27 iun. 2013

Peluza tristeţii

Ca o dovadă în plus a nivelului scăzut la care a coborât societatea craioveană, prin diversele sale exponente, presa online a publicat astăzi un comunicat  de o penibilitate dusă parcă intenţionat la extrem:
               
„Având în vedere ultimele evenimente petrecute în jurul formării unei noi echipe de fotbal în Craiova ţinem să facem următoarele precizări:

1. Ne dezicem în totalitate de această nouă echipa surogat, echipă ce nu poate reprezenta sub nicio formă continuatoarea adevăratei Universitatea Craiova. Nu vrem să luăm parte la acest proiect şi nu dorim asocierea noastră cu orice pol de interes ce ar susţine această echipă.

2. Ne menţinem poziţia împotriva politicii dezastruoase de management a actualului finanţator şi susţinem în continuare faptul că situaţia actuală a clubului i se datorează în proporţie de 100%. Considerăm că singura modalitate de salvare a fotbalului craiovean în acest moment ar fi schimbarea acţionariatului Universităţii Craiova cât mai repede posibil”, se arată într-un comunicat de presă semnat de Peluza Sud 97 Craiova.

Aşadar, frazele de mai sus ne sunt prezentate ca venind din partea galeriei de la peluza sud. Nu ştim cine anume sunt cei care compun această asociaţie, cu atât mai mult cu cât acum câteva luni Gabi Blondu Ţârcă a fost respins ca şi reprezentare de toate grupările din peluza sud, care s-au dezis de acţiunile sale atunci când acesta făcea combinaţii cu Olguţa şi Mărin prin sediul primăriei.

Nu ştim nici măcar dacă această asociaţie există şi altfel decât scriptic, ca un paravan din spatele căruia Mărin îşi aruncă fumigenele constant. Nu ştim daca această asociaţie are un sediu, membri cotizanţi, o conducere, un statut pe care membrii săi să-l respecte, nu am auzit vreodată de o acţiune a acestei asociaţii, nu a văzut nimeni nici o realizare palpabilă – adică lucruri cu care ar trebui să se ocupe astfel de persoane juridice şi pentru care ele sunt de fapt înfiinţate. Singurele locuri în care am văzut menţionat numele acestei asociaţii au fost ziarele, când titulatura a fost folosită la semnarea nenumăratelor comunicate pro-boovene.

În numele cui continuă atunci Ţârcă să dea comunicate prin care ne jigneşte bruma de inteligenţă? Despre care “poziţie împotriva politicii dezastruoase” vorbeşte Gabi Blondu, când el e o prezenţă nelipsită din parcarea şi de pe canapelele de la Niuiorc? Dacă “situaţia actuală a clubului i se datorează în proporţie de 100%” lui Mărin, ce caută Gabi Blondu zilnic în compania booveanului?

Poate ne explică asta “Asociaţia de la peluza sud”. Deşi avem dubii că se va întâmpla acest lucru, mai ales că încă aşteptăm, spre exemplu, explicaţia mizeriei cu înregistrarea lui Piţurcă (cel mai edificator exemplu al golăniei).

În schimb, asociaţia-fantomă ne explică - deşi nu ne amintim să-i fi cerut cineva părerea, cum că echipa Clubului Sportiv Universitatea Craiova, adică exact clubul instituţiei Universităţii, sub tutela căreia o echipă de fotbal în alb şi albastru scria istorie decenii la rând, ar fi un surogat. Clubul care, prin secţia sa de fotbal a reuşit marile performanţe europene şi a cucerit cupe şi campionate în competiţiile interne, a ajuns să fie catalogat de asociaţii” lui Muicelu ca fiind un surogat care nu este continuatorul Universităţii Craiova”, iar asociaţii” ţin să ne anunţe că ei se dezic de el.

La final, distinsa Asociaţie de la peluza sud ne ia direct la mişto, pe noi şi pe toţi oamenii sănătoşi la cap care se presupune că ar citi aceste propoziţii dictate de însuşi Mărin, când spune “singura modalitate de salvare a fotbalului craiovean în acest moment ar fi schimbarea acţionariatului Universităţii Craiova cât mai repede posibil”.
Nu mai avem nici măcar răbdarea de a mai comenta această glumă sinistră, această atitudine de şmenari mizerabili şi perverşi a celor (celui) care i-au dat OK-ul lui Toni Şorici să publice porcăria gândită de ospătar.

  

Justice for Mărin

Scos din minți atât de comunicatul mârșav al Ferefeului, care spunea cum ar veni că palmaresu’ Universității Craiova e al orașului și al suporterilor și nu al familiei domniei sale, cât şi de deciziile definitive ale curţilor supreme şi de planurile de viitor ale CiocârLiei care conduce Cetatea Banilor City, președintele Ajică a simțit că trebuie să facă lumină.

Cum Digisportu’, Sportpunctrou’ și Gesepeu’ sunt prea mici pentru anvergura personalității sale copleșitoare, distinsul orator Mărin, om de fotbal, de presă și de panificație, a intrat la CNN ca să lămurească întreaga planetă în legătură cu situația brendului aflat în insolvență.

Plin de emoţii şi de speranţele devenirii unui personaj mondial, preşedintele grupării FC Universitatea Micapi Ciokix Craiova nu avea stare în holul de la Niuiorc, acolo unde poţi să tai cu cuţitul tensiunea... şi fumul micilor de la Periniţa.   

După minute de aşteptare, finanţatorul a intrat într-un final pă televiziunea poporului. Lângă domnia sa e nimeni altul decât poliglotul nepot Hihel, asistat de badigardu Calu , pregătit să caute-n dicționar cuvinte (cancelaru’ Roșcaca lipseşte puţin - a simţit, printre ţâţele Prodancăi, un puternic miros de ciorbă dinspre Năvodari).


Mistăr Meriăn, can you please describe the situation of Universitatea Craiova footbal club?”

“Ce zâsă bă... Gigele, ce zâsă?”

Cică ce părere ai că dujmanii vor să-ți ia echipa..., îi traduse nepotu Hihel.

Ochei...
Bună!...la toţ cei din studiou şi la toţ cei care mă cunosc ca telespectatori. 
Deci domnișoară, deci vă rog să mă credeţi, io sînt un om foarte ocupat şi am făcut mari eforturi să îmi fac timp pentru acest interviu. Deci în legătură cu întrebarea, deci n-are cum să me-a iei mie echipa, suporterii sînt cu mine, aț văzut și pe Gabi Blondu, reprezentantu lor... Deci vă rog să mă credeț, totu’ e la copiii copiilor mei, nu mai puneț botu’ la tot ce spune dujmanii, fel și fel de nebunii... Deci vă spun... deci stema alb-albastră, așea cu leu făcut frumos, cu sabie așea... e la Adiță, că ăla e fanatic, cân’ a văzut-o nu mai a vrut să-i dea drumu’... iar palmaresu’ e la fie-mea vă spun eu, că ia ie mai așea, mai visătoare așea, mai romantică, cum ie studentele în general... să potrivește așea cu palmaresu... Traduce, Gigele!

Mem, mai ancăl sez ior verii biutiful!
Hai c-o luai pe-asta la sentiment, s-o atrag de partea noastră”, îi explică Hihel lui Mărin în șoaptă și apoi continuă pentru telespectatori: Zen hi uanț tu teliu zet ză siciueișân iz veri simpîl: ză club iz veri gud, ză laiăn sord iz ăf Adiță end ză palmares iz ăf Găbița, ză dotăr ăv mai ancăl... iu nău Găbița, iea?”

Ău, mistăr Meriăn, thank you for you compliments! But I want to ask you about the company bankruptcy...

Ce zâsă Gigele?”

Cică matale vorbești, când ești falimentar și nu mai ne dai şi nouă nici un ban de atâta timp... Cică e frumos așea din partea lu matale...?”

Bă a dreaq, asta e pe mână cu Pițurcă... Deci donșoară, nu mai te antepronunța cu demagogiile ăștea! Tu or ești proastă or faci pe proasta... Dacă nu te pricepi la fotbal, nu mai te băga! Pă ce dreaq ești neavenită așea? Ăștea sînt întrebări răuvoitoare... Deci io am băgat peste 50 de milioane-n fotbal... nu me-a dat nimeni o cană de apă! Am apărut la televizor pe toate programele, mă cunoaşte o lume-ntreagă... şi vii tu acu’ să mă denigrez cu regii deştea marca Sandu Mircea? Eşti de rea credinţă, cre’că eşti şi prietenă cu Olguţa tu...este?!? Hai ceau!

Traduce, Gigele! Şi zî-i ceva și cu demagogie…!

“Mem, năubadi ghiv mai ancăl oatăr, demagogix!”, îngăimă nepotu’ Hihel…
 


Comicele combinații ale măscăricilor Charlie și Gogoașă

Pușcăriaș în Italia pentru infracțiuni cu carduri, "Charlie" a făcut arest preventiv și în România, el fiind un fel de papițoi a...