25 aug. 2013

Despre mizeria umană, într-o săptămână a lacrimilor...

Bănia şi-a îngropat ieri idolul cu onoruri militare şi are în ceruri încă o figură legendară din anii de glorie. CRAIOVASPORT a tăcut timp de trei zile, din respect pentru Căpitan. 


Dar groparul fotbalului craiovean nu  s-a putut abţine nici în acest răstimp. Chiar în seara zilei în care Oltenia a aflat tragica veste, ospătarul a declanşat un circ mediatic în stilu-i caracteristic, intrând în direct pe toate posturile TV care au fost dispuse să-l primească pentru o reprezentaţie şi a încercat să profite de moartea căpitanului Craiovei Maxima.

Cancerul boovean a reintrat în rolul de bocitoare, mimând îndurerarea şi anunţând că va da bani pentru înmormântarea lui Costică Ştefănescu. Tocmai el, care în trecut l-a umilit pe Ştefănescu aducându-l pentru câteva etape pentru ca apoi să-l dea afară şi să-l acuze că nu are valoare şi că nu a colaborat (adică nu a acceptat să-i fie dictată echipa de Mărin):
Am vorbit cu soţia lui Costică Ştefănescu la telefon şi îi mulţumesc că a acceptat ca soţul dînsei să fie înmormântat la Craiova. Totodată, costurile funerarilor vor fi suportate de Universitatea Craiova. Acest om a fost un simbol al oltenilor şi vreau să cred că a fost un simbol al tuturor românilor, se înghesuia să declare brutarul pe oriunde apuca.

Sunt dărâmat, vă rog să mă credeţi că nu am cuvinte să-mi exprim durerea. Acest om trebuie să fie înmormântat la noi, în Craiova. Sunt sigur că tot oraşul îl va plânge pe acest mare simbol al nostru. Nu-mi vine să cred că s-a dus şi nea Costică! S-a stins un mare titan al fotbalului craiovean şi al fotbalului românesc. Este regele Craiovei şi la propriu, şi la figurat. Fără el şi fără alţii, oraşul Craiova nu ar fi fost niciodată atât de faimos”, continua Mărin seria demagogiilor.

Coincidenţă, bastardul chel a descoperit exact la câteva ore după moartea Căpitanului cât de mult îl respectă pe marele Costică Ştefănescu. Iată cum îl batjocorea în trecut ospătarul:
Ştefănescu a vorbit exact când trebuia să tacă. M-a costat vreo 20 de mii de dolari aventura lui de aici, de la Craiova. Dacă atât de mult costă un diagnostic... Asta este, ce să facem?! Am ţinut mult la Costică Ştefănescu, pentru că a făcut multe în trecut pentru această echipă. Deşi foarte multă lume mi-a spus să nu-l aduc ca tehnician, că nu fac nimic, l-am adus din tot sufletul. Acum îmi pare rău. 

La conferinta de presa de după meciul din 2006 cu Oţelul Galaţi ar fi trebuit să participe Costică Ştefănescu şi Petre Grigoraş. La intrarea în sala de conferinţe de la stadion, directorul tehnic a fost oprit însa de Mărin, care i-a cerut să-l lase pe el să spună ce are de spus:
Cei trei antrenori, Ştefănescu, Stângă şi Nae Ungureanu şi-au dat demisia, iar eu le-am acceptat-o pe loc. Consider că am greşit atunci când i-am adus pe Ungureanu şi pe Ştefănescu. Nu spun că nu sunt antrenori cu valoare, însa nu au colaborat şi aici s-a rupt totul”.

Cu toate acestea, căpitanul Craiovei Maxima a acceptat să vorbească cu ziariştii chiar acolo, în faţa uşii. În timp ce brutarul a spus că cei trei antrenori şi-au prezentat demisiile în bloc, Costică Ştefănescu a declarat în schimb că i s-a cerut să plece: Era de aşteptat. Chiar dacă nu ni se cerea să plecăm, eu unul plecam de bunăvoie. L-am şi anunţat pe Ovidiu că va fi ultimul joc.

Apoi asasinul Ştiinţei a continuat atacurile, îndreptându-le asupra celor pe care azi îi numim reportofoane: Echipa nu este de vanzare, chiar dacă unii vorbesc că din iarnă vor să mi-o ia. Nu mă interesează să plec, nu mă dau bătut aşa usor din cauza a doi golani, derbedei, care fac mereu aşa, dar cu mine nu le merge! Oricum, pentru un meci sau două vom juca la Caracal, apoi, dacă va continua starea tensionată, mă voi muta în alt oraş. Acolo alta ar fi atmosfera şi publicul oltean ar fi cu siguranţă mai cald cu echipa.



Cât despre părerea Căpitanului despre boovean, acesta şi-a exprimat-o foarte clar în mai multe rânduri:
Voi răspunde tranşant la această întrebare: să vândă tot ce poate şi să PLECE, să lase echipa pentru altcineva, primăriei sau altui investitor. Oltenia este o zonă cu un imens potenţial fotbalistic şi sunt convins că într-un viitor nu prea îndepărtat, în condiţiile unei strategii sănătoase, cu oameni capabili, cunoscători ai fenomenului fotbalistic, Ştiinţa ar putea să revină în prim-planul fotbalului românesc şi european. Retrogradarea echipei din Liga I o regretăm cu toţii, principalul vinovat fiind patronul „Miti“, care a schimbat şase - şapte antrenori într-un sezon, nu a fost capabil să asigure un buget rezonabil, s-a certat cu toată lumea ş.a.m.d. 
Nu văd care ar putea fi scăparea Craiovei. Problema e de fond, cum va reuşi M... să iasă din această criză dacă el nu are bani, pentru că nu mai poate ţine această echipă din datorii. Ştiu că sînt oameni care ar fi dispuşi să investească la Craiova”.



... Ei bine, după ce s-a autoproclamat organizator de înmormântare, hidosul boovean şi-a arătat din nou adevărata faţă. Mizeria umană de care dă dovadă acest individ nu are limite. Ospătarul a avut totuşi dreptate într-un sens: Clubul Universitatea Craiova s-a ocupat de înmormântarea fostului său mare fotbalist, în timp ce el nu a catadicsit nici măcar să treacă pe la căpătâiul lui Costică Ştefănescu în zilele în care sicriul cu trupul acestuia s-a aflat la Stadionul Ion Oblemenco ori la Biserică. Nici la înmormântare nu s-a mai dus nenorocitul care a batjocorit şi distrus Craiova

Dar şi-a trimis acoloreportofoanele (cei pe care odată îi numea derbedei şi mărturisea că le dădea bani pentru a-şi cumpăra liniştea), deveniţi între timp colaboratori”, cărora le-a trasat sarcină clară să ameninţe şi să adreseze injurii echipei oraşului şi oricui o reprezenta. 

Probabil că şi un dinamovist dacă s-ar fi aflat acolo ar fi trebuit respectat pentru gest. Şi chiar şi cel mai mare duşman al Olteniei ar fi venit să participe îmbrăcat în doliu merita respectat. Fără să conteze însă că se aflau la înmormântarea unui simbol al Ştiinţei, rataţii cu pretenţii de ultraşi au început să înjure pe lângă sicriu. Atâta timp cât finanţatorul lor e disperat, devin şi ei disperaţi. E foamea mare, iar şobolanul din stomac nu le dă pace. Trăim, dragi prieteni, un apogeu al crizei morale.

Comicele combinații ale măscăricilor Charlie și Gogoașă

Pușcăriaș în Italia pentru infracțiuni cu carduri, "Charlie" a făcut arest preventiv și în România, el fiind un fel de papițoi a...