12 nov. 2011

Adevărata dramă a Craiovei

Spre disperarea lui Mărin, Alin Fornade revine cu un editorial despre Universitatea Craiova:


ALIN FORNADE: Adevărata dramă a Craiovei

Dacă fiecare cuvânt pe care l-a rostit în direct la TV ar fi convertibil în euro, Adrian Mititelu ar face jogging la Monte Carlo alături de Mihaela Rădulescu.

Din păcate pentru fanii Ştiinţei, personajul care l-a înlocuit pe Ogică în studioul OTV a recunoscut că e falit. Ce surpriză! Şocant e doar pentru publicul lui Dan Diaconescu. Mititelu nu are bani să reconstruiască echipa Universităţii în cazul în care justiţia i-ar da câştig de cauză în disputa cu FRF. "Nu mai am răbdare să o iau de la capăt să cresc altă echipă, nu mai am nici 37 de ani şi nici energie. Fac echipa când primesc despăgubirile", a anunţat Mititelu la Fanatik. Înainte promitea că Universitatea va lua titlul în cinci ani sau că Ştiinţa nu va mai retrograda niciodată. Ne asigură că Universitatea va deveni cel mai bogat club din România când Fondul Proprietatea se va lista la bursă. Bilanţul celor şase ani cu Adrian Mititelu? Scandaluri nesfârşite, jocuri dubioase, licenţă luată cu intervenţii, reverenţe în faţa lui Gigi Becali.

În 2005, când a preluat Craiova, poza în salvator. Acum e doar un gropar, pregătit să arunce un pumn de ţărână pe coşciugul Ştiinţei. I-a răpit Ştiinţei mândria, ultima speranţă şi, în cele din urmă, e aproape să-i ia şi viaţa. E povestea tristă a unui fanfaron în faţa căruia poligraful nici n-ar clipi. Are mereu câte o poveste pregătită, câte un vinovat de serviciu. FRF a greşit în cazul Universităţii Craiova, a luat o măsură prea dură pentru a se răzbuna pe patronul "juveţilor". Să nu uităm însă că, dacă nu intervenea dezafilierea, falimentul era inevitabil. Datoriile către bugetul de stat, restanţele către jucători, retrogradarea bifată pe teren nu pot fi puse în cârca federaţiei. Nici liga nu e de vină pentru relaţia tensionată cu autorităţile locale sau pentru că executivul clubului nu a fost capabil să atragă vreun sponsor. Mircea Sandu şi Mitică Dragomir sunt culpabili în speţa Craiovei, dar Adrian Mititelu e principalul responsabil pentru caznele îndurate de olteni.

Adrian Mititelu nu mai are şanse să îndrepte lucrurile. Nu mai are credibilitate în rândul fanilor. "Blondul" şi "Poştaşul" sunt doar două figuri triste, nişte eroi de mucava ce participă la diverse scenete menite să-l martirizeze pe Mititelu, bietul cavaler înfrânt de adversari malefici. La următoarea prezenţă pe ecrane, aşteptăm un anunţ de la Adrian Mititelu.

Să aibă tăria să predea echipa suporterilor sau autorităţilor locale. Să încaseze banii din despăgubirile cerute federaţiei, dacă se va ajunge la această soluţie în urma investigaţiilor procurorilor, şi să plece. Aşa ar mai rămâne o fărâmă de speranţă pentru încercaţii fani olteni. Mică, pentru că Oltenia asistă impasibilă la suferinţa "Campioanei unei mari iubiri". Aceasta e drama fără ieşire a Craiovei. Dacă se anulează dezafilierea, revine în mâinile lui Adrian Mititelu.

Comicele combinații ale măscăricilor Charlie și Gogoașă

Pușcăriaș în Italia pentru infracțiuni cu carduri, "Charlie" a făcut arest preventiv și în România, el fiind un fel de papițoi a...