20 aug. 2010

De ce-a fost nevoit Mărin să plece de la Severin...


Nu din dragoste neţărmurită faţă de fanii craioveni, pe care ar asmuţi interlopii şi jandarmii fără să pregete, a readus Ajică Universitatea la Craiova. Nevoia şi interesul au primat, aşa cum s-a întâmplat şi când a mutat-o fără jenă la Severin, ceea ce nici Neţoiu şi nici Dinel nu îndrăzniseră, chiar dacă la un moment dat „Comandantul” ne ameninţa cu asta, iar Minciunelu îl ataca feroce, în stilu-i de analfabet,  în fiţuica sa, pe atunci proaspăt lansată, numindu-l “omul întunericului”, a cărui “decizie samavolnică de a muta echipa din oraş punea în pericol distrugerea unui mit”.

Nimeni nu va uita ruşinea trăită preţ de 8 luni de zile, cât timp Ştiinţa a fost răpită de-acasă de cel care şi-a căpătat renumele „Mărin of Severin”. El a creat precedentul, ne putem aştepta oricând, atunci când oportunitatea de a profita se va ivi, să vedem Universitatea purtată pe la Slatina, Râmnicu Vâlcea, Caracal sau Târgu Jiu, sau chiar spre Şimleul Silvaniei sau Dorohoi.

Deocamdată însă, Ajică a fost nevoit să renunţe la ideea mutării. De ce?
 - În primul rând, pentru că primarul Gherghe nu i-a mai putut vira, din cauza crizei, milionul de euro promis în momentul mutării, iar Ajică şi-a luat jucăria şi a plecat.
 - În doilea rând, pentru că televiziunile au solicitat ca meciurile de acasă ale Ştiinţei să poată fi programate şi în nocturnă, nemaisuportând încă un sezon capriciile booveanului, iar acesta a trebuit să le dea satisfacţie celor care îi alimentează bugetul echipei an de an. Şi cum nocturna la Severin nu a fost instalată până în septembrie, aşa cum promitea solemn Mărin pe blog, Ştiinţa a trebuit să revină la Craiova.

Ce l-a înfricoşat însă pe boovean a fost solicitarea echipei Gaz Metan CFR Craiova de a disputa meciurile de pe teren propriu pe „Ion Oblemenco” în aceleaşi condiţii pe care Primăria le-a oferit Universităţii Craiova. Minciunelu a conştientizat faptul că prelungirea şederii la Severin ar fi însemnat pierderea totală a identităţii Universităţii Craiova, iar brendul pe care îl tot invocă n-ar mai fi putut fi folosit ca armă, în timp ce craiovenii ar fi adoptat treptat noua echipă, mai ales că aceasta îşi propunea promovarea în maxim doi ani în Liga I.

Comicele combinații ale măscăricilor Charlie și Gogoașă

Pușcăriaș în Italia pentru infracțiuni cu carduri, "Charlie" a făcut arest preventiv și în România, el fiind un fel de papițoi a...