9 sept. 2008

Un poster e tot ce a putut să facă valetul

Pentru că au uitat complet de aniversarea a 60 de ani de existenţă a echipei pe care cu onor o conduc, Ajică Minciunelu şi valetul Lucian au fost criticaţi de suporteri pentru pasivitatea cu care au privit acest eveniment special.

Încercând să încropească ceva ieftin, acest cuplu de temut în fotbalul românesc a intrat, din păcate pentru imaginea Ştiinţei, într-o accentuată criză de idei. Singurul lucru pe care conducerea actuala a clubului a ajuns la concluzia că îl poate face, este să distribuie „un poster cu Universitatea de-a lungul vremii” înaintea meciului cu FC Timişoara.

Penibil şi jenant moment, care ne arată încă o dată cât înseamnă pentru aceşti oameni istoria Ştiinţei şi la ce se limitează pentru ei cinstirea numelui cel mai frumos al fotbalului de pe la noi. Dacă de ziua sa de naştere, Minciunelu a găsit câteva mii de euro pentru lăutari, de această dată suma necesară perfectării unui amical cu o echipă de calibru, demnă de tradiţia şi istoria Universităţii Craiova, ar fi fost mult prea mare pentru posibilităşile sale financiare.

Probabil că efortul financiar maxim pe care l-ar putea face Ajică de la Craiova, ar fi aducerea lui Adi de la Vâlcea pe Extensiv, la meciul cu bănăţenii, în speranţa că şi oaspeţii ar gusta momentul, pentru că „supăraţi sunt Doamne, iarăşi, supăraţi…”. Ca şi suporterii alb-albaştri, după „pozna” lui Minciunelu de la Dinamo.

PROMISIUNI LA MIŞTO

„Mişto” e vorba de bază a cuvântării de la Radio Oltenia, în care Ajică Minciunelu promite fanilor Universităţii luna de pe cer. În încercarea sa de a mai îmbuna masele, otrăvite după dezonoarea de la Dinamo, Minciunelu are ceva din Ceauşescu. Observând starea de revoltă mocnită din Bănie, el încearcă să dreagă busuiocul cu cea mai la îndemână armă, promisiunile. O tentativă de discurs festiv în care anunţă grandioasele realizări ce vor urma.

Patronul Craiovei e, pe cât de parşiv, pe atât de jalnic. Cameleonul cu ochelari de soare ne anunţă ceremonios că el ar fi dat primul noroc cu unul „Boş”, mare constructor de stadioane, nicidecum Mureşan sau Paszkany. Mai mult, ardelenii au şi băgat în preţ, ca să-şi laude investiţia. Una de zeci de milioane, dar tot degeaba, pentru că Ajică are el o variantă cu acoperişul mai mişto. Ca să moară oropsiţii ăia de la CFR de ciudă. A, dar vă roagă el, nu le spuneţi că a zis aşa ceva despre ei! Nu-l daţi în primire! Vin în retur la Craiova şi dă bine o poză alături de ei, bineînţeles cu olteanul privind flegmatic şi superior spre un punct imaginar din mulţimea de ziarişti.

„Preşedintele brand-ului” nu a investit în echipă, în ultimii aproape doi ani, nici măcar un euro. Toată campania de imagine s-a axat pe însămânţarea gazonului de pe „Oblemenco” şi pe construcţia a ceea ce ar fi trebuit să fie stadionul „Petre Deselnicu”. La inaugurare, din lipsă de fonduri, invitaţii n-au găsit decât un teren cu iarbă, nici vorbă de vreo tribună sau nocturnă. Dar, sfidându-ne cu tupeu bruma de inteligenţă, fostul ucenic al lui Dinel aberează cu un aer de magnat despre un mega-proiect care cuprinde o arenă de 25.000 de locuri, cu becurile-n tavan. Care e ca şi făcută, pentru că lucrările vor demara chiar la primăvară, desigur, cu condiţia ca nu care cumva să se răzgândească Ion Prioteasa şi să „ne pună beţe-n roate”.

În faţa celor mai naivi dintre noi, elucubraţiile lui Minciunelu încă mai au o şansă. Pentru ceilalţi, totul e doar o mocirlă urât mirositoare, albastru-verzuie, în care plutesc nişte ochelari de soare second hand.

Cărţi, în loc de investiţii

Domnul preşedinte Minciunelu ne-a anunţat la începutul acestei săptămâni că în această perioadă, principala sa preocupare e să scoată „o carte adevărată cu Universitatea Craiova”. Spre disperarea suporterilor craioveni, în loc să se gândească cum să întărească echipa cu vreun transfer mai răsărit, jupânului Ştiinţei îi arde de publicat fiţuici prin care să se războiască, în numele Universităţii Craiova - pe care îl va murdări din nou, cu cei care au ceva de spus faţa de mediocritatea în care echipa olteană persistă de doi ani.

Minciunelu îşi ameninţă duşmanii închipuiţi că, peste aproximativ şase luni, va apărea „capodopera” în care îşi vor găsi locul atacuri josnice la adresa oricui are altă părere decât conducătorul suprem:

„Gazeta de Sud mă ataca zi de zi la început, vroiau să mă defăimeze. Ion Jianu era preocupat să mă pună în gura tuturor celor care nu credeau în proiectul meu. Abia acum am început să aud vorbe de bine, însă este prea târziu şi o sa vadă ei, toţi aceia şi-au scris o pată neagră în fotbalul craiovean. Va apărea o carte pe care o va scoate Universitatea Craiova, o carte reală cu lucruri bune şi rele, cu lucruri care se ştiu şi care nu se ştiu. Mai durează cam o jumătate de an”.

Comicele combinații ale măscăricilor Charlie și Gogoașă

Pușcăriaș în Italia pentru infracțiuni cu carduri, "Charlie" a făcut arest preventiv și în România, el fiind un fel de papițoi a...