11 iun. 2011

Avortonul Mărin e mult mai rău ca Neţoiu!

Infectul Ajică Minciunelu l-a vândut în această săptămână şi pe Prepeliţă la steaua (n-are importanţă, dar probabil că pe o sumă mai mare decât cea vehiculată oficial şi pe care e dispus s-o cedeze fiscului ca să mai stingă din datorii, diferenţa fiind probabil încasată la negru).

Dând timpul înapoi, imaginaţi-vă însă cum ar fi sunat discursul manipulator al booveanului dacă în ianuarie Victor Piţurcă ar fi propus, să zicem, vânzarea lui Miţa Costea şi a lui Prepeliţă la steaua şi a lui Lung, de exemplu, în străinătate, pentru ca din banii încasaţi pe ei să fie plătite datoriile, salariile şi să fie făcute şi transferuri cu care echipa ar fi fost întărită. Să-i vândă deci pe Prepeliţă, Costea, Lung, adică exact ce a făcut Minciunelu acum, ca să mai facă rost de nişte creiţari să-şi îmbrace amanta-n costum de leopard (achiziţionat din Sucpi) şi să bage benzină în rezervorul merţanului. Başca salamul zilnic al badigarjilor care-i fugăresc pe Cancea şi compania.

Dacă Piţurcă ar fi pus în aplicare din iarnă ceea ce oricum a făcut Mărin acum, echipa era salvata şi s-ar fi luptat pentru cupele europene, cu mari şanse de a se califica în Europa. Mai ţineţi minte cum urla avortonul de la Booveni că vrea Piţurcă să ia jucătorii şi să-i vândă la steaua? Cum vorbea el despre “pângărirea” Craiovei şi cum se văicărea pe toate posturile TV că-i dă Piţurcă peste cap strategia de a nu vinde la rivali? Evident, şi asta o demagogie ieftină, care ţinea doar la proşti, pentru că doar proştii uitaseră de Ionescu, Bornescu, Gângioveanu, Stoica…

Toamna trecută suporterii se întorseseră la stadion, încântaţi de profesionalismul lui Piţurcă. Valuri de oameni invadau “Centralul” meci de meci şi-i scandau în repetate rânduri numele managerului, înfigând de tot atâtea ori cuţite în inima otrăvită a lui Minciunelu. Pentru că imbecilului chel nu i-a convenit că-şi pierduse prerogativele de dictator, totul s-a prăbuşit ca un joc de domino la începutul acestui an. Ospătarul dement a distrus visurile a milioane de suporteri. Şi-a bătut joc de noi toţi şi totuşi scapă nepedepsit şi continuă să existe şi să ne intoxice cu prezenţa sa nocivă.

Acest nenorocit a cumpărat câţiva dintre liderii galeriei şi cu ajutorul lor vrea să ne batjocorească în continuare, pentru mulţi ani. Egocentricul cretin cu ochelari de plastic îşi va continua opera de distrugerea a iubirii alb-albastre nestingherit, într-un oraş care nu ia atitudine şi care nu mai ştie să-şi apere credinţa. Instituţia UNIVERSITĂŢII din CRAIOVA se face de râs cu fiecare zi în care întârzie să ia atitudine faţă de batjocura la care-i supune numele acest infractor care evită puşcăria sifonând la Denea. Autorităţile locale asistă impasibile la batjocorirea Ştiinţei şi nu fac nimic concret pentru a salva simbolul oraşului, iar câţiva autoinstauraţi lideri de galerie se vând ca nişte curve de pe centură şi-l înregistrează pe Piţurcă.

Nemernicul Mărin nu l-a lăsat pe Piţurcă să-şi facă treaba în iarnă şi pentru că ştia că oricum va ajunge în punctul în care falimentul îl va înghiţi. Pentru că, într-un final, probabil că tot ar fi ajuns în situaţia de a fi nevoit să vină şi cu bani, vânzările de jucători nemaifiind suficiente. Piţurcă ar fi redresat situaţia în această primăvară şi poate chiar ar fi dus echipa în Europa, dar până la urmă tot era nevoie de investiţii pentru a continua ascensiunea spre obiectivele măreţe la care visa fostul selecţioner şi pentru care a şi anunţat că venise la Craiova. Iar falitul ospătar ştia că nu avea cum să respecte înţelegerea cu managerul.

Aşa că a preferat să mai murdărească o dată istoria fotbalului craiovean, să retrogradeze din nou Craiova şi să ia el banii pe jucători, decât să-l lase pe Piţi să facă echipă. A preferat să dicteze el tot decât să lase profesioniştii să lucreze. A preferat să distrugă prezentul unui club extrem de iubit, decât să nu mai fie el în prim-plan şi să nu mai converseze zilnic cu Sa-muilă câte 2-3 ore, scărpinându-se la coaie în mijlocul străzii, prin faţa Niuiorcului, în timp ce văru-său Lubeniţă şuieră după toate femeile până-n 50 de ani care trec pe stradă.

Booveanul iese mult mai prost şi în comparaţia cu Neţoiu, “omul negru” de a cărui imagine negativă se foloseşte de fiecare dată pentru a se da mare suporter. Exact lucrurile de care Ajică îl acuza pe Neţoiu, ca vânzarea de jucători unei rivale (dinamo), le-a făcut el (cu steaua idolului său). Dacă Neţoiu doar a ameninţat că mută echipa, sabotat pe-atunci de primarul Vasile Bulucea (prieten la cataramă cu Minciunelu), tiranul boovean chiar a mutat-o!

Spre deosebire de Neţoiu însă, diabolicul Mărin este un manipulator mult mai abil. Acţionează pe mai multe fronturi, cumpărând susţinerea câtorva analfabeţi care conduc galeria prin forţă, a unor persoane cu nume precum Corneliu Stroe sau a unor foşti componenţi ai Craiovei Maxima, pe care-i ajută să supravieţuiască printr-un fel de rentă lunară de câteva milioane (nu e salariu, pentru că respectivii nu fac nimic, nu muncesc efectiv) şi al căror nume practic l-a cumpărat. Tot ce le cere este să dea periodic declaraţii “de bine”, care să influenţeze oamenii care-i percep pe foştii sportivi ca pe nişte voci sincere, ce merită încredere.

În acest început de vară, Craiova e mai tristă şi mai insipidă ca niciodată. Booveanul se pregăteşte să se ducă în Liga a 3-a cu a sa FC Booveni, echipa pe care altădată ne plăcea s-o alintăm Ştiinţa, dar care ştim acum că nu va mai fi nicodată a noastră. Nu ne va mai aparţine nici fizic, nici sufleteşte de-acum, pentru că satrapul chel a transformat-o într-o jucărie personală, un obiect de uz casnic al familiei sale de cocalari manelişti şi curve cu înfăţişare de piţipoance.

Comicele combinații ale măscăricilor Charlie și Gogoașă

Pușcăriaș în Italia pentru infracțiuni cu carduri, "Charlie" a făcut arest preventiv și în România, el fiind un fel de papițoi a...