15 mar. 2011

Haos total

Starea de la echipa familiei Minciunelu este de o gravitate fără precedent. Demenţa a atins cote uriaşe, cu jucători neplătiţi, scandaluri în vestiar în pauza meciurilor, evoluţii penibile şi înfrângeri umilitoare. Alenatoru’  nu mai reprezintă nimic în faţa nimănui, aşa că nu mai poate controla sub nici o formă vestiarul. La antrenamente fiecare face ce-l taie capul, fără ca vreun papiţoi din conducerea clubului, adica Roşcaca sau Ţicli, că doar ei au mai rămas (înfocatu’  Vicenţiu e doar de decor şi are alte îndatoriri), să aibă tupeul să le spună ceva, mai ales că jucătorii şi-ar cere imediat drepturile, la primul reproş.

Găman şi Bărboianu s-au dus la dinamo şi spun că şi alţii i-ar urma fără să clipească dacă ar putea. E tragic, dar n-avem nici un motiv să nu-i credem. Dacă ei o spun, care împreună cu Lung junior erau consideraţi cei mai cuminţi şi mai fideli copii ai Craiovei, de la cine să ne aşteptăm că n-ar face asta? De la Gângioveanu, care a mai încercat de vreo 10 ori să se tireze, de la Prepe, de la Dorel, care s-a întors de la steaua doar pentru Piţi? De la fraţii Costea, care datorită protecţiei imbecile a lui Mărin au ajuns să terorizeze antrenorii şi vestiarul şi să fie urâţi de toţi, poate cu excepţia lui Prepeliţă şi Dorel?

Craiova nu mai este pe buza prăpastiei. A avansat spre hău şi e deja cu un picior în el. În curând se va mai agăţa de o creangă, pentru ca apoi să se prăbuşească definitiv. Chiar dacă domnia lui Mărin nu anunţa la început acest dezastru, trecerea anilor a demonstrat că acest megaloman paranoic şi diabolic va sugruma simboul fotbalistic al Olteniei. Speranţa a reînviat pentru câteva luni când la echipă a venit Piţurcă, dar alungarea acestuia fără nici un fel de motiv, mai ales în condiţiile în care antrenorul avea susţinerea fanilor, ne-a arătat clar că nu mai e nici o şansă.

CRAIOVASPORT a prevăzut mereu cu o mare precizie ce va urma. V-am spus cine este Mărin cu mult înainte ca Piţurcă să vină în Bănie. V-am spus ce se va întâmpla şi pentru ce-l aduce Ajică aici pe manager din ziua în care cei 2 au anunţat că s-au înţeles. V-am spus ce se va întâmpla cu relaţia dintre tiran şi antrenor când nimic nu anunţa acest război, în timp ce o parte însemnată a suporterilor naivi ne acuza că băgăm zâzanie şi ne spunea că nimic nu e adevărat, iar noi vrem răul echipei, pentru că relaţiile dintre cei 2 sunt foarte bune. Totul, din păcate, s-a confirmat, ca şi faptul că booveanul face echipa antrenorilor şi-i laudă sau îi critică în funţie de acurateţea cu care ei îi pun în practică ideile tactice (lucruri pe care mai târziu avea să le recunoască Minciunelu însuşi).

Mireasa Aiurel spală mortul cu veselie

Aurel Ţicleanu:
“Universitatea are o echipă nouă, cu câteva meciuri împreună, pe când Timişoara joacă de cîţiva ani în aceeaşi formulă. Noi avem o echipă pe care am făcut-o în 4-5 săptămâni. Am jucat cu o echipă ce evoluează de 4-5 ani împreună. Puteam să emitem pretenţii dacă îndreptam meciul către o zonă prin care puteam să-i ţinem departe de poartă. Ei au jucători mult mai înalţi decât ai noştri şi au avut un avantaj. Arbitrul a dus jocul spre poarta noastră, i-a împins pe timişoreni spre gol!
Urmează meciul cu Astra, acum avem nevoie, mai mult ca oricând, de susţinere din partea fanilor”.


Traducerea CRAIOVASPORT:
Bună ziua dragi suporteri, sunt eu, Aurică comentatoru’. Deci avem o echipă care am făcut-o în 4-5 săptămâni şi am jucat cu o echipă care evoluează de 4-5 ani împreună. Ştiu că aberez, că nu au cum să joace nici ăia de la Timişoara de 5 ani, pentru că în afară de Alexa, cei mai vechi sunt Pantilimon, Goga, Magera şi Cisovsky, care joacă pe-acolo din vara/toamna lui 2008, deci de vreo 2 ani jumate, dacă nu calculăm cele 3 etape de anu’ ăsta.

Ştiu şi că când eram în turneu’ ăla din Turcia, plătit de Reghe, am zis că avem o nouă şi valoroasă echipă, care are aceeaşi încredere şi foame de performanţă, da’ ce să fac, o dau şi eu în funcţie de cum e situaţia. Eu nu prea mint aşa, doar sunt flexibil. Mă pliez pe situaţie. Nu că îl lucrez, da’ şi alenatoru’ ăsta… nu prea e nimic de capu’ lui…
Puteam să avem ceva pretenţii la Timişoara dacă eram eu antrenor, deşi şi-atunci o luam pe coajă de la comuna Brăneşti, chiar dacă jucam cu curu-n poartă. Mai ţineţi minte, când venise Piţi şi jucau ăştia ofensiv, de-i ţineau pe adversari numai în jumatea lor, iar eu muream de ciudă şi spuneam prin ziare că nu sesizez nici o diferenţă şi că şi pe vremea mea echipa juca la fel de bine? Mie nu-mi e naşpa să aberez, că doar sunt profesionist, am venit aici să lucrez şi cu Neţoiu dacă mai ţineţi minte.

Acu’ vine meciu cu Astra şi pentru că de când am revenit la echipă nu am văzut vreo leţcaie, vă transmit că avem nevoie, mai mult oricând, să cumpăraţi bilete, poate aşa mai vedem şi noi un pumn de mărunţiş de la domnu’ Şefu’. Respectele mele şi nu uitaţi, cotizaţi că ne e foame!


Opinia CRAIOVASPORT:
Ca să demontăm minciuna jenantă a miresei Aiurel, vă prezentăm mai jos formula folosită acum 2 zile de timişoreni în partida cu echipa familiei Minciunelu:
Pantilimon – e la prima echipă a Timişoarei din 2006, dar până-n mai 2008 a fost doar rezerva lui Marius Popa.
Helder – aparţinând încă lui Nancy, jucătorul a venit la Timişoara de pe 3 septembrie 2010. Aşa că e bănăţean de-o veşnicie…
Cisovsky – a ajuns la Temeşvar în septembrie 2008, iar în 2009 a absentat vreo 5 luni din cauza unei accidentări. Aşa că are cel mult 2 ani adunaţi în care a jucat în alb-violet. Sau nici măcar, pentru că pe-atunci juca în galben-negru… :))
Ghionea – a sosit la Timişoara în februarie 2011.
Sepsi – e-n Banat din 2010.
Goga – cumpărat în vara lui 2008.
Alexa – joacă la Poli din vara lui 2006, fiind cel mai vechi jucător din 11-le de dumincă.
Bourceanu – s-a mutat în Banat în vara anului 2009.
Zicu – a fost cumpărat de timişoreni vara trecută (2010).
Magera – ca şi Goga, cehul a ajuns la Poli tot în vara lui 2008.
Axente – e al Timişoarei din 2005, dar până în vara lui 2010 a tot fost împrumutat pe la diverse echipe, revenind vara trecută la echipa antrenată acum de Dusan junior.

Nici măcar la schimbări, Uhrin nu a folosit jucători care ar fi făcut până acum mulţi purici prin Banat:
Ricketts – venit la Timişoara în 2011.
Nikolic – transferat în 2010.
Ignjatijevic – adus în 2011.

Acum, să privim echipa umilită la Timişoara:
Lung - Buşu, D. Lopes, Zoro, Dănănae - W. Lopez (Gângioveanu '46), Ologu (Subotic '61), D. Stoica, Prepeliţă - Fl. Costea (Stoianof '71), M. Costea.

Ei bine, în caz că Aurică nu ştie (deşi el e un mare profesionist), îi spunem noi că în afara lui Lopez şi Subotic, care au jucat pentru prima oară în 2011, şi a lui Lopes, care a aterizat la Craiova anul trecut (şi s-a cam făcut de râs), toţi ceilalţi componenţi ai echipei lui Mărin au ani mulţi de când joacă fotbal prin Bănie. Şi, chiar dacă nu a fost folosit prea des în meciuri oficiale, inclusiv nepotu Buşu e de când lumea pe la Craiova şi are sute (dacă nu chiar peste o mie) de antrenamente cu echipa mare, aşa că se cunoaşte destul de bine cu coechipierii.


Spre exemplu, din echipa folosită de Timişoara acum 2 ani, în aprilie 2009, săptămâna trecută n-au mai jucat decât 4 fotbalişti (Pantilimon, Cisovsky, Alexa şi Magera), în timp ce din echipa lui Mărin au fost prezenţi şi duminică 5 jucători (Dănănae, Stoica, Prepeliţă, M. Costea şi F. Costea), deci mai mulţi!
Timişoara Craiova, aprilie 2009:
FC Timişoara: Pantilimon, Bădoi, Nibombe, Cisovsky, Latovlevici, Arm. Karamian, Borbely, Alexa, Art. Karamian, Magera, Bucur
Craiova: Bornescu, Dănănae, Stoica, Găman, Rose, Prepelita, Dilevski, Şoavă, Woobay, M. Costea, Fl. Costea


Asta ca să nu mai vorbim despre meciul din aprilie 2008, când componenţa echipelor a arătat cam aşa:
Poli Timişoara: Popa - Bădoi, Scutaru, Borbely, Milhazes - Abiodun, Srhoj, Aliuţă, Arman Karamyan - Ganea, Bucur
Craiova: Bornescu - Dănănae, Rose, Stoica, Dilevski - Găman, Prepeliţă, Gângioveanu, Costea - Dina, Wobay

Aşadar, pentru bănăţeni nici un jucător care a evoluat în acel meci nu a jucat şi duminică după-amiază, din primul 11 doar Scutaru mai făcând încă parte astăzi din lotul timişorean. De partea cealaltă, e inutil să vă spunem că Dănănae, Stoica, Prepeliţă, Gângioveanu şi Costea sunt şi acum pe Jiu şi, neplătiţi de multe luni, se pregătesc să retrogradeze cu echipa proclamtă de Mărin a fi a familiei sale.


Concluzie:
Prin urmare, în opinia domnului cu coloană vertebrală, pe nume Aurică Ţicleanu, în înfrângerea umilitoare de pe Bega diferenţa nu au facut-o zecile de milioane bagate de Timişoara în transferuri (faţă de jucătorii aduşi gratis de Mărin), ci omogenitatea, fusul orar, umiditatea, furnicile de pe gazon sau norii de pe cer! A, şi evident, era să uităm, arbitrajul. Altfel, ce contează zecile de ocazii ale gazdelor şi prestaţia penibilă a “băieţilor”, dacă ai lu’ Uhrin nu băgau ultimele 4 goluri şi ai lu’ Mărin dădeau şi ei unul, am fi câştigat. Am fost la un pas… nu-i aşa Aiurică? Profesionistule!

Cancerul Craiovei a împlinit 43 de ani

Bună dimineaţa, prieteni!
Trăim cu toţii o zi mare. Este cea mai mare sărbătoare a fotbalului craiovean (deşi pentru mulţi dintre noi pare mai degrabă o comemorare), o dată care ar merita marcată şi în analele fotbalului românesc. Da, aşa este, v-aţi prins din titlu: Mărin a văzut lumina zilei în această blestemată zi!

Voi toţi, muritorii de rând, sunteţi aşteptaţi să mergeţi azi la fostul hotel/bordel Niuiorc, actualul sediu al marelui cârmaci şi să-l felicitaţi. Dar, vă avertizăm, trebuie să păşiţi cu smerenie şi să vă închinaţi de câteva ori la intrare, pentru ca, odată ce-n faţa voastră va apărea împăratul, să cădeţi în genunchi şi să-i pupaţi mâna. În caz că nu ştiţi exact cum, lângă el o să fie în tot acest timp înfocatu’ Viceroy, care va face tuturor o demonstraţie, el fiind specialist în pupat mâini şi picioare, chiar şi dacă pe fericit îl cheamă Aleargă Dina (totul pentru o “atenţie” după meci!).


Cu mic, cu mare, cancelaru’ Roşcaca, şocâtele Şorici, înfocatu’ Viceroy, avocatu’ Manivelă, nepotu’ Hihel, ventuza Alinutza şi văru’ Bovină, cu toţii îl aşteaptă pe Mărin la Niuiorc, ca să-i ureze cele cuvenite cu ocazia celor 43 de primăveri (folosim toate stereotipiile ca să redăm cât mai bine atmosfera de-acolo). Chiar şi valetul Mythu i-a trimis un SMS de felicitare lui Ajică. El se va trezi mai târziu, după vizita de aseară de la apartamentul Alinutzei, aşa că va ajunge ca de obicei, după prânz. Argaţii îi vor ura cu multă înflăcărare la mulţi ani, îi vor pupa obrajii sfinţi (sau mâinile, în cazul lui Viceroy) şi se vor gudura pe lângă el ca nişte milogi, doar-doar le-o mai arunca şi lor vreun os, aşa, ca o favoare pe care le-o face suveranul de ziua sfântă.

Sărbătoritul chel îşi imaginează că este noul Mesia. E disperat să fie în centrul atenţiei, adoră să-i fie respectat cultul personalităţii şi toate acţiunile sale se ghidează după motto-ul bolşevic “cine nu e cu mine, e împotriva mea”. El face totul pentru a-şi împlini obsesia de a intra în istorie şi, dacă tot nu va putea vreodată cuceri vreun trofeu, booveanul încearcă să marcheze acest moment cu o nouă retrogradare a Craiovei. Că şi despre asta se va şti peste ani.

Pentru tot răul pe care l-a făcut echipei noaste, CRAIOVASPORT îi urează tiranului dement aşa:
La mulţi ani trişti şi chinuiţi, trăiţi în singurătate şi anonimat! Şi, dacă tot ne-am apucat să urăm, poate că un loc cât mai răcoros ar fi ideal pentru impostor. Ospătare, de urat ţi-am mai ura, dar o vom mai face şi altădată, nu vrem să te reţinem prea mult acum. Probabil că vei avea o zi plină astăzi, presărată cu intervenţii TV la Sa-muilă sau la butoiul cu căcat de la digi, dar şi cu intervenţii orale din partea Alinutzei.
Să-nceapă festivităţile!

Comicele combinații ale măscăricilor Charlie și Gogoașă

Pușcăriaș în Italia pentru infracțiuni cu carduri, "Charlie" a făcut arest preventiv și în România, el fiind un fel de papițoi a...