22 aug. 2010

Blogu’ lu’ preşedintele: Bună ziua mey dragilor,

Din păcate, această știre nu me-ași fi dorit pentru ca să apară freodată, însă falimentu’ în care mă aflu mă face să iau decizii nu prea plăcute.

Aşea cum preconiza dujmanu’ Tilihoi, şi pe urmă bulangiu’ de Balaci şi ceilanţi suporteri răuvoitori, mandatu’ de antrenor al lu’ Aurică Țicleanu s-a încheiat destul de repede, adică asară, dupe meciu’ cu Astra.

L-am adus pe Ţicleanu să-l pun... “antrenor” :)), adică marionetă, ca să pot să fac io echipa, aşea cum îmi place. Îmi pusesem mari speranţe că o să fiu inspirat anu’ ăsta, acu’ sînt şi student, că m-a băgat Stroe la facultatea de sport şi o să fiu antrenor cu diplomă... dupe ce termin mai rămâne să îmi iau doar licenţa pro, da’ aia nu e freo problemă, că e băiat bun Riciu, numai să fac rost de bani de benzină să mă duc la caterincă de câteva ori pân’ la Bucale, la cursurile lui.

În futbol, indiferent cât mult l-ai pupa în ochiu’ maro pe stăpân-adică pe MINE, şi secundu’ Aurel a făcut-o foarte enorm de mult de tot, degeaba dacă nu sînt io inspirat şi mă surprinde ăia ai lu’ Buzărin din comuna Brăneşti, că trebuie să mă prefac că sacrific pe cineva şi să arunc vina pe altu’ pentru rezultatele proaste, să nu mă înjure lumea la meci.

Apropo, acia nu mai funcţionează logica aia de o slobozam io când vream să mă iau de Mircea Sandu sau de Lupescu că nu îl convocau ăia pe Costea la naţională să îl vând şi eu mai repede şi să fac rost de bani de salarii. Mai ţineţi minte, ziceam că dacă ei pune un antrenor care nu face performanţă şi nu ne califică, să îşi asume responsabilitatea şi să plece şi ei. La mine nu e valabil acelaşi lucru, că io sînt de la Booveni şi dacă eşti de acoloşa ai imunitate. Bă al dreaqu inventiv sînt, cum găsesc io ceva şi mă scot din orice situaţie... :)

Îi doresc lu’ Aurel tot binele dupe lume, este un „yes-man” deosebit şi toată viaţa îl voi avea la inimă, că n-a ieşit săracu’ din cuvântu’ meu, de la primu’ unşpe pân’ la schimbări sau la declaraţii în presă. El ar fi bun aşea de paravan, a fost marioneta perfectă, la bătaie cu Ghiţă Geolgy, şi poate îl mai aduc freodată pe acia să mă folosesc de el, da’ să mai treacă puţin timp să mai uite lumea ce “profesionist” e.

Pentru meciu’ cu Sportu’ sper să ghicesc cea mai bună tactică, o să mă consult şi cu Dan Borhot, îi dau desară bip să intre pe mesinger, că e scump minutu’ pân’ la Antipoji. Pe bancă îl trimit pe Săndel Tăbârcă, mâna mea dreaptă.

Pân’ la Paştele cailor sper să am un nou secund pe care să-l prezint în fiţuica mea falimentară ca “antrenor”. Hai ceau!



Traducerea şi adaptarea: CRAIOVASPORT

Eject lu’ Chiose, se pregăteşte Tăbârcă :)

După memorabila partidă cu Astra, în care prestaţia Ştiinţei ne-a adus aminte de vremurile Craiovei Maxima, domnu’ Chiose, “extraordinarul pedagog şi tactician” - adept al conceptului focu’ la ei, fin “cunoscător al câtorva limbi” (asta o ştie mai detaliat posteriorul lui Ajică), a fost trimis la plimbare prin SMS, booveanul evitând astfel costurile suplimentare ale unui dialog telefonic, mai ales că îi trebuie minutele pentru următoarea marionetă pe care o va trimite pe bancă.

Ajică Minciunelu, iunie 2010:
“Nu aveţi dreptul de a-l judeca înainte pe Aurel Ţicleanu, un om care a făcut foarte multe pentru fotbalul craiovean şi cel românesc. După zece etape o să vă convingeţi de valoarea sa ca antrenor. Va fi altfel faţă de experienţa din 1994. Ţicleanu este un bun pedagog, un extraordinar tactician, cunoaşte câteva limbi şi este legat de Universitatea. Ţicleanu ştie fotbal cât nu o să putem vedea noi în zece vieţi. Sunt convins că o să reuşească.”


Ne pregătim acum pentru un nou episod al telenovelei Piţurcă, după care probabilul înlocuitor al lui Ţicleanu, pe care nu l-a apucat pardesiul (aşa cum intuise Tilihoi), va fi un alt mare tactician: Sandu “Alain Delon” Tăbârcă, cel despre care lordu’ Jean spunea nu demult aceste vorbe meşteşugite: “Tăbârcă este cel mai slab antrenor cu care am lucrat în 50 de ani de fotbal...”

Haosul boovean îngroapă Universitatea Craiova

Suporterii care şi-au pierdut orice urmă de speranţă, booveanul care a ajuns să tocmească interlopii ca să ameninţe ultraşii nesupuşi, trei puncte în cinci meciuri şi atmosfera dezolantă de la club, cu angajaţi şi jucători neplătiţi de peste şase luni, unii depunându-şi memorii la LPF şi alţii plecând pur şi simplu din cantonament după certuri cu antrenori de faţadă, în realitate doar secunzi ai lui Mărin... toate acestea dau dimensiunea dezastrului.

Neplătiţi de peste şase luni, fotbaliştii se revoltă rând pe rând şi asta se simte în jocul lor din fiecare etapă. Dilevski şi-a depus deja memoriu, în timp ce Chiose şi Mihai Costea au avut un conflict violent în cantonament şi puştiul încăpăţânat a plecat de la echipă. Vineri seara, mezinul Costea era prin Vâlcea, intrase în “cantonament” prin nişte discoteci, în timp ce era anunţat titular la Ploieşti în fiţuica falimentară...

Ţicleanu abera într-un interviu dat aceleiaşi fiţuici despre nişte… “seriozitate”, pe care ar vrea-o din partea jucătorilor, uitând să amintească de când aceştia nu au mai văzut, cu câteva excepţii, vreun dolar de la falimentarul şi temporarul său stăpân. Pentru Chiose, seriozitatea e atunci când eşti sclav pe plantaţie, probabil de aceea şi el se consideră un adevărat profesionist. Din păcate pentru fostul antrenor al Bangladeshului, nişte jucători care se respectă nu ar accepta să mai stea la club în aceste condiţii!

Cu Mărin în faliment dezastrul nu e departe! Sportul a învins la pas un CFR în criză, Astra a făcut egal în Gruia, dar booveanul sărbătorea un 0-0 mai ceva ca revelionul şi era surprins de echipa comunei Brăneşti pe un teren neutru! Din păcate, aşa cum se desfăşoară acest campionat, se pare că Universitatea Craiova va plati din nou preţul ruşinos al retrogradării! Adevăratul obiectiv al acestui sezon pare să fie îndeplinirea baremului de 25 de puncte… Ultimul campionat sub boovean va însemna o nouă pagină de umilinţe. Piţurcă ar putea fi miracolul care să mai salveze Ştiinţa, însă, ca orice miracol, este puţin probabil să se întâmple.

Comicele combinații ale măscăricilor Charlie și Gogoașă

Pușcăriaș în Italia pentru infracțiuni cu carduri, "Charlie" a făcut arest preventiv și în România, el fiind un fel de papițoi a...