30 oct. 2010

Vânătorul de vrăjitoare

Piţurcă vrea să revoluţioneze Universitatea. A eliberat clubul de slugile booveanului şi vrea profesionism şi performanţă, spre disperarea lui Minciunelu, care suportă cu greu acest infern. Ceea ce trebuie să se întâmple la un club profesionist, pentru Mărin e un calvar.

După ce l-a lăsat pe dinafară pe cancelaru’ Vlad, Piţi a scăpat şi de celălalt pion otrăvit, valetu’ Lucică. Marketingu’ făcut după ureche de valet a fost ani de zile o batjocură, pentru că Mythu era prea ocupat cu spălatul picioarelor stăpânului ca să mai aibă timp de aprovizionarea magazinului. După ce le-a eliminat din conducerea clubului, pentru că oricum l-ar fi lucrat din interior, slugile îl urăsc de moarte pe Piţurcă. Valetu’, cancelaru’ şi antipodu’ Borhot formează acum tripleta de şoc a contestatarilor, momentan camuflaţi sub anonimatul comentariilor de pe siteul fiţuicii falimentare. Vrăjitoarele pun la cale ofensiva!

Nu ştim dacă Mărin a fost de acord cu aceste decizii ale lui Piţi, dar dinspre Niuiorc vin unele semnale negative. Probabil de teamă să nu-l surprindă camerele de luat vederi cum nu se bucură la victoriile Ştiinţei, Ajică n-a mai făcut deplasările cu echipa, motivând că ar fi superstiţios. Nu că i-ar duce cineva dorul, dar vă vine să credeţi că tocmai acum, când echipa e pe val şi joacă un fotbal de calitate, iar suporterii sunt în culmea fericirii, megalomanul din Booveni se ascunde? Să fi dat oare modestia peste el, sau să fie de fapt negru de invidie pe imaginea lui Piţi şi pe respectul de care acesta se bucură din partea fanilor?

Rămâne de văzut cât va mai rezista Mărin. Fenomenul Piţurcă a luat o amploare uriaşă în Bănie, iar reprezentantu’ acţionarilor Gigy şi Găbitza se pare că e tot mai gelos. Poate că nu întâmplător pe siteul fiţuicii au fost postate câteva comentarii anti-Piţi după conferinţa de marţi, în care acesta a spus că în cazul în care va fi în avantajul clubului, va vinde jucători şi în ţară. Evident că nu vom fi niciodată de acord cu schimburi defavorabile Universităţii, dar în acelaşi timp nimeni nu e de neînlocuit, mai ales că până acum nu am fost cei mai putenici din campionat şi numai un ghinion teribil a făcut să ne luptăm pentru evitarea retrogradării...

Piţurcă nu a ştiut toate subtilităţile de pe aici, vorbind deschis despre ce vrea să facă la Ştiinţa şi spunând, cu alte cuvinte, că obiectivul său e performanţa. Iar pentru asta e nevoie de un lot puternic. Adică de bani. Şi dacă Mărin nu face rost de ei, aşa cum a promis, Piţi va încerca probabil să se descurce cu ce are.

Dar declaraţia sa a fost speculată cu o perversitate extraordinară de boovean şi slugile sale. Semnând cu diferite nume (chiar „peluza sud”, pentru a da greutate cuvintelor) şi ascunşi după ip-uri fictive, cancelaru’ şi valetu’ s-au pus pe dat mesaje ameninţătoare la adresa lui Piţurcă pe siteul fiţuicii. Oricât de naivi am fi, nu ne putem imagina că tocmai acum, când toată Oltenia are pe buze numele lui Piţurcă, iar simpatia pentru acesta e la cote maxime, se găseau câţiva – şi culmea, tocmai pe siteul fiţuicii falimentare, să ameninţe cu “revoluţia” dacă Piţurcă va face schimbări în lot la iarnă.

Iar dovada a venit la meciul de Cupă cu Pandurii, când galeria a scandat din toţi rărunchii numele lui Piţi. Pentru că oamenii au încredere în el, iar numele său este garanţia seriozităţii. Piţurcă nu s-ar compromite niciodată slăbind lotul, pentru că atunci Ştiinţa ar fi ultima echipă pe care ar mai antrena-o.

Suporterii se bucură în acest moment de o atmosferă de club mare. De la lipsa implicării patronului în problemele tehnice, la evoluţiile echipei, apropierea de public, un proiect nou de marketing şi până la modul în care se face comunicarea, cu conferinţele de presă ale lui Piţi transmise în direct de mai multe posturi de televiziune, totul pare să se mişte într-o direcţie bună. Iar dacă Mărin nu va şti să fie discret şi să profite de toate acestea şi ne va spulbera din nou bruma de speranţă, toată suflarea suporterilor Craiovei îi va spune definitiv adio!

Comicele combinații ale măscăricilor Charlie și Gogoașă

Pușcăriaș în Italia pentru infracțiuni cu carduri, "Charlie" a făcut arest preventiv și în România, el fiind un fel de papițoi a...