19 aug. 2013

Craiova, 5 septembrie 1948... ŞTIINŢA E NUMAI UNA!

După două decenii de neimplicare în care de numele său s-au folosit diverşi afacerişti dubioşi, şirul acestora culminând cu un ordinar samsar de Booveni, UNIVERSITATEA CRAIOVA revine în fotbal. Adevărata Universitatea Craiova, cea care era supranumită Campioana Unei Mari Iubiri pe vremea lui Oblemenco ori Craiova Maxima în vremea semifinalei de Cupa UEFA, un deceniu mai târziu.
După atâţia ani de tristeţe, în care am aşteptat în zadar o rază de bucurie, ŞTIINŢA cea adevărată, cea care a făcut o ţară-ntreagă să-i iubească culorile, a renăscut când nici nu mai speram. E susţinută de oraş prin reprezentanţii săi, ceea ce e nu-i un lucru obligatoriu, dar important în zilele noastre. 

Stemele noastre
Ştiinţa renaşte azi sub stema lui Oblemenco şi a Campioanei Unei Mari Iubiri. E încă bolnavă, ciuntită în imaginea sa de impostorul care încă-i foloseşte abuziv ultima siglă, cea din epoca modernă, cu leul alb-albastru, lansată la ceas de sărbătoare, în 1983. 

E stema pe care noua generaţie a prins-o, ultima redută în spatele căreia se ascunde groparul de la Booveni şi cei pe care a reuşit să-i cumpere. Dintr-o disperare nebună, acesta a înregistrat pe la Osim o căruţă de steme cu lei şi denumiri care mai de care mai hilare, pe care apoi le-a expus în cancerigenul său mediu virtual pretinzând că a securizat palmaresul”. Da, ştim, e caz de Bălăceanca. Dar aberaţia încă mai are ecou în rândul unor ignoranţi, pretinşi suporteri cu vena umflată şi spume în colţul buzei care nu ştiu nimic despre istoria Ştiinţei.

Despre Mărin Muicelu nu prea mai e nimic de spus... Greţosul individ ştie că e UN NIMENI dacă nu se foloseşte abuziv de numele Universitatea Craiova şi aşteptăm ca instituţia respectivă să facă toate diligenţele legale necesare pentru ca ospătarul impostor să nu mai aibă dreptul de a pângări acest nume sfânt, pe care îl visa moştenire pentru piţipoanca introdusă la Drept şi pentru cocalarul pe care i l-a băgat pe gât alenatorului lui FC Booveni, ca să-l facă fotbalist.   

Nimic nu s-ar fi întâmplat în această vară în Bănie dacă nu lua iniţiativa clubul sportiv al Universităţii din Craiova, de partea căruia a trecut apoi şi primăria (care a pus la dispoziţia Stadionul Ion Oblemenco) şi care ulterior a fost susţinut şi de câţiva oameni de afaceri discreţi, care din fericire ne-au dăruit până acum exact opusul a ceea a însemmnat ani în şir circul boovean. 

Din disperare, Mărin a amanetat şi cerceii nevestei ca să cumpere susţinerea reportofoanelor, trasându-le acestora sarcina de a manipula tot ce mişcă în jurul lor. Fără să se agaţe de numele Ştiinţei ospătarul e pierdut, fără el noi ne vom regăsi demnitatea!

Comicele combinații ale măscăricilor Charlie și Gogoașă

Pușcăriaș în Italia pentru infracțiuni cu carduri, "Charlie" a făcut arest preventiv și în România, el fiind un fel de papițoi a...