10 oct. 2017

Câteva cuvinte despre Capillati

Capillati e un grup de 15-20 de copii crescuți în jurul celor mai murdare personaje din peluza PUZ, Blondu și Gogoașă. Ultimul e cel care îi manevrează așa cum vrea el. Nu e greu să-i controleze, le oferă protecție în problemele lor adolescentine și le inspiră teamă dacă vreodată îi vor ieși din cuvânt.

De ce strigă Capillati muie Mititelu”?
Concret vorbind, nici ei nu știu. 
O fac pentru că așa trebuie, ca să fie și ei precum ceilalți. Spunem asta deoarece când Mititelu provocase dezafilierea echipei pe care o transformase în propria jucărie și o proclamase proprietatea sa și a copiilor copiilor săi, cei care azi compun acest grup de suporteri abia făceau pasul de la grădiniță la școală.

Copiii din aceasta brigadă au 16-18 ani, deci acum 8-9 ani când Mititelu își bătea joc de suporterii Științei ei erau în clasa a II-a.
Capillati nu au de unde să știe că Mititelu se jura pe mormântul mamei lui că vrea să ia Steaua campionatul, în conversații în care îl pupa în cur pe Becali.
Copiii ăștia nu au de unde să știe că fostul brutar și ospătar muta echipa din Craiova, spunându-le craiovenilor că nu merită să aibă echipă în oraș.




De unde să știe Capillati că Mititelu îi ordona slugii sale de atunci, stelistul Lucian Mitu, să trimită un fax către conducerea lui Dinamo prin care să se asigure că suporterii craioveni nu vor intra pe stadionul din Ștefan cel Mare. Ei n-au de unde să știe cum galeria alb-albastră a fost atunci oprită la intrarea în București și cum i-a fost interzis accesul în oraș, din cauza că propriul club s-a lepădat de ea, din cauza fricii lui Mititelu de a nu fi înjurat la București pentru că doar ce îl vânduse pe Andrei Ionescu, cel pe care tot el îl poreclise micul Balaci, la Steaua.

Nu au de unde să știe Capillati că Mititelu a evacuat galeria la meciul cu Urziceni, pe motiv că-l înjura. Nici că a trimis interlopii acasă peste suporterii care îl contestau.

Oare să fi avut Capillati măcar curiozitatea de a privi pe Youtube sau măcar pe blogul ăsta filmările cu Mititelu de când erau ei mici, când booveanul ne anunța că el este Dumnezeu și ne zicea “dacă nu vă convine, faceți-vă altă echipă, asta e a mea și a copiilor copiilor mei!”?

Sau când spunea la televizor că “Pițurcă se comportă ca un patron pentru că vrea să facă primul 11...? Cu alte cuvinte, dacă antrenorul vrea să decidă cine joacă, înseamnă că se crede patron. Asta e viziunea mititeliană despre cum trebuie condus un club de fotbal, ăsta e caracterul lui Mititelu și astea sunt frustrările și traumele din copilărie care ies la iveală acum.

Capillati erau prea mici ca să înțeleagă ceva din lungul șir de antrenori-marionetă numiți pe post de paravan și demiși de Mititelu când se adunau prea multe înfrângeri pentru că nu-i ieșea lui tactica de joc și era neinspirat când făcea echipa împreună cu Vlad Roșca, un alt stelist spurcat pe care îl hrănea pe la Perinița.

Capillati se revendică a face parte din peluza sud”, azi o tristă umbră a ceea ce a fost odată galeria craioveană. Dar ei nu au asistat la vreo partidă pe vechiul  Central. Singura dată când poate câțiva dintre ei au călcat pe Ion Oblemenco a fost în 2013, când aveau 13-14 ani, dar nu au văzut prea bine locul pentru că natura l-a întâmpinat pe blestematul Mititelu cu o ceață cum nu s-a mai văzut în Bănie. Nici Jiul nu îl suporta pe nemernicul care credea că e stăpânul tuturor.  

Același nemernic care își depășise cu mult mentorul, pe Dinel Staicu, și transformase echipa în unealtă politică cu care să-și facă jocurile și interesele personale. Mititelu a căutat tot timpul să se lipească de cineva cu funcție din politică, pentru ca apoi să poată profita și să pună mâna pe cât mai multe pământuri. Pentru că Mititelu nu e și nu a fost vreodată un “om de afaceri”, ci un rechin imobiliar.


Capillati terminau grupa mare și  învâțau să facă bastonașe în 2009, când brutarul făcea campanie pentru PSD. Atunci îl ducea pe Geoană prin cantonamentul de la Luncă și scotea jucătorii în echipament să se pozeze cu el, cu Ecaterina Andronescu și cu alți PSD-iști.





Cu câțiva ani înainte îl trimitea pe același lacheu Lucian Mitu să-i dea tricou lui Băsescu, care tocmai ce fusese ales președinte. Credea că poate se lipește de marinar și profită cumva de influențe în Justiție.

Când a candidat prima oară Olguța, brutarul a încercat să se lipească și acolo, urmărind să se conecteze la bugetul public al primăriei pentru echipa sa personală. Cu alte cuvinte, Mititelu voia să facă pe patronul cu ochelari de soare pe banii noștri.
Dar Capillati nu au de unde să știe. Nu știu nici măcar cum l-a plătit pe Gabi Blondu să-l înregistreze pe Pițurcă, un gest pe cât de urât, pe atât de parșiv.

Obiectul procesului dintre Clubul Sportiv și familia Mititelu: 
MARCA Universitatea Craiova


Mititelu recunoștea în 2016 că a pierdut MARCA...


Sentința prin care familia Mititelu a pierdut definitiv marca Universitatea Craiova
Nu știu nimic copiii de la Capillati, doar că vor și ei să fie cineva, să audă lumea de ei. Vor și ei să existe.  Nu mai contează cum, nu mai contează unde. Dă-o dracu de marcă, dă-l dracu de leu, are Mititelu un cal care putem să zicem că e leu.

Dă-l dracu și de imn, că îi dă nea Marc-y drumul la casetofon pe marginea tarlalei și îl ascultăm și la Celaru, chiar dacă urmașii lui Adrian Păunescu l-au cedat Clubului lui Pavel Badea. 
Legendele din Craiova Maxima? Dă-le dracu de mumii, noi suntem mai vedete ca ei, apărem pe facebook când face ursarul Marean Ciurezu live și când filmează cocalarul Gigi Adrian junior, băiatu lu domn președinte și protejatu lui Gogo și Gabi Blondu.

Importantă nu e Universitatea Craiova, ci să existe ei. 
Important e anturajul, importanți sunt Gogoașă și Gabi Blondu, șefii care conduc peluza PUZ ajutați de un papițoi numit Chipeșu. Banii să vină, că ei se pot preface în continuare că-l înjură pe Mititelu în timp ce în spatele scenei sunt de fapt hrăniți de el. 






Gogoașă, Mititelu jr. (cu spatele), brutarul și Poștașul. Stăpânii și sclavii.


Blondu (în cămașă) și Gogoașă (la portavoce), conducând galeria familiei Mititelu

Comicele combinații ale măscăricilor Charlie și Gogoașă

Pușcăriaș în Italia pentru infracțiuni cu carduri, "Charlie" a făcut arest preventiv și în România, el fiind un fel de papițoi a...