13 iul. 2010

Suporterii, lăsaţi pradă minciunilor lui Mărin


Tot mai stresat în urma lecturilor de pe CRAIOVASPORT, preşedintele Minciunelu a început o nouă campanie demagogică menită a-i aburi pe fanii Ştiinţei. De ce e foarte important ce cred aceştia, acum, când Mărin le-a răpit deja echipa de suflet şi a dus-o la produs pe unde s-a plătit mai bine? E o logică simplă, pe care o intuieşte şi perversul cârmaci: atunci când suporterii nu vor mai asocia echipa de la Severin cu cea pe care ei o iubesc şi care se numeşte Universitatea CRAIOVA şi joacă pe stadionul «Ion Oblemenco», “brendul” pe care Ajică a pus labele nu va mai valora nici cât o ceapă degerată.

Nimeni nu va mai cumpăra tricouri cu FC Minciunelu Severin, la meciuri vor veni 300 de spectatori daca vremea va fi frumoasă şi intrarea liberă, iar fiţuica specială nu va mai putea pune presiune pe autorităţile locale, pentru ca acestea să facă favoruri financiare diverselor firme, în numele Ştiinţei. Dar, mai ales, “moartea” booveanului, niciun post de televiziune nu-l va mai suna ca să intre în direct şi să-şi joace micul său rol de bogătaş sictirit. S-ar încheia atunci reprezentaţia pe care, cei care l-au “citit” pe boovean, o privesc cu haz şi compasiune.

Aşa că, la ordinul stăpânului, saitul fiţuicii speciale a şi postat un material populist despre stadionul «Ion Oblemenco», care, “lăsat pradă uitării, este aproape în paragină”. Cu un tupeu de borfaşi veritabili, slugile internaute ale lui Mărin se prefac a ne purta de grijă şi încearcă să aburească “zecile de mii de fani ai Universităţii Craiova, care se întreabă de ce echipa lor dragă nu revine acasă”.

Se pare că pe stadionul care nu a mai găzduit un meci de fotbal de mai bine de şapte luni, a crescut nişte… iarbă! INCREDIBIL! Dar asta nu e tot: să vezi drăcie, că iarba năzdrăvană, fiind nedefrişată, creşte în continuare şi are chiar şi doi metri pe alocuri! Se pare că prin tribunele arenei părăsite din cauza sărăciei lu’ Mincinelu se găseşte şi o livadă cu pomi fructiferi. Aşa că amatorii de plimbări pot trece în uichend şi pe la stadion şi, în timp ce sunt cuprinşi de nostalgia clipelor când Universitatea CRAIOVA mai exista, se pot delecta cu fructe proaspete din livada alb-albastră.

Autorul articolului, care “s-a încumetat să ajungă în acea zonă”, adica în zona tribunei a doua, povesteşte cum acolo, cine ar mai avea curajul să-i calce pe urme, ar putea fi muşcat de câinii care şi-au găsit adăpost. Ca şi cum cele câteva patrupede ar fi dat năvală în 2010 la stadion, iar atunci când Minciunelului nu-i venise încă ideea să scoată la produs “echipa noastră dragă”, şi deci stadionul din Bănie putea găzdui meciuri, pe străzile din cartierul unde din 1967 fiinţează arena nu era picior de necuvântător...

Ca să dea senzaţia apocalipsei, fundalul e asigurat de o poză cu sectoarele centrale ale peluzei Sud, acolo unde mai mereu au existat scaune lipsă, tocmai din cauza marilor performanţe cu care Minciunelu i-a “bucurat” pe ultraşi în „mandatul” său. Maestru al manipulării, Ajică a cerut şi montarea unui videoclip cu câteva secvenţe ale unor buruieni, acompaniate de o melodie tânguitoare, patetica melodramă fiind întregită şi de cenzurarea comentariilor “inadecvate”.

În timp ce idolu’ Becali a pus inclusiv nocturna pe Ghencea, iar Paszkany a construit un stadion de la zero, preşedintele brendului nostru vrea deci să ne spună că Universitatea nu mai e a Craiovei pentru că la stadionul din Bănie a crescut iarba. Dacă penibila campanie a Minciunelului ne face să râdem, ca să trecem la un ton mai serios îi adresăm lui Ajică următoarea întrebare: banii de pe abonamente cand se returnează, dom’ preşedinte? Vrem un videoclip şi despre asta!

Consiliul Judeţean Dolj duce satelitul Severinului în turneu, ca să aibă Mărin ce exploata

Când Mărin - Patron de Severin (Ban nu ar fi o denumire prea inspirată) spunea că oraşul nu face nimic pentru Universitatea Craiova, uita să menţioneze că în principal creşte jucători pentru ca el să-i poată exploata în diverse feluri. După ce asigură divertismentul Severinului cu Lung, Găman, Gângioveanu, Bărboianu şi restul tinerilor crescuţi din bugetul Consiliului Judeţean Dolj, Ajică îi poate pune şi pe tarabă, fără ruşine. A plecat Andrei Ionescu, urmează Gângioveanu, pe care brutărelu’ cu lentile întunecate l-a scos la mezat şi anul trecut, însă Porumboiu a preferat să cumpere ceva mai scump, că tot avea de gând să-şi ia antrenor de la Real Madrid, nu vreun Mogoşan, Cioroian, Ţiclean şi alţi „profesori” de neam oltean.

Apropo de Andrei Ionescu, ciobanu’ Jiji tocmai a mai scăpat la teve o ghiduşie concepută cu pretenu’ Ajică: „I-am dat 500.000 de euro pe Ionescu şi de sărac ce e îmi cerea 25.000 din banii care îi primeam pe împrumutul la Iaşi, ca să îşi dea el acordul. I-am spus că i-l dau înapoi cu 200.000, dar nu a avut de unde să-mi dea”. Lui Jiji îi mai scăpase o „perlă” la o altă ciondăneală sporadică, probabil în timpul unei negocieri mai dure pentru cedarea punctelor către Ghencea: „Acest mititel se ruga de mine să spun în presă că îi dau câteva milioane pe Florin Costea că să îi măresc cota jucătorului, dar şi ca să se scoată el în faţa suporterilor că nu vinde jucători în Bucureşti”.

Dar am deviat de la nararea despre cum păcăleşte Ajică oraşul Craiova şi pe suporterii Ştiinţei. Ei bine, Primăvara Craiova (satelitul Universităţii Severin joacă totuşi în Bănie, fără să fie „persecutat” de municipalitate) se află în această perioadă în cantonament în Austria, la Wels, lângă Linz, chiar pe banii craiovenilor, deoarece turneul este plătit de Consiliul Judeţean Dolj.
Cităm o declaraţie în gds.ro a directorului CSJ Ştiinţa „U" Craiova, Bogdan Pîncu, aflat cu echipele de juniori în Austria: „Este un adevărat cantonament de pregătire şi jocuri de verificare. Echipele care se află aici, în Austria, beneficiază de condiţii deosebite din toate punctele de vedere. Grupele CSJ Ştiinţa «U» Craiova 1993 şi 1994 alcătuiesc, de fapt, echipa a doua a Universităţii Craiova, antrenori din partea clubului alb-albastru fiind Petrişor Bondrea şi Dragoş Stăvaru. Între FC Universitatea şi CSJ Ştiinţa „U" Craiova există o colaborare perfectă, benefică pentru ambele cluburi din Bănie”.

De asemenea, pe site-ul oficial al clubului Universitatea, regăsim informaţia: Echipa a doua a Universităţii va efectua, timp de nouă zile, un cantonament în Austria. Elevii lui Petrişor Bondrea şi Dragoş Stăvaru se vor pregăti în localitatea Wels, situată lângă oraşul Linz. Pe lângă antrenamentele obişnuite, Primăvara va participa la un turneu unde vor mai fi prezente echipe din Austria, Germania, Italia şi Spania”.

Aşadar, cum spunea nenea Iancu, cel care l-ar fi întruchipat cu siguranţă pe personajul cu chelie, burtă şi ochelari în piesele sale, „Trai, neneaco, cu banii babachii”. Adicătelea, cum s-ar spune, să crească Bănia jucători şi să-i răsfeţe prin sejururi externe, ca să aibă Mărin ce muta la Severin şi apoi ce vinde după bunul plac, aşa cum obişnuieşte să mai facă şi cu unele meciuri, în timpul campionatlui.

Balivernele booveanului şi paltonul lui Chiose

CRAIOVASPORT vă prezintă, în rândurile care urmează, câteva dintre minciunile lui Ajică din ultima perioadă. Nu o mai luăm acum mult din urmă, lăsăm pe altă dată o analiză mai amplă, că ne vine ameţeală dacă ne gândim la cei cinci ani de “mandat” boovean, încărcaţi cu demagogie, “antrenori-pariuri” şi mult, foarte mult circ. La Mărin, de fapt totul e doar un foc de paie, orice promisiune măreaţă şi fără acoperire dispare a doua zi, iar în singurul an când Universitatea avea şansa să meargă în Europa, fostul văcar l-a aungat pe Napoli şi a preferat locul 7.

Să revenim totuşi la trecutul ceva mai apropiat.
“Ăsta e fotbalul, am întîlnit o echipă foarte puternică, care a avut un plus de experienţă. S-a simţit mult şi absenţa lui Iliev. Vom aduce 4 jucători de valoare şi cu experienţă pentru viitorul sezon, iar la anul trebuie să fim acolo unde ne e locul”, spunea Ajică pe 25 aprilie, la “Premium Liga”, de la GSP TV, după ce severinenii tocmai ce fuseseră călcaţi în picioare de Unirea Urziceni, chiar pe mal de Dunăre albastră.

Imediat ce i s-au uscat izmenele spălate cu mult entuziasm de valetu’ Lucică (pentru că de frica matineului, preşedintele se scăpase în ele înaintea ultimei etape), Mărin Minciunelu, un om de cuvânt, s-a apucat să facă ce-a promis. Aşa că a studiat timp de câteva săptămâni listele cu jucători liberi de contract, unii dintre ei pe punctul de a se lăsa de fotbal, şi i-a adus la Severin pe următorii:
   - un bulgar de aproape 30 de ani şi 167 de centimetri, de la o echipă care tocmai a retrogradat în liga a 3-a franceză
   - un gabonez de 31 de ani după paşaport / în realitate 40 (ăsta e un pic mai înalt, are 173 de centimetri), care a revenit pe teren după doi ani de suspendare pentru nişte liniuţe trase pe nas, abia în august 2009, ca rezervă la o echipă de pe locul 11 din puternica ligă a 2-a portugheză
   - un golchipăr de mare valoare, în vârstă de aproape 32 de ani şi 178 de centimetri, de la celebra grupare Minerul Lupeni, locul 13 într-una dintre seriile Ligii a 2-a.

Acestea sunt cele “patru transferuri”. Ăştia trei sunt cei “patru jucători de valoare şi cu experienţă, care ne vor ajuta să ajungem acolo unde ne este locul” (în viziunea lui Mărin e posibil ca locul să fie în B...). Între timp, una dintre vedetele cu care ne “întărisem” a fost expediată înapoi în Portugalia, sanchi, ca să-şi rezolve nişte probleme medicale. Chiar şi aşa, vă daţi seama în ce amatorism şi haos se zbate acest club, dacă au transferat un fotbalist deja accidentat, fără ca măcar să-i facă testele medicale...

Dar preşedintele nu s-a mulţumit cu atât, el vrea mai mult, adică nu un simplu act de prezenţă la anul în Cempiăns Lig. Aşa că a trecut la fapte. Pe lângă Stoianof, pe care Chiose cică mai avea să-l încerce doar pe postul de maseur în Austria, Ajică i-a cooptat în lot (că la noi e mult profesionism, patronu’ face lotu’) pe flăcăii care au luptat din greu la retrogradarea Primăverii din Liga a 3-a în judeţeană, toţi unul şi unul, învăţaţi să piardă decât la diferenţe de câte 3-4 goluri pe meci! Stoica s-a pregătit cu echipa de suflet a lui Roşca şi Mitu şi experienţele din trecut ne spun că Ajică va face brusc ciocu mic imediat ce idolu’ Gigi se va milostivi şi-i va arunca o sută-două de mii de coco, iar Ubi a fost atât de ocupat să se antreneze pentru meciul de K1 şi să-şi caute altă echipă, că a ratat toată pregătirea de vară.

Ca să mai închidă gura vreunor dezamăgiţi mai nostalgici, Minciunelu a mai adus un “maxim” să se gudure pe lângă biroul lui, dându-i şi o titulatură pompoasă: ...antrenor! Aşa că de vreo două săptămâni ne distrăm cu mireasa Chiose, care a tot fost concediată de nişte echipe de juniori de la arabi şi, pentru că era foarte bine cotată, ajunsese să semneze cu un celebru club din liga a 3-a saudită, Ohod Madinah, care acum cică îi mai face şi reclamaţie la FIFA. Aşadar, clubul severinean a ajuns să se bată pentru un “coci” care era atât de disperat încât îşi coborâse înaltu-i standard până în divizia C a Arabiei Saudite.

Acum, după ce au nimicit toţi bucătarii, pescarii şi turiştii de prin K-Prun, dar au luat-o pe coajă de la nişte croaţi mediocri, singura echipă mai acătării care nu i-a refuzat, galacticii severineni s-au întors în România. Ghiţă şi Aurel ne intoxică din nou cu aceleaşi declaraţii pupincuriste, în care ne explică şi nouă, neaveniţilor, ce cantonament reuşit au efectuat, cum s-au pregătit băieţii, adică exemplar, cum sunt ei într-o formă fizică excelentă, gata să-i rupă-n două pe ăia de la CFR... şi ne oprim aici, pentru că am epuizat toată tableta de Emetin la ultima conferinţă a celor doi şi ar fi păcat să dăm afară prematur ce-am mâncat astă-seară.

Forţa brendu’! Forţa Zeiţa Fortuna!

Comicele combinații ale măscăricilor Charlie și Gogoașă

Pușcăriaș în Italia pentru infracțiuni cu carduri, "Charlie" a făcut arest preventiv și în România, el fiind un fel de papițoi a...