23 nov. 2010

Craiova, la buzunarul lui Mărin

Piţurcă a evitat mult timp să vină la Craiova pentru că a avut mereu rezerve faţă de promisiunile lui Mărin. Nu ştim dacă Piţi regretă acum pasul făcut, pentru că de ceea ce se temea e posibil să nu scape: sărăcia booveană. Atunci când fostul selecţioner a acceptat să preia echipa, care până în acel moment nu reuşise să câştige nici un meci în cinci etape cu Mărin antrenor şi Ţicleanu secund, el a făcut-o din dorinţa de a ajuta Craiova. Provocarea de a reuşi cu echipa din oraşul său natal, clubul cu care a crescut în suflet, a fost prea mare chiar şi pentru raţionalul antrenor.

Dar Piţurcă are o viziune diferită de cea a lui Ajică despre ce înseamnă organizarea unui club pregătit pentru performanţă. O viziune care presupune fotbalişti plătiţi la zi, condiţii decente de pregătire şi un lot mult mai echilibrat valoric decât are la dispoziţie în acest moment.

Managerul general a confirmat la conferinţa de presă de astăzi ceea ce CRAIOVASPORT a tot repetat în ultimele săptămâni, de când a simţit că discursul antrenorului începe să fie contrazis de Ajică: pentru a duce Craiova pe primele locuri, Victor Piţurcă are nevoie de întăriri! Iar Piţi a explicat astăzi pe înţelesul tuturor: dacă nu vom avea bani de transferuri, rămânem cu acest lot încă o perioadă şi vom încerca să nu retrogradăm, adică să încheiem sezonul pe la mijlocul clasamentului! Cu alte cuvinte, suntem la mâna/buzunarul lui Mărin...

Victor Piţurcă este primul om care spune lucrurilor pe nume, primul om care a condus cu adevărat echipa în mandatul booveanului şi care vorbeşte răspicat despre lipsurile echipei. De aceea are respectul, încrederea şi susţinerea necondiţionată a suporterilor!


Victor Piţurcă:
“Am avut timp în această perioadă să analizez şi să evaluez valoarea fiecărui jucător, iar cine nu are calităţi să joace la Craiova nu va mai juca la Craiova. Asta însemnând că vom găsi jucători şi că vom avea disponibilităţi financiare să aducem jucătorii pe care-i doresc. Dacă nu, vom rămâne în continuare cu aceiaşi jucători, vom încerca să nu retrogradăm, să fim pe undeva pe la mijlocul clasamentului şi cu asta basta... încă o perioadă...”

Aventurile lui Don Juan de Booveni

Deşi nu suntem nişte fani ai can-can-urilor, la cererea publicului, CRAIOVASPORT se apleacă asupra unui subiect tragi-comic. Mai deunăzi, o publicaţie care-i face o acerbă concurenţă fiţuicii falimentare, a deschis un subiect sensibil pentru Mărin. Conform dezvăluirilor din cealaltă fiţuică, pitzipoanca Alinutza nu mai e doar un celebru personaj din bancuri. “Bulă” de la Booveni a scos-o din anonimat, iar ea atât a aşteptat, mistuită de dorinţa arzătoare de-a “se face” şi ea vedetă.

Povestea se pare că nu era o noutate pentru “connaisseuri”, pentru că, deşi Ajică o fi fost ceva mai precaut, tanti Alinutza ar fi avut grijă să-şi facă reclamă şi să-l revendice cât mai vizibil pe Măry, aşa cum îl alintă ea. Dezvăluirea l-a luat pe nepregătite pe amorezul Ajică. Nu pentru că ar fi crezut că nu se ştie despre ei, pentru că inclusiv galeria le ironiza cu tâlc idila încă de-acum doi ani. Ci pentru că povestea devine publică într-un moment delicat, după ce se pare că între muiere şi ibovnică s-ar fi consumat adevărate lupte, chiar pe stadion, spre deliciul celor de la tribuna oficială, care s-au împărţit în două grupuri şi făceau galerie pentru una dintre combatante. Nu era rău ca “Măry” să vândă nişte bilete şi la lupta dintre cele două, nu doar la meciul de fotbal, poate mai făcea de-un salariu pentru vreun gherţoi de la Primăvara. Pentru statistică, să consemnăm că meciul s-a terminat cu victoria celei mai experimentate, dar e posibil ca rivala să ceară revanşa.

În general, la fel ca şi familia, viaţa privată a lui Ajică nu ne prea interesează, chiar dacă amuzamentul e maxim, pentru că secretara pe care-o arde se pare că e de-o seamă cu fie-sa (preşedintele nu se dezminte şi merge, şi în acest caz, tot pe “întinerirea lotului”). Nici despre pitzipoanca Găbitza sau cocalarul Gigy n-am fi amintit, dacă ei nu s-ar fi amestecat în viaţa noastră, devenind acţionari la o firmă despre care Mărin spune că deţine clubul de fotbal. Adică sunt patroni ai Ştiinţei.

Spre deziluzia ei, despre sexoasa Alinuţa nu vom scrie prea multe, deşi visează şi ea, ca orice pitzipoancă veritabilă, să ajungă vedetă. Poate vreodată, dacă o vom prinde într-un moment de sinceritate, să-i luăm vreun interviu… Nu de alta, dar o mică legătură are şi ea cu echipa, din moment ce la fiecare meci e nelipsită de la tribuna oficială. “The blowjob girl”, aşa cum o numea un răuvoitor pe acest blog pe conferitoarea de plăceri a belengherului prezidenţial, urmăreşte partidele Ştiinţei de la masa presei, aşa că din acest punct de vedere, al “profesionistei care este”, ne-ar putea interesa şi părerea ei despre ce se întâmplă la club…

Comicele combinații ale măscăricilor Charlie și Gogoașă

Pușcăriaș în Italia pentru infracțiuni cu carduri, "Charlie" a făcut arest preventiv și în România, el fiind un fel de papițoi a...