20 dec. 2010

Nu e banc: Ajică e pe tanc!

Ce se întâmplă în aceste zile între Mărin şi Victor Piţurcă este un adevărat război al nervilor. Vidul de comunicare dintre cei doi e evident acum pentru toată lumea, iar CRAIOVASPORT nu mai e vocea singulară care dezvăluie lucruri ce par neverosimile. Ceea ce anunţam noi de câteva luni şi ceea ce am intuit încă de când Piţi a acceptat să preia Ştiinţa, se întâplă în acest moment.

Zilele trecute, Alin Fornade a publicat un interviu cu actualul preşedinte (titulatură pe care Mărin vrea să o recapete cât mai curând) al clubului, Silvian Cristescu. Se pare că Mărin nu-l mai înghite pe cel care cu ceva vreme în urmă îl ajuta de fiecare dată prin declaraţii de bine. Foarte direct de la un timp de vreme şi mereu aşa în perioada în care a revenit în forţă alături de Victor Piţurcă, Cristescu este noua ţintă a lui Mărin.

Chiar dacă lupta sa e cu Piţurcă, booveanul rupt în cur pune tunurile pe adjuncţii acestuia, simţind că ar fi prea periculos să dea drumul unui atac direct la Piţi, care e susţinut de suporteri. Printre declaraţii în stilu-i caracteristic, combinând duritatea cu ironia şi aducând uneori, atunci când e sincer, aminte de savoarea lui Petre Deselnicu, Cristescu dezvăluie în interviul acordat lui Fornade că Silviu Lung a evitat să joace într-o partidă de cupă, pretinzând că ar fi răcit.

Lung junior a fost înlocuit cu Stanca după ce a fost ciuruit la Târgu Jiu de trei ori, în cea de a doua partidă din campionat cu Piţurcă pe bancă. Este posibil ca fostul selecţioner să fi interpretat evoluţia portarului, al cărui tată tocmai ce-şi strânsese bagajele de la Ştiinţa, împreună cu Aurel, secundul ascultător al lui Minciunelu, atunci când Piţi şi staful său au sosit în Bănie. Asta în timp ce Alex, care nu e chiar cel mai talentat fotbalist din lotul Craiovei, a jucat cât de bine a putut în perioada lui Ţicleanu, deşi ar fi putut face un joc dublu după ce Piţi senior părăsise steaua şi erau indicii că ar putea să revină în Bănie.

Orice e posibil, fotbalul ne-a arătat nu o dată cât de multe mizerii poate ascunde. Adevărul poate că va ieşi cândva la iveală, dar intuiţia ne spune că afirmaţiile lui Cristescu ar putea să nu fie doar nişte aiureli. Victor Piţurcă este cunoscut de toată lumea ca fiind un antrenor dur, care impune o disciplină de fier şi nu acceptă sfidările sau jumătăţile de măsură. Iar dacă el a ales să nu-l folosească pe mezinul Lung, probabil că a avut motive serioase, chiar dacă nedezvăluite până acum presei şi publicului. E greu de crezut că managerul ar fi luat decizii bazate pe simpatii personale, în defavoarea randamentului din teren al echipei şi implicit în defavoarea sa.

Mult mai important decât dezvăluirea lui Cristescu, mâna dreaptă a lui Piţurcă la Ştiinţa, este însă contraatacul lui Mărin:
“Am văzut declaraţia lui Silvian Cristescu din GSP şi constat cu surprindere că acesta spune multe lucruri trăsnite. Cum pot să spui despre Silviu Lung că s-a dat bolnav ca să nu apere în meciul de cupă cu Dinamo, când acest băiat este un exemplu pentru mulţi?! Este un tânăr de mare calitate pentru Universitatea şi fotbalul românesc, un tânăr pentru care fotbalul înseamnă totul.
Nu poti să afirmi că Lung nu a vrut să joace în acel meci, mai ales că el a fost foarte afectat că a fost lăsat pe margine şi îşi dorea foarte mult să evolueze în acel joc. Cristescu i-a dezinformat pe mulţi în oraşul Craiova, inclusiv pe Victor Piţurcă, îndrugând tot felul de poveşti cu Silviu Lung. De fapt, el niciodată nu l-a avut la inimă pe Silviu Lung şi acest lucru pur şi simplu nu îl înţeleg.
De asemenea, este hazlie afirmaţia lui că sosirea lui Florin Costea la Universitatea Craiova i se datorează. Sunt atâţia martori care pot confirma că rolul lui Cristescu a fost unul minor. Este jenant că nici măcar nu ştie costurile de transfer care sunt mult mai mari faţă de suma vehiculată. Dacă tot a adus vorba de jucătorii pe care el i-a propus la Universitatea trebuia să spună despre aceia care ne-au costat sute de mii de euro şi pe care i-am pierdut gratis sau marea majoritate dintre ei chiar s-au lăsat de fotbal”.

Cuvintele booveanului dau măsura discordiei care macină în această perioadă clubul. Cu conturile goale şi cu restanţe salariale care s-au adunat din nou după ce banii din împrumutul facilitat de Piţi s-au terminat, echipa e acum roasă de scandaluri. E clar că dacă poziţiile celor două tabere ar fi reconciliabile, Mărin putea să-şi rezolve dezacordul cu interviul lui Cristescu printr-un simplu telefon sau o discuţie între patru ochi. Dar cum Ajică spală rufele în public, e clar că Piţurcă şi oamenii săi nu mai reuşesc să dialogheze cu Mărin şi trepăduşii lui din Brigada Diverse decât prin intermediul presei.

“Armata” lui Ajică e din nou în alertă, atacul umflatului fiind un fel de semnal care anunţă iminentul război total. Nelu flocosu’ îşi ascute creioanele şi pregăteşte câteva articole anti-Piţi, şocâtele bagă de zor fitile pe unde apucă, iar cancelaru’ şi valetu’, care abia şi-au revenit psihic după eliminarea stelei din Europa, şi-au unit forţele şi aşteaptă şi ei să se repeadă la Piţi.

Mărin se pregăteşte de război şi dă pe ţeavă, din 2 în 2 zile, câte-o declaraţie ofensivă sau o critică la adresa lui Piţi. El vrea să pregătească suporterii, pentru ca aceştia să nu fie chiar şocaţi atunci când războiul va fi total. Booveanul caută să aibă ca aliaţi jucătorii, pe care încearcă să-i convingă că dacă sunt de partea lui vor avea viaţă lungă la Craiova, nu ca în cazul în care Piţi ar fi avut bani la dispoziţie şi ar fi renunţat la cei care nu fac faţă pentru a aduce fotbalişti mai valoroşi, cu care să obţinem în sfârşit vreo performanţă. Asta face chelul cu ochelari de plastic, în timp ce alte echipe se întăresc şi pregătesc cât mai bine etapele care au mai rămas din retur.

Aceia care încă mai sperau că Mărin, galeria şi Piţurcă ar putea face front comun pentru salvarea clubului, au primit o veste nasoală. Minciunelu le-a arătat din nou ce-i poate pielea şi a mai râs o dată de credulii care se gândeau că de data asta diversionistul se va ţine de cuvânt şi nu va mai apărea deloc în presă, urmând să-şi vadă de afaceri (care or fi ălea???) şi să-l lase pe managerul general să se ocupe de echipă.

Cei mai naivi dintre fani stau acum şi se întreabă de ce l-o mai fi adus perversul supraponderal pe Piţurcă, dacă vrea să-i facă el lotul şi eventual să aibă şi păreri tactice. Le spunem noi: pentru că în acel moment era mare nevoie de banii acestuia, care să menţină restanţele la un nivel cât de cât suportabil pentru fotbalişti şi pentru că a crezut să le va închide gura celor care îi reproşau că în 6 ani nu a adus nici un antrenor adevărat pe care să-l lase şă-şi facă treaba. Mărin a mimat că-i oferă independenţă totală lui Piţi, dar a încercat permanent să-i pună piedici. Acum, invidios de moarte pe simpatia de care se bucură Piţurcă, se pregăteşte să scape de singurul profesionist desăvârşit care a trecut pe la Craiova în “mandatul” său.

Comicele combinații ale măscăricilor Charlie și Gogoașă

Pușcăriaș în Italia pentru infracțiuni cu carduri, "Charlie" a făcut arest preventiv și în România, el fiind un fel de papițoi a...