4 iul. 2013

PALMARESUL SUNTEM NOI!

E trist că, în acest oraş al extremelor şi al lipsei de asumare, în afara celor câţiva corupţi care se vând pe 2 arginţi oricând şi oricui îi oferă, există şi oameni, ce-i drept poate nu foarte mulţi, care preferă comoditatea de a se limita la atitudini de genul “palmaresul Craiovei e la Mărin, ce putem face noi...”.

Oare cât de credul, de ignorant şi de nepăsător să fii ca să spui sau să crezi că un chelner dezaxat e stăpân pe PALMARESUL ŞTIINŢEI (oricum un termen generic)? Oare cât de limitat şi de laş să fii ca să te ascunzi după comoditatea şi ridicolul acestei logici alterate şi să consideri că identitatea unui club circulă prin venele unui om şi că el înseamnă acel club? Că orice firmă îşi face individul respectiv se identifică de drept cu Universitatea Craiova? 

Atunci de ce ce nu se duc aceşti spălaţi pe creier în parcarea de la Minerva, pentru ca debarasatorul de mese să se dezbrace şi după ce face schema aia pe care-o fac stipteozele după ce-şi dau jos chiloţii, să le arunce tricoul XXL purtat de el, mirosind a transpiraţie, ori să se descalţe şi să le arunce pantofii albi cu cioc de manelist sau şosetele, pentru ca adepţii cultului boovean să se calce în picioare pentru un “suvenir” de la Zeul care stăpâneşte pe viaţă Universitatea Craiova?

Ce are în comun ospătarul ahtiat după publicitate cu Campioana unei mari iubiri? Sau cu Craiova Maxima? 

Trebuie să fii pur şi simplu sărac cu duhul ca să muşti la penibilele manipulări boovene. Bolnav psihic de-a dreptul, Mărin a înscris pe numele său la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci toate combinaţiile posibile care includ cuvintele Craiova, Maxima, Ştiinţa, Universitatea… Oare lucrul acesta îl poate face pe obsedatul chel stăpân pe istoria Ştiinţei? 

Teoretic, şi şeful galeriei lui dinamo putea face acelaşi lucru, să înscrie la OSIM diverse sigle, cu lei sau fără şi numele de Universitatea Craiova, Ştiinţa Craiova, FC Craiova, etc... aşa cum a făcut Mărin. Însemna asta că respectivul personaj este stăpân pe istoria Craiovei fotbalistice, pe lacrimile şi bucuriile noastre, pe sufletele milioanelor de oameni care iubesc Ştiinţa şi spiritul ei?

Palmaresul unui club, al unei generaţii legendare precum Craiova Maxima, stă adânc ancorat în sufletul Olteniei, al nostru, al părinţilor şi bunicilor noştri, cei care au suferit pentru o echipă şi au îndurat nedreptăţile ordonate de monstruozităţile numite steaua sau dinamo. Dar amintirile nu sunt totuşi de-ajuns, şi pentru ca şi copiii şi nepoţii noştri să fie legaţi de aceste culori e nevoie ca Ştiinţa să existe şi acolo, pe iarba de pe stadionul Ion Oblemenco. Ştiinţa noastră, nu firma vreunui şobolan sinistru.





Stai blând, Mărine, echipa ta NU E ŞI A NOASTRĂ! 
CRAIOVA SUNTEM NOI!

Comicele combinații ale măscăricilor Charlie și Gogoașă

Pușcăriaș în Italia pentru infracțiuni cu carduri, "Charlie" a făcut arest preventiv și în România, el fiind un fel de papițoi a...