21 feb. 2011

Mărin o duce tot mai rău. Chiroane, “une” eşti…?

Echipa familiei Minciunelu n-a fost astăzi reprezentată de nimeni la Adunarea Generală a LPF, acolo unde s-a votat caietul de sarcini pentru licitaţia privind drepturile de televizare. Un subiect despre care Minciunelu se pronunţase cu multă vervă săptămâna trecută, şi deci de care nu putea fi bănuit că nu e interest. Şi chiar dacă n-ar fi fost - pentru că e posibil să nu ia licenţa şi să nu mai facă obiectul caşcavalului de la ligă -, gestul e unul absolut penibil, pentru că toate celelalte cluburi din Liga I au avut reprezentanţi la şedinţă.

Motivul pentru care avocatu’ Manivelă şi cancelaru’ stelist n-au mai fost trimişi în delegaţie a fost… care altul decât lipsa banilor de benzină. Dacă ne aducem aminte că acum ceva timp, Cristescu punea bani din buzunar ca să bage motorină la autocar şi echipa să se poată întoarce acasă din deplasare şi să nu înnopteze pe marginea şoselei, nu e deloc de mirare că Ajică n-a mai considerat că e important să cheltuie 100 de euro pentru deplasarea celor 2 argaţi, însoţiţi de un şofer, cu tot cu bani de ciorbă şi mici la Albota.

Măscăriciul de serviciu al fotbalului românesc ne-a livrat şi în uichendu’ care trecu porţia de circ. Consiliul de administratie al echipei familiei lui (din care mai fac parte văru’ Lubeniţă, cancelaru’ ciorbar, nepotu’ Hihel şi un alt nepot intitulat Claudel, paznic de noapte la Niuiorc), adică el, l-a somat pe Piţurcă să-i dea înapoi dezlegările pe care le primise ca garanţie, fără să menţioneze vreun cuvânt despre restituirea banilor.

Aşteptăm cu nerăbdare comunicatele prin care fiscul este somat să şteargă imediat datoriile firmelor boovene, iar loteria română să-i spună numerele câştigătoare de la tragerea de săptămâna viitoare. Trebuie doar ca decizia să fie votată de consiliul de administraţie, din care Mărin i-a exclus pe valet şi pe vulpea fidelă Aurică Beldeanu.

Va urma o săptămână în care, panicat că o mare parte a suporterilor nu vor să-i mai dea un leu pentru poşetele amantei şi pentru conservele şi parizerul badigarzilor, Ajică va trebui să-şi demonstreze din nou calităţile de actor pentru a fi convingător. El deja dă însă din colţ în colţ şi nu mai ştie cum să implore lumea să cumpere bilete la meci.

Perversa de la Booveni

E clar, totul este o maşinaţiune, s-a pus răuvoitorii pe Ajică. Dupe Gaeta de Sud, şi ziarul stelist Gaeta Sporturilor apelează la mârşăvenii. Se pare că Ioaniţoaia vrea să-i ia iechipa, ca să-i distrugă viaţa:


«Exasperat de amenzile şi suspendările dictate de comisiile LPF, patronul Universităţii Craiova a făcut plîngere la UEFA. Intrată în posesia ei, Gazeta v-o prezintă în exclusivitate. ;)

În atenţia domnului Platini,
Încep această scrisoare prin a-mi exprima admiraţia pentru ceea ce însemnarăţi în cariera de fotbalist, fusarăţi IMENS. Dar nici eu nu reprezint vreun fraier - sînt cel mai şmecher din lume şi al doilea din Craiova, conform dedicaţiilor lu` Florin Salam.

Acu, daţi-mi voie să expun cazu. În urmă cu 6 luni adusai la echipă un grup managerial în frunte cu Victor Piţurcă. După aproape un tur de campionat, doi indivizi dintre ei mă apostară cu o solicitare: să achit datoriile la club. Eu m-am chinuit foarte mult să fac datoriile astea, iar ei mi-a dat de m-a julit - au acoperit din ele. Păi bă mînca-v-aş glanda voastra, daştea faceţi cu mine?

Acuma, luai şi io solicitarea şi îi dădui lu unu cu ea în faţă şi lu altu îi dădui perversa de la Booveni: L-AM DEMIS. Şi tot ei chemară comisiile, ce-nseamnă asta? Păi ori sîntem faliţi, ori nu mai sîntem!? Dumneavoastră ce-aţi fi făcut în locu meu?

Rugămintea mea e următoarea, suspendaţi-l pe impertinent! Păi ştie el cît l-am iubit? “Băi, Pitzi, băi, eu fusai cel mai mare fan al tău”, îi zisai. “Bă, Adriene, băă, lasă vrăjeala asta”, mi-a răspuns.”Păi ce, tu m-ai luat pe mine de prost?” După care îmi zisă că nu ştiu diferenţa dintre prosciuto şi parmezan.

Menţionez că ştiu, prosciuto nu se rade pe deasupra, iar mai jos ataşez ultima convorbire cu el.
- Băăăi Pitzii…
- Băăăi Adriene…
- Băăăi Pitzii…
- Băăăi Adriene…
- Băăăi Pitzii…
- Băăăi Adriene…

Neşte baliverne d-ale lui, după cum observaţ. Io le ataşai totuşi la dosar şi vă scrisai să m-ajutaţ.

Cu respect,
Adrian Mititelu
Craiova, judeţu Dolj»

Tudor Gheorghe crede că purceaua e moartă-n coteţ

Dujmanii de la Gaeta de Sud continuă dezbinarea în oraşi, punându-i beţe-n roate lu Ajică prin mijloace mişeleşti. Gaeta atacă murdar, prin intoxicări şi extrapolări:

«Vorbind despre problemele dificile ale Universităţii, autorul imnului alb-albaştrilor a ironizat situaţia actuală de la club. Artistul, care şi-a legat numele de Universitatea Craiova prin creaţia sa, regretă ceea ce se întâmplă la Ştiinţa şi nu vede soluţii pentru ieşirea rapidă din criză.

- Clubul patronat de Mititelu are interzis la transferări, are mari datorii, inclusiv la stat, şi ar putea astfel să nu primească licenţa, iar echipa riscă să nu fie programată în meciul cu Steaua. Cum catalogaţi situaţia critică a Ştiinţei?
- La Universitatea Craiova, purceaua e moartă în coteţ! Din toată povestea asta, am un mare regret, şi anume că echipa de suflet a Olteniei este, într-un fel, bălăcărită. Şi asta se petrece într-un sistem de fotbal neperformant, care se practică în România.

- Aşa este, iar „războiul“ dintre Mititelu şi Victor Piţurcă, început de finanţatorul clubului de fotbal, este tragicomic şi în defavoarea Ştiinţei. Cum comentaţi decizia lui Mititelu de a-l alunga pe Piţi de la echipă?
- Nu pot să comentez asta, nu ştiu ce s-a întâmplat între cei doi. Habar n-am ce înţelegeri au avut, ce contract există, ce vorbe şi-au spus, îi priveşte pe ei. Pe mine nu mă interesează ce se întâmplă în bucătărie, ci cum sunt bucatele pe masă.

- Şi cum sunt acum „bucatele“ pe masa Ştiinţei? Amare?
- Amare rău de tot! Şi asta numai pentru că în bucătărie e mizerie.

- Imnul dumneavoastră mai reprezintă Ştiinţa de astăzi?
- V-am mai spus povestea cu imnul, şi anume că nu m-am gândit atunci (în anii ‘80 - n.r.) că acel cântec al meu ar putea ajunge imnul Universităţii. Eu am scris cântecul de dragul acelor „copii“ excepţionali, de dragul entuziasmului cu care se juca fotbal la Craiova, un altfel de fotbal decât cel de acum. Imnul meu este dedicat, de fapt, suporterilor Ştiinţei, pe ei îi reprezintă, nu pe mine. Eu l-am cântat cu dragoste, din dragoste pentru Universitatea... Dacă acum unii îşi bat joc de Ştiinţa, ce vină am eu?!

- Întrebarea străveche: ce-i de făcut?
- Nu-i nimic de făcut... Trebuie restructurat întreg sistemul fotbalistic din România! Ce se întâmplă acum la Craiova se întâmplă şi la case mai mari, dar acolo este altceva. Gunoiul se ascunde sub preş! Există nişte interese în fotbalul românesc care au coborât nivelul fotbalului nostru, iar echipa naţională este un fel de oglindă a ceea ce se întâmplă, a devenit anonimă. În locul ăstora mari, nici nu m-aş mai prezenta la meciuri. „Hai să nu ne mai prezentăm că ne facem dracului de râs!“, aş zice. Pe scurt, sunt debusolat de fotbalul din România. Geambaşii ăştia din fotbal, care au apărut după 1989 şi care învârt toate iţele, adică îi vând pe jucători ca pe nişte sclavi, îşi iau procente mari din vânzări, ăştia sunt vinovaţi. Este, cum să spun, o tristeţe şi o jenă totale.

- Duminică ar trebui să se dispute derbiul Universitatea - Steaua în cazul în care clubul din Bănie va achita datoriile până miercuri...
- Riscul cu neprogramarea şi nu mai ştiu ce, astea-s tămâieri! Se va juca derbiul. Nu ofer pronostic, nu mă interesează.»





Replica lui Mărin Minciunelu la aceste vorbe inadecvate ale lu’ neavenitu’ de Tudor Gheorghe şi la campania NIMENI la MECI, trimisă pe adresa CRAIOVASPORT, este următoarea:

Stimaţi suporteri, vă rog să veniţi la meci, pentru că am mare nevoie de bani ca să-mi întreţin familia! Am consumat toate minciunile, spuneţi-mi voi ce să vă mai mint şi cum să fac? Sunt distrus, nu vreau să ajung din nou la Booveni, la sapă de lemn, să-mi zică toţi prostul satului. Dacă nu veniţi la meci, îi pun pe cancelar şi pe Şorici să vă-njure pe saituri, treaba voastră... PS. Guiţ, guiţ!
Preşedintele Ajică

Comicele combinații ale măscăricilor Charlie și Gogoașă

Pușcăriaș în Italia pentru infracțiuni cu carduri, "Charlie" a făcut arest preventiv și în România, el fiind un fel de papițoi a...