10 nov. 2010

Piţi, atenţie la capcane!

CRAIOVASPORT face, pe această umilă cale, un apel către Victor Piţurcă, pe care îl sfătuieşte să nu mai răspundă provocărilor lui Marean elefantu’ şi ale altora ca el. Vicleşugul brunetului corpolent a funcţionat se pare la perfecţie, personajul propunându-şi doar stricarea atmosferei din Bănie înaintea unor meciuri importante ale Ştiinţei, echipă pe care cercetatul penal din dosarul RAFO o percepe deja ca pe o adversară puternică în viitorul apropiat.

Elefantul a atacat din senin Universitatea Craiova şi pe Victor Piţurcă, băgarea în seamă neîntrebat dezvăluindu-ne însăşi motivaţia asaltului. Patronul celor de la Temeşvar e speriat de amploarea pe care au luat-o evenimentele la Craiova, cu stadioane pline meci de meci, cu victorii care încă nu se leagă dar cu spectatori care înţeleg fotbalul şi care îşi aplaudă favoriţii indiferent de rezultat, conştienţi că Piţurcă nu e magician şi nu poate face din rahat bici.

Aşa că a creat o diversiune, inventând un atac cu un scop bine definit. Craiova devine tot mai clar o adversară de temut pentru granzi, deci şi pentru bănăţeni, iar principalul “vinovat” de ascensiunea Ştiinţei e Piţurcă. Aşa că el trebuie atacat, mai ales că despre el se ştiu bine câteva lucruri: pe cât de bun organizator, tactician şi în general profesionist e, pe atât de vulnerabil e într-o dispută verbală, cu atât mai mult televizată.

Oltean 100%, Piţi se aprinde repede şi orgoliul său nu-i dă pace până ce nu-i răspunde adversarului, uneori căzând în capcane precum cea despre care vorbim. Elefantul a obţinut ce-a vrut înaintea dublei cu Dinamo: un Piţurcă iritat, care-şi erodează imaginea în dispute inutile din studiourile sa-muililor.

De ce e Craiova atât de periculoasă? E simplu: cu un manager de valoarea lui Piţurcă, un lot întărit cu 4-5 fotbalişti valoroşi în pauza de iarnă şi cu nişte suporteri cum nu vor fi vreodată alţii în această ţară, Universitatea se poate transforma în cel mai periculos adversar pentru oricine. Oraşul e flămând de rezultate mari şi de performanţă, iar dacă şi echipa se va ridica din punct de vedere al lotului la nivelul fanilor, nimic nu va mai putea opri Craiova (evident, fără să uităm că Ajică e un nimic)!

Aşa că sfatul nostru pentru omul de care ni se leagă toate speranţele este acela de a rămâne rezervat, calm şi concentrat la ceea ce are de făcut, fără a mai răspunde în viitor acestor provocări perverse venite din exterior. Nu de alta, dar avem atâţia duşmani chiar în interior pentru a mai cădea în capcanele întinse cu multă iscusinţă de maeştri ai circului mediatic, cum sunt elefantul, sa-muilii sau probabil cel mai corupt măscărici din presa sportivă...

Comicele combinații ale măscăricilor Charlie și Gogoașă

Pușcăriaș în Italia pentru infracțiuni cu carduri, "Charlie" a făcut arest preventiv și în România, el fiind un fel de papițoi a...