22 mar. 2012

Adevărul despre minciuni

TIMP DE UN AN, liniştea a învăluit incredibil Craiova fotbalisitcă. Suporterii, nici măcar cei cu pretenţii de lideri locali, regionali sau intergalactici, nu au organizat NICIO MANIFESTAŢIE DE PROTEST la adresa dementului care a batjocorit un nume de care se foloseşte abuziv (vorbim de numele Universitatea Craiova, nu de srl-ul său, că pe ăla are dreptul să se şi pişe).

Galeria craioveană a fost pur şi simplu fără reacţie, semn că trece printr-o perioadă deplorabilă a existenţei sale. Sub anonimat, liderii ei sunt bombardaţi cu acuze de corupţie şi imoralitate, iar ei continuă să nu răspundă public acestor acuze argumentate care, chiar dacă anonime, nu fac decât să distrugă credibilitatea oricum şubredă a unei “structuri” (galeria) care ar fi trebuit ca în aceste momente de dezastru să ducă o luptă continuă pentru salvarea Ştiinţei.

Din păcate, suspiciunea mai mult decât decent exprimată pe acest blog faţă de mitingurile organizate din senin de o parte a galeriei craiovene (mai exact de câţiva dintre lideri), încep să se confirme. Cealaltă parte, membrii ASO şi Sezione Ultra au anunţat că nu vor participa la teatrul boovean care culmea, pare că deja a făcut destule victime (ne referim la grupările de la peluza sud şi chiar la suporterii altor echipe).

S-o luăm de la capăt şi să vedem cum par a fi decurs lucrurile, pentru ca apoi să anticipăm şi ceea ce se va întâmpla la miting (veţi vedea din nou că am avut dreptate după ce acesta se va fi consumat).

Oare nu e extrem de ciudat că pe comunicatul iniţial care anunţa aceste mitinguri apare semnătura ASO (Asociaţia Suporterilor Olteni), în timp ce aceasta anunţă clar că nu va participa la “manevra pusă la cale de boovean”?

Atunci cum s-a întâmplat acest lucru? Cine a semnat comunicatul în numele ASO? Cine a emis în mod “oficial” acest comunicat? Ziarele l-au publicat, dar cine a fost persoana care l-a înmânat ziariştilor? E o întrebare la care răspunsul pate fi foarte important, pentru că e de acum clar că respectivul / respectivii au avut de la bun început intenţia de a manipula, vorbind în numele unei asociaţii de suporteri care nu participă la acţiunea pusă la cale de ei.

După momentul care a anticipat dezastrul, cel în care tiranul Mărin Minciunelu l-a “interzis” pe Piţurcă, omul care, cu toate păcatele care i s-ar putea imputa de către oricine despre orice, a venit cu bani de-acasă pentru a ajuta numele de Universitatea Craiova să mai existe, s-a petrecut ceva interesant.
Ei bine, în plină campanie de sabotare a dictatorului boovean sub sloganul “NIMENI LA MECI”, care a golit stadionul până la doar câteva sute de spectatori şi aceia intraţi pe invitaţii gratuite, Gabi “Blondu” Ţârcă, unul dintre liderii galeriei, a declarat la un post TV local că el a fost împotriva acestei campanii, dar că nu a putut să-şi impună punctul de vedere în faţa opiniei unanime a suporterilor, care au recurs la această modalitate extremă de protest refuzând astfel să mai susţină “echipa familiei” boovene, adică “a copiilor copiilor” lui Ajică şi deci să mai bage vreun leu în buzunarele disperatului impostor Mărin Minciunelu cumpărând bilete la meciuri.

Apoi, cei câţiva oameni care decid şi-şi asumă conducerea galeriei de la peluza sud au încercat să boicoteze prin toate mijloacele protestul ASO şi Sezione din mai 2011. Au împărţit fluturaşi în care îndemnau lumea să nu se alăture protestului împotriva booveanului până cu o zi înainte, în timp ce reprezentanţii ASO lipeau afişe mobilizatoare (tragică ironie, nu?). Nici acum nu ştim exact ce a determinat subit schimbarea de 180 de grade a poziţiei grupului de la peluza sud, dar cert e că în ziua protestului de anul trecut de la Craiova ei s-au alăturat membrilor ASO şi mulţimii strânse în faţă la Universitate. Şi, deşi nu ei erau organizatorii de fapt şi de drept, ba chiar până cu câteva ore înainte boicotaseră acţiunea anti-boovean, ei nu s-au limitat doar la a participa ci au venit înarmaţi cu portavoci şi s-au postat în fruntea coloanei de simpli suporteri, dând practic tonul scandărilor în cea mai mare parte din timp.

La o postare anterioară, unii dintre cei de la peluza sud au încercat să justifice prezenţa lor la acel protest cu fraza: “fratilor daca nu mai vreti sa luptati cu noi , promovati proiectul cu o noua echipa si lasati-ne! daca peluza sud nu era prezenta la mitingu organizat de sezione mai mult de 100 nu erati si aveati un impact cu 70% mai scazut decat a fost”.
Ei bine, dragi prieteni, trebuie să vă contrazicem. Majoritatea covârşitoare a participanţilor la mitingul de anul trecut nu au fost membrii niciunei grupări, ci simpli suporteri, oameni care nu fac astfel de diferenţe şi care au venit acolo pentru Universitatea Craiova şi împotriva dementului ospătar care a distrus-o. E inutil să-l întrebăm pe distinsul suporter care afirmă că “nu mai vreţi să luptaţi alături de noi” cum anume au luptat “ei” în ultimul an de zile…

Acum, acelaşi cerc restrâns de suporteri are brusc iniţiativa de a organiza un miting împotriva celor pe care Mărin încearcă să arunce vina dezastrului său. Sandu şi Dragomir sunt nişte lepre, nu mai e nevoie s-o spunem noi, dar oare cei care au decis că ei sunt principalii vinovaţi uită că OSPĂTARUL BOOVEAN A RETROGRADAT PENTRU A DOUA OARĂ ŞTIINŢA şi că echipa devenită între timp FC Booveni ar fi jucat din nou la matineu, unde nici măcar n-ar fi fost programată?
Oare uită ei că şi dacă nu era decizia FRF de dezafiliere, numele Universitatea Craiova tot n-ar mai fi existat în fotbal pentru că Mărin ar fi fost oricum retrogradat în ligile inferioare din cauza datoriilor la stat şi la terţi?

Se pare însă că, între timp, o parte a fanilor care au protestat anul trecut lipsind în masă de la reprezentaţiile circului lui Mărin, au fost convinşi de liderul lor să-i îmbrăţişeze punctul de vedere. Alfel nu se explică ce anume speră ei să obţină chiar şi cu o posibilă reafiliere a srl-ului boovean. Cum să vii acum şi să ceri reafilierea firmei lui Minciunelu şi Roşcaca, când anul trecut protestai şi spuneai că aceasta nu mai este Universitatea Craiova şi că ea nu mai reprezintă suporterii?

De ce să ceri acum reafiliera unui circ la ale cărui spectacole groteşti oricum nu te-ai duce, în semn de protest? De ce să lupţi pentru existenţa şi recunoaşterea srl-ului asasinului Ştiinţei, pentru ca apoi să-l conteşti pe diabolicul dement care te-a anunţat de atâtea ori şi atât de explicit că nu va renunţa niciodată acest srl, pentru că asta e şansa vieţii lui să fie în centrul atenţiei şi să-şi rezolve tunurile imobiliare? E o contradiţie flagrantă şi extrem de ciudată.

Aşa cum nu o dată am mai spus, aroganţa maximă a celor de la FRF ar fi să-i reafilieze circul lui Minciunelu. Abia atunci poate că ar vedea tot prostul că nu la bucureşti e cauza nenorocirii noastre, ci chiar la Craiova. Ar fi însă o satisfacţie autodistructivă a unora dintre noi, un sentiment complex pe care-l mai poţi avea în faţa sfârşitului, o senzaţie de răzbunare absurdă pe care ar putea-o analiza mai pe larg nişte specialişti în psihologie. E poate însă singurul mod în care mai poate reacţiona creierul uman în faţa neputinţei.

Până la posibila aroganţă a FRF, avem însă un protest la adresa lor organizat într-o locaţie ciudată: piaţa victoriei din bucureşti. Adică în faţa guvernului. Oare de ce să protestezi contra FRF şi LPF în faţa clădirii guvernului? Ce legătură are guvernul României cu FRF şi LPF?
Inevitabil, în minte ne vine imaginea unui bastard chel, care a făcut o artă din a pune presiune pe autorităţi şi care dacă ar fi fost întrebat ce locaţie ar sugera pentru protestul care-i convine de minune, exact pe asta ar fi ales-o…

Dar astfel de acţiuni dirijate din umbră (unele chiar magistral) au întotdeauna nevoie de o masă de manevră formată din naivi. Cu cât aceştia sunt mai mulţi, cu atât mai mari sunt şansele păpuşarilor să-şi atingă scopul. Reacţii de genul “Eu mă duc la miting pentru că mi-e dor de Ştiinţa, altceva nu mă interesează…” sau “E posibil să-şi fi băgat coada brutarul, dar nu cred că se va striga acolo forza mititelu...”, sunt demne de milă. Asta pentru că există un număr (vom vedea cât de mic sau de mare) de suporteri care vor veni cu cele mai bune intenţii la protest, dar care sunt într-atât de naivi încât să nu vadă că însuşi asasinul Ştiinţei e cel interest ca acesta să aibă loc, sau, mai grav, ei acceptă această posibilitate dar nu-i interesează.

Da, tuturor ne e dor de Ştiinţa, iar senzaţia aceasta de văduvie fotbalistică şi spirituală e tot mai insuportabilă. Dar în aceste momente luciditatea joacă un rol capital. Cum să “nu te intereseze altceva”, cum să nu-ţi pese că eşti folosit (dacă asta se va întâmpla)? Cum să nu te gândeşti cât de bine sau cât de rău poţi face entităţii pe care o iubeşti prin acţiunile proprii?

Cum să nu te întrebi ce poţi obţine bun pentru Universitatea Craiova protestând pentru interesele booveanului? Cum să nu te intereseze că refilierea firmei acestuia nu va aduce la viaţă Ştiinţa noastră? Cum să fii conştient de crima odioasă a nemernicului chel, dar să nu te intereseze şi să-i faci jocurile doar de dragul de a mai purta o dată la gât fularul alb-albastru?

Da, e adevărat că Ştiinţa ne lipseşte enorm. Da, e adevărat că aşteptăm cu bucurie iarna ca să mai găsim prilejul de purta din nou la gât fularul alb-albastru, cel plin de amintiri de tot felul. Da, e adevărat că în liniştea asta de mormânt care s-a aşternut peste noi toţi de aproape un an, există tentaţia de a găsi în orice acţiune de protest un prilej de a-ţi striga de fapt iubirea pentru Ştiinţa. Dar e datoria noastră, de suporteri curaţi, să nu devenim de bună voie victimele celui care a distrus simbolul alb-albastru. Craiova fotbalistică, Universitatea Craiova, au nevoie de noi să le apărăm, nu de nişte oameni slabi, care cedează şi fac compromisuri ce ne pot distruge definitiv.

Câteva cuvinte şi despre anunţata apariţie a reprezentaţilor altor galerii rivale la acest miting, oameni care e clar că vin la protest din alte considerente (acelea chiar corecte) decât afilierea Craiovei, chiar dacă se declară solidari cu oltenii.


Ce vremuri...  Pe-atunci Mitică era "om de bine"...
 Prezenţa lor acolo e însă o nouă satisfacţie pentru Mărin şi pentru organizatorii craioveni ai mitingului, pentru că le legitimează involuntar bunele intenţii. Chiar dacă pe fond e corectă o reacţie generală a suporterilor români la adresa lui Dragomir şi Sandu şi contestarea legii care îngrădeşte exprimarea liberă pe stadion, mixtura asta dintre protestele anti-FRF şi anti LPF cu o pretinsă tentă pro-Universitatea Craiova (nume pe care booveanul pretinde disperat că-l reprezintă) îi convine de minune lui Minciunelu. El trece asfel pe planul 3 sau 4, scăpând de acuzele pe care le-ar merita ca vinovat principal cu doar câteva strigăte de “muie…” la adresa sa, în timp ce mediatizarea va fi centrată pe 2 nume, Dragomir şi Sandu.

Ce se va întâmpla la mitingul de sâmbătă?
Vă spunem de pe acum derularea acestuia: se va scanda împotriva lui Dragomir şi Sandu, personajele care în realitate i-au făcut un mare bine lui Mărin dezafiliindu-i srl-ul, pentru că ospătarul a mascat în felul acesta faptul că nu avea o para chioară să mai susţină activităţi sportive prin intermediul firmei sale şi a mai şi avut astfel doi ţapi ispăşitori pe care să-i arate cu degetul proştilor.

Ca totul să aibă credibilitate şi să se încerce îndepărtarea oricăror bănuieli mai mult decât evidente, normal că se va striga acolo şi “muie mititelu”. Sau, în caz că jandarmii vor da semnale că sunt excesiv de vigilenţi şi nu admit înjurături în mijlocul străzii, se va apela la altceva, mai soft, gen “pleacă mititelu” (o glumă de scandare, care nu e cu nimic diferită de aceea în care îi strigi unui urs “pleacă ursule!”, când acesta haleşte cu nesaţ un fagure cu miere şi te ignoră total sau chiar îţi rânjeşte satisfăcut).

Ca să ne exprimăm în termenii comentatorilor din fotbalul actual, protestatarii vor scanda, “la alibi”, şi ceva de Mărin. Ospătarul nu va fi însă deloc deranjat, având în vedere că bieţii protestatari vor lupta, fără să realizeze asta, chiar pentru interesele sale. Uneori trebuie să suporţi şi astfel de momente când eşti cu ambele picioare în prăpastie şi eşti disperat să-ţi atingi scopul.




PS.
Revenim cu întrebarea adresată băieţilor din peluza Sud şi celor din bucureşti (doar ei au fost prezenţi acolo): CINE L-A ÎNREGISTRAT PE PIŢURCĂ ŞI I-A VÂNDUT APOI CD-UL LUI Mărin?

Aşteptăm în continuare să aflăm acest răspuns, chiar şi după un an de la mizeria la care aţi luat parte, chiar dacă majoritatea sunteţi nevinovaţi. Atâta vreme cât nu veţi spune CINE E AUTORUL acestei trădări, cine e CORUPTUL din rândurile voastre şi nu-l veţi exclude public şi definitiv, NU MAI AVEŢI CREDIBILITATE!

E un moment peste care nu se poate trece ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat, iar faptul că în continuare absolut toţi participanţii la acel moment ruşinos din istoria galeriei craiovene continuă să colaboreze, ne va face să tragem concluzia că toţi sunt vinovaţi şi a fost o acţiune la care au luat parte toţi cei prezenţi.

Comicele combinații ale măscăricilor Charlie și Gogoașă

Pușcăriaș în Italia pentru infracțiuni cu carduri, "Charlie" a făcut arest preventiv și în România, el fiind un fel de papițoi a...