1 feb. 2014

Şi cum se schimbă unii-n curve nici nu-ţi vine să crezi…



Slugile oficiale ale ospătarului, în frunte cu milogii refuzaţi Stoianof, Săceanu, Gogoaşă sau cu domnu’ miner urmărit penal Condescu, au participat sâmbăta trecută la o acţiune de imagine pusă la cale de însuşi Mărin, împreună cu colaboratorii săi Gabi Blondu, Marcel Iancu şi un oarecare vânzător de frigidere.

La Gala Booveniului au participat vreo 50 de persoane, după cum ne informează cei de la Gaeta de Sud, ziariştii de care Mărin îşi bătea joc pe vremuri şi care azi au ajuns să-l spele la cur. Imaginile de la motelul de la marginea Craiovei care a găzduit porcăria sunt jalnice: câteva zeci de copii, căci în proporţie de 90% nu depăşeau vârsta de 15-16 ani, agitându-se de parcă li s-ar fi promis că la final vor fi dezvirginaţi de vreo fufă care apare dezbrăcată pe coperţi. Probabil încercând să evite un nou moment penibil, peluza fidelă booveanului nu a apărut la manifestaţia de pupat în cur ospătarul.

Dar nu despre asta vrem să vorbim, căci regiile ieftine ale lui Mărin nici măcar nu mai merită comentate. Ci despre prezentatorul “evenimentului”.

Vă mai aduceţi aminte de un anume măgar... Richard Gavrilescu? Măscăriciul “RICEARD” e unul care în trecut presta ca ziarist la Expresul de Sud, ziarul lui Doru Măgaru. Unul dintre ăia despre care Mărin repeta într-una că-l blochează de ani de zile şi de-aia nu poate el să ia campionatu’. Un “dujman” al impostorului boovean în lupta pentru mlaştina Craioviţei.

Ei bine, pe-atunci acest penibil cu prenume exotic îl desfiinţa pe ospătar. 
Nu ne credeţi? Priviţi!

În articolele sale boschetarul Mărin delira, prilej să fie aspru criticat de Gavrilescu, care în schimb îl lăuda pe Stângă. Spunea despre el că “ia cele mai bune decizii”. 

Iar titlul pus de micul măgar pare că prevestea ceva.

Iată-l pe Gavrilescu luându-i un interviu lămpaşului Temelescu, pe-atunci mâna dreaptă a târnăcopului Condescu la Pandurii (...ăsta de-atunci era-n tandreţuri cu minerii).

Richard era foarte fericit să sublinieze cum vicele gorjenilor lovea mai rău ca niciodată în craioveni, umilindu-i printr-o ironie:
Este Universitatea echipa pe care doriţi cel mai mult s-o învingeţi?
Niciodată. Noi, fiind o echipă de mijlocul clasamentului, am avut mereu dorinţa să câştigăm cu granzii, deci orice victorie cu Vaslui, Dinamo, Rapid, Steaua, Poli sau CFR Cluj ne bucură enorm.







Suporterii au băgat în bannerele de la meciul cu Pandurii mai mulţi bani decât a scos din buzunar Mititelu pentru achiziţii în acest sezon. Asta credea Gavrilescu atunci când lucra la Expresul de Sud. 

Inevitabilă, ruptura dintre suporteri şi patronul incapabil de performanţă s-a produs, concluziona jurnalistul. Pentru măgarul Richard, ospătarul era artizanul contraperformanţelor Ştiinţei.” 

Sâmbăta trecută, la motel, microfonistului Gavrilescu nu i-a cerut nimeni nota. Nici n-avea cine. 

A plătit Condescu toată consumaţia şi se pare că a ajuns deja la fundul sacului, provocând tristeţe în rândul peluzei fidele ospătarului.

 
Acesta era genul de articole pe care le scria prezentatoru Richard.
Pe-atunci era necruţător la adresalui Mărin (poate din cauză că brutarul nu organiza gale). Despre care spunea că nu are nevoie de un antrenor, ci de cineva care să îi supravegheze pe fotbalişti la antrenament şi să îi despartă când se bat. Restul, adică alcătuire primului unsprezece şi schemele tactice, trebuie obligatoriu făcute de patron.” 

Încă de pe vremea lui Ştefan Stoica au fost semnale că Mititelu alcătuieşte echipa. Pe-atunci, Fane trimitea jucătorii la echipa a doua luni, miercuri Mititelu îi readucea la prima echipă, iar sâmbătă erau titulari, continuă Gavrilescu, care şterge pe jos cu Mărin în articol. Oare să fi uitat măgarul Richard cum e cu Booveniul, sau să se fi prostituat din cauza falimentului declarat în ultimii ani de presa bucureşteană, pe unde el se aciuase?

Nu era văzut cu ochi buni nici cancelarul moldovean Roşcaca, pe care Gavrilescu spune că în mod senzaţional l-am surprins fără tricoul stelei.Ei bine, săptămâna trecută măgarul Richard cerea celor 30 de copii din motel să-l aplaude frenetic pedomnul preşedinte Marcel Iancu, nimeni altul decât cel care spunea că a fi angajatul lui dinamo este o adevărată onoare!

 
Alenatoru pe care Gavrilescu îl chema fastuos săptămâna trecută la microfon era acum câţiva ani ironizat: De două săptămâni, Mititelu abureşte suporterii cu nume de antrenori, care mai de care. [...] Până la urmă, marele nume va fi Nicolo Napoli.

Napoli a antrenat echipe mai mici decât juniorii unde l-a trimis Staicu. Un exemplu ar fi Orbassano, a cărei corespondentă în România ar fi echipa Gighera, din fotbalul judeţean.Aşa zicea atunci măgarul Richard despre Nicolo, cârpa de şters pe jos a lui Mărin. După care îl propunea antrenor pe Roşcaca.


Oare credea cineva că la un moment dat ne vom pricopsi cu un patron atât de redus? Redus din toate punctele de vedere, gramatical, financiar şi intelectual.[...] Asta a ajuns Ştiinţa cu un analfabet redus la conducere. Grav este că are şi moştenitor.

Aşa-l alinta măgarul Richard pe ospătar odinioară. Îl numea chiar idiot, estimându-i IQ-ul undeva la 0. 
 
Sclav al interesului personal de moment, Gavrilescu a ajuns acum să-l lingă-n cur, după metoda brevetată de falşii ultraşi ai PUZ-ului.




Ca să fim însă corecţi până la capăt, Gavrilescu dădea semne de tulburări încă din perioada măgărească. Nu doar că îl critica aspru pe boovean, pe care îl socotea răul fotbalului craiovean, dar scria chiar articole în care îi desfiinţa pe fotbaliştii acestuia. După un accident care nu avea nici o legătură cu Mărin şi cu impostura acestuia, precum ciocnirea involuntară dintre Bornescu şi Coroian la un meci cu Bistriţa, incident care ţine strict de fotbal, Bornescu a fost numitcriminal de Gavrilescu.

Priviţi ce întrebări îi punea bistriţeanului măgarul Gavrilescu, într-un interviu retoric în finalul căruia chiar l-a comparat pe Bornescu cu stelistul Lăcătuş:
Lumea îl face acum criminal pe Bornescu. Merită asta?

Bun, nu îl consideri criminal. dar faptul că după o astfel de intervenţie nu ţi-a dat un telefon, ba, mai mult, a minţit în ziare că te-a sunat, cum îl caracterizezi?

Eu îmi amintesc de un fault făcut de Lăcătuş pe ghencea, într-un meci cu FCM Bacău, asupra lui Ardeleanu. Băcăuanul s-a ales cu dublă fractură de tibie şi peroneu. Ziua următoare Lăcătuş l-a vizitat la spital şi i-a promis că toate primele lui de la steaua i le va ceda până revine în teren. Bornescu când vine la tine?


Măgarul Richard îl ura cu adevărat pe Mărin şi era de necombătut (cu excepţia unor mizerii precum cea cu Bornescu).

Ironiile la adresa alenatorului familiei boovene se ţineau lanţ, iar Gavrilescu avea şi câteva sugestii pentru Mărin, precum aducerea şefului galeriei dinamoviste sau a 10.000 de stelişti la Booveni.” 

Sâmbăta trecută, pe alenatorul vrăjitor l-a adus la microfon chiar măgarul Richard. Asta da continuitate. Dacă Gavrilescu ar avea astăzi cioburi pe limbă, Mărin ar avea curul plin de bube.


FC  EVAZIUNEA  CRAIOVA.

Aşa se numea pe vremuri echipa familiei boovene pentru Richard Gavrilescu. Da, acelaşi Gavrilescu care astăzi e implicat cot la cot cu reportofoanele boovene în luptă, sub comanda ospătarului. 

Într-un interviu pe care-l făcea cu Salih Jaber, Gavrilescu consemna o mărturie a unui fost jucător boovean despre infracţiunile economice pe care Mărin le făptuia la firmele sale. O declaraţie ce ar fi trebuit să constituie de mult material de studiu pentru DeNeA-ul al cărui sifon a fost Ajică.   

Oare astăzi măgarul Richard e plătit tot la negru, ca Salih?



Până să lămurim forma sub care e răsplătit de booveni acest parameci, să ne amuzăm cu modul în care au vorbit despre plecarea sa de la Expresul de Sud colegii din redacţie:
Abia dacă s-a uscat bine tuşul pe acea pagină a Expresului în care se spunea despre şpaga dată de Mititelu şi primită de Horia Ivanovici. [...] Pe atunci, Richard Gavrilescu era coleg cu noi. Acum, trădătorul R.G. s-a angajat la revista şpăgarului. [...] Îi urăm să-l ajungă pe Ivanovici în notorietate şi să-l depăşească în greutate şi-n cuantumul şpăgilor oferite de Mititelu!







Cocalarul Richard a parvenit, şi a făcut pasul de la minuscula publicaţie a lui Măgaru către tabloidele din bucureşti. Pe la câte dintre ele a trecut între timp e nesemnificativ, dar iată că şi-a schimbat principiile. Mărin nu mai e rău, ci atât de bun încât îi prezintă “galele”. Nu mai e invitat să plece dacă n-are bani, deşi situaţia e deplorabilă. Jucătorii atât de criticaţi pe vremuri sunt acum chemaţi cu mare pompă la microfon, deşi calitatea lotului e mult inferioară perioadei în care Gavrilescu îl muia pe ospătar din curtea lui Măgaru.

Măgarul Richard cere bani pentru Mărin
Incredibil, dar se pare că acum vreo 2 luni Gavrilescu a deschis chiar pe numele său un cont de întrajutorare a booveanului. Nu e exclus ca nişte cretini să fi şi trimis bani către Richard, achitându-i porcul de Crăciun.

Şi culmea, la iniţiativă au colaborat şi anumiţi membri ai grupurilor fidele booveanului (precum “Oushoru Ultras”), care au simţit că se poate profita de proştii din jurul lor în toate felurile.

Acesta este, dragi prieteni, tabloul dezolant al unei părţi de Craiova. O parte însă tot mai mică, din fericire.

Comicele combinații ale măscăricilor Charlie și Gogoașă

Pușcăriaș în Italia pentru infracțiuni cu carduri, "Charlie" a făcut arest preventiv și în România, el fiind un fel de papițoi a...