1 sept. 2013

Povestea merge mai departe!











Sâmbătă seara luminile s-au aprins din nou pe Ion Oblemenco. Pentru Craiova, pentru Oltenia, pentru istoria Ştiinţei şi în memoria Tunarului, de la a cărui trecere în nemurire comemorăm azi 17 ani.

Ştiinţa i-a învins pe giuleşteni şi a confirmat că echipa se află în creştere.Craiova a jucat bine iar publicul de pe Ion Oblemenco şi-a adus aminte de vremurile bune şi a înconjurat-o cu afecţiune. La Universitatea Craiova e în sfârşit, după foarte mulţi ani, o atmosferă de performanţă. De profesionism. Patronul nu mai face echipa şi nici nu mai auzim că Ştiinţa e a copiilor cuiva, ba din contră, lumea nici măcar nu ştie cum arată cei care investesc. 

Sindromul Becali, prezent pe la majoritatea cluburilor din România şi desăvârşit de un ospătar la Craiova în ultimul deceniu, a dispărut acum din Bănie. Spre nemulţumirea Ivanovicilor, a Şoricilor sau a announcerilor de spectacole de circ de la gesepeu, făcători de emisiuni sportive de o calitate infectă. A, şi să nu uităm, sprea disperarea reportofoanelor”, oameni imorali care trăiesc de pe urma galeriei şi care vor face orice să împiedice proiectul reînvierii Ştiinţei pentru că s-au tocmit cu un asasin boovean.

Dar Universitatea Craiova există din nou, joacă din nou şi învinge iarăşi. Spre marea noastră bucurie, a celor dezinteresaţi material, a celor care adorăm spiritul liber al Ştiinţei, a celor care cunoaştem, iubim şi ne identificăm cu istoria ei. A celor care iubim fotbalul în alb-abastru şi nu mergem pe stadioane doar pentru a ne înrola orbeşte filosofiei protestului, o modă stupidă a unor pretinşi ultraşi, dar care încalcă reperele morale cele mai elementare ale acestei forme de existenţă ca suporter.

Să înjuri şi să acuzi toate gloriile Craiovei Maxima, pe toţi oamenii de cultură sau artiştii care de-a lungul anilor chiar dacă au fost dezinformaţi au probat iubirea sinceră pentru Universitatea Craiova, e o blasfemie tipic booveană împrumutată de reportofoane” de la finanţatorul lor cu mască de sudor.

Să te dezici şi să jigneşti pe toţi idolii care au scris istoria Ştiinţei, de la întreaga Craiova Maxima (a scăpat bietul Costică Ştefănescu, probabil pentru că tocmai ce ne-a părăsit fizic şi înmormântarea sa trebuia speculată electoral) până la Săndoi, Badea, Stângă, Papură, Cristescu, marele Craioveanu sau chiar Cristi Minculescu sau restul suporterilor din propriul oraş,  înseamnă că ai pierdut totuşi definitiv busola.

Cum poţi oare să-i renegi pe toţi cei care au făcut istoria echipei cu care spui că ţii? Iar dacă nu te reprezintă oamenii care, adunaţi toţi laolaltă şi dublaţi de însăşi instituţia care a născut această echipă înseamnă practic istoria Ştiinţei, cum te mai identifici ca om şi ca suporter cu Universitatea Craiova?

Să-i acuzi şi să-i calomniezi în masă pe toţi cei care au scris istoria alb-albastră la Craiova cu sudoare, în vremurile în care fotbalul nu era modern şi jucătorii nu se vindeau atât de des, dar să te identifici plin de ifose de moralist cu srl-ul familiei boovene, mimând un protest de imagine dar ireal şi oricum demonstrat inutil la adresa ospătarului în timp ce nu eşti nici măcar capabil să elimini “colaboratorii cu reportofoane” ale acestuia din propriile-ţi rânduri e un act inacceptabil din punctul de vedere al celei mai elementare etici morale, de ultras sau nu.  

Păcat că o parte a suporterilor nearvuniţi de ospătar au fost convinşi să joace acest rol patetic în noua regie a ospătarului. Mai devreme sau mai târziu (poate abia când reportofoanele” îşi vor întoarce armele din raţiuni financiare) îşi vor da seama că au devenit nişte bieţi actori în tragicomedia de la Severin. Şi indiferent câte scuze îşi vor căuta atunci, le spunem de acum că nu vor găsi. Pentru că doar un redus mintal nu ştie că srl-ul boovean va fi legat pe vecie de Mărin. Iar să alegi un srl, adică pur şi simplu persoana ospătarului - definiţie a mizeriei morale şi să acuzi Universitatea din Craiova că vrea să-şi reia istoria e ceva de neiertat.   

Să pretinzi că tu vrei să foloseşti numele de Universitatea Craiova în timp ce spui că nu are acest drept însăşi instituţia care se cheamă astfel, deci proprietara de jure a acestei titulaturi, e o comedie maximă de care toată lumea a început să se plictisească.

CRAIOVASPORT vă dă întâlnire sâmbăta viitoare, pe Stadionul Ion Oblemenco, tuturor celor care iubiţi ŞTIINŢA LIBERĂ dincolo de interese! 


Comicele combinații ale măscăricilor Charlie și Gogoașă

Pușcăriaș în Italia pentru infracțiuni cu carduri, "Charlie" a făcut arest preventiv și în România, el fiind un fel de papițoi a...