şi continuitate. Doar FC. Şmecherie, bani, golănie, băieţie. Muie şi apă caldă.

Ţârcă nu se mai sfia nici să participe la meciurile amicale ale echipei finanţatorului său chiar din lojă, de la doi paşi de acesta (vezi poza, în premieră!).
La cele oficiale nu avea încotro, trebuia să meargă în peluză ca să pretindă, împreună cu măscăricii de lângă el, că vor binele Craiovei şi-l contestă cât mai dur pe boovean. 
Am încetat să mai fim uimiţi de ceea ce se întâmplă. Nedumeririle noastre s-au risipit, una câte una. Am înţeles exact cum stau lucrurile cu manipulările celor câteva zeci de indivizi vânduţi care controlează peluza de la tabelă şi care dictează linia masei de minori care e majoritară acolo. 


Cu imaginea şefului lor făcută ţăndări, saltimbancii PUZ-ului au încercat să mai salveze ce se putea şi, ca să nu mai bată la ochi, au fost forţaţi să anunţe că Ţârcă nu mai reprezintă oficial peluza fidelă booveanului. Pe seama lor se făceau deja glume, lumea râdea şi le arăta cu degetul impostura. Ce fel de dobitoc mai putea crede în seriozitatea unei galerii care-l contestă vehement pe un patron-circar, în timp ce liderul acelei galerii e prieten la cataramă cu circarul, îşi face veacul în biroul acestuia, ia cina împreună cu el şi asistă la meciuri din lojă, împreună cu circarul şi familia sa?

Dar legătura directă dintre contestatul Mărin şi cele două grupuri care au pus stăpânire pe peluza de la tabelă şi care l-au avut dintotdeauna lider şi mentor pe Gabi Blondu, e evidentă şi de-acum demonstrată. Astfel, ca să manipuleze pretinzând că dă fanilor srl-ul familiei sale, asociaţii care să reprezinte fictiv suporterii Craiovei au fost imaginate de Muicelu şi, mai recent, de târnăcopul Condescu. Asociaţii fondate şi compuse din oamenii de casă ai ospătarului, în frunte cu rudele sale şi bodiguardul Calu. Minerul a plusat, anunţând că liderii celor două grupări de la peluza fidelă booveanului vor fi chiar membri fondatori în asociaţia de “suporteri”.

Când Mărin n-a mai îndeplinit condiţiile pentru licenţiere, s-au dus pentru el pe la FIFA. A fost mişto, au pus un banner, au făcut puţin circ şi de restul s-au distrat muncitoreşte într-o excursie primită cadou. Ospătarul a primit atunci licenţa doar datorită intervenţiilor la cel mai înalt nivel ale lui Adrian Păunescu şi Marius Tucă.

Când Mărin a avut nevoie, au mers pentru el prin tribunale, sperând că vor pune presiune pe judecători. Când booveanul a vrut să arunce vina în curtea altora, măscăricii au mers la bucureşti, să manifeste împotriva unor ţinte false, precum FRF.

Dar, timp de 2 ani, cât timp boschetarul boovean a refuzat să înscrie echipa familiei în vreo competiţie, Ţârcă şi PUZ-ul n-au organizat nici un miting, nici o manifestaţie de protest împotriva brutarului. Nimic! 
Singura iniţiativă a aparţinut celor de la Sezione, fiind imediat denigrată de oamenii lui Gabi Blondu, care au împărţit prin oraş fluturaşi care îndemnau oamenii să nu se alăture marşului, în speranţa că numărul de participanţi va fi derizoriu. Au schimbat macazul chiar în ziua mitingului, văzând emulaţia care s-a stârnit în oraş şi, ca să poată controla tot ceea ce se întâmplă acolo, s-au alăturat protestului. 

Declaraţiile luate la final liderului Sezione şi apoi lui Gabi Blondu se băteau cap în cap. În timp ce primul, care reprezenta grupul de suporteri ce organizase manifestaţia, cerea autorităţilor să se implice şi spunea că Ştiinţa nu trebuie să mai fie a unui patron, ci a comunităţii, comeseanul lui Mărin o ţinea sus şi tare că echipa e a ospătarului şi a familiei sale.
La momentul acela, păreau cel puţin dubioase enunţurile contradictorii ale celor doi.

Văzând acum imaginile cu Ţârcă şi Mărin luând cinele împreună sau pe cele de la lojă, înţelegem că prezenţa acestuia şi a grupurilor sale la acel miting a fost o mascaradă. Ei au venit acolo doar pentru a se asigura că lucrurile nu iau amploare împotriva ospătarului care-i finanţa şi pentru a nu fi apoi acuzaţi că n-au venit pentru că sunt deja vânduţi.

Acum Mărin e la un centimetru de falimentul oficial, dă comunicate, citeşte facebook-ul şi scrie comentarii pe site-uri. E în moarte clinică şi e ţinut în viaţă doar de iluziile unor impotenţi mental şi de indivizii pe care a reuşit să-i cumpere şi care în toţi aceşti ani i-au fost alături.

Curând va veni ziua în care şobolanii care l-au ţinut în viaţă îl vor părăsi şi atunci neghiobul chel va dispărea, definitiv, în partea întunecată a istoriei. Dar un lucru e cert: tot ce se va construi de acum la Craiova nu trebuie să mai aibă vreo legătură cu aceşti bişniţari ai peluzei !

Comicele combinații ale măscăricilor Charlie și Gogoașă

Pușcăriaș în Italia pentru infracțiuni cu carduri, "Charlie" a făcut arest preventiv și în România, el fiind un fel de papițoi a...