21 iun. 2010

Craiova Maxima, folosită din nou ca scut de protecţie

Numirea lui Aurică Ţicleanu poate însemna pentru unii o încercare de reconciliere a lui Minciunelu cu fostele glorii ale echipei, o readucere a acestora lângă echipă şi încercarea de a repara imaginea clubului. În fapt, este o reluare a politicii lui Ajică de a folosi ca scut o fostă glorie a Ştiinţei atunci când reproşurile se înmulţesc şi se înteţesc asupra lui. Pentru a anihila protestele suporterilor a mutat echipa la Severin, unde beneficiază de protecţia totală a primarului Gherghe, iar numirile lui Gheorghiţă Geolgău, Silviu Lung şi Aurică Ţicleanu sunt menite să “blocheze” momentan toate criticile venite din partea fostelor glorii, în special a celor care au compus Craiova Maxima.

În fapt, Minciunelu are numai dispreţ pentru cei care au construit imaginea şi palmaresul acestui club, dar acestea sunt ideale ca manta de vreme rea. Primul caz a fost chiar cel al căpitanului “Craiovei Maxima”, Costică Ştefănescu, adus în 2006 în postura de antrenor principal, alături de Ovidiu Stângă, şi îndepărtat după câteva etape cu scandal, deoarece nu accepta compromisuri. De fapt, relaţia Craiovei Maxima cu Minciunelu poate fi analizată pe posturi.

Silviu Lung - el nu s-a putut exprima niciodată vehement la adresa lui Minciunelu deoarece fiul cel mic a fost în lot în ultimii ani. În cele din urmă, Lung i s-a alăturat fiului său în vara aceasta, deci “ciocu mic”.

Gabi Boldici – A fost antrenor cu portarii la Universitatea în sezonul disputat în liga secundă şi îndepărtat la un moment dat pentru a fi adus “celebrul” Papp Deac.

Nicolae Negrilă – A fost mereu în organigrama lui Mititelu în postura de “scouter” sau de membru al imaginarului Consiliu de Administraţie de la Craiova, deci “Negoro” a fost “de-al casei” în toată această perioadă. În momentul în care s-a operat în primăvara lui 2010 Negrilă nu avea salariul plătit de mai multe luni.

Costică Ştefănescu – instalat ca antrenor-marionetă, fapt neacceptat de căpitanul Craiovei Maxima, care nu a ezitat să-l acuze public pe Minciunelu.

Nicolae Tilihoi - unul dintre contestatarii constanţi ai lui Minciunelu. Având o rubrică permanentă în Gazeta de Sud, Nae Tilihoi nu a ezitat să-l desfiinţeze pe Ajică atunci când acesta şi-a făcut de cap, în timp ce Minciunelu i-a asmuţit pe spânul cel flocos, valetul Lucian şi ceilalţi lătrăi de la Ediţie Specială să-l atace cu nesimţire pe fostul stoper al Craiovei Maxima.

Nicolae Ungureanu – Adus de două ori la Universitatea de Minciunelu, prima dată ca antrenor secund în Divizia B, apoi ca antrenor de faţadă, deoarece avea licenţă PRO, iar una dintre marionetele preferate ale lui Ajică, Daniel Mogoşanu, nu poseda “patalama”.

Ilie Balaci - A avut mai multe funcţii debitate de Minciunelu, de la director tehnic, manager general, manager tehnic, preşedinte de club, vicepreşedinte, etc, însă rolul a fost acelaşi – de a-i folosi imaginea pentru a bloca toate criticile şi protestele de orice natură şi din orice direcţie la adresa preşedintelui. Recent, “Minunea Blondă” s-a convins asupra caracterului celui care conduce Universitatea şi a anunţat că nu va mai antrena Craiova. Balaci voia să spună că nu va mai antrena Ştiinţa cât timp aceasta va fi condusă de Minciunelu, însă după ce acesta a precizat în dese rânduri că va lăsa clubul drept moştenire de familie, completarea nu mai era necesară.

Aurică Ţicleanu – S-a aflat şi el la un moment dat printre contestatarii moderaţi ai lui Minciunelu, dar în vara aceasta a acceptat compromisul.

Gheorghiţă Geolgău – Adus şi el în mai multe funcţii de conducere de Ajică, Geolgău a fost marioneta ideală, suportând şi tot felul de umilinţe, cea mai mare fiind înlocuirea sa din postura de antrenor al unei echipe de juniori la un turneu final şi instalarea lui Florin Cioroianu, altă unealtă de uz propriu a lui Minciunelu.

Costică Donose şi Aurică Beldeanu - vezi comentariul la Nicolae Negrilă, întrucât cei trei au fost folosiţi în situaţii similare. Ei nu au fost doar mantale de vreme rea, ci scuturile de bază ale proiectului malefic al lui Ajică.

Sorin Cârţu – Alt contestatar îndreptăţit al lui Minciunelu. Cei doi nu se înghit de pe vremea când Cârţu antrena Craiova, iar Minciunelu era vicepreşedinte, “Sorinaccio” neacceptând intervenţia booveanului la echipă, în stilul adoptat în ultimii ani la club. Cârţu nu a ezitat să-i dea peste nas, cel mai rău de când a mutat Universitatea la Severin, iar replicile lui Ajică au fost puerile, limitându-se la jigniri şi injurii la adresa gloriei Craiovei Maxima.

Mircea Irimescu – fiind mereu în siajul lui Sorin Cârţu a avut aceeleaşi idei cu acesta, însă le-a exprimat mai rar şi mai moderat.

Radion Cămătaru – Unii dintre duşmanii declaraţi ai lui Minciunelu, l-a “demascat” pe acesta deoarece cei doi se cunoşteau mai bine având anumite afaceri pe vremea când Minciunelu nu preluase echipa.

Corneliu Stroe - Preşedintele Craiovei Maxima a fost numit preşedinte de onoare, cu adevărat o funcţie onorifică, niciunul dintre sfaturile oferite şi în presă de Stroe nefiind puse în practică de Minciunelu. Stroe a aderat şi el la circul lui Minciunelu deoarece avea nevoie de susţinere în campania electorală de acum doi ani.

Adrian Păunescu - Ajică a apelat la el cu disperare pe vremea când a fost aproape de a nu primi licenţa, numindu-l şi el preşedinte de onoare al clubului. După ce a scăpat de probleme, Minciunelu l-a ignorat cu autorul “Cântecului pentru Oltenia”, care a şi renunţat la funcţie după ce Universitatea a fost mutată la Severin.



Gică Popescu - Nemaisuportând mediocritatea de la Universitatea şi batjocura lui Minciunelu care a mutat echipa la Severin pentru a o antrena în voie, “Baciul” s-a alăturat vocilor crtitice şi în vara aceasta a tras un semnal de alarmă asupra situaţiei Ştiinţei.

În loc de Piţurcă e Tabârcă şi în loc de Abel e Aurel

După ce a lăsat să se creadă că a negociat cu Piţurcă, Sabău, Balbo sau Conceicao, Minciunelu l-a instalat antrenor principal pe Aurică Ţicleanu, al cărui CV rivalizează doar cu cel al lui Sandu Tăbârcă, noul “metodist” al echipei. Ţicleanu a mai antrenat Craiova în 1994 când a fost dat afară după câteva etape în care echipa nu juca nimic, în locul său a fost adus Victor Piţurcă, iar Universitatea s-a bătut apoi la titlu.

Cu jucători precum Craioveanu, Stângă, Gane, Vasc, Ungur, Papură, etc, Ţicleanu adusese echipa la retrogradare, pierzând lamentabil şi calficarea în Cupa UEFA în faţa echipei Dinamo Tbilisi. În cei 16 ani scurşi, Piţurcă a calificat în două rânduri naţionala la turneele finale, a câştigat trofee cu Steaua, iar Ţicleanu şi-a completat cartea de muncă în ţările arabe, mai mult la echipele de juniori de la Al Sahel Al Jahra, Al etc. Cu tot respectul pentru cariera frumoasă ca jucător al mijlocaşului Craiovei Maxima şi al naţionalei, Aurică Ţicleanu nu există ca antrenor. Numirea lui Ţicleanu are alt substrat. Va urma…

Blogu’ lu’ preşedintele: Bună seara, prieteeeeeni!














Un suporter către Ajică:
 Nu pricepi că n-ai ce să-mi mai dai?
 Întelegi că nu poţi tot sa ai?
 Chiar nu vezi că ei nu te mai vor?
 Chiar nu simţi durerea-n ochii lor?

Mititelu către suporterul Ştiinţei:
 Vrei să dormi şi dormi, nici că-ţi imaginezi,  (pe cine o să pun antrenor)
 Vrei să dormi şi dormi, tu nu poţi să visezi...  (la performanţă)

Hai, gata, că n-am intrat pe blog ca să vă cânt, deşi vă salut în stil minculescian!
Vă anunţ că în urmă cu doar câteva clipe am căzut… nu din copac, ci la o înţelegere cu marele fotbalist Aurică Ţicleanu, care va intra în pâine, cum se zice la brutărie, peste câteva zile.

În acest caz, chestiunea cu banca tehnică a echipei va arăta astfel:
Aurel Ţicleanu – antrenor principal
Sandu Tăbârcă – director tehnic
Silviu Lung – antrenor cu portarii
George Biţă – antrenor secund
Gabriel Martinez Poch – preparator fizic

Am ales aşadar, pentru viitorul sezon, care se anunţă unul de excepţie, cuplul Ţicleanu-Tăbârcă.


Traducerea şi adaptarea: CRAIOVASPORT

Blogu' lu' preşedintele: Bună seara,

Precizare

Vreau să vă spun că când intru pe blog eu citesc toate mesajele voastre, dar ştiţi, eu sunt un om foarte ocupat, am multe biznisuri şi timpul nu-mi permite să vă răspund la toţi. Dar nu vă lăsaţi, adulaţi-mă în continuare, merit asta, pentru că eu sunt salvatorul vostru.

De asemenea, în afară de vizorul de care vă povesteam într-o postare anterioară, eu am şi un cântar şi vă promit că voi cântări foarte bine ca antrenorul pe care îl anunţ deseară să se plieze şi să fie compatibil. Da, ştiu că eu sunt cel mai în măsură să mă pliez pe lotul echipei, mai ales că eu îl fac, nu aşa-zişii antrenori, dar trebuie să pun şi pe cineva pe bancă, de ochii lumii.

După ce trece perioada asta de vară, o să am timp berechet să stau pe blog, chiar mă gândesc să-mi iau un laptop şi să mă aşez în parcarea de taxiuri din faţa clubului, mai o blogăială, mai o discuţie cu suporterii înfocaţi care trec pe stradă şi mă asaltează cu tot felul de întrebări, spre extazul meu.

Sunt cu ochii pe voi! Hai, v-am pupat, Big Bradăr vă salută!


Traducerea şi adaptarea: CRAIOVASPORT

Blogu' lu' preşedintele: Nu este adevărat

Nu este adevărat. Dar deloc. Mai ales că este fals. Am auzit eu că e mişto să pui titluri din astea din care nu se înţelege nimic, ca să vă fac pe voi curioşi să citiţi ce scrie aici, în timp ce mă adulaţi şi mă veneraţi. Apropo, vă mulţumesc pentru milioanele de mesaje de încurajare.

Ştirea difuzată astăzi de toate siteurile şi televiziunile (ştiţi că noi suntem mediatizaţi, că suntem brend – ce-mi place cuvântul ăsta, foarte mulţi ani m-am întrebat ce-nseamnă!), este o minciună ordinară. Viermii din mass-media au ieşit la atac! Duşmanii Universităţii au ieşit din bârlog şi vor din nou să mă distrugă!

Aşa, să revenim… Deci este o minciună grosolană, care clar nu este adevărată. De fapt eu am negociat cu Abel Balbo, ăla care a jucat la Roma, dar am renunţat la acestă pistă pentru că ăsta are un frate, Cain, care ţine cu Lazio. Ei erau duşmani când juca Balbo la Roma, dar acum, după ce Abel a pus ghetele în cui, prietenii şi familia i-au împăcat.
Problema este că au devenit aşa de apropiaţi încât Abel Balbo face numai ce-i spune frate-so, şi cum ăla ţine cu Lazio şi e încă supărat pe mine că am făcut egal cu ei la Auronţo de Candore, anul trecut, n-a vrut în ruptul capului să-l lase la Craiova.

Oricum, în câteva zile o să încerc să fac tot posibilul să mă chinui să pun antrenor, că am eu mai mulţi în vizor. Noi avem un vizor aici la club, l-am cumpărat eu când am fost în America, dacă aţi văzut poze… două rânduri mai jos de aia unde sunt călare pe cal. Pot să vă dezvălui în premieră că deja se vede ceva prin vizor şi în curând vom avea mai multe date.

O zi bună vă doresc, s-auzim de bine şi multă sănătate, că-i mai bună decât toate!



Traducerea şi adaptarea: CRAIOVASPORT

Comicele combinații ale măscăricilor Charlie și Gogoașă

Pușcăriaș în Italia pentru infracțiuni cu carduri, "Charlie" a făcut arest preventiv și în România, el fiind un fel de papițoi a...