21 mai 2011

Miting pentru Ştiinţa

ALIN FORNADE: Miting pentru Ştiinţa  
Suporterii Craiovei ies în stradă de dorul echipei, participă la o cruciadă în numele amintirilor

Cimitirul e chiar la şosea, pe o colină. Dacă treci prin comuna Petreşti din judeţul Alba, pe drumul spre Sebeş, e de ajuns să ridici capul peste volan. N-ai timp să-ţi faci cruce, că o altă imagine te tulbură. Deasupra cimitirului o mînă neinspirată a scris “Groapa de gunoi”. Un mod straniu de a semnala locul unde se depozitează deşeurile comunei.

O senzaţie la fel de neplăcută ne-a produs şi tirada lui Gigi Becali, care anunţa că a pregătit o valiză pentru olteni, să-i motiveze în meciul cu Gaz Metan. Fanii tocmai au aşezat o bandă neagră pe blazonul “Ştiinţei”, în semn de doliu, cînd fanfaronul din Pipera a învîrtit cuţitul în rana Universităţii. Dacă valiza era un cadou pentru Mititelu, să-şi împacheteze palavrele şi să plece departe, am fi apreciat gestul. Aşa, e încă o umilinţă pe care o îndură oltenii. De la paşalîc dinamovist, Universitatea a devenit în ultimii ani feudă roş-albastră. Jocuri suspecte, declaraţii mieroase, un bilanţ ruşinos pentru juveţi în partidele directe.

Pînă să-l declare FRF persona non grata, pe Adrian Mititelu l-au repudiat suporterii Craiovei. Minciunile nu mai ţin, circul nu mai vinde bilete. Duminică, fanii Universităţii organizează un miting în Bănie, un protest împotriva lui Adrian Mititelu, patronul vinovat de retrogradarea echipei şi de amputarea speranţelor. E un strigăt de revoltă, un apel către autorităţi şi oamenii de afaceri să se implice. Au ieşit în stradă şi suporterii Universităţii Cluj, ai Politehnicii Timişoara, ai Petrolului, ai Rapidului. Fără violenţă, fără scandal, în numele amintirilor.

Au început diversiunile, nu le cădeţi în plasă. Fiţi măcar în acest moment împreună! Nu e un efort prea mare să ieşiţi duminică în oraş, să vă întîlniţi cu camarazii din peluză. Nu răspundeţi la provocări. Neţoiu se plîngea că e contestat de fanii cu cazier, Mititelu e mult mai vocal şi mai pregătit pentru un război de gherilă. S-a antrenat timp de şase ani jonglînd cu fumigene.

Fiţi inteligenţi şi inspiraţi. Lupta pentru eliberarea Universităţii nu va fi uşoară.

Booveanul contraatacă

Aşa cum am anunţat de mai multă vreme, diabolicul ospătar analfabet va uza de orice mijloace pentru a rămâne în centrul atenţiei, chiar şi după moartea Ştiinţei. Indiferent pe cine cumpără şi peste câte cadavre trebuie să calce, tiranul Mărin va face orice pentru a-şi menţine controlul asupra unui nume care-i conferă mediatizare şi care practic ţine în viaţă personajul său grotesc.

Acum, booveanul l-a pus pe viermele Şorici să compună pentru fiţuica sa de şantaj câteva materiale atât de insalubre că-ţi vine să te caci pe ele şi să i le dai gherţoiului Gigy Aditză să le mănânce, că tot e foamea mare la Niuiorc. Apropo, se pare că dobitocul ăla care se visează un fel de prinţ moştenitor şi crede că e stăpânul Craiovei, trimite suporterilor mesaje pe feisbuc în care numeşte marşul durerii alb-albastre un “cârd de oameni”. Cam aşa s-ar prefigura deci viitorul lui FC Booveni, cu un dement care se crede Zeu şi un bastard care se pregăteşte să-i urmeze la tron.

Ne întrebăm cât va mai ţine trustul Intact angajat pe post de corespondent acea lichea infectă care-i spală testiculele booveanului. Şocâtele Şorici este principala gură de tun a booveanului de ani de zile, el făcând toată treaba murdară. Orice manipulare, oricât de grosolană ar fi ea, i se năzare ospătarului jegos, e pusă imediat în practică prin intermediul acestei scursuri umane despre care unii susţin că acum câţiva oameni vindea brânză prin pieţele din Craiova.

Din păcate, constatăm cu mâhnire că există şi anumite personaje care au legătură cu peluza şi care acceptă să se vândă dementului chel pentru câteva mii de RON, şi acelea împrumutate de la vrăjitorul Marcel, ademenit de Mărin puţin pe la Niuiorc ca să aibă de unde mai scoate ceva mălai după plecarea măscăricilor Regheton şi Chiose.



PS. Booveanul aşteaptă banii de la cioban şi se zvoneşte că dacă nu-i iese şi lui nimic nu vrea să lase nici jucătorii să ia ceva pentru "operaţiunea Gazu". Chiar dacă atunci când vorbeşte la telefon cu idolul său ospătarul joacă în aceeaşi piesă de teatru, ştiind că are public numeros din partea Denea, Ajică i-a transmis pe alte căi mesaje ciobanului că vrea caşu’ şi că va avea el grijă ca jucătorii să moară pe teren. Doar că idolul său a încălcat înţelegerea şi a spus public acum vreo 2 zile câţi bani vrea să le dea jucătorilor lui FC Booveni, recte câte 5.000 de căciulă. Spre disperarea lui Mărin, care nu intenţiona să distribuie mai mult de 2.000 la fiecare, restul urmând să-i oprească la el, că vin zile negre. Vom vedea azi dacă i-a ieşit şi lui ceva sau nu…

Doar o întrebare: dacă oamenii de rând îl îmbărbătează pe Mărin, Alinutza ce prerogative mai are?

Ajică Mărin Minciunelu:
Oamenii de rînd sunt cu mine, mă îmbărbătează şi mă roagă să fiu tare. Eu nu joc pentru Steaua în ultima etapă, joc pentru onoarea şi demnitatea Universităţii. Astea nu are cum să ni le ia nimeni. Am o relaţie bună cu Gigi Becali şi nu vreau să mă cert cu el.
Nu contează că sîntem în Divizia B, vom veni şi mai puternici din liga a doua şi voi încerca să nu mai fac aceleaşi greşeli. Cum aş putea eu să le zic băieţilor mei să nu joace cu Mediaş? Noi trebuie să demonstrăm că avem ceva nu au multe echipe din România, onoare.
E posibil ca Dănănae şi Prepeliţă să ajungă la Steaua, acum să vedem dacă Gigi Becali va plăti bine. Prepeliţă nu va juca în ultima etapă, că a luat galben cu Bistriţa.


Traducerea CRAIOVASPORT:
Deci oamenii de rând e cu mine şi chear dacă io nu sînt un intelectoal, îm permit să o parafrazez pe Alinutza: “Uh, ah, uh, ah… mai tare bă Adi, ce ejti mortăciune aşea!?” Asta cu parafrazarea e ultima, am învăţat-o io când a băgat ăia pocher pe gesepeu ş-am dat pe programele de ştiri ca să mai aflu cuvinte deştea culte. Deci e clar că oamenii de rând e cu mine. Că Alinutza e femeie de rând, am loat-o de la rându’ de prăşit ş-am adus-o acia să mă destindă. Lumea mă înbărbătează şi mă inploră în genunchi ca să fiu tare şi să apăr de vrăjmaşi echipa familiei mele.

Io nu joc pentru steaua în ultima etapă, joc pentru banii lu’ Gigi… Erea o ideie să mă lipsăsc de câteva zeci de mii şi să-ncerc să le intru pe sub piele la ul-traşi, da’ nu prea vreau să mă cert cu Gigi acu’, că poate oferă preţu’ corect pe Prepeliţă şi pe Dănănaie. Io trebue să demonstrez că sînt cumva cum nu mai sînt mulţ patroni din România: falit! Aşea că am mare nevoie de caşcaval, peste 2 ani am date că va fi o luptă aprigă în divizia C...

Pă’ vă daţ seama, cum aş putea io să le zic băieţilor mei să nu joace cu Medieaş? Că ştiţ că ăştea sînt băieţii mei, io sînt stăpânu’ lor... nu sînt fotbaliştii lu’ FC Booveni, sînt băieţii mei, cum ar veni oamenii mei... Că io am “colaboratori”, “băieţ”, “apropiaţ”, da’ nimeni nu e ca mine de deştept şi de-aia trebue să fac io echipa că sînt deştept şi mă pricep bine de tot la fotbal, chear mai bine ca nenorocitu’ de Piţurcă şi ca toţ antrenorii de i-am adus pe-acia să-i fac de râs că ce proşti sînt.

Fă şoimănito… stai cuminte acu’, că vorbesc la gesepeu…! Hehe…, mă scuzaţ, Alinutza asta nu e cuminte şi să joacă ea cu… schimbătoru’ de viteze fără să-i dau io ordin.

Deci e posibil ca să-i trimit şi pe Prepe şi pe Dănănaie la steaua, chear dacă am promis solemn că io nu sînt ca Neţoiu şi nu dau jucători la marii rivali de moarte nici dacă mă tăvălesc pe jos. Iete că m-am răzgândit. De fapt nici nu e vina mea, că io m-am opus cât am putut, da’ aşea a votat consiliu’ director, acolo e nişte voci puternice care a votat secret şi ni nu ştiu cine a votat aşea ceva… Sînt nişte abuzuri şi nişte aberaţii fără margini, vă rog să mă credeţi, da’ acu’ nu mai am ce să fac, trebue să mă supun… Vă spun io că cam bănuesc aşea că ăştea de-a votat sînt pe mână cu Piţurcă, vrea să mă discrediteze la suporteri ca să-m ia ei mie echipa să-m distrugă viaţa.


================================================================================


Intrigat de declaraţiile booveanului, asistentul lui Jijy de la Contraatac l-a contactat pe Măry pentru lămuriri:

“Domnu Minciunelu, v-am auzit într-o declaraţie anterioară… spuneaţi de cineva Alinutza… cine este doamna respectivă, soţia dumneavoastră sau vreo colaboratoare…? Are vreo vină şi ea pentru retrogradare?”

“Deci domu Sa-muilă... apropo, Alinutza mustăceşte aşea numa când vă aude numele... Deci domişoara cu care faceţi referire este... ca o colaboratoare aşea... o femeie de bine. Ia nu e cu retrogradrea, că-i plăcea şi iei s-o vadă ăştea la oficială aci îmbrăcată-n leopard... Murea toate coţohârlele de năcaz. Aşea în divizia C dreaqu o mai invidiează...”

“Domne, deci este o apropiată…”

“Da, da, ca o apropiată aşea… că toată zîua mă bate Leana cu măturoiu-n cap că cică e prea apropiată de mine…”

“Lasă Şefu că e mai bine cu măturoiu, dacă vă dădea cu nasu…”, se auzi vocea cancelarului de undeva din incinta (ex)bordelului Niuiorc.

Cicalaca cichicea...

Udrea de la gesepeu l-a contactat pe Mărin…


Deci dome, domu’ Udea, ni nu-m vine să cred că retrogradai... Promovai odată cu Bucşearu şi retrogradai odată cu iel, da’ ăla loă canpionatu’ şi fu o ţâră pin ligă, să facă nişte lobby... Da-n timpu’ ăsta io nu mă lăsai şi făcui şi io nişte lobby pentru Gigi... mă-njurai şi pe mormântu’ mamei mele că sînt stelist... Pă’ ce dreaqu dome, aşea şi io puteam să fac ce-a făcut Paşcanii!

Haideţi domne, că nu vă cred...”

Dome, dacă spun…! Domu’ Udea… te rog io frumos… pă’ nu dezimforma suporterii acia… Deci puteam, ce să mai... Loam şi io aşea nişte canpionate, nişte cupe, da’ ce rost avea? Io aveam bani să cumpăr jiucători de valoare, da’ am vrut să le dau o şeansă lu’ Gârlă, Stăvaru, Stemat, Barbu, micul Kaka şi alţi şchiopi de veneau gratis... 

Păi cum puteaţi domne, când domnul Paşcanii a investit zeci de milioane şi a făcut an de an transferuri şi dumneavoastră nu aveţi bani de salarii şi de baremurile arbitrilor şi vă taie ăştia curentu’ la cantonament?

Deci dome... Domu’ Udea... ştieam io că eşti răuvoitor şi neavenit... Ni nu mai vorbesc cu tine şi te spun lu’ Sa-muilă... Pă’ ce-nsamnă asta? Ăsta e linşeaji... pe ochii mei!



Acest dialog este o ficţiune. Chiar dacă ospătarul cam asta a spus la una din televiziunile la care se produce zilnic, Dănuţ Udrea n-avea cum “freodată” să-i pună “freo” întrebare “de-asta aşea mai perversă” lu’ Mărin.

No comment

ASO:
“Asociaţia Suporterilor Olteni este dispusă să preia echipa. NU VREM ALTĂ ECHIPĂ. Vrem ca echipa să fie a suporterilor. Dacă el nu vrea s-o dea, noi trebuie s-o recuperăm, trebuie să existe o structură. Universitatea este a suporterilor. Construim o structură organizatorică, ca să poată prelua Universitatea în orice condiţii, în orice moment, nu vrem un alt "patron" care să profite iar de pe urma noastră.
Echipa nu e un bun al cuiva, să îl ia să facă ce vrea cu el. Ştiinţa trebuie să renască. Duminică, la 14, ne strângem la Universitate, la coloane, locul de unde a pornit echipa Universitatea Craiova.”


Peluza Sud:
“Noi, Peluza Sud '97, nu suntem de acord cu formarea unei noi echipe la Craiova. Din contră, suntem chiar vehemenţi împotriva acestei idei. Pentru noi a fost este şi va rămâne o singură echipă în lume. Vom merge mai departe cu protestul împotriva lui Mititelu. Nu vrem să facem jocurile numănui şi nu vom participa la nici un fel de acţiune (miting, protest), unde am putea fi folosiţi ca masă de manevră.”



NO
COMMENT...

(Fotografia n-are legătură cu textul).

Comicele combinații ale măscăricilor Charlie și Gogoașă

Pușcăriaș în Italia pentru infracțiuni cu carduri, "Charlie" a făcut arest preventiv și în România, el fiind un fel de papițoi a...