5 dec. 2010

Mărin îşi începe spectacolul diversiunilor

Gata, nu mai e mult până la momentul pe care l-am tot anunţat. Nu eram siguri dacă atacul megalomanului rupt în cur se va consemna la sfârşitul turului, sau la finalul acestui campionat, dar se pare că sărăntocul va alege varianta scurtă. Intrat în di-rect la Sa-muilă, Mărin începe să confirme tuturor naivilor ceea ce CRAIOVASPORT a repetat de atâtea ori. Negru de invidie pe popularitatea lui Piţurcă, Mărin a cedat psihic şi a început să-l lucreze de mult pe managerul pe care-l adusese ca să-l scoată din căcat. Acum el nu face altceva decât să se bucure pe ascuns, împreună cu lacheii săi, de orice rezultat negativ pe care-l înregistrează marea echipă pe care de cinci ani ne tot îndeamnă s-o aşteptăm să crească.

Lucrurile sunt clare, chiar dacă booveanul face încă totul cu perdea şi nu pronunţă numele lui Piţurcă: umflatul vrea să scape de Piţi şi să trimită din nou echipa pe foaie sau prin sms unei slugi pe care s-o promoveze prin fiţuica sa falimentară drept “antrenor”. Ospătarul falit a avut nevoie mare de Piţi în vară, pentru că fără infuzia de capital a acestuia echipa era dezmembrată până acum. Revenită de la Severin, Universitatea cu Mărin principal şi mireasa Aurel trimisă pe bancă la mişto, pornise cu paşi siguri spre matineu. Datoriile se ridicau la cote alarmante, iar situaţia ieşise de sub controlul dictatorului cu ochelari de plastic.

Putem accepta că la toate cluburile sunt restanţe, criza nu a ocolit aproape pe nimeni, dar ce se întâmplă la Universitatea Craiova e un dezastru ale cărui proporţii le descoperim pe zi ce trece. Fotbaliştii erau neplătiţi de la începutul anului, CEZ-ul tăia curentul la cantonament, iar autocarul mergea fără rovinietă, transportând jucătorii în toate colţurile ţării ca pe cartofi, pentru că de deplasări cu avionul nu putea fi vorba.

Soluţia salvatoare a lui Mărin a fost Piţurcă, omul care a acceptat să ajute echipa cu banii şi priceperea sa. Disperat, perversul preşedinte îi promitea lui Piţi un buget decent în pauza competiţională, cu care managerul Ştiinţei să-şi poată forma un lot puternic şi de la anul, după o altă perioadă fertilă de transferuri în vară, să atace cele mai înalte obiective.

Dar Piţurcă nu a primit nimic din ce i s-a promis. “Mi-au ajuns 5 ani, vreau să mă retrag, să mă ocup de afacerile mele…”, spunea ospătarul la venirea lui Piţi, dându-le speranţe credulilor. Minciuni ordinare, pentru că Mărin se gândea încă de atunci la strategia pe care trebuie să o urmeze pentru a scăpa de technician după ce îşi face interesul şi făcea calculul perioadei în care va fi forţat de sărăcie să accepte un antrenor şi să stea departe de tactica de joc. Brunetul boovean nici nu avea de ce să se ocupe, pentru că el nu are nici o afacere, singurele sale “active” fiind drepturile asupra unor terenuri pe care le-a câştigat într-un mod dubios în instanţe şi care i-au oferit posibilitatea să devină un personaj public dintr-un văcar incult.

Ieri, în direct la gesepeu, Mărin şi-a făcut curaj şi a confirmat bănuielile noastre: “Nu mă aşteptam să câştigăm campionatul, dar sa iernăm din nou pe un loc aproape de retrogradare mi se pare de neimaginat. Nu cred că putem să mai cumpărăm jucători în iarnă, şi din punct de vedere financiar şi moral...”. Prin urmare, din promisiunile ferme de la instalare, Piţurcă va găsi doar conturi goale în perioada de transferuri. Mărin îşi recunoaşte impotenţa financiară dar, cu aceeaşi perversitate care îl caracterizează, mai spune ceva: “nu mai putem cumpăra jucători nu doar din punct de vedere financiar, ci şi moral”!!! Prin folosirea formulei “din punct de vedere moral”, booveanul insinuează că oricum, chiar dacă ar fi bani, Piţurcă n-ar mai avea dreptul moral să facă el transferurile, din cauza ultimelor rezultate.

Fără a avea (încă) tupeul de a pune public la îndoială valoarea lui Victor Piţurcă, booveanul face afirmaţii cu subînţeles, încercând să ne spună că Piţi e vinovatul pentru înfrângerile din ultimele etape, care acum i se par “de neimaginat”. Şi, ca să nu i se mai pară aşa, îl sfătuim pe pârlit să se uite puţin înapoi, ca să-şi aducă aminte ce performanţe a obţinut el ca antrenor în sezonul precedent.

Deodată, răbdarea de care vorbea Mărin când ne spunea că în sfârşit va respecta contractul unui antrenor s-a evaporat, iar Craiova, scăpată de retrogradare printr-un miracol anul trecut (când nu Piţurcă era antrenor, ci chiar Ajică!) şi devastată de sărăcie, trebuia să fie acum pe primele locuri, cu investiţii zero. Fostul preşedinte-antrenor uită să mai spună că nu Piţucă a făcut acest lot de jucători, că nu el i-a lăsat pe fotbalişti neplătiţi cu lunile, că nu el a făcut pregătirea cu echipa, ci doar a preluat din mers o corabie în derivă, încercând să o redreseze atât cât a fost posibil, în aşteptarea colacilor de salvare promişi de mitomanul de la Booveni.

Intenţionat sau nu, despotul de la Niuiorc îşi trădează caracterul. Aşa cum CRAIOVASPORT vă explica de mai mult timp, el oricum nu avea de gând să lase pe altcineva să hotărască lotul echipei, adică cine vine şi cine pleacă de la echipa lui şi a plodului Gigy. Spre disperarea noastră, a celor care o iubim, Universitatea Craiova e doar un nume mare ajuns pe mâna unui ospătar parvenit, expert în diversiuni.

Culmea, Piţurcă este atacat de ochelarist după ce a reuşit să obţină, profitând de amiciţia sa cu Mitică şi sfidând regulamentele, dreptul ca Universitatea să intre pe teren vineri, la Cluj, pentru că falitul Ajică a umilit într-atât Ştiinţa încât a expus-o penibilei situaţii de a nu fi programată în campionat din cauza datoriilor imense neachitate. Asta în timp ce unul dintre cei mai importanţi fotbalişti riscă să nu primească dreptul la muncă în ţara noastră din acelaşi motiv.

“M-am săturat! De ce lumea mă înjură tot pe mine?! Primesc zilnic zeci de mesaje în care sînt contestat. Întotdeauna meritele la victorii le revin antrenorilor şi jucătorilor”, a răbufnit Minciunelu, ofticat că Piţi nu e Mogoşanu sau Ţicleanu, să treacă spăşit pe la Niuiorc şi să discute cu Ajică primul unşpe. Cu alte cuvinte, el vrea să ne spună că Piţurcă e de vină că ne-a bătut CFR-ul, aşa că el ar trebui înjurat. Deci Piţurcă ăsta nu e aşa de bun antrenor ca Mărin, iar dacă făcea el tactica îi băteam cu 3-0 şi acum eram pe primul loc. Ultima propoziţie ne arată exact cum gândeşte narcisistul de la Booveni şi cum crede el că ar trebui să gândească şi nenorociţii de suporteri, care nu vor să-l lingă în cur pe burtos, aşa cum fac cei din Brigada Diverse: dacă echipa câştigă, meritul nu e al fotbaliştilor care au băgat mingea-n poarta adversă, ci al lui Ajică, al merţanului său cu rezervorul gol şi al secretarei Alinutza.

De ce-l înjură lumea pe Măry Casanova, cel care se cam joacă tot mai des cu focul în ultimul timp? Pentru că el este cel care, din cauza sărăciei şi mentalităţii sale, a călcat în picioare orice profesionist s-a apropiat în ultimii 5 ani de echipă şi a transformat Universitatea Craiova într-un club mediocru, de pe urma căruia profită şi de care zilnic se amuză, ca la un spectacol de circ, toţi samuilii televiziunilor.

Sa...muilă, Mărine!

Comicele combinații ale măscăricilor Charlie și Gogoașă

Pușcăriaș în Italia pentru infracțiuni cu carduri, "Charlie" a făcut arest preventiv și în România, el fiind un fel de papițoi a...