3 dec. 2010

Tot mai aproape de colaps

Blestemul Ştiinţei de a fi încăput pe mâna bicisnicului boovean pare a fi tot mai crunt. Cu Mărin în frunte, lista ruşinii este interminabilă, iar în aceste zile ia proporţii chinuitoare. Cea mai frumoasă echipă a României suportă umilinţe nebănuite vreodată, din cauza ghinionului de a fi ajuns la cheremul unui mojic rupt în cur. Acesta îşi permite să scuipe şi să calce în picioare un club istoric, sfidându-i suporterii chiar şi acum, când dezastrul se apropie, cu declaraţii de genul „suntem cel mai bogat club din ţară, avem active ca nimeni altcineva”.

Acum 3 ani FIFA ne-a interzis dreptul de a achiziţiona jucători (nu că milogul de la Niuiorc ar fi avut vreodată intenţia) din cauză că Mărin nu a achitat datoria de 200.000 de euro către brazilienii de mucava aduşi la normă şi batjocoriţi de Dinel Staicu.

Acum un an şi jumătate am trecut din nou prin emoţii groaznice din cauza sărăntocului. În vara lui 2009 a fost nevoie de lobby la cel mai înalt nivel pentru ca Universitatea să primească licenţa, regretatul Adrian Păunescu având încă o dată un rol deosebit în protejarea unui club oropsit şi ghinionist de-a lungul existenţei sale. Atunci au intervenit renumele şi istoria Ştiinţei şi impresia sezonului atrăgător avut sub comanda lui Nicolo Napoli, vârându-se sub preş mizeria booveanului, dator vândut la cămătari.

Tot anul 2010 Universitatea a stat cu falimentul deasupra capului, manevrele înjositoare ale pârlitului cu ochelari nemaifiind înghiţite de nimeni. A plecat o duzină de jucători liberi de contract şi ne-am salvat de la retrogradare în ultima clipă a campionatului trecut, printr-o conjunctură fericită. Toţi am sperat că odată cu sosirea lui Piţurcă lucrurile se vor schimba, iar ospătarul îşi va da silinţa să facă rost de bani pentru investiţii adevărate sau va pleca pentru totdeauna. Din păcate, e posibil ca Piţi, care a adus bani de-acasă pentru a plăti jucătorii, aflaţi cu jalba-n proţap la comisiile FRF, doar să fi amânat cu câteva luni colapsul.

Mărin nu mai are de mult bani pentru ca el şi staff-ul său (adică grupul de ţuţări care-l pupă în cur) să însoţească echipa în deplasări. Baremurile arbitrilor şi alte cheltuieli legate de organizarea meciurilor sunt probabil achitate din banii de pe bilete. În actualul sezon, doar Piţurcă şi suporterii au menţinut Ştiinţa pe linia de plutire. Nu a fost de ajuns însă, deoarece lista de datorii a lui Mărin este interminabilă. Nici măcar Mitică Dragomir nu mai poate abera în apărarea booveanului. Şeful LPF a recunoscut că pentru 90.000 de dolari neachitaţi de un an de zile lui Şoavă, Ştiinţa ar putea fi neprogramată în campionat: „Şoavă a solicitat banii, dar i-am spus că Universitatea nu are nici un leu în acest moment, nici măcar din drepturile de televizare nu poate să-şi recupereze banii, pentru că acestea sunt blocate de fisc”.

Veştile negre nu încetează însă, iar falimentul care paşte clubul pare inevitabil. Ultima ştire pătează numele Ştiinţei mai rău ca rochiţa secretarei Alinutza în biroul plin de somaţii de la Niuiorc: ziarele anunţă că leonezul Julius Wobay este somat să părăsească România, deoarece clubul nu-i mai poate prelungi viza din cauza datoriilor incomensurabile.

Dacă ştirea e reală, Piţurcă va rămâne fără cel mai în formă jucător al său tocmai în preziua meciului cu Steaua, asta dacă nu cumva „Ubi” va risca să fie escortat la graniţă de poliţişti tocmai când va dori să iese la încălzire în faţa a 25.000 de suporteri. Aceştia vor veni cu siguranţă să contribuie din nou la fondul pentru salvarea Ştiinţei, echipă clamată periodic de Mărin Casanova, ochelaristul burtos şi pârlit, care promite necontenit să o lase moştenire cu limbă de moarte celor doi plozi ai săi.

Comicele combinații ale măscăricilor Charlie și Gogoașă

Pușcăriaș în Italia pentru infracțiuni cu carduri, "Charlie" a făcut arest preventiv și în România, el fiind un fel de papițoi a...