11 mar. 2011

Aproape 7 milioane de motive să sperăm!

Camera Naţională de Soluţionare a Litigiilor a admis astăzi doar în parte cererea lui Victor Piţurcă. Astfel, Comisia a decis că echipa familiei Minciunelu trebuie să îi achite lui antrenorului cinci milioane de euro net cu titlul de daune interese, 1,8 milioane de euro net cu titlul de indemnizaţie instalare neplătită la momentul respectiv şi 164.893 de euro net drepturi salariale restante.

Mărin trebuie deci să plătească 6.964.893 euro antrenorului Victor Piţurcă, pentru rezilierea unilaterală a contractului. Fiecare euro care compune această sumă este o binecuvântare pentru suporterii greu încercaţi ai acestei echipe. Fiecare cent din cele aproape 7 milioane înseamnă de fapt umilinţele suferite de milioanele de fani alb-albaştri. Da, fiecare euro e o speranţă în plus pentru noi. Sperăm din tot sufletul ca booveanului să i se fi înfundat, în sfârşit.

Poate că, până la urmă, bunul Dumnezeu îşi va întoarce faţa şi către noi!

Fabulă

În această săptămână,
Un cioban de la o stână
Piperat şi îngâmfat
A sunat de la palat.

Şi-a intrat la gesepeu,
Că făcea cancer la limbă
Şi-a îmbârligat la greu,
Dar vrăjeala-i era strâmbă.

Iară noi, băieţi isteţi,
Ne-am dat seama cum stă treaba
Şi-o să vă spunem pe scurt…
Cât şi-ar face Mache laba:

Se făcea, deci, că oierul
A plecat la pescuit
Ca să prindă de la vară
Peştişorul de argint.

Şi-a dat sema că degeaba
Îşi cumpără ce peşte vrea,
Că nici unul nu-i aduce
Vreun titlu la stâna sa.


Astfel, a luat ciobanul
O râmă cam ipocrită…
Şi-a înfipt în ac momeala,
Coana Miţa poreclită.

Iar în apă, viermişorul
Mititel, dar fudul prea
Se gândea ce bine-ar fi
De peştişor de-ar scăpa.

Fiindcă piţipeştişorul
Să-l înghită a promis,
Şi normal c-al nostru vierme
L-ar vrea pe peştişor prins…


Jocurile oamenilor din fotbal bat uneori filmul. Vă mai aduceţi aminte cum povestea satisfăcut Becali că toamna trecută declara pe la televizor diverse lucruri despre banii împrumutaţi de Mărin de la Piţi, tocmai ca să-i “dea foc” booveanului şi să-şi bată joc de el? Dar şi, aşa cum recunoştea oierul, pentru că interesul său era ca Piţurcă să plece de la Craiova, unde exista pericolul ca acesta să facă o trupă puternică şi asta într-un timp scurt, cu ajutorul susţinerii fantastice a suporterilor.

Ei bine, astfel de regii sunt la ordinea zilei la anumite cluburi. În general cele conduse într-un mod mai original, unde patronii grijulii şi pricepuţi “se implică” şi, în general, fac inclusiv echipele antrenorilor. Astfel, idolul ospătarului pune la cale o nouă cacealma: dându-şi seama că priceperea lui Piţurcă e necesară ca aerul dacă vrea ca oile sale să nu mai fie muite de provincie şi la anul, ciobanul vrea să-l atragă pe Piţurcă la stână în condiţiile sale, întinzându-i o capcană. Iar Meme, alias coana Miţa, a jucat perfect rolul prostănacului, atacându-l pe antrenor exact cum îşi dorea Becali, care are nevoie de un Piţi cât mai dornic de revanşă.


Mărin îşi doreşte enorm ca Piţurcă să se-ntoarcă la steaua

Dar mai există un personaj care îşi doreşte, chiar mai mult decât Becali, ca Piţi să pască din nou oile. Pentru Minciunelu, varianta revenirii antrenorului în ghencea ar fi mană cerească. Booveanul e convins că asta ar fi cea mai sigură cale de a scăpa de litigiul cu Piţurcă, omul care a afirmat că vrea clubul oltean în schimbul desbăgubirilor pe care ospătarul va fi obligat să le plătească pentru că aşa a garantat, prin contract.

Aşa că, de câteva zile, Ajică a refăcut firul roşu şi comunică de 20 de ori pe zi cu idolul său. Cu multă abilitate, ca şi cum departe de urechile fanilor olteni ar recunoaşte valoarea antrenorului Piţurcă, Minciunelu încearcă să-l injecteze pe Becali să-l ia înapoi pe tehnician. Lobby-ul subtil şi pervers al booveanului are deci ca scop reîntoarcerea lui Piţi în ghencea, situaţie în care fostului selecţioner, din postura de angajat al unui alt club, nu i-ar mai arde de procesul cu Mărin. În plus, booveanul ar putea pune din nou placa despre cât de stelist e Piţurcă şi cât de mare suporter e el.

TENTACULELE LUI MITITELU ÎN JUSTIȚIA CRAIOVEANĂ

Escrocul și-a infiltrat jurista personală ca judecătoare la Curtea de Apel Craiova și vrea să o folosească pentru a împiedica recunoașterea...