29 sept. 2013

Da, Craiova, te recunoaştem... Tu eşti, ridică-te şi luptă!

Doar 1-1 la Târgu Mureş, extaz şi agonie alb-albastră. Craiova nu primeşte cadouri. Acuzată dinspre Booveni că are arbitrii la picioare, Ştiinţei i-a fost anulat un gol şi împotriva ei s-a dictat în prelungiri un penalty care n-ar fi fost fluierat în nici un campionat serios al Europei. Nu contează însă, toate astea sunt pe planul doi. Poate că tocmai ca să-şi onoreze spiritul, Ştiinţa trebuie să aibă forţa de a trece peste eternele dezavantaje. Şi poate sună ilogic ori copilăresc, dar chiar şi începutul greu e parcă un semn că asta e Ştiinţa noastră. Suferinţa sinceră şi renaşterea din propria cenuşă sunt în ADN-ul oltenesc.

La Severin se aprind torţe băgate pe stadion de portarul Gogoaşă, cumpărate din banii de pe nişte frigidere second hand, totul cu acordul şi susţinerea lui Mărin, care după ce evacua galeria sau o oprea la intrarea în bucureşti, a ajuns acum organizatorul show-urilor pirotehnice. Între şefii celor de la peluza sud şi Ajică e în realitate o relaţie extraordinară. După ce-i cer să plece şi-l înjură zeci de minute de ochii lumii, aceştia merg să se întâlnească cu el la fripturi.

Cu Severinul impostorului boovean aflat sus în clasamentul începutului de campionat şi cu echipa Craiovei cu doar 3 puncte în 4 meciuri, ăsta da test de fidelitate. Şi da, e imposibil să confundăm Universitatea Craiova cu echipa unei familii boovene. Pentru noi Ştiinţa cea adevărată ca spirit, cea liberă de sub tirania booveană e mai presus de orice. Parcă n-am fi fost noi dacă totul ar fi fost uşor, iar faptul că noi rămânem alături de Ştiinţa acum, când e atât de simplu să te duci după valul cocalarismului boovean, e cel mai important lucru din lume. 

LEII  FAMILIEI                                                LEII  LIBERI
Nu, nu schimbăm echipa în funcţie de rezultat. Nu, n-o schimbăm din interese imorale. Nici pentru toţi banii din lume. Nu, noi n-am schimbat niciodată echipa. NOI ŢINEM CU CRAIOVA! Aia cu U-ul, cu stema în dungi alb-albastre ori cu leul nostru viteaz, regele confiscat temporar de ospătar. Leii, ca să fie lei, trebuie să fie liberi. Ştiinţa noastră e Ştiinţa Craiovei, şi după mulţi ani o simţim vie cu adevărat. Cu neajunsuri, cu suferinţă, cu contestatari dubioşi şi cu o presă potrivnică, partizană a circului boovean aducător de audienţe degradante dar facile.

Nasoală toamnă. Dar frumuseţea renaşterii Ştiinţei e inegalabilă. Sentimentul de libertate şi bucuria speranţelor nu pot fi comparate cu nimic. La Târgu Mureş, Ştiinţa a ratat victoria în ultimul minut din prelungiri. Apoi a fost bătaie pe teren. Poate că nu e productiv” şi poate că vom avea fotbalişti suspendaţi, dar ăsta e spiritul. Aşa vă vrem, cu sânge pe tricouri şi lacrimi în ochi când pierdeţi, căci va veni, curând, şi timpul să ne bucurăm!

Comicele combinații ale măscăricilor Charlie și Gogoașă

Pușcăriaș în Italia pentru infracțiuni cu carduri, "Charlie" a făcut arest preventiv și în România, el fiind un fel de papițoi a...