17 iun. 2017

Doliu la Niuiorc


Blondu și Gogoașă au sosit primii la priveghi. E foame mare și decât să-ți chiorăie mațele e bun și un păhărel de plastic cu colivă.
Cearli stă cuminte într-un colț, el nu e încă de-al casei și încă se chinuie să înțeleagă ce s-a întâmplat. Nu are capacitate.

Creditorul Baca e în transă, are mulți bani de recuperat și știe că nu o va mai face vreodată.
E cald afară și e multă tristețe, așa că Blondu și Gogoașă s-au mutat la Perinița, să bea ultimele beri pe datorie. Sunt șocați de gândul că de acum e posibil ca nici ei să nu mai apuce vreun rest de parizer și vreo firimitură de pâine. Visau la sutele de milioane de euro pe care să pună mâna stăpânul lor și la multele mii de euro promise de brutar. Deja se certau între ei pentru cum să împartă banii ce vor veni.

De la stânga la dreapta: 
Baca junior / gagicu' lu' Găbița la poștă / badigardu' Petrică / 
Gabi Blondu Peluza PUZ / Mărin brutaru' / Joavină Lubeniță / 
cocalarul Adiță Karim Muicelu jr. (celebrul "left winger & striker").
Baca senior e probabil cel care făcea poza, iar Paokara Simulescu 
încă nu ajunsese.
Cearli Coandă, vizitatorul lui Mititelu din ultima vreme nu mai pricepe nimic. Înțelesese el de prin oraș că o să câștige Mititelu mulți bani și s-a gândit că e rost de ceva cașcaval dinspre Niuiorc, deci e cazul să facă o vizită de lucru la Perinița. A luat țeapă, că Mărin nu avea ce să-i dea și l-a trimis la plimbare. Îi avea deja acontați pe Blondu, Gogoașă, Poștașul, la care se adaugă indirect ceilalți "lupi tineri" ai galeriei vândute pe numele lor Oul, Chipeșu sau Paokara Simulescu și nu mai avea nevoie să se mai îndatoreze încă unui milog care stă cu mâna întinsă.

Hotărârea definitivă de ieri a îndreptat o porcărie făcută de tribunal la presiunea procurorilor Denea. O asociație de cluburi private cu reguli proprii de funcționare, așa cum este federația de fotbal, nu putea fi trasă la răspundere de procurorii cărora le sifonează Mititelu verzi și uscate ca să "rezolve" dosare de imagine. Dacă un membru încalcă flagrant și intenționat prevederi ale statutului, adică regulile de funcționare pe care s-a angajat să le respecte, atunci e dreptul celorlalți membri ai acestei asociații de cluburi private să decidă inclusiv excluderea acestuia din rândurile lor, consecință prevăzută de regulamentele interne.

Nu se încalcă nicio lege prin asta, e vorba doar de regulile proprii ale unei asociații, pe care oricine care vrea să fie membru se obligă să le respecte și își asumă faptul că dacă nu o va face poate fi exclus de ceilalți. Nimic mai simplu.  
Daunele cerute de Mititelu erau doar o jalnică încercare a unui escorc notoriu de a se pricopsi de pe urma tuturor cluburilor de fotbal din România, cu complicitatea probabil deloc dezinteresată a unor procurori.

Jucătorii care aveau contract cu srl-ul lui mititelu, între timp radiat de instanțe din cauză de FALIMENT, erau liberi să joace la orice alt club afiliat la FRF. Ei nu mai jucau pentru nicio echipă membră a vreunei federații recunoscute de FIFA și UEFA, din nicio țară. O consecință logică a dezafilierii deja declarate legală de instanța supremă prin sentință definitivă și irevocabilă (Vezi VIDEO!), pentru că așa cum știți, lui Mititelu nu i-a ieșit șmecheria pe care o pusese la cale și în decursul acestor ani a pierdut toate procesele. Prin urmare, Federația nu avea de ce să nu anuleze înregistrarea unor jucători ai unui club care nu mai exista pentru ea, pentru că nu mai era membru. Dina, Dănănae și ceilalți puteau oricând juca pentru un alt club membru al FRF.

E ultima oară când explicăm asta, fie și pe scurt, pentru că lucrurile sunt foarte simple și trebuie să fii cu adevărat retardat ca să nu le înțelegi. Asta în cazul în care nu aperi interesele familiei lui Mititelu, fie pentru o ciorbă gratis la Perinița, fie pentru promisiuni de viitoare recompense. Sau în cazul în care nu ești doar o legumă umblătoare, care nu e oricum interesată de Știința sau să înțeleagă lucruri simple și logice, mulțumindu-se să facă parte din masa de manevră, pentru că așa e cool și așa a zis și vecinul de la 2, care e prieten cu Gogoașă pe facebook.

Mititelu nu mai există. Aici s-a terminat totul.
De ce? Pentru că SINGURUL proces, pierdut și acela, dar la care mai așteaptă doar consfințirea aruncării sale la coșul de gunoi al istoriei fotbalului craiovean e acela al proprietății asupra siglei cu leul. O siglă modificată de el și furată pentru ani buni de la proprietarul care nu a vândut-o niciodată, Clubul Sportiv Universitatea Craiova, pentru că ospătarul s-a folosit mult timp de ea ca să pretindă că el e Știința. E mai mult decât clar că va fi confirmată decizia deja în vigoare a instanței și că Mititelu are ce a avut cu adevărat dintotdeauna: adică NIMIC!

Disperarea crește și ospătarul încearcă salturi mortale pe facebook, ca să țină mobilizată masa de manevră. Sunt aceleași câteva sute de indivizi pentru care e absolut imposibil să scrie corect gramatical o propoziție în limba română, pe care o mutilează la fiecare postare.
Judecătorii au decis să mențină sechestrul pe niște bunuri ale lui Sandu și Dragomir pentru o lună, în care Mărin ar putea deschide un proces în civil. Problema e însă taxa de timbru… 😤

Potrivit Art. 3 din OUG 80/2013:
(1)Actiunile si cererile evaluabile in bani, introduse la instantele judecatoresti, se taxeaza astfel:
a)pana la valoarea de 500 lei - 8%, dar nu mai putin de 20 lei;
b)intre 501 lei si 5.000 lei - 40 lei + 7% pentru ce depaseste 500 lei;
c)intre 5.001 lei si 25.000 lei - 355 lei + 5% pentru ce depaseste 5.000 lei;
d)intre 25.001 lei si 50.000 lei - 1.355 lei + 3% pentru ce depaseste 25.000 lei;
e)intre 50.001 lei si 250.000 lei - 2.105 lei +2% pentru ce depaseste 50.000 lei;
f)peste 250.000 lei - 6.105 lei + 1% pentru ce depaseste 250.000 lei.

Cum Mititelu se înscrie la pragul valoric maxim, doar pentru a deschide procesul el ar trebui să plătească o taxă de timbru de 1% din valoarea despăgubirilor solicitate. 
Ca Mititelu să rămână cu ceva, câștigul ar trebui să fie de la 20 de milioane de euro în sus. Până pe la acea sumă, eventualii bani câștigați în urma unui proces sunt ai creditorilor, în frunte cu Pițurcă, sau se vor duce pe salariile neplătite ale foștilor fotbaliști țepuiți și la stingerea datoriei de multe milioane de la ANAF, taxe și impozite neplătite la stat. 
Asta oficial. Pentru că brutarul are datorii semnificative și la cămătari sau la sponsorul din ultimii ani, Claudiu Baca.

Prin urmare, doar pentru a deschide procesul în care să solicite, să zicem, o sumă minimă de măcar 30 de milioane de euro, Mititelu ar trebui să meargă la tribunal cu o valiză cu 300.000 de euro.
Și de unde să recupereze zecile de milioane? Sandu și Dragomir nu dețin aceste averi.

Dacă ar fi posibil să aibă valiza aceasta, mulți ani de acum înainte distracția ne-ar fi asigurată, ochelaristul neavând vreo șansă pentru că legalitatea dezafilierii a fost deja consfințită de o altă instanță. Speța e simplă și chiar dacă ar fi judecată greșit, s-ar face oricum evaluări corecte ale valorii așa-zișilor fotbaliști ai lui Mititelu. Din acelea pe baze reale, adică pe sumele reale pe care au fost ei asigurați, pe care s-au transferat ulterior sau pe care au fost aduși la firma lui Mititelu. Iar toată acea echipă nu era evaluată nici pe Transfermarket la mai mult de 7-8 milioane de euro, adică echivalentul datoriei către Pițurcă. 
Să plătească taxa pentru proces și prin absurd să câștige valoarea reală a jucătorilor eliberați oricum de FRF în mod corect, pentru ca apoi acei bani să meargă la salarii și la Piți ar fi cea mai mare comedie la care am putea asista. Cu alte cuvinte, Mărin s-ar îndatora cu sute de mii de euro ca să-i dea banii înapoi lui Pițurcă.

Ar fi superb ca Baca să-și vândă și casa ca să-l împrumute în continuare pe brutar și să-și asume riscul evident și uriaș de a pierde tot, după alți mulți ani de șters praful de pe băncile din holurile tribunalelor. Abia atunci ar primi ce merită samsarii ăștia. 
Dar suntem sceptici că vom avea parte de satisfacția asta, pentru că Mărin nu va mai deschide niciun proces în civil.

Comicele combinații ale măscăricilor Charlie și Gogoașă

Pușcăriaș în Italia pentru infracțiuni cu carduri, "Charlie" a făcut arest preventiv și în România, el fiind un fel de papițoi a...