5 apr. 2011

Ştiaţi că…

Ştiaţi că… nea Ovidu Gheonoaia şi-a luat inima-n dinţi şi-a scris şi el (în stilu-i caracteristic, adică fără pic de talent şi ferindu-se încă să zică adevărul cap-coadă) un editorial care are cât de cât o noimă, despre situaţia de la Craiova?

Luaţi de citiţi, adevărul e că nea Ovi are cea mai dulşe limbă de lemn din presa sportivă:


Coşmarul alb-albastru
 http://blogsport.gsp.ro/ioanitoaia/

Cum n-a mai cîştigat din 1 noiembrie 2010, victorie la Urziceni cu Piţurcă pe bancă, Craiova a ajuns în zona retrogradării. Și dacă va lua licenţa, deşi voci autorizate susţin că nu va reuşi, se află pe buza prăpastiei, riscă să pice. Căutînd să şocheze o formaţie parcă anesteziată, Mititelu l-a demis pe Napoli după numai 5 etape şi l-a instalat pe Reghecampf. Ca într-un banc cu Nea Mărin, fostul şi actualul antrenor locuiesc în acelaşi hotel din Bănie!Practic, Mititelu l-a adus pe italian ca să aibă de unde îl da afară. Să nu uităm însă că Universitatea a luat numai două puncte în ultimele 5 etape, cu Brăneşti şi cu Astra pe teren propriu. A cedat la limită cu Steaua, apoi fără drept de apel la Timişoara şi în Regie. La finalul evoluţiei deplorabile din meciul de 0-3 cu Sportul, dezamăgiţi şi nervoşi, suporterii i-au cerut chiar şi preşedintelui Ţicleanu să demisioneze, dar nu şi lui Mititelu!

Au realizat şi ei că se agită degeaba întrucît, fiind patron, Adrian Mititelu se va retrage doar cînd şi dacă va dori. Oricum, pentru majoritatea simpatizanţilor Craiovei, Mititelu rămîne inamicul public numărul 1, nu pentru că nu şi-ar iubi echipa, de asta nu-l acuză nimeni, ci pentru că a adus-o în sapă de lemn. În numele iubirii, a comis gafă după gafă.

Ieri, Napoli cîntărea oferta de a continua director tehnic, propunere menită să evite izbucnirea unui conflict financiar în condiţiile în care clubul ar trebui să-l plătească pînă la sfîrşitul sezonului. Părea însă tentat s-o refuze. “M-AM ÎNTORS PENTRU BĂIEŢI ŞI PENTRU SUPORTERI, NU Şi PENTRU MITITELU”, a spus Napoli, adăugînd că “eu cred în munca mea şi, implicit, în şansele de salvare, dar patronul demonstrează că n-a învăţat nimic din greşelile trecutului”. Atît, omul vrea să-şi ia banii şi să-şi vadă de drum.

Socotind că la Craiova s-a achitat parte din salariile restante, problemele s-au mutat de la casierie în vestiar. De la sosirea italianului au plecat 5 posibili titulari, iar cei veniţi n-au confirmat. În loc să întărească lotul, l-au slăbit! În plus, Napoli şi Martinez, preparatorul fizic argentinian păstrat din ordinul lui Mititelu, s-au înţeles ca şoarele cu pisica. Florin Costea mai are nevoie de timp pentru a-şi reintra în mînă, fratele său e cu gîndul la Steaua, pentru care a şi semnat, iată cîteva motive din pricina cărora Universitatea a jucat lamentabil în retur, din ce în ce mai prost. Ca să trăiască în Regie un vis urît, un adevărat coşmar.

Va izbuti neexperimentatul Reghecampf să scoată la liman corabia alb-albastră ameninţată cu naufragiul?, se întreabă suporterii, numai că nici măcar ei nu mai sînt foarte optimişti! Prăbuşirea Craiovei ar însemna o pierdere grea pentru întreg fotbalul românesc, dar ea se înscrie, din păcate, în categoria celor dinainte anunţate. Mititelu ştie de ce.

Drept la replică

Dănuţ Şendre, de la Gaeta Sporturilor, bagă nişte caterincă pe seama “oamenilor de fotbal”. Normal că nu putea lipsi nici ospătarul, doar e şi el vedetă şi om de fotbal. Redăm mai jos bucata care se referă la vita cheală care se pregăteşte de matineu:
“Adrian Mititelu şi-a vândut ieri fierbătorul de cafea pentru a reuşi să păstreze Universitatea în prima ligă. «Vând tot, dar la Craiova nu renunţ», a spus patronul Ştiinţei la intrarea în adăpostul pentru săraci amenajat de autorităţi în fostul IAS din localitate.”

Reacţia lui Mărin nu s-a lăsat aşteptată, iar CRAIOVASPORT respectă deontologia blogăristică şi-o găzduieşte integral, dându-i acestuia dreptul la replică:
Ce să comentez domne, e unu’ Şindrilă sau cum îl cheamă, că cică e el ziarist, de scrie el de mine la mişto. Se leagă de chestiuni de formă, nu de fond, invocă fel şi fel de nebunii, ibrice de cafea, fierbătoare... Pă’ io nici nu beau cafea! Face el ştiri din viitor... Bă Şendre bă, ce deştept te dai tu...!

Deci ăsta face linşeaji mediatic, vă spun io, e tra-la-la! Veţi vedea că timpul îmi va da dreptate. Da’ nu vreau să-l bag în seamă că-i dau valoare, sigur e pe mână cu adversarii mei, care mă blochează de ani de zile… abea aşteaptă să dau greşi, să me-a ei mie echipa…



PS.
Dănuţ gaetarul a scris şi despre noul clovn al Ligii I: Şumudel magraonu’, acest Gigi Becali + Minciunelu al antrenorilor. Doar pentru a face tumbe în faţa peluzei cu coviltir şi-a le intra în graţii juleştenilor cu câteva noi momente de circ, maimuţoiul şi-a lăsat echipa fără antrenor pe bancă o repriză-ntreagă (şi poate încă alte 2 meciuri):
“Marius Şumudică a fost suspendat două etape de comisiile Ligii Profesioniste de Fotbal în urma evenimentelor de la meciul cu Victoria Brăneşti. După marcarea golului egalizator, Şumi Gol a smuls steagul de colţ, l-a fluturat pe nocturnă, după care s-a urcat pe acoperiş, unde şi-a dat pantalonii jos şi a stat în cap pe toată durata pauzei. Într-un final a coborat pe burlan şi a oprit trenul personal care circula pe ruta Bucureşti Nord – Ciulniţa – Feteşti – Medgidia, pupînd toţi călătorii fără bilet.”

Ştim că n-are legătură cu FC Booveni, dar am cedat tentaţiei de a vorbi şi despre altcineva decât Mărin, probabil pentru că am devenit alergici la acest tip de măscărici greţoşi.


Şi, dacă tot ne-am apucat, să-l ponegrim niţel şi Sa-muilă savurosu’ şi spumosu’:
Conducerea GSPTV a anunţat astăzi noua grilă de programe pentru acest sezon, din care nu lipseşte celebrul format “Contraatac”. Emisiunea va fi moderată în continuare de Gigi Becali prin telefon, Tudor Samuilă urmînd să îndeplinească rolul de invitat permanent în studiou.

De bucurie că e noul secund, Regheton a făcut conferinţă :))

Perechea palmierului ţâţos e noul “antrenor” al echipei boovene. Adică noul secund al lui Minciunelu. Regheton ăsta e profesionist nevoie-mare, aşa că a făcut şi conferinţă. De presă, nu din aia la telefon cu Mărin şi cu cancelaru’. Aia o face înaintea meciului, poate se răzgândeşte ochelaristul în privinţa echipei de start sau mai are Roşcaca vreo sugestie.

Ne-am gândit dacă are vreun rost să mai redăm şi să mai comentăm declaraţiile (sau, mai corect spus, chiţăielile) navetistului de pe ruta Snagov-Craiova. După ce-am reflectat profund, aproximativ 10 secunde, ne-am dat seama că ne-am pierde vremea analizând paiaţa.

O singură frază ţinem s-o remarcăm:
“Cât timp voi fi eu aici, nu vor mai fi probleme de indisciplină, indiferent de numele jucătorului. Am discutat deja cu ei şi cu Adrian. Echipa se va face la antrenament. Dacă cineva nu va fi pregătit sută la sută…”
Boovene, ai belit-o, nu mai ai timp de Alinutza! Trebuie să te duci la antrenemente, că i-auzi Regheton, echipa se va face acolo! :))
Cam multe prerogative vrea şi-ăsta…

În rest, cu faţa lui de guşter, bebeluşul impresarei pieptoase a aberat ce-i ceruse ospătarul înainte, când l-a vizitat la Niuiorc să facă repetiţie. Evident, ajutat de întrebările (a se citi mingile ridicate la fileu) puse de şocâtele Şorici, reporter de success la gesepeu deşi săracul are mari probleme cu limba maternă (şi nu vă imaginaţi cumva că ar fi flamanda sau suedeza; analfabetul e de la Troaca, o mahala de lângă Craiova).

Dar decât să vă mai plictisim cu amănunte despre nimicurile spuse de Regheton, vă arătăm mai bine câteva imagini sugestive (ca să nu orbecăiţi daţi click pe ele, că se măresc exact ca ţâţele lu Prodanca după siliconare) şi-un videoclip şucar.











...Aleargăăă  Dinaaaaaaaaaa!!! :)))

Pierduţi la Polul Sud

Despre Alin Fornade nu mai e nevoie să spunem nimic. Vă lăsăm să citiţi ultimul său editorial…


ALIN FORNADE: Pierduţi la Polul Sud

La Craiova nu înnebunesc salcîmii. Înnebunesc oltenii

“Aceasta nu este Craiova noastră”. Bannerul suporterilor, afişat în Regie, e la fel de tăios ca un bisturiu. Nici măcar ochelarii de soare ai patronului nu pot mistifica evidenţa. Clasamentul e un alt argument pentru opoziţie. Echipa ce indica în anii ‘80 unde este Nordul fotbalului românesc s-a refugiat de cîţiva ani la Polul Sud. Tremură, îngheaţă, respiră greu. Dacă din promisiunile lui Adrian Mititelu s-ar construi o scară, ai putea să urci pînă pe Everest.

Aceasta nu mai e nici Craiova lui Mihai Costea. Unui fotbalist transferat în timpul competiţiei nu-i mai poţi cere să pună piciorul în contre, să se sacrifice. Intervine instinctul de conservare, grija pentru ziua de mîine. Purtătorul de cuvînt al fantomei alb-albastre, Aurel Ţicleanu, anunţa că în vară vor mai pleca patru juveţi. În aceste condiţii, cu sportivi neplătiţi cu lunile, cu fotbalişti ce aşteaptă ca pe o izbăvire eliberarea, “Ştiinţa” e o victimă sigură. Se repetă scenariul din 2005, cînd Dinel Staicu a vîndut încă din timpul campionatului lotul ce s-a caligrafiat pe cea mai ruşinoasă pagină din albumul de amintiri al Băniei. Universitatea nu mai e casa celor ce şi-au făcut deja bagajele şi asta se simte.

Craiova nu mai e nici formaţia lui Napoli. Italianul a girat cu prezenţa sa puciul organizat pentru îndepărtarea lui Piţurcă. A crezut din nou în poveştile patronului şi s-a ars. Nu-i plîngem de milă, a ştiut pe cine serveşte. În locul său va fi înscăunat pentru a n-a oară Reghecampf, specializat în naveta pe ruta Snagov-Craiova. Nu ştim ce a acumulat din anii petrecuţi în Germania. Un profesionist veritabil nu ar fi acceptat să joace alba-neagra cu contractele, să-şi abandoneze elevii în mijlocului lacului şi să se arunce îmbrăcat în Jiul învolburat.

A venit în sfîrşit primăvara. La Craiova n-au înnebunit salcîmii, aşa cum vestea Tudor Gheorghe, o iau razna oamenii. Se jură că Universitatea Craiova chiar a existat, că nu a fost doar o nălucă rătăcită prin cuferele bunicilor.


Comicele combinații ale măscăricilor Charlie și Gogoașă

Pușcăriaș în Italia pentru infracțiuni cu carduri, "Charlie" a făcut arest preventiv și în România, el fiind un fel de papițoi a...