28 dec. 2010

Tiranul Mărin nu se opreşte nici de Crăciun

Ajică e disperat. Disperat de putere, disperat să apară la TV, să fie din nou dictatorul absolut care era odată. Piţurcă şi staful său iau momentan deciziile. Nu e vorba de decizii extrem de importante, pentru că booveanul nu oferă nici un fel de condiţii financiare pentru realizarea performanţei. Ei nu pot alege fotbalişti pe care să-i transfere, nu pot căuta locaţiile cele mai bune pentru cantonamente decât dacă plăteşte vreun suporter binevoitor şi cu dare de mână, care se milostiveşte de acest club. Tot ce au putut ei face a fost să antreneze echipa (din retur e posibil să mai antreneze vreo jumătate de echipă) şi să aleagă pe cine să introducă în teren. Dar deja au prea multă putere în opinia infectului care acum 4 luni promitea că lasă echipa pe mâna unor profesionişti şi el nu se va mai implica deloc, nu va mai apărea în presă şi va fi un simplu suporter.

Vă daţi seama cât de nociv pentru Ştiinţa este acest despot, care în nemernicia lui nici de Crăciun nu s-a bucurat de cârnaţii făcuţi de nevastă-sa din banii suporterilor care şi-au cumpărat tricouri şi fulare?... Nici sărbătorile nu i-au putut aduce o clipă de linişte, ca să reia apoi atacurile la anul. Satrapul Minciunelu nu concepe că ar putea exista cineva care să i se împotrivească, să-l contrazică sau să nu facă exact ce a poruncit el. Cristescu este noul duşman către care Mărin a deschis acum focul, dar gloanţele merg mai departe, vizându-l practic pe Victor Piţurcă!

Managerul l-a deranjat din multe puncte de vedere pe dictatorul cu ochelari de sudor. În primul rând este foarte respectat de suporteri, oamenii au încredere în el şi s-au solidarizat incredibil, 20-25 de mii de oameni aplaudând echipa şi la înfrângeri. Asta l-a deranjat enorm pe megalomanul chel. De-asta îl invidiază atât de mult pe Piţurcă. Chiar dacă nu a reuşit şi nu va reuşi niciodată, Ajică se visează a fi un fel de Ceauşescu în Craiova şi-n Oltenia, un tiran absolut în faţa căruia orice om să îngenuncheze când îl zăreşte pe stradă sau la stadion. De asta a sechestrat booveanul acest club, de asta nu vrea cu nici un chip să renunţe la el.

Mărin NU A FOST NICIODATĂ UNUL DIN GALERIE! Asta e doar o minciună dusă mai departe de unii care au pus botul la “dosarul” lui confecţionat de suporter fanatic, minciună al cărei rol era să impresioneze oamenii şi să-i acorde alibiuri nesfârşite. Şi, cu această ocazie, CRAIOVASPORT îi lansează o provocare lui Minciunelu: Mărine, publică dovezi prin care să arăţi că ai fost vreodată în galerie şi noi vom tăcea! Arată-ne poze cu tine printre “ultraşii” dinainte sau de după ‘90 şi te credem!
Dar Ajică nu are aşa ceva. Pentru că el a fost doar unul dintre sutele de mii de oameni care mai veneau pe la meciurile Ştiinţei din joi în Paşte, dar care, pătrunzând într-un strat superior al viciatei lumi de afaceri post-decembriste, a fost propulsat de grandomania sa spre un ţel tragic pentru noi: acela de a captura cândva acest club şi de a încerca să transforme iubirea oamenilor pentru echipa noastră într-o adulaţie a persoanei sale. Lucru imposibil, care nu i-a reuşit timp de 5 ani şi jumătate şi pe care paranoicul ochelarist refuză să priceapă că nu-l va reuşi niciodată.

Tot ce ne poate arăta Mărin e o asociaţie numită liga suporterilor, pe care a înfiinţat-o pe la jumătatea anilor 90, pe când era “plăcintar de afaceri” şi deja în minte îi încolţea gândul că ar putea pune laba pe acest club şi profita de popularitatea lui. O ligă a suporterilor înfiinţată de un afacerist dubios, dar care nu avea nici o legătură cu suporterii. Ca şi cum mâine, ne-am strânge 5-6 oameni şi-am înfiinţa o asociaţie non profit pe care să o denumim Liga suporterilor lui New York Yankees. Ne opreşte cineva? Nu, legea ne permite. Ce dacă noi n-am fost niciodată la vreun meci de basseball? Acea Ligă înfiinţată din interes de Minciunelu, dar care n-a avut niciodată activitate, acompaniată de poveşti inventate despre cum ar fi luat booveanul bătaie pe la o deplasare-fantomă, sunt doar minciuni tipic boovene, care au ajutat la confecţionarea dosarului de fan-Ştiinţa al lui Mărin. Diversionistul a colectat apoi câteva materiale cu Universitatea Craiova, care să-i ateste ataşamentul faţa de echipă. O mare minciună, pentru că el e doar un impostor care iubeşte exclusiv propria persoană şi ar face orice ca să fie mediatizat, echipa fiind doar vehiculul ideal. E cazul medical tipic de narcisism patologic.

În disperarea lui de a fi venerat de toţi cei din jur, Mărin a luat decizii extreme în aceşti ani. El a evacuat galeria de pe stadion în timpul unui meci pentru că îi cerea să vândă echipa şi să plece, a fost în spatele inderdicţiei deplasării de la dinamo de acum 2 ani (atunci a trimis un fax, semnat de valetul său, prin care cerea clubului dinamo să nu-i primească pe suporterii Ştiinţei pe stadion!). A mutat chiar echipa de la Craiova, nesuportând că aici lumea îi înţelege jocurile murdare iar autorităţile refuză să se aşeze în genunchi în faţa sa după ce nu a dat dovadă de nici un pic de tact, comandând chiar atacuri violente în fiţuica de şantaj pe care a creat-o special pentru a avea o armă-n plus în afacerile şi abuzurile pe care le face. Aşa că a dus Craiova la Severin, acolo unde credea că va apărea ca un Mesia şi va reuşi, prin acest favor de-a le aduce Ştiinţa acolo, să-i domine autoritar pe oamenii care văzuseră pe viu fotbal de liga I decât prin vreo conjunctură, şi asta cam odată la un deceniu.

Mintea bolnavă a ospătarului a clocit această variantă de o perversitate extremă, batjocorind astfel acest club şi umilindu-i pe suporterii săi. Când a simţit că înstrăinarea aduce cu sine pericolul ca lumea să nu se mai identifice cu echipa, şi prin urmare brendul capturat de el să nu mai valoreze prea mult, a revenit imediat la Craiova, arătându-le naivilor care înghiţeau poveşti cu “spectatorii senzaţionali de la Severin” că de fapt Mărin nu a fost niciodată forţat să plece cu echipa, ci doar a pus în practică o altă regie diabolică de-a sa. Brusc, condiţiile pentru a juca în prima divizie erau îndeplinite şi de stadionul “Ion Oblemenco”, după ce 3 muncitori au tăiat câteva buruieni care crescuseră deloc neobişnuit sau nenatural, în cele 7-8 luni, pe stadionul abandonat de boovean.

Iar venirea lui Piţurcă şi impresionantele asistenţe de la partidele Universităţii au desfiinţat definitiv minciuna promovată la ordin de aparatul de propagandă al mitomanului, care ne spunea că la Craiova lumea e plictisită de fotbal. Nu, la Craiova oamenii sunt nebuni după fotbal, dar vor să fie respectaţi şi trataţi decent. Vor un antrenor care să fie lăsat să-şi facă treaba, bine sau rău, nu un patron de carton care nu e în stare de 3 ani să plătească facturile la curent la cantonament, dar care să dicteze de la oficială echipa şi schimbările unor paieţe trimise pe bancă la mişto.

Acum, Mărin vrea să-l gonească pe singurul om de mare valoare pe care l-a adus -şi asta tot din interes- la Craiova în perioada sa de stăpânie. Nu mai rezistă, orbit de invidia faţă de popularitatea lui Piţi şi şucărit rău din cauză că Piţurcă nu e genul care să aştepte pe la uşa biroului său până termină el şedinţa cu secretara, pentru ca apoi să intre spăşit şi să-l întrebe ce tactică să folosească şi care să fie echipa de start.

Clubul e acum într-o situaţie critică. Firmele boovene, pe care impostorul a trecut echipa de fotbal, datorează statului sume uriaşe, iar comisia de licenţiere a federaţiei va fi pusă în situaţia de a trimite Ştiinţa în liga a 2-a dacă nu-şi achită datoriile către stat. Piţurcă şi staful său nu pot întări lotul pentru că nu sunt bani. Dar, mai mult decât atât, e posibil şi probabil să mai piardă şi din actualii jucători exponenţiali din cauza restanţelor salariale de multe luni. Dacă un fan înrăit al Ştiinţei nu ar fi achitat costurile zborului, cazării şi mesei la un hotel de 5 stele şi închirierea terenurilor, autocarelor, etc, Universitatea Craiova nu ar fi avut fonduri pentru a pleca în cantonamentul de iarnă!!!

Ei bine, ştiţi ce face Mărin în tot acest timp? Declară prin presă că vrea să-l dea afară pe Cristescu pentru că  l-a “muştruluit” public pe Lung junior că n-ar fi avut chiar cea mai profesionistă atitudine înaintea unui meci şi a spus într-un interviu că ar fi avut un rol decisiv în aducerea la Craiova a fraţilor Costea.

Să explicăm însă, succint, substratul declaraţiilor lui Minciunelu şi Cristescu.

Mărin Minciunelu:
“Nu am nicio sursă de optimism. Nu există nicio ofertă pentru niciun jucător de la Craiova. Deocamdată, am respins orice discuţii pentru transferuri în ţară. Poate fi o strategie periculoasă, dar nu putem să dam cu piciorul la o muncă de 5 ani”.
Nu am nici o sursă de optimism, Piţurcă ăsta nu e fraier aşea cum vream io, cum erea ăia… Mogoşeanu, Cioroianu, Gane, Fane Stoica… Ce-i mai batjocoream, îi dedeam afar’ şi-chemam înapoi când vream io… Ce vremuri de glorie... Acu’ trebe să mă lupt cu po-pularitatea lu’ Piţurcă. Da’ las’ că declar că nu dau jucători în ţară, ca să mă laude suporterii, că iete Mărin ce ataşeat e de iechipă, nu vrea să vindă jiucători... Dă-i în plm de suporteri că sînt proşti, au uitat de A. Ionescu, de Bornescu, de interdicţia de la dinamo, de blaturile cu steaua, de mutatu’ echipei...

Nu am vorbit de sărbători cu Piţurcă. Nu ştiu dacă va veni la reunirea echipei. Nu văd cum aş mai putea continua împreună cu Silvian Cristescu, după tot ce a făcut şi ce a declarat. El trebuia să fie un apropiat al clubului, nu al lui Piţurcă. Prin ce a spus despre mine şi despre acest club, Cristescu s-a îndepărtat prea mult de Craiova. E posibil să nu-l pot da afară, dar, chiar şi aşa, cu mine nu mai are ce discuta, nu sîntem compatibili”.
Nu m-a sunat Piţurcă de sărbători să îmi ureze la mulţi ani, potenţă cu secretara şi să mi se închine. Şi nici pe la uşe nu l-am văzut să stea să mă aştepte să termin de vorbit la gesepeu cu Sa-muilă. Nu ştiu dacă va veni la reunire. Adică de fapt vreau să spun: ce dreaqu mai vii bă, nu pleci şi tu, ce plm? E, dacă te faci al dreaqu las’ că te ciup de cur şi-l dau afar’ pe Cristescu, că nu a fost vasal ca valetu’ Lucică şi ca cancelaru’. Gata, e incompatibil şi-ăsta. Păi el trebuea să fie un apropiat al clubului, nu al lu’ Piţurcă! Deci să fie pe veci sclavu’ meu, că io sînt clubu’ ăsta! Io şi cu plojii Gigy şi Găbitza! Ce dacă proştii ăia de suporteri strigau mereu VICTOOOR PIŢURCĂĂĂ!!! câte 25 de mii? Dă-i în plm... Dacă spune ceva despre mine în care nu mă adulează, e clar că Cristesciu se îndepărtează de Craiova. Că şi Craiova tot eu sînt! Şi Oltenia! …Oltenia îneamnă Minciunelu! Hai, strigaţi toţi: Min-ciu-ne-lu! Min-ciu-ne-lu! Min-ciu-ne-lu! Toată România să-mi strige numele! Aşea bă bulangiilor...


Silvian Cristescu:
“Pe mine nu m-a dat nimeni afară. Mă prezint pe 12 ianuarie la reunire. Domnul Mititelu ar face bine să stea liniştit şi împreună să găsim soluţii să ieşim din criză. Acum ce facem? Ne e dor să apărem pe la TV, că nu am mai fost băgaţi în seamă de mult? Dacă eu o să fiu dat afară şi o să ajung cu cuţitul la os, atunci o să mă apuc să vorbesc foarte multe, de-o să aveţi să scrieţi şase zile numai despre Craiova.
E păcat ceea ce încearcă să facă domnul Mititelu, să cadă el în picioare şi să ne pună pe noi într-o postură proastă. Vreau să-i transmit domnului Mititelu că eu nu am vorbit de rău pe nimeni şi lumea ştie cât ţin eu la această echipă şi cât sufăr pentru ea”.

Vulpe bătrână, Cristescu îl cunoaşte prea bine pe diversionistul Ajică şi l-a citit imediat. El e prea versat ca să nu-şi dea seama că atacul lui Mărin e unul premeditat şi nu-l vizează doar pe el, chiar dacă în ochii opiniei publice momentan ţinta e doar Silvian. Fostul fotbalist explică foarte clar despre ce vorba aici: pe el nu l-a dat nimeni afară, pentru că singurul care-o poate face e Piţurcă, iar booveanu arde de nerăbdare să fie băgat în seamă şi nu mai poate cu Piţurcă ăsta, care trebuie să plece odată. Nu e bine să mai stea, că poate va exista cumva riscul să-i asculte pe dujmanii răuvoitori de suporteri şi să-şi propună să-i ia echipa, ca să-i distrugă viaţa şi să fie de prisos. Aşa ceva chiar că ar fi inadecvat.

Comicele combinații ale măscăricilor Charlie și Gogoașă

Pușcăriaș în Italia pentru infracțiuni cu carduri, "Charlie" a făcut arest preventiv și în România, el fiind un fel de papițoi a...