3 mar. 2012

PROTESTE după un an de linişte ciudată. Împotriva cui?

Până nu demult, o întrebare ne revenea mereu în minte şi răspunsul nu era deloc simplu de găsit: “UNDE E GALERIA CRAIOVEI… ???”


Nu ştim exact câte zile să comemorăm de când Ştiinţa nu mai există. Poate că din acea blestemată dimineaţă în care dezaxatul Mărin i-a închis uşa cantonamentului lui Victor Piţurcă şi a şters pe jos cu speranţele noastre. Dispariţia ei se prefigura încă de când dementul a mutat echipa la Severin, de atunci Ştiinţa noastră devenind practic FC Booveni, echipa familiei de cocalari şi curve a lui Mărin, jucăria cu care era atât de dornic să ne arate că poate face orice, inclusiv s-o mute prin alte oraşe, pentru bani portocalii.

E cert însă că au trecut multe luni şi în tot acest timp nu s-a întâmplat nimic din partea suporterilor craioveni, a galeriei organizate a Universităţii Craiova. Nimic demn de o galerie care se vrea respectată şi care are cu adevărat vreo putere.

Întrebări sunt mii, dar cine să le răspundă? Unde a fost oare celebrul Gabi “Blondu” Ţârcă şi ceilalţi de lângă el, unde a fost peluza de la tunel cu Sezione şi unde au fost cei de la tribuna a II-a care în multe meciuri constituiau o altă veritabilă galerie?

În tot acest timp, trista linişte alb-albastră a fost tulburată doar de mitingul organizat de Sezione şi apoi condus în mod ciudat de Blondu şi cei de la peluza sud, deşi cu câteva zile înainte îl boicotaseră declarându-se în dezacord cu el, fiind chiar împărţiţi fluturaşi în care oamenii erau îndemnaţi să nu participe (un fel de comedie tragică, pentru că în acelaşi timp alţi băieţi încercau să popularizeze acţiunea, împărţind şi ei îndemnuri). Dar totul a durat puţin şi s-a terminat înainte să înceapă. Cu excepţia acestui moment, câteva ore într-o zi, nici o reacţie din partea nimănui. Au dispărut cu toţii ca într-un triunghi al bermudelor.

Că Mărin a profitat cu vârf şi îndesat de această lipsă de reacţie a galeriei, poate deduce uşor şi un copil de clasele primare. Prin Craiova se spune că ospătarul se şi laudă că de fapt chiar el a dirijat din umbră acţiunea. Aşadar, se laudă că a cumpărat pe cineva din galerie şi că îl/îi are de partea sa. Probabil acelaşi care a realizat şi stenograma discuţiei la care Piţurcă fusese chemat. Cineva de la peluza sud, evident, pentru că la întâlnirea cu Piţurcă Sezione n-au participat. Sigur, la întâlnire au mai fost şi unii dintre fanii de la bucureşti, dar e greu totuşi de crezut că ei au tangenţe cu Mărin.

Acum însă, la început de primăvară, apele s-au agitat brusc şi am putea spune că un pic nefiresc, dacă ţinem cont de tăcerea prelungită şi de neiertat a galeriei la care am asistat până acum. Asasinul Mărin n-a fost deranjat nici de vreo muscă, niciun ultras nefiind dispus să-i reproşeze în vreun fel crima comisă. Şi e greu de crezut că o întreagă galerie a stat ascunsă, de frica lui Calu’ badigardu’.

Nu unul, ci două proteste au fost anunţate în ultimele zile. Unul e la bucureşti, chiar primul dintre ele. Oare de ce acolo? De ce să protestezi totuşi la bucureşti, când asasinul Ştiinţei e-n buricul Craiovei, cu-n deşti în cur şi unul pe telecomandă, schimbând posturile TV în căutarea vreunei discuţii despre Gigi Becali…?

E evident că mitingurile au fost plănuite ca să preceadă şi să pună presiune înaintea adunării generale a FRF. Ca enunţ lapidar, poate avea un dram de sens, dar parcă doar pentru naivi sau pentru ignoranţi. Logica e simplă: se protestează la bucureşti, pentru că acolo e FRF şi Sandu Mircea, adică dujmanii. Trebuie pusă presiune pentru ca ei să cedeze şi să reafilieze jucăria booveanului.

Bun, dar şi dacă se-ntâmplă asta ce? Să spunem că e ca şi rezolvată: Sandu şi “camarila” lui cedează şi reînscriu firma lui Mărin în liga 2. Cu ce readuce asta la viaţă Ştiinţa noastră? Prefăcându-ne că suntem imbecili şi nu ne-am dat deja seama că jucăria lui Mărin nu are nimic în comun cu spiritul Ştiinţei, revenim cu întrebarea: ce s-ar schimba?

Ei bine, dragi cititori ai CRAIOVAPORT, nu s-ar schimba absolut NIMIC! Pentru că ospătarul boovean n-are bani nici să mănânce şi probabil că-şi vinde constant costumele şi parpalacele pe câteva milioane bucata ca să-şi plătească întreţinerea. Atunci cu ce buget să întreţină el o echipă de fotbal, chiar şi în ligile inferioare, unde teoretic e vorba de sume mult mai mici decât pe prima scenă? De unde bani dacă drepturile TV nu mai sunt?

Şi-atunci de ce să nu lupţi în pimul rând pentru ca acest vierme cu mască de sudor pe ochi să dispară? Abia apoi poţi şi e logic să te lupţi cu vreo eventuală oprelişte din partea FRF sau a oricăror inamici din exterior. Deşi cu siguranţă că dacă ospătarul ar dispărea din fotbal, ar lua cu el toate scandalurile în care a intrat de bună voie şi de fiecare dată urmărind un scop exact.

Aşa cum am mai spus, o lovitură pentru Mărin şi pentru proştii care încă mai ascultă ce debitează aurolacul chel ar fi ca al său circ falimentar să fie reafiliat de FRF. Ar fi poate cea mai mare aroganţă pe care "Sandu Mircea şi gaşca lui" i-ar face-o diabolicului vierme de la Booveni: să-i afilieze circul şi ospătarul să n-aibă bani să presteze pe post de măscărici (adică patron de FC Booveni).

Împotriva cui vrea deci să protesteze galeria? Şi oare nu e nimic ciudat ca după atâta timp de letargie ilogică şi suspectă, să vii şi să protestezi întâi de toate împotriva “dujmanilor” lui Mărin, ignorându-l sau trecându-l pe planul 2 pe dezaxatul care a distrus Universitatea Craiova?

Nu vrem să insinuăm că acţiunea care se pregăteşte e dirijată de ospătar, dar nu putem să nu ne punem aceste întrebări de bun-simţ. Întrebări la care se adaugă marea şi încă neelucidata enigmă a înregistratorului lui Piţurcă. E INADMISIBIL ca după atâta timp nimeni din galeria Universităţii să nu spună cu subiect şi predicat cine a fost trădătorul cumpărat de Minciunelu şi acel episod RUŞINOS să nu aibă un vinovat care să fie exclus pentru totdeauna din rândurile ultraşilor.

Atâta vreme cât galeria nu s-a dezis oficial de jegosul care a trădat şi a vândut nu pe Piţurcă (care culmea, a ieşit cu o imagine şi mai bună în urma incidentului), ci idealul alb-albastru de eliberare de sub jugul boovean, ne e imposibil să nu avem mereu rezerve faţă de orice viitoare acţiune.

Remarcăm apoi un alt lucru: în ultimele sale declaraţii, Minciunelu foloseşte obsedant expresia “Ştiinţa e numai una!”, semn că aceasta-i convine de minune (evident, el o foloseşte doar în sensul ad-literam, pentru că altfel Universitatea Craiova e într-adevăr numai una, dar e aceea din sufletele noastre, nu din sertarul lui Ajică).
Culmea, e exact scandarea propagată în mulţime de către unii lideri la mitingul de acum un an. Stranie coincidenţă să vezi cum individul împotriva căruia s-a organizat un protest preia exact sloganul mulţimii şi-l foloseşte în favoarea sa. Nu trebuie să fii vreun mare specialist în arta manipulării ca să-ţi dai seama că e ceva dubios. De ce să protestezi, indiferent pentru ce ai face-o, şi să foloseşti un slogan care să convină de minune ţintei protestului tău?

Toate acestea încă sunt întrebări fără răspunsuri, dar în lumina unor vechi acuze între suporterii de la cele 2 peluze imaginea galeriei oltene e grav viciată.



Vom reveni (inclusiv despre proiectul lui Stroe)


Comicele combinații ale măscăricilor Charlie și Gogoașă

Pușcăriaș în Italia pentru infracțiuni cu carduri, "Charlie" a făcut arest preventiv și în România, el fiind un fel de papițoi a...