16 sept. 2011

...Asta e Craiova?

Miliardarii din România îşi angajează ca bogyguarzi capi ai lumii interlope, sau măcar membri ai acestor cercuri, indivizi conectaţi cu aşa ceva… Aşa cum o arăta lumea interlopă din România, o glumă faţă de ceea ce este cu adevarat prin Europa. Sărmanul Mărin are bodyguarzi vreo 2 şchiopi, 2 ratoni împăiaţi care se încordează din când în gând pe la vreo sală de forţă plină de gândaci şi de care nimeni n-a auzit, iar în caz de vreun scandal real s-ar închide în toaleta de la Niuiorc.

Mişcarea lui Ajică a fost cu alde “Fibră” (cine-o mai fi şi-ăsta???) şi alţi cocalari de teapa sa, pretinşi interlopi, pe care i-a lăsat să-şi vândă la preţ înzecit sucurile pe la stadion în timpul meciurilor, contra unor drumuri până la uşile apartamentelor câtorva puşti din Sezione, ca să-i pună cu botul pe labe şi să-i sature de ultrăşisme. Adrese aflate se pare de la alţi… să le zicem “suporteri”, exact cei pe care Mărin i-a însărcinat contra-cost să-l înregistreze pe Piţurcă. Detalii jenante, dacă ne gândim că galeriile importante din orice ţărişoară fac ravagii când sunt umilite, iar la noi “ultraşii” ori îşi trădează colegii de tribună, ori se sperie de 2-3... şunculoşi, cu şlapi şi ochelari de soare cumpăraţi din Sucpi.

Craiova e o mizerie de oraş. Oltenii au un spirit superb, dar afectat iremediabil de o genă trădătoare cum rar găseşti prin alte părţi. Şi ştiţi ceva? Nici măcar nu e vina milogilor care au compromis ideea de galerie la Craiova, făcând potecă spre Niuiorc pentru câteva sute de euro. OK, ei se vând ca nişte curve, dar dacă la Craiova ar mai fi galerie, dacă aici ar mai exista această noţiune, ceilalţi le-ar îndepărta într-un fel sau altul pe aceste lepre cu fular. Cum lucrul ăsta nu se întâmplă însă, e perfect îndreptăţită constatarea că suntem un oraş de căcat, cu oameni de căcat, care se lasă mult prea uşor călcaţi în picioare. Ştim că nu e bine să generalizezi, dar uneori eşti obligat s-o faci, pentru că în final majoritatea e cea care contează.

Să te umilească în toate felurile un aurolac ca Mărin, un neica-nimeni, un papiţoi de asemenea factură, şi tu, ca suporter, fie că eşti ultras sau populezi tribuna I sau a II-a, să te aşezi cuminte în genunchi ca să te pişe în cap mai bine acest orfan chel, e ceva de neînchipuit.

Unul mai penibil ca altul, “politicienii din Craiova” (cât de ridicol sună) sunt de fapt mână-n mână şi-şi urmăresc exclusiv propriile interese electoral-financiare, în loc să mişte un deget ca să renască Ştiinţa noastră, din banii craiovenilor, pentru craioveni. Şi în Craiova!, nu pe la Severin, Segarcea, sau unde mai avea ospătarul de gând să-şi mute Booveniul său şi al familiei sale de muişti.

În loc să meargă la Primărie şi la autorităţi în general şi să facă presiune pentru ca nesimţiţii din funcţii publice să mişte un deget pentru spiritul nostru, galeria se ocupă cu înregistrări ambientale. Iar cei prezenţi acolo cu sufletul curat, cei nevinovaţi pentru dezgustătoarea atitudine a sclavilor lui Mărin sunt, până la urmă, la fel de vinovaţi, PENTRU CĂ TAC! Nu au curajul să spună cine e autorul acestei mizerii şi asta îi face, pâna la urmă, complici. Toată suflarea oltenească, umilită de gestul descalificant al celor care s-au prostituat acolo, are dreptul să ştie cine e vinovatul şi de cine trebuie să se se ferească, de cine trebuie să se lepede şi pe cine să scuipe-n faţă pentru că a vândut culorile alb-albastre pentru câteva sute de RON de la ospătarul dezaxat.

Un SMS (exact specialitatea casei la Niuiorc) către Mircea Sandu, şi ăla dat spre satisfacţia asasinului de la Booveni, e tot ce-a putut “galeria” să organizeze. A, şi un miting, la care în loc să ceară edililor să se implice, dirijorii scandărilor au făcut tot jocul ospătarului. Acuzele dintre suporteri curg, dar nu pe faţă, ci în spatele cortinei. Să fie oare Sezione doar nişte puşti care fug de cei 2 badigarji booveni, aşa cum îi explica Gabi Ţârcă lui Piţurcă în timpul celebrei discuţii înregistrate? Şi, dacă e aşa, de ce atunci ceilalţi nu se solidarizează cu suporterii hăituiţi de agaricii lui Mărin şi nu iau atitudine? Ceva n-are sens… Ţârcă spune că unul dintre grupurile de suporteri e umilit de 2-3 interlopi booveni, dar o spune cu mândrie, pentru că el şi apropiaţii lui nu au problema asta, că doar e prieten cu prefectul şi dacă e ceva apelează la el…

Să aibă oare dreptate ceilalţi, să fie cei de la peluza sud dominaţi de un grup de ticăloşi care pe stadion se pretind suporteri şi apoi sunt căţeii interlopilor de periferie?

Discuţia înregistrată de jegoşii fomişti care s-au vândut lui Ajică a scos la iveală cât de jos e nivelul suporterilor la Craiova. În timp ce, spre exemplu, spurcaţii sunt reprezentaţi pe la diverse emisiuni televizate de oameni care leagă cu uşurinţă frazele, argumentează cu sens şi creează o imagine excelentă suporterului spurcat de rând, noi suntem reprezentaţi de unii care din 3 cuvinte spun 5 înjurături şi vorbesc despre “naşu’ lu’ naşu’ lu’ naşu’… care e în anturaj cu finu’…”. Chiar dacă a fost o discuţie privată (făcută apoi publică de Mărin), nu te poţi prezenta aşa când ai pretenţia că reprezinţi tribunele Universităţii Craiova.

Adevărul despre peluzele craiovene şi merele stricate care le populează va ieşi până la urmă la iveală, dar indiferent care ar fi el, “galeria” Craiovei are o parte însemnată de vină pentru că anul ăsta nu a mişcat un deget, ba chiar a intrat în jocul lui Mărin şi apoi a permis unor zdrenţe cu fular să profite de imaginea masei de suporteri olteni şi să-şi bată joc de spiritul alb-albastru.

Oare asta e Craiova? Poate că da, poate că asta e adevărata Craiova... un oraş al laşilor şi al curvelor. Până la proba contrarie...

Comicele combinații ale măscăricilor Charlie și Gogoașă

Pușcăriaș în Italia pentru infracțiuni cu carduri, "Charlie" a făcut arest preventiv și în România, el fiind un fel de papițoi a...