18 feb. 2011

Nimeni nu dă 2 bani pe sărmanul Mărin…

Viorel Grigoroiu, prezentatorul durduliu de la gesepeu, explica în emisiunea din această seară că “toată lumea fotbalului, cu excepţia lui Platini şi Blatter, e la petrecerea organizată de Adalbert Kassai, cu ocazia zilei sale de naştere”. Recent certaţii Jiji Becali şi Mitică Dragomir s-au întâlit acolo cu Victor Piţurcă sau Ilie Balaci.

Intrat în direct cu sărbătoritul, Grigoroiu l-a întrebat la final dacă şi Ajică e invitat la evenimentul care a reunit tot fotbalul românesc, de la întreaga conducere a federaţiei şi a ligii, până la toţi conducătorii de cluburi, cu excepţia… reprezentanţilor Craiovei. Încurcat, Bela Kassai a căutat o cale cât de cât elegantă de a depăşi jenantul moment:
“Domnul Mititelu… am considerat ca problemele dânsului sunt foarte stringente şi e reţinut la Craiova. Dar cred c-am făcut o greşeală…”, a răspuns stânjenit oficialul FRF.

Evident că nu e obligatoriu ca echipa familiei boovene să participle la sindrofiile oamenilor care contează în soccerul românesc, dar astfel de momente spun totul despre modul cum este privit sărmanul boovean în lumea fotbalului. Vă daţi seama cum s-a simţit Mărin, care urmărea cu siguranţă emisiunea din biroul său (asta face toată ziua) împreună cu cancelarul ciorbar. Şi probabil că, prin absurd, şi dacă ar fi fost invitat în selecta locaţie, Mărin n-ar fi avut bani de carburant să ajungă până acolo, pentru că ultimii creiţari din transferul lui Wobay îi păstrează pentru motorina autocarului cu care-i va trimite în deplasare pe neplătiţii fotbalişti ai echipei familiei sale.

Mărin, speriat de campania „NIMENI la MECI!”

Disperat că alungarea lui Piţi o să golească din nou “Oblemenco”, Mărin nu pierde nicio ocazie pentru a invita lumea la stadion pentru meciul cu Steaua. Temător că se va trezi iar cu 2.000 de inşi în tribune, precum la meciul cu Rapid de acum un an şi jumătate, Ajică şi-a instruit şi argaţii să nu scape vreun prilej pentru a agăţa suporterii, care sunt buni când e vorba să cumpere bilete pentru ca familia Minciunelu să iasă cu brio din iarnă, respectiv cu gazele achitate la zi.

“Suporterii trebuie să vină în număr mare la meciul cu Steaua, ăsta e cel mai mare ajutor pe care ni-l pot da”, a poruncit Mărin din studioul unui post local de televiziune.

Traducerea CRAIOVASPORT:
“La al nuştiucâtelea redebut al meu ca antrenor al Universităţii, suporterii trebuie să vină în număr mare ca să nu zică presa că stadionul s-a umplut doar pe vremea lu Piţurcă. Promit să nu mai vând încă o dată meciul lu’ idolu’ Jiji, poate decât dacă îmi mai strecoară şi mie ceva creiţari, dar nu în cont, că mi-i şuteşte fiscul, el oricum umblă numai cu valize. Suporterii trebuie să vină să cumpere bilete, că iar ajung să nu mai plătesc brigăzile o juma’ de an şi mă mir dupe aia de ce nu mă ajută şi pe mine albitri.

De asemenea, mistresa Alinutza a solicitat nişte chiloţi din blană de leopard în care umblă ea pe stradă ca să escite ţăranii de pe Unirii şi vreau să-i achiziţionez 3 perechi de la angrou. Aşa că, nu vă mai luaţi dupe răuvoitorii ăia de la CRAIOVASPORT care vă spun că Universitatea este de fapt FC Minciunelu Booveni şi uitaţi că am vândut meciuri, jucători, am mutat echipa unde am avut avantaj şi mă bat an de an la retrogradare, că anu’ ăstă e al nostru o dată cu intrarea lui Chiron în peşti (n.r. Chiron e un şef de la gardă care a arestat proxeneţii de pe centură) o să luăm canpionatu’. Luam şi Cupa dacă Piţurcă nu îi îmbârliga de pe atunci pe Găman şi Bărboianu să rateze unşpemetrurile cu Dinamo”.



Mireasa Aurel a fost educată şi ea să facă lobby pe lângă fani cu limbajul său de semidoct:
“Eu am urmărit pe site-uri părerile suporterilor şi nu este adevărat că ei nu vor mai veni la meciuri din cauză că a plecat Victor Piţurcă. Ei sunt suporterii Universităţii Craiova şi vor veni să încurajeze echipa. Fără aportul publicului nu avem şanse cu Steaua. Dar cu 30.000 de oameni în tribună, cresc şansele noastre. Publicul ştie să facă atmosferă. Publicul este conştient că avem o echipă cu jucători valoroşi care se poate bate cu oricine din campionat”.

Traducerea CRAIOVASPORT:
“Io am văzut pe site-uri că suporterii mă apreciază pe mine şi nu pe Piţi, chiar dacă sunt zero ca antrenor, am antrenat numai dromaderi şi am stat de două ori câte 3 etape pe banca Ştiinţei. După ce Şefu’ m-a umilit demiţându-mă prin SMS, io m-am întors fără probleme la echipă ca stau prost la capitolul onoare şi acuma aştept să mă demită pe messenger sau mail, întrucât feisbuc are doar manageru Reghe, că acolo contactează jucători precum Zoro, Supermen sau Omu’ Păianjen.

Acuma io sunt preşedinte, chiar dacă habar nu am ce se petrece pe la club şi sunt mai habarnist şi decât Duckadam. Prerogativele mele de prezident se limitează la a chema lumea la stadion, de aceea Şefu’ mi-a achiziţionat şi o portavoce. Io speram să mai ciugulesc şi ceva euro, măcar din vânzarea lu’ Ubi, că mi-am luat ţeapă la Credit Europe, da’ era puţin imposibil să începem campionatul. Noroc că mai am un part-taim pe la TVR unde mă scot, că sunt comentatorii mai proşti mine”.



Pe aeroport la întoarcerea din Antalya, jucătorii nu mai ştiau cum să roage lumea să vină la meci, chiar dacă nicio întrebare nu viza acest aspect.

Mihai Costea:
“Suporterii trebuie să fie alături de noi, avem nevoie mare de ei cu Steaua şi în celelalte meciuri”.

Dorel Stoica:
“Aşteptăm suporterii la stadion, să ne încurajeze şi să câştigăm. Ştim că sunt supăraţi, dar noi sperăm totuşi să fie alături de noi”.



De asemenea, şocâtele Tony Şorici, întors bronzat şi opărit pe şoric din Antalya, îndeamnă suporterii din Mehedinţi să vină la meciuri pe site-ul fiţuicii falimentare:
“FC Universitatea Craiova promite fanilor din judeţul Mehedinţi că va reprograma acest joc pentru luna martie, iar până atunci îi aşteaptă în număr cât mai mare la stadionul „Ion Oblemenco” pentru a susţine Ştiinţa împotriva Stelei”.

Traducerea CRAIOVASPORT:
“Io sînt Tony Şorici, sînt corespondent pe la câteva televiziuni chiar dacă nu am nicio treabă cu limba română şi mai trag câte o înjurătură la interviuri. Până acum câţiva ani veneam pe jos de la Troaca şi vindeam brânză în piaţă, da’ acuma sunt şefu’ ziariştilor din Bănie. Mă pusă Şefu’ să scriu o ştire prin care să anunţ anularea meciului cu Gaz Metan de la Severin şi dacă tot mă apucai să dictez cuiva (că literele astea e multe şi mai are şi semne printre ele), cică să mai linguşesc şi suporterii din Mehedinţi pe care îi aşteptăm cu mare drag la meciu’ cu Steaua, să ia Şefu’ cât mai mulţi bani pe bilete. Si iu leităr (v-am spart cu asta)!”.


Minciunelu, 12 Mai 2010:
“Echipa nu se va întoarce la Craiova, nici nu se pune problema să revenim pe Ion Oblemenco. Suporterii din Craiova nu merită sa aibă echipă în oraş”.


Predicţia CRAIOVASPORT:
La meciul cu Steaua stadionul nu se va umple chiar dacă Mărin, din disperare, va lăsa intrarea liberă înaintea meciului. Săptămâna viitoare vă vom prezenta genul de persoane care vor fi prezente la meci considerând că ele susţin Universitatea Craiova şi nu jucăria lui Mărin.

Creditorii îl scot pe Ajică din cantonament

Iată ce scriu dujmanii de la Gaeta de Sud:


Fotbal Club „U“ Craiova SA nu mai inspiră încredere în rândul mediului de afaceri din Bănie. Înainte să accepte o relaţie comercială cu clubul de fotbal, societăţile craiovene încep să facă investigaţii. Aceasta, deoarece zilnic apar noi creditori care nu şi-au primit banii de la clubul finanţat de Adrian Mititelu.
Societatea este sub incidenţa Legii nr. 85/2006 - Legea insolvenţei, dar executarea procedurii de faliment a fost suspendată temporar. Cazul de faliment al clubului a ajuns pe rolul Tribunalului Constanţa, având termen pe 22 februarie. Între timp, creditorii care apelează la justiţie pentru tranşarea problemelor cu „U“ Craiova se înmulţesc.

Numai în ultima lună au apărut două noi sentinţe. Judecătoria Craiova a dispus evacuarea echipei din incinta Complexului Sportiv „Ion Oblemenco“ în contul datoriei de circa 5.000 de euro către Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret (DJST) Dolj şi a obligat societatea să plătească debitele restante. Ardia SRL, firma de pază care a asigurat ordinea la partidele de acasă ale echipei, a câştigat şi ea plata unor restanţe în valoare de 126.000 de lei. La sfârşitul anului trecut, S.I. Kompass SRL a câştigat şi ea un proces pentru plata sumei de 10.700 de lei în contul biletelor pentru meciurile de acasă ale „U“ Craiova. La acestea se adaugă câteva procese în desfăşurare.
Primăria Craiova cere instanţei evacuarea echipei de pe stadionul „Ion Oblemenco“ pentru datorii de circa 200.000 de lei, reprezentând taxa de concesiune şi dobânzile aferente. La toate aceste acţiuni în justiţie se numără acţiunile întreprinse de fisc, care a pus sechestru pe terenurile deţinute de club, pe conturile bancare, precum şi pe drepturile federative ale fotbaliştilor, în contul unei datorii de circa 2.000.000 de euro către bugetul de stat.

Joavină, bogat în datorii

Decizii recente în justiţie bagă în faliment alte două firme controlate de Adrian Mititelu. Pentru a lua licenţa în sezonul competiţional 2009/2010, Mititelu a apelat la un artificiu, transferând activele şi datoriile clubului pe două societăţi comerciale: Western Gate Residence şi Cetatea Banilor City. Primăria craioveană a cerut în acelaşi an insolvenţa celor două societăţi, în contul datoriilor de circa 140.000 de euro către bugetul local. Cele două firme adunau la bugetul de stat datorii de 1,95 milioane de euro.

Prin diverse tertipuri avocăţeşti, procesul a fost prelungit pe parcursul anului 2010. Recent însă, pentru cele două firme s-a deschis procedura falimentului. Ediţie Specială Popular SRL, cea care edita ziarul Ediţie Specială, la care acţionari erau Adrian Mititelu (72,5%), şi vărul său, Sorin Joavină (27,5%) este şi ea în faliment. Mai mult, lichidatorul a atras răspunderea materială a lui Sorin Joavină, obligându-l la plata a 1,9 milioane de lei (455.000 de euro).
De altfel, ziarul este editat acum de UCV Media SRL. Membru în CA al Fotbal Club „U“ Craiova SA, Sorin Joavină are acum 30% din noua UCV Media.

Comicele combinații ale măscăricilor Charlie și Gogoașă

Pușcăriaș în Italia pentru infracțiuni cu carduri, "Charlie" a făcut arest preventiv și în România, el fiind un fel de papițoi a...