22 mar. 2011

Sărăcie, sărăcie…

VIDEO Prosport: Preşedintele, împăratu’ şi supremu’ Ajică, cu căciula-n mână în fieful camarilei. 


De ce linge Mărin unde-a scuipat? Ce nu face booveanul la disperare… După ce s-a dus la cantonament şi i-a şutit treningul lui Ciucă (singurul în care încăpea), pentru că Mădălin nu va mai putea oricum juca vreo 6 luni, Mărin a definitivat noul său look: a luat pantalonii fundaşului şi i-a asortat cu o bluză cu ţâţe cumpărată de la second hand. Echipat pentru întâlnirea cu Cămătaru, Mărin a vrut să pară jmecher şi şi-a luat cu el şi unul dintre brelocuri, pe avocatul dinamovist Manivelă.

În ultimul timp, Mărin s-a făcut preş la cioban şi l-a tot implorat pe idolu’ Jiji să-l ajute să facă rost de ceva mărunţiş ca să-şi ducă mai departe dictatura feroce de la Craiova. Aşa că acum booveanul s-a întâlnit cu “camarila” lui Cămătaru şi Doru Măgaru. Ştiţi, gaşca aceea care-l blochează de ani de zile, n-are rost să-i mai enumere…

O spunem răspicat, n-o dăm pe ocolite: cel mai rău lucru care ni se poate întâmpla ar fi să facă dementul rost de ceva creiţari. Atunci să te ţii declaraţii tembele şi interviuri gen cultul personalităţii. Pârlitul megaloman de azi se va transforma şi mai mult într-un personaj scabros. Să-l vezi atunci antrenor pe văru’ Lubeniţă şi pe Mărin cum coboară nervos în timpul meciului de la oficială pe bancă, dacă lucruile nu merg bine. Să-l vezi atunci pe cocalarul Gigy Aditză titular de drept, cu numărul 10 pe tricou şi galeria formată din neamurile nepotului Buşu scandându-i numele cu aplomb plodului prezidenţial. Să vezi atunci ultraşi epuraţi pe motiv de nesupunere şi inadecvare răuvoitoare şi o ordine şi disciplină pe stadion ca-n Coreea de Nord.

Atunci să vezi circ la butoiul cu căcat în emisiune, care va face la fiecare ediţie câte un “live” de la Craiova, cu măreţul şi supremul. Să vezi atunci ce dor ne va fi de ochelarii de plastic, pentru că locul lor va fi luat de unii din aur turcesc, din ăla sclipicios. Să vezi atunci poşete colorate la Alinutza şi meniuri numai din ciorbe la Periniţa.

Dar până atunci mai e mult, pentru că din vară FC Booveni va fi probabil în B, dacă nu chiar direct în C...

Ospătarul şi cancelarul au greşit iarăşi tactica...

Ilie Balaci (ce crede săptămâna asta):
“Florin Costea nu mai este ce era odată, a fost jucător. Îi este frică să forţeze, să joace pe stângul, este clar că nu şi-a revenit după accidentare. Probabil va fi complet recuperat de abia din luna mai. Cât despre Mihai Costea, este şi vina lui, dar şi a celor care l-au mutat tot timpul de pe dreapta pe stânga şi înapoi. Lopez e bun la lopată, la dat zăpada, părerea mea este că nu a jucat niciodată fotbal. Gângioveanu este teoretic de Manchester United, dar practic doar de Universitatea Craiova, Dănănae a făcut-o de oaie, iar lui Zoro i-a lipsit masca, poate de asta nu a jucat cum trebuia. Părerea mea este că, în afara de Dorel Stoica, toţi ar trebui să plece, sunt purtători ilegali ai tricourilor alb-albastre”.


Când Piţurcă nu l-a folosit prea mult în toamnă pe Florin Costea, toţi dătătorii cu părerea în frunte cu antrenorul neoficil al lui FC Booveni, Ajică Minciunelu, afirmau sus şi tare că antrenorul are ceva cu Cioara. Acum, când e mai mult decât evident că fotbalistul nu e refăcut şi că e totuşi greu să revii după o astfel de accidentare şi după o asemenea perioadă de absenţă, toţi sunt de părere că fotbalistul a forţat revenirea şi că nu a respectat perioada de refacere.

Când Piţurcă i-a arătat figurantului Mihai Costea că în vestiar antrenorul e şeful, pedepsindu-l pentru ieşirile sale care nu i-ar fi acceptate niciunde în fotbalul mare (la care cei doi frăţiori visează), specialiştii Mărin şi Roşcaca au sărit în sus acuzându-l pe fostul selecţioner de nepricepere sau chiar de rea intenţie. Acum, când Nilă e doar o umbră pe teren, cei doi tehnicieni de la Niuiorc nu mai suflă o vorbă, iar Mărin cică vrea “garanţii” de la alenator.

Pentru că a subminat întotdeauna puterea şi personalitatea antrenorilor (evident, cu excepţia lui Piţurcă), booveanul a distrus orice urmă de profesionism. Jucătorii cu care luptă an de an pentru evitarea retrogradării s-au învăţat să se gudure pe lângă Minciunelu, ştiind că astfel pot călca în picioare orice antrenor. Mai ales că aceştia sunt doar nişte paiaţe, trimise pe bancă de faţadă, ca să nu lase ziariştii rubrica necompletată în caseta tehnică. Tiranului boovean îi place să domine, aşa că a căutat mereu să-i aibă sub control, chiar şi momindu-i cu salarii aberante, pe cei ca Prepe, Cioara, Nilă, Gângio şi alţi şmecheri ai vestiarului.

Faţă de jocul chinuit şi urât de azi, când adevăratul antrenor a scăpat de Piţi şi şi-a reintrat în drepturi, evoluţiile echipei de pe vremea când era antrenată de Piţurcă nu au termen de comparaţie. Piţi a fost acuzat de tacticianul Mărin, secondat de cancelaru’ Roşcaca, dar răspunsul fostului selecţioner vine acum şi e dat chiar de jocul penibil al lui FC Booveni. Priceput nevoie-mare într-ale fotbalului, Ajică încă n-a reuşit să găsească formula câştigătoare în vreunul din cele 4 meciuri disputate în 2011 (în primul nici n-a intenţionat asta). Vorbele lui Piţurcă sau ale altor oameni din fotbal, care spuneau că dacă managerul n-ar fi venit în Bănie la începutul toamnei trecute, echipa lui Mărin era cap la cap cu Sportul, se adeveresc în fiecare săptămână. Sigur, asta dacă FC Booveni ar fi găsit bani de motorină pentru autocar ca să se prezinte la meciuri.

Crezând că el are un statut aparte şi are voie să spună orice, marele fotbalist care a fost Ilie Balaci acuză şi el în stânga şi-n dreapta, delimitându-se total de echipa familiei Minciunelu, chiar dacă acum câteva săptămâni ne jignea că refuzăm să venim la meci şi nu ne identificăm cu FC Booveni. Toamna trecută, când Craiova lui Piţi părea Barcelona pe lângă stafia de azi, Iliuţă trimitea săgeţi subtile către antrenorul de atunci.

Un pâlc de oameni la tribuna a 2-a şi altul la 0 mai au puterea să se lase umiliţi de ospătar. Dar nici aceia pentru mult timp. Aşa cum anticipam acum câteva luni, echipa familiei Minciunelu va ajunge să joace cu stadionul gol. În cele din urmă, în tribunele arenei craiovene, ocupată de trupa lui Mărin deşi ospătarul nu şi-a plătit utilităţile, vor mai fi doar cancelaru’ stelist Roşcaca, avocatu’ dinamovist Manivelă, înfocatu’ Viceroy - bun prieten cu cei 2 (că de-aia e aşa înfocat, nu?), mireasa Aiurel, Ada Nechita, preşedintele / directoru’ / împăratu’ Mărin Minciunelu (el are câte titulaturi vrea muşchii lui) şi familia sa, formată din nepotu’ Hihel, văru’ Lubeniţă, consoarta Lenuţa, plojii moştenitori – piţipoanca Găbitza şi cocalaru’ Gigy Aditză şi, evident, ventuza Alinutza, exilată într-un colţ al oficialei, ca să nu boxeze din nou cu Leana. Nici măcar gagicile fotbaliştilor nu vor mai putea fi filmate de cameramanii de la digi sau gesepeu, pentru că nu vor mai primi invitaţii moca la oficială decât dacă iubiţii lor vor accepta să renunţe la câteva luni de salariu...

Comicele combinații ale măscăricilor Charlie și Gogoașă

Pușcăriaș în Italia pentru infracțiuni cu carduri, "Charlie" a făcut arest preventiv și în România, el fiind un fel de papițoi a...