1 dec. 2010

Minciunelu, coşmarul de care nu mai scăpăm

Minciunelu e în mare formă în aceste zile şi profită din plin de ultimele rezultate ale Ştiinţei. Invidios pe respectul pe care publicul i l-a arătat în toată această perioadă lui Piţurcă, megalomanul boovean se bucură pe ascuns de insuccesele echipei şi încearcă subtil şi parşiveşte să le arunce în cârca acestuia, de parcă Piţi ar fi de vină că Ajică n-a mai cumpărat vreun fotbalist de ani de zile şi lotul Craiovei e unul subţire, care nu oferă variante în cazul câtorva indisponibilităţi.

Mărin trimite săgeţi otrăvite către un Victor Piţurcă tot mai familiar cu sărăcia şi cu jocurile de culise boovene:

Meciul cu CFR nu va fi mai greu decât cel de la Mediaş, ne revin 4 titulari în echipă, şansele să obţinem un rezultat bun cresc. Ajică încearcă să pună presiune şi să creeze aşteptări cât mai mari, inducând ideea că pe terenul campioanei ar fi ceva firesc să ne impunem, pentru că avem o echipă la fel de bună ca a ardelenilor, care, deşi au investit multe milioane de euro în transferuri, nu au reuşit să achiziţioneze jucători de valoarea celor pe care booveanul îi tot creşte de cinci ani. Aşa că o eventuală înfrângere la Cluj poate fi numai rodul nepriceperii lui Piţurcă, nicidecum o diferenţă de investiţii, de condiţii de pregătire sau de salarizare, adică ceva care l-ar implica şi pe el.

După jocul de la Mediaş, unii suporteri poate cred că am avea nevoie de 11 jucători. Această declaraţie e o ironie de o perversitate tipic booveană. Mărin ia la mişto afirmaţiile lui Piţi, care a spus că pentru a face performanţă şi a se lupta pentru titlu are nevoie de 6-7 fotbalişti de valoare, adică de bani pentru a-i aduce pe aceştia în Bănie. Minciunelu, cel care de cinci ani ne minte că luăm campionatul sau că măcar mergem în cupele europene, nu poate sau nu vrea să-şi onoreze promisiunile făcute faţă de Victor Piţurcă şi speră ca echipa care anul trecut s-a salvat de retrogradare în ultima clipă să piardă şi meciurile cu cefere şi steaua. Aşa, crede el că l-ar putea discredita mai uşor pe managerul general şi ar putea încerca să ducă în derizoriu realităţile enunţate fără perdea de acesta, care a spus adevărul, în premieră pentru cineva care a antrenat Craiova în epoca mititică.

În fotbalul profesionist*, valorile** sunt cumpărate pe bani şi aduse laolaltă conform unei strategii clare, să se pregătească sub comanda unui antrenor*** priceput. Rezultatele sunt şi o consecinţă a condiţiilor de pregătire**** şi a condiţiilor salariale*****. Deşi lui Ajică i se pare complicat, totul e foarte simplu: performanţă fără investiţii şi profesionalism nu se poate! Nu peste mult timp, vom vedea dacă şi booveanul înţelege asta.



____________________________________

* (fotbalul profesionist) - ăla în care fotbaliştii joacă, antrenorii antrenează şi patronii investeşte ! Iar suporterii îi suportă...

** (valorile) - nişte fotbalişti mai buni aşea, care poate face diferenţa. De obicei, aceştia nu e liberi de contract şi transferu lor costă… bani !

*** (antrenorul) - unu care cică ar fi specialist în antrenarea sportivilor, un bun psiholog cu un nivel ridicat al cunoştinţelor tehnico-tactice, dobândite în general din experienţă şi din studiul aprofundat al acestora. De consemnat că acest “concept filosofic” nu defineşte nicidecum patronu-dictator, care vrea să-şi testează talentude “coci” !

**** (condiţiile de pregătire) - nişte norme obligatorii care oferă un cadru adecvat pregătirii sportivilor de performanţă. În general, e indicat să nu se întrerupă curentu prin cantonament !

***** (condiţiile salariale) - factor financiar menit să ofere sportivilor de performanţă liniştea mentală şi motivaţia necesară unui efort prelungit şi a unei concentrări maxime pe parcursuantrenamentelor şi meciurilor. De menţionat că o echipă de fotbal cu restanţe salariale de 5 luni nu prea reuşeşte să găsească motivaţia de a bate pentru titlu !


PS. Nota de subsol e cu dedicaţie pentru Mărin, ca să înţeleagă ce-am vrut să spunem.

Comicele combinații ale măscăricilor Charlie și Gogoașă

Pușcăriaș în Italia pentru infracțiuni cu carduri, "Charlie" a făcut arest preventiv și în România, el fiind un fel de papițoi a...