11 aug. 2010

Piţi, Piţi, Piţi lasă-ne... să ne bage Ajică-n B!


De ce nu îl va aduce vreodată Mărin pe Victor Piţurcă la Universitatea? Că nu are bani ştim, dar, suprinzător, nu aceasta ar fi principala problemă. Mai degrabă lipsa finanţelor este un pretext pentru a evita venirea lui Piţurcă. Minciunelu a vrut doar să se afişeze cu Piţurcă, pentru a lua ochii suporterilor, dar niciodată nu l-a ofertat cu adevărat. „Chiar dacă am fost dezamăgit după episodul Dorel Stoica, pentru Piţi am un respect deosebit, l-aş aduce oricând la Craiova”, declara booveanul înaintea meciului cu Steaua, când Piţi era sub contract.

Speriat de demisia lui Piţurcă, de afinitatea declarată a acestuia pentru Universitatea - „Cu 3-4 jucători Craiova s-ar bate la campionat” (unul ar fi rezolvat, fiindcă Dorel probabil s-ar întoarce) şi de insistenţele fanilor care şi-ar dori un antrenor adevărat pentru Ştiinţa, Mărin dă din colţ în colţ, nemaiştiind ce să inventeze pentru a nu se pune pe tapet problema instalării lui Piţurcă.

Şi totuşi, de ce nu l-ar vrea Mărin pe Piţi la Universitatea? În principal, pentru că nu ar mai fi el buricu’ pământului, s-ar transforma din păpuşar în marionetă. „Rolul patronului este să dea bani şi să nu vorbească prostii”, este dictonul sub care lucrează Piţurcă. Nu numai că ochelarofilul şi-ar pierde statutul disimulat de antrenor, dar nu ar mai călca pe la cantonament să-şi rostogolească burdihanul dezgustător pe schemele de joc. Mărin se teme că ar lăsa înăuntru „calul troian”. Practic, ar aduce lângă el un om care i-ar sufla imediat influenţa în cadrul echipei, Piţi fiind cunoscut ca un antrenor / organizator / tactician / psiholog foarte bun.  Presa, suporterii, jucătorii nu ar mai ţine cont de ceea ce „balivernează” Mărin pe blog sau aiurea şi ar considera literă de lege cuvântul lui Piţi.

Pe lângă personalitate, Piţi posedă destul cash ca să nu se compromită precum Mogoşanu, Ţicleanu, Cioroianu, Geolgău şi celelalte marionete ale sărăcelului. De fapt, am asista la o premieră mondială – ANTRENORUL AR FI MAI BOGAT DECÂT PATRONUL.

Din păcate însă, Mărin se pliază perfect pe caracterizarea făcută idolului Jiji de către Victor Piţurcă, iar declaraţiile acestuia la plecarea din ghencea sunt valabile şi pentru Ajică în orice moment, ospătarul de Booveni fiind copia în miniatură a oierului de Pipera:

„Când a văzut el 25.000 de oameni în tribună, care mă aclamau pe mine pe banii lui, a înnebunit. Ce bă io dau banii şi ăştia îmi iau apaluzele? Nu se poate, aşa gândeşte el”.

„Eu aveam nevoie să-mi fac munca într-un mod profesionist, nu aveam nevoie de banii lui. Banii pe care îi luam eu, în decursul timpului, îi readuceam la club, prin munca mea. Eu făceam totul pentru a avea linişte, pentru ca acest club să revină în prim-plan, să facă din nou performanţă. I-am zis că nu vreau să îi iau banii, ci ca să se comporte civilizat, vreau ca acest club să redevină cel de demult”.

„I-am zis să nu încerce să ne umilească aşa cum a făcut cu alţi antrenori pentru că nu va reuşi. ştim ce s-a întâmplat cu alţi fotbalişti mari, ştim cum au fost daţi afară, ştim maniera de comportament, nu voiam să plec umilit”.

„Am vrut contract de la început, dar nu are nimic în comun, la acte mă refer, cu acest club. Alţii sunt patronii în acte”.

„Erau întârzieri la salarii. La mine, dacă întârziau salariile 3 luni, plecam. Aşa e normal. Jucătorii trebuie plătiţi”.

„Dacă nu înţelege, vor fi două condiţii: ori rămâne aceeaşi atmosferă, ori pleacă. Ori angajează profesionişti care să se ocupe de club, ori pleacă. La club, era o dezorganizare cruntă, nu ştia nimeni de nimic”.

„Fanii erau sătui, obosiseră şi ei, voiau ca echipa să-şi recapete identitatea”.

Mărin: "Pas lui Piţurcă, rămân cu Tăbârcă"


Naivi, majoritatea suporterilor l-ar vrea pe Piţurcă la Universitatea şi chiar i-l propun cu abnegaţie pe blog preşedintelui. Sau ar mai vrea încă un Piţurcă, deşi sunt sătui de Alex ratangiul. Şi nu pe Gină, fratele fostului selecţioner, deşi doar pentru el ar avea mititelu’ franc. Frate cu Satana s-a mai făcut şi Jiji, până a trecut puntea debutului în campionat, dar latînfundiarul a avut parai măcar de arătat pentru fostul selecţioner.
Culmea, până şi Piţurcă vrea la Craiova, chiar dacă nu recunoaşte făţiş, din colegialitate şi solidaritate cu sărmanul „Chiose”, căruia îi tremură chiloţii de când a aterizat dintre cămile a doua oară pe banca Universităţii. Piţi dă mură-n gură, dar niuiorchezul nu vrea să se prindă.
Victor Piţurcă:
„Dacă mă duc la Craiova vreau să bat Steaua şi Dinamo, pe toată lumea vreau să iau campionatul”

„Dacă Mititelu rezolva problemele cu banii, mă duceam acolo, dar nu are bani”

„Prima dată m-a ofertat Mititelu şi aş fi ales Craiova, i-am spus şi lui Gigi”

„Am suferit că a pierdut Craiova cu Brăneştiul. Şi la Craiova e un lot bun, se poate face treabă. Dacă mai vin 3-4 jucători, se pot bate la campionat”

„Chiar vorbeam cu fratele meu (Gină, n.n), era vorba de Craiova. Îmi zicea că a venit Ţicleanu şi i-am zis că nu aş vrea să preiau echipa pentru că Aurică e un prieten bun”

Ce mai vrem? Piţi s-a autoinvitat practic, aştepta doar ca Minciunelu să-i tragă un şut în posterior cu pantofii ciocaţi din piele de şarpe de booveni lui Aurică chiormaliu’. Spre disperarea lui, Mărin nu se mai poate prevala de regula prin care un tehnician nu poate antrena două echipe în acelaşi sezon, aceasta fiind înlocuită în vara aceasta. Ropotului de solicitări venite de partea suporterilor, sărăntocul care patronează Universitatea Craiova i-a venit de hac în cel mai cinic mod cu putinţă şi prin toate canalele posibile, respectiv Fiţuica Falimentară şi blogu propriu şi personal:

„Articolul din Prosport este o minciună, o invenţie, care are un singur scop: să destabilizeze situaţia de la echipă. Nu este nimic adevărat. Nu am mai vorbit cu Victor Piţurcă de peste două luni. Aurel Ţicleanu este şi va rămâne antrenorul Universităţii Craiova” scrie la dictare Spânu flocosu’.

„Ţicleanu este antrenorul Universităţii şi vă rog să-l sprijiniţi din toate puterile! Încetaţi cu schimbarea antrenorului, pentru că nu este cazul” tastează cu degetele-i unsuroase personajul din Sf. Dumitru, nambăr oan.

Comicele combinații ale măscăricilor Charlie și Gogoașă

Pușcăriaș în Italia pentru infracțiuni cu carduri, "Charlie" a făcut arest preventiv și în România, el fiind un fel de papițoi a...