4 ian. 2011

Culmea nesimţirii

După ce a afundat clubul într-o criză fără precedent, Mărin Minciunelu ne arată din nou că tupeul său nu are limite. În loc să bage capul în pământ ca struţul, nemernicul diversionist are nesimţirea de a arunca vina pe alţii pentru incompetenţa şi incapacitatea sa financiară.

Prima veste proastă vine chiar în primele zile ale lui 2011. Se pare că Universitatea Craiova a pierdut cel mai bun jucător al său din ultimul an, dacă ţinem cont de accidentarea lui Florin Costea. Bulgarul Iliev, venit printr-un miracol la Ştiinţa, datorită relaţiei acestuia cu Eugen Trică, este pe cale să ajungă la steaua liber de contract, pentru că dictatorul rupt în cur de la Booveni nu are bani să-i achite salariul.

Iliev a fost poate cel mai important jucător în lupta pentru salvarea de la retrogradare a echipei pe care Mărin o mutase la Severin. Acum, sărăntocul de la Booveni nu doar că nu îi pune la dispoziţie lui Piţurcă banii promişi pentru transferuri, dar nu e în stare nici să ţină de jucătorii exponenţiali pentru că nu are bani să le plătească salariile.

Iată cum încearcă Mărin, printr-o jalnică tentativă de diversiune, să arunce pe oricine altcineva vina acestei uriaşe pierderi pe care Ştiinţa este posibil să o sufere doar din cauza sa:




Mărin Minciunelu:
“Ce pot să mai fac eu acum? Este adevărat, Iliev are dreptate! Trebuia să primească încă din luna septembrie cei 100.000 de euro. Dar mai bine întrebaţi managerii de la club de ce s-a ajuns la situaţia asta. Eu am fost legat de mâini şi de picioare. Vă daţi seama că nu vreau ca Iliev să ajungă la Steaua. Mă bazez pe caracterul lui. El mi-a promis că va juca în România doar la Universitatea Craiova”.


Traducerea CRAIOVASPORT:
Ce pot să mai vă mint io acu’? Ieste adevărat, Iliev are dreptate. Trebuia să-i dau banii, da’ de unde dacă io sînt falit? Sînt atât de sărac încât nu am nici 100.000 de ieuro să-i dau lu’ Iliev. Deci pentru această colosală sumă, o să-l pierdem pe cel mai fundaşi din România. Da’ să ştiţi că nu ie vina mea. Io nu am nici o vină! Ăăă... Piţurcă ie de vină! Da, da, iel e vinovat! Iel e meneger, întrebaţi-l pe iel. Io ce puteam să fac?

Acu’, ca să nu intru în gura suporterilor, arunc vina pe Piţurcă, de parcă iel ie patron şi iel trebuia să vină cu bani de-acasă ca să îmi plătească mie jucătorii. Vă daţi seama că io nu vreau ca să ajungă la steaua Iliev, da’ acuma las’ că e bine, măcar ajunge la un prieten, nu la unii stăini. Lu’ steaua sîntem obijnuiţi să-i dăm... şi puncte şi jucători... Acuma în Iliev stăm noi...?

Şi vreau să mai vă spun, aşea de caterincă să le iau ochii la suporteri, că io sper ca Iliev să nu se ducă la steaua că mi-a promis iel mie odată, când m-am dus pe la cantonament să-i dau lu’ Ţicleanu iechipa pe foaie, că nu va juca decât la Craiova în România. Aşea că ar trebui să se ţină de cuvânt, chear dacă io i-am dat ţeapă cu banii că sînt falit. Ce, de ce să se ducă unde ie plătit, ce, iel ie trădător? Trebuiea şi iel să vină cu bani de-acas, dă-l dreaqu de bulgar că numai figurile ie de iel...

Mărin, piftia şi grenada

În noaptea de revelion Mărin a suferit în anonimat, negru de invidie pe idolu’ Jiji, care a mai pus în scenă un spectacol televizat grotesc. Petrecerea la un hotel de lux din Carpaţi e doar un vis irealizabil pentru boovean, pentru că n-ar fi avut bani nici de benzină să ajungă la munte. Chelul cu ochelarii de sudor pe ochi a rămas în compania slugilor, cu care a regândit planul noilor atacuri cu care speră să-l forţeze pe Victor Piţurcă să plece.

Deloc surprinzător pentru noi, de anul nou maimuţoiul Ajică i-a dat şi un mesaj idolului de la steaua, dar apoi nu i-a răspuns la telefon. De ce? Poate ca să se dea misterios şi rotund şi să-şi mascheze sărăcia cu această comicărie de 2 lei. Sau poate pentru că nu ştia ce să răspundă când l-ar fi întrebat ciobanu’ unde e şi cum se distrează. El ce să-i spună? Că e în bucătărie, cu Leana, cu valetu’ şi cu cancelaru’ şi mănâncă piftii? Nu putea… râdea ciobanu’ de el şi poate mai şi spunea pe post, ca să se râdă toată cocălărimea de bietul boovean...

Pentru a evita umilinţa, Mărin nu răspuns la apelul lui Becali, dar l-a sunat pe Argăseală (cât de penibil...). Şi, după ce a socializat cu valetu’ lu’ Becali, a făcut o glumă, ca-ntre foşti parteneri de blaturi: l-a rugat umil pe argăsit să-i transmită stăpânului că i-a aruncat “grenada Piţi” în curte. Adică Mărin s-a autoironizat ca să se mai bage în seamă cu ciobanu’ de la Pipera. Iar oieru’ nu a pierdut timpul, a şi povestit la televizor secvenţa, amuzându-se copios pe seama sărmanei sale clone booveane.

Mărin îl face pe Piţurcă “grenadă” în discuţiile cu argaţii idolului său. De ce îl consideră aşa acest patron de căcat pe un manager ca Victor Piţurcă? Pentru că pentru el a nu se implica în alcătuirea lotului, a echipei de start şi în dictarea schimbărilor de la oficială e echivalent cu explozia unei grenade. Cu alte cuvinte, mai bine dai cu grenada în el decât să-i ceri să aibă o minimă decenţă şi să respecte deciziile managerului care a adus un aer de profesionalism şi a umplut tribunele unui stadion sătul de minciunile sale de diversionist mediocru.

La cumpăna dintre ani, Marin a închinat un pahar pentru noi realizări. Adică, mai concret, pentru cât mai multe intervenţii în tocşourile lu’ Sa-muilă şi în general pentru o cât mai mare de mediatizare a persoanei sale. După toast, bairamul n-a mai durat mult, Ajică trebuia să treacă şi pe la apartamentul Alinutzei, care îl aştepta şucărită, aşa cum e mai mereu în ultimul timp. Pentru că porno-secretara vrea ca relaţia dintre ea şi Mărin să treacă la o treaptă superioară. Dar despre asta vom vorbi altădată.

Până atunci, bucuraţi-vă de noul an, în care deja ciobanul de Pipera a anunţat că Iliev e ca şi trecut la steaua, pentru că şi-a depus memoriu nefiind plătit de mai multe luni. Piţurcă este, se pare, pe cale să rămână fără cel mai bun fundaş din România, pe care abia îl aştepta la antrenamente şi fără de care apărarea Ştiinţei a fost franjuri.
Trăiască Mărin şi binefacerile sale de “patron-suporter”!

Comicele combinații ale măscăricilor Charlie și Gogoașă

Pușcăriaș în Italia pentru infracțiuni cu carduri, "Charlie" a făcut arest preventiv și în România, el fiind un fel de papițoi a...