6 ian. 2011

Nea Ilie şi opiniile sale...

În ultimele săptămâni, Iliuţă Balaci se tot joacă cu cuvintele, scuzaţi cacofonia intenţionată. Sigur că o personalitate ca Ilie Balaci are tot dreptul să vorbească despre Universitatea Craiova. Balaci este poate cel mai mare talent care a îmbrăcat tricoul acestei echipe, aşa că nu trebuie să ceară voie cuiva să-şi spună părerea despre situaţia de la Ştiinţa.

Dar, prin ceea ce face Iliuţă al nostru în ultimul timp, ne dezamăgeşte mai rău decât atunci când a acceptat să-şi folosească numele pentru a gira nemerniciile lui Minciunelu. Să facem o scurtă recapitulare a atitudinilor “marelui blond” din ultimii ani.

Când era angajat la club de Mărin, în responsabilităţile sale intrau doar declaraţiile de bine la foc automat, date oriunde şi oricând. Fie că-l sunai la 2 noaptea sau la 9 dimineaţa, Balaci ştia atunci una şi bună: Minciunelu e cel mai sufletist patron şi copiii lui crescuţi pe banii Consiliului Judeţean sunt cei mai buni. Gogoşoiu era mai ceva ca Pele şi Maradona la un loc şi tot ce aveau de făcut suporterii Craiovei era să aştepte mult şi bine să pună booveanul în aplicare planul lui pe termen lung. Probabil pe vreo 50 de ani. Dacă nu chiar 100...

Pe atunci, dacă îl întreba vreun reporter ce părere are despre obiectivul pe care l-ar putea îndeplini echipa lui Mărin şi a familiei sale, Iliuţă răspundea cu un optimism debordant care te făcea să crezi că ori minunea anilor ‘80 a înnebunit, ori eşti tu prea prost ca să-nţelegi tainele fotbalului. Ediţiile ziarelor stau mărturie. Balaci ne explica atunci că e important ca jucătorii să creadă în ei înşişi, să joace fotbal de plăcere şi ar putea chiar să se bată la titlu. Că nici Craiova Maxima, dacă nu ar fi crezut, nu ar fi realizat nimic, bla-bla…

Ce mai, dacă îl ascultai atunci pe Ilie, credeai că e de ajuns ca băieţii lui Mogoşanu să se concentreze puţin şi pot învinge la pas echipa de găgăuţi a lui Messi. Când n-a mai fost la club şi n-a mai primit invitaţie la tribuna Vip (aşa cum merită toate fostele glorii!), Balaci a întors-o ca la Ploieşti. Nu mai amintea nimic de Gogo şi generaţia sa de senzaţie şi concluziona că fără un număr mare de transferuri Ştiinţa lui Piţurcă nu are nici o şansă să lupte pentru cupele europene. Cam mare discrepanţa între opiniile optarului Craiovei Maxima. Care să fie oare secretul?

CRAIOVASPORT ignoră falsele pudori şi spune lucrurilor pe nume. Ilie Balaci a fost şi este interesat de un post călduţ în cadrul clubului. A dovedit-o chiar el, când a acceptat să fie folosit drept paravan de Mărin. Prezenţa lui Balaci în organigramă a fost praful aruncat de Ajică în ochii suporterilor timp de câţiva ani. Aşa cum idolul său de la steaua îi bagă la înaintare pe Lăcătuş sau Duckadam când are o problemă similară. Ciobanul şi văcarul şi-au cumpărat popularitatea cu ajutor câtorva foste glorii, pe care le-au atârnat în vitrină, ca pe nişte trofee.

Acesta este adevărul pe care toţi fanii Ştiinţei îl ştiu prea bine. Ilie Balaci avea aceeaşi funcţie pe care o ocupă astăzi Victor Piţurcă, dar e absolut inutil să facem o comparaţie între prestaţiile celor doi şi modul în care a înţeles fiecare dintre ei să-şi respecte statutul şi numele. Ne e prea jenă să detaliem diferenţele dintre cei doi manageri ai “mandatului” boovean. Nu uităm însă nici cum au oscilat aproape ameţitor declaraţiile lui Ilie când Mărin a început “colaborarea” cu secundul Aurel Ţicleanu. Balaci l-a înţepat iniţial pe colegul său de generaţie, spunănd că în locul lui Chiose el nu ar fi acceptat niciodată să vină, pentru că programul de pregătire şi lotul erau deja făcute de patron. Apoi, când mireasa Aurel şi-a luat tălpăşiţa, Iliuţă a început să-l înţepe pe Victor Piţurcă şi a sărit în apărarea lui Ţicleanu. Schimbarea nu-i convenea deloc, pentru că dacă despre Aurel ştia că va pleca la un moment dat, când i-ar fi convenit lui Mărin să-l sacrifice, Piţurcă era de aşteptat că îşi va lua măsuri şi va mai greu de dat afară.

Dar aceste lucruri nu le veţi putea citi vreodată în ziarele de sport, pentru că ipocrizia face legea acolo. Şi intereseul. Chiar dacă “ziariştii” (îi numim aşa, deşi unii dintre ei au mari probleme de exprimare în limba română) ştiu sau înţeleg şi ei cum stă treaba, nu pot spune adevărul pentru că au nevoie de uşi deschise la cât mai multe personaje cărora să le poată lua interviu şi să-şi umplă paginile de ziar. Ei sunt interesaţi doar să-i aţâţe pe “combatanţi” şi apoi să publice declaraţii belicoase sau cât mai şocante. Atât. Spre satisfacţia lui Minciunelu, care este un diversionist de excepţie şi profită cu o mare abilitate de aceste lucruri.


Ilie Balaci, 29 decembrie:
Tot Mititelu i-a acordat libertate deplină lui Piţurcă, aşa că e problema lui. Mi-ar părea totuşi rău ca Adrian să piardă echipa, a făcut lucruri bune pentru Craiova. Se ştia de prin mai că există probleme financiare la Universitatea. Stau şi mă întreb de ce s-a mai întors Piţi acolo dacă ştia de aceste probleme.
Interesul clubului ar trebui să fie mai important. Ar putea să meargă amîndoi mai departe ca şi cum nimic nu s-ar fi întîmplat. Am convingerea că e altceva la mijloc, dar eu nu pot să mă pronunţ, pentru că sunt extrem de departe de Craiova.
Eu unul nu cred că Mititelu a greşit cînd l-a adus pe Piţurcă la Craiova, era nevoie de un antrenor ca el. De mult nu am mai văzut echipa Universităţii jucînd atît de spectaculos.

Traducerea CRAIOVASPORT:
Dacă Mărin i-a dat libertate deplină lui Piţi, aşa îi trebuie! Ca să se înveţe minte. Nu eram eu bun acolo, că am declarat numai ce a vrut el cât eram oficial? Pentru mine ar fi mai nasol să piardă Mărin echipa, că eu nu prea aş mai avea nici o şansă să ajung la club. Aşa, dacă rămâne Ajică, o să tot fie momente încordate în care o să fie contestat şi o să aibă nevoie de mine să mă scoată la înaintare.
Stau şi mă întreb de ce s-a mai întors Piţi acolo dacă ştia de probleme. Ştiu că Mărin şi-a luat angajamentul scris că o să rezolve problemele financiare, dar arunc şi eu vrăjeala asta să mă pun pe bune cu Ajică. Nu se ştie când e nevoie să scape de gura suporterilor şi mă sună.
Oricum, vreau să o scald aşa, că nu se ştie niciodată cum se termină şi e mai bine să o dau la două capete. Interesul clubului, bla-bla... Şi chiar juca spectaculos echipa, faţă de perioada în care era acolo Aurel antrenoru’ de cămile.Ilie Balaci, 5 ianuarie:
Nu e nici prima, nici ultima dată cînd e scandal la Craiova. Nu pot spune mai multe, pentru că nu sînt acolo. Vreau să-i spun lui Adrian atît: acum 3-4 luni spunea că şi-a îndeplinit visul de a-l aduce pe Piţurcă. Acum ce face, se sperie de realitate? Bănuiam că dacă sînt prieteni, se şi cunosc.
Doar ei doi ştiu ce s-a semnat. Cu toate astea, mi-e greu să cred Ancelotti îi spune lui Abramovic ce să vorbească. Sau la Cluj, să-i spună cineva lui Paszkany cînd are voie să spună ceva!

Traducerea CRAIOVASPORT:
Nu pot spune prea multe, dar spun câteva. Adică eu nu vreau să zic, da’ vreau să spun. Vreau să îi spun lui Adrian atât: acum 3-4 luni spunea că şi-a îndeplinit visul. Acuma cum e? Zi Adriene! Lasă că asta ţi-a trebuit! Nu puteai să mă pui pe mine antrenor? Acuma ce faci, te sperii de realitate? Păi ce, eu nu ştiam realitatea de la club? Da’ ai văzut ce băiat giorno am fost eu, am tăcut mâlc şi decât după ce nu mi-ai mai dat invitaţie te-am înţepat puţin.
Oricum, doar voi ştiţi ce aţi semnat. Treaba ta, dacă aşa ai ales... Puteai să te gândeşti şi la mine. Oricum, îţi mai dau una caldă, ca măcar în caz că îl goneşti pe Piţi să mă iei şi pe mine în calcul. Uite zic la televizor că nici Ancelotti nu îi spune lu’ Abramovic ce să vorbească. Hai că am aruncat la mişto prosteala asta, oricum nu are nici o legătură, că Piţurcă a spus omu’ că nu ţi-a interzis să vorbeşti. Am ziş şi eu aşa o vrăjeală de-asta la două capete.PS. Este de aşteptat ca Minciunelu să încerce din nou, în aceste zile, o altă diversiune pentru a prosti măcar o parte a suporterilor. Se pare că booveanul a avut o tentativă de a-l rechema pe Balaci, căruia să-i dea la mişto o funţie în organigrama clubului, aşa cum s-a mai întâmplat în trecut. Realizând la ce situaţie penibilă s-ar expune, Ilie a fost reticent şi apoi a refuzat, simţind şi că e rost de mai mult, fiindcă Mărin e la înghesuială şi în urma unei negocieri ar putea să-i ofere chiar funţia de antrenor. Funcţie pe care, acum vreun an, mai-mai că o implora prin apropouri jenante, cum că dacă „cineva” nu-l va oferta o să plece în străinătate...

9 comentarii:

 1. pacat de ilie balaci,....dar stiam deja ca nu trebuie sa mai fiu prea atent la ce spune el pentru ca nu e obiectiv...ca sa fiu balnd.

  RăspundețiȘtergere
 2. Iliuta de ce vrei sa fii din nou ridicol? Daca tii partea lui Mititelu in conflictul cu Piturca esti penibil! Vezi de treaba ta Ilie ca tu cand erai ne abureai cu tot felul de minciuni si nu te certa nimeni de rusine si de jena.tai cuminte ca noi suferim pentru echipa asta tu daca nu ai mai avut invitatie ai venit la un meci cu Tilihoi in tribuna 1 si pe urma ai si declarat ca nu mai vii la meciuri ca nu esti dorit etc.Adica ca nu esti dorit deci ai vrut sa spui ca nu mai esti invitat de onoare.
  Noi nu suntem asa,daca nu avem invitatii la loje sa nu mai venim.Noi venim si suferim prin ploaie si vand si ninoare asa ca avem dreptu la un patron ca lumea si la un antrenor adevarat nu marionate!

  RăspundețiȘtergere
 3. Mi-am mai spus parerea despre Balaci.Pacat de el............mare fotbalist, dar ca om...

  RăspundețiȘtergere
 4. Ilie stai tata cu gheara si cu interlopii lasa-ne in pace ca avem si noi un antrenor si acu vrea marin sa il dea si pe asta afara.

  RăspundețiȘtergere
 5. PRESA NU VORBESTE DESPRE ACESTE LUCRURI CA II E TEAMA DE NICU GHEARA SI DE PRIETENII LUI ILIE SI + CA II INTERESEAZA SA LE DEA INTERVIURI SI LOR.....
  CRAIOVA SPORT SINTETI CEI MAI TARI!!

  RăspundețiȘtergere
 6. Ii pare rau ca domnl Balaci a cazut de cativa ani in plasa lui Mititelu.Muta lume s-a abtinut sa ii spuna ca nu e bine ce face din respect pentru ce a fost ca fotbalist.Eu sper sa isi revizuiasca atitudonea si sa isi dea seama ca este itr-o mare eroare pentru ca tine uneori partea uni patron pe care istoria il va consemna ca pe un dezastru.

  RăspundețiȘtergere
 7. Nu sunteti cam duri cu Balaci?

  RăspundețiȘtergere
 8. ati mai scris voi despre prostiile lu ilie,mai avea sens sa reveniti?ne/am convins de ce poate balaci sa faca si sa spuna.mare fotbalist si atat.ca multi altii si ticleanu si geolgau..........

  RăspundețiȘtergere
 9. Ilie nu are treaba acu e la o sticla doua de uischi.

  RăspundețiȘtergere

TENTACULELE LUI MITITELU ÎN JUSTIȚIA CRAIOVEANĂ

Escrocul și-a infiltrat jurista personală ca judecătoare la Curtea de Apel Craiova și vrea să o folosească pentru a împiedica recunoașterea...