22 feb. 2011

Alenatoru’, cocoşat de compromisuri

După ce l-a gonit pe Piţurcă pentru a putea face din nou echipa şi a reveni în prim-plan, pentru că susţinerea fanilor pentru Piţi îi devenise insuportabilă, Mărin a încercat o mişcare perversă, cu care a sperat că va mai îmbuna măcar o mică parte din suporteri: l-a chemat înapoi pe alenatoru’ despre care spusese că e un “pervers”.

Girând cu respectul de care se bucura din partea fanilor craioveni mizeriile booveanului, alenatoru’ s-a compromis în ochii tuturor. Noua flaşnetă a lui Mărin şi-a acceptat se pare statutul de “pervers mediocru” şi “leneş”, revenind în Bănie ca să fie din nou umilit mai devreme sau mai târziu de dictatorul megaloman. Nicule, stai cu valiza făcută!

Iată ce spunea Minciunelu când îl dădea afară pe alenator, deşi acesta reuşise să profite de continuitatea de un an şi jumătate şi să aducă echipa în lupta pentru cupele europene:
“Îi rog pe suporteri să nu judece aparenţele. Am făcut acest gest pentru binele echipei. N-aţi văzut că am câştigat cu noroc cu Otopeni, greu cu Mediaş?! Am văzut înaintea meciului cu Buzău o pregătire execrabilă a jocului. Probabil Napoli era schimbat şi la victorie. Suporterii vorbesc după ce văd la televizor, dar eu ştiu ce se întâmpla în acest club”.

“Nu conduc eu antrenamentul, avem aicea tehnicieni, eu numai le dau idei. Decizia cu privire la prelungirea contractului cu Napoli era luată încă de acum două luni de zile, problema se punea dacă mai termina sau nu acest campionat”.


Aşadar proştii de suporteri, care contestau vehement demiterea italianului, vedeau doar “aparenţele”, adică jocul echipei. El însă, apărătorul sacru al intereselor fotbalului craiovean, ştia ce se întâmplă şi, ca să fie sigur că Europa e pa, a acţionat în consecinţă. Dintr-o dată, alenatoru’ “pregătea execrabil partidele”, iar decizia de a-l scuipa de pe bancă era luată de mai mult timp, indiferent de rezultatul meciului respectiv.

Ciudată revelaţie a avut Minciunelu, căci cu ceva timp înainte acuza şi jignea în stânga şi-n dreapta pe toată lumea, negând cu vehemenţă despărţirea de alenator. “Nenorociţilor”, chiar le explica faptul că “e foarte mulţumit de el”:
Napoli nu e în pericol. Nu trebuie să luaţi în seamă ştiri de presă de doi lei, făcute din mintea unor oameni nebuni, nişte ziarişti de doi lei, care probabil vor să iasă în evidenţă. Îşi bat joc de noi, dar ar fi bine să nu îi luaţi în seamă, pentru că nu merită. Nu e nimic adevărat, nu e nicio problemă între mine şi Napoli, sunt foarte mulţumit de cum a evoluat echipa până acum, am mare încredere în ea, sunt convins că anul acesta vom juca în Europe League, aşa că unii dintre cei care se bucură acum că echipa vezi doamne nu ar fi avut rezultate nu o să apuce să se bucure până la capăt. Cine râde la urmă râde mai bine. Sunt 100 la sută convins că vom juca în Europe League, pentru că avem valoare să terminăm în primele trei - patru şi o să vedeţi că ce spun eu acum se va adeveri.

Acei nenorociţi care au scris treaba asta ar trebui internaţi într-o cămaşă de forţă şi în lanţuri, pentru că ei nu sunt oameni, dar având în vedere democraţia şi libertatea presei ce pot să fac? Am avut ghinion. Ce echipă a mai avut 10 ocazii în două meciuri? Nu cred că au mai fost echipe cu asemenea randament. Când e ghinion e ghinion. Eu sunt mulţumit de echipă. Faptul că în primele două meciuri atât de bine a pasat mingea şi atât de bine a lucrat nu este puţin lucru”.




Alenatorul a spus apoi (iunie 2009) nişte lucruri interesante pentru tuttomercatoweb.com:
“În primul meu an la Craiova am preluat echipa de pe penultimul loc, în etapa a noua. Am reuşit apoi să ajungem aproape de Europa League, dar patronul m-a dat afară pentru că nu dorea să mergem în Europa. Poate că dacă nu aş fi fost demis cu trei etape înainte de final, echipa s-ar fi calificat în Europa. La Craiova nu mă mai întorc, pentru că am fost tratat rău de Mititelu”.


Pe 16 octombrie 2009, înaintea meciului cu Astra, Mărin îi trasase sarcina de a-l ataca pe alenator valetului Mythu, care ajunsese să dea şi declaraţii în numele clubului. Interviul cu acesta a fost evident o făcătură, cu şocâtele Şorici în rol de reporter şi cu întrebări şi răspunsuri comandate dinainte de Ajică. În astfel de sesiuni regizate la ordinul tiranului boovean, singurul care nu are un rol dinainte stabilit e cameramanul, care are voie să se dea un pas mai la stânga sau mai la dreapta, ca să aleagă unghiul din care îi trage pe bandă pe argaţi.

“Sunt surprin neplăcut că, în ultimul timp, Napoli a apărut cu declaraţii jignitoare la adresa Universităţii, dar mai ales a patronului Adrian Mititelu, cel care şi-a pus tot oraşul în cap în urmă cu doi ani, atunci când l-a adus pentru a face o reparaţie morală faţă de ceea ce i se întâmplase în primul mandat. Să tacă din gură când vine vorba de Universitatea. Craiova i-a făcut un nume. Dacă domnul Mititelu nu ar fi insistat să-l aducă, probabil acum s-ar fi zbătut în mediocritatea ligilor a cincea sau a şasea din Italia, spunea valetul, plin de patos. 

Ce făcuse alenatoru’ atunci? Nimic altceva de a-şi cere banii, pe care booveanul i-i datorează şi-n ziua de azi, când Nicolo s-a reîntors într-un mod penibil la uşa lui Mărin. Iar valetul îl certa că-şi cere drepturile pentru care muncise şi care erau trecute în contract.

O zi mai târziu, Ajică glăsuia astfel:
“Mi-aş da un an din viaţă să o învingem pe Astra! E cel mai greu meci al nostru din acest tur, având în vedere ce ambiţie are Napoli să ne bată. În perversitatea lui a lăsat să se înţeleagă prin anumite declaraţii că ultimele meciuri ale noastre din sezonul trecut au fost dubioase. L-am invitat la oficială la ultimul meci, cu FC Vaslui, când tot stadionul i-a scandat numele. După joc, s-a dus şi i-a făcut curte lui Porumboiu să-l ia la Vaslui, cred că s-a bucurat că noi am pierdut. (07 octombrie 2009)

Pe 19 aprilie 2010, după victoria cu 1-0 de la Vaslui, booveanul îl ridica-n slăvi pe Wotte, nu cu mult înainte de a-l acuza că a fost la curve şi că nu e serios şi a-l concedia:
“Azi am învins pe munca noastră, am luat 3 puncte şi ne apropiem de evitarea retrogradării. Am avut emoţii pe final, este adevărat. Acesta era planul, să ne apărăm prima repriză şi să încercăm să dăm lovitura pe final. Wotte? Este mai bun decât Napoli. Este mai sârguincios, mai muncitor.

Mărin vorbea destul de în cunoştinţă de cauză despre planul tactic al olandezului. Oare să-l fi conceput el cu cancelaru’? Nu, nu e cu putinţă, Ajică e un patron cu mentalitate profesionistă, care nu concepe să se bage peste antrenori. La final, Mărin îl compara pe curvar cu alenatoru’ şi-l vedea mai sârguincios. Cu alte cuvinte, după ce că era pervers, macaronaru’ care s-a întors anul ăsta la Craiova era şi din cale-afară de puturos.


Acum, alenatoru’ “mediocru, puturos şi pervers” a acceptat să se întoarcă acolo unde fusese umilit şi să-i facă jocul booveanului, care pe deasupra îl mai păcălise şi cu banii. Iar mireasa Aurel, o altă persoană cu coloană vertebrală, ne adresează îndemnuri pline de sinceritate să cumpărăm bilete la meci ca să-i facem o primire călduroasă cocoşatului Nicolo.

Comicele combinații ale măscăricilor Charlie și Gogoașă

Pușcăriaș în Italia pentru infracțiuni cu carduri, "Charlie" a făcut arest preventiv și în România, el fiind un fel de papițoi a...